Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Uppdatering av forumplattformen


felix
 Share

Recommended Posts

Jag har ingen aning om hur webbsidorna är uppbyggda men kanske att scriptet för den rullgardinsmenyn ligger kvar i FF-cachen eller så kanske det beror på vilken server man råkar använda :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Jag gjorde en cache-rensning vilket verkar ha löst problemet för stunden. Undersöker vidare vad det kan vara som orsakat detta och kommer försöka uppdatera forumet på nytt under dagen för att det nyss kommit ut en ny uppdatering med bugg-fixar som ser ut att vara relaterade till problemen.

Link to comment
Share on other sites

Hej igen!

Nu är forumet uppdaterat till senaste versionen. Detta var en maintenance-release som innehåller fixar och ska ge bättre stabilitet. Skriv gärna här i tråden om ni upptäcker flera buggar och fel. 

Release notes.

  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Tar fortfarande tid att uppdatera sidorna, så segheten finns kvar.

 

Men annars verkar det mesta ha löst upp sig, och fungerar, vi får se under helgen vad som händer.

Link to comment
Share on other sites

Flyfisherman

Hej,

 

Forumet är något exceptionellt segt!

Detta har pågått av och till sedan i början av veckan, men förvärrats i slutet på veckan.

Eforum är just nu helt enkelt så segt att det knappt går att använda.

 

Vid vissa tillfällen fungerar allt som normalt - medan vid andra tillfällen kan man inte göra något!

Vet inte om detta har att göra med uppgradering eller annat,  bara konstaterar fakta.

 

[Edit]] Och att posta detta inlägg tog > 2 min.

Mvh

 

Edited by Flyfisherman
Link to comment
Share on other sites

Flyfisherman

T

3 timmar sedan, skrev Flyfisherman:

Hej,

 

Forumet är något exceptionellt segt!

Detta har pågått av och till sedan i början av veckan, men förvärrats i slutet på veckan.

Eforum är just nu helt enkelt så segt att det knappt går att använda.

 

Vid vissa tillfällen fungerar allt som normalt - medan vid andra tillfällen kan man inte göra något!

Vet inte om detta har att göra med uppgradering eller annat,  bara konstaterar fakta.

 

[Edit]] Och att posta detta inlägg tog > 2 min.

Mvh

 

 

Tex..just nu var det en oerhörd ökning av svarstiderna och ett segare forum kan man få leta länge efter...

Men strax så lugnar det ned sig igen och allt verkar fungera normalt igen, ett tag?

 

Ps. Jag har samtidigt inga problem med varken svarstider eller dataöverföring när jag parallellt kollar min fiberuppkoppling mot Bahnhof och via Bredbandskollen samt ett otal andra sajter.

Detta sker enbart på Eforum och med FF ver. 67.0.1 Windows 10 ver. 1809

Edited by Flyfisherman
Link to comment
Share on other sites

På 2019-06-07 på 12:26, skrev felix:

Hej igen!

Nu är forumet uppdaterat till senaste versionen. Detta var en maintenance-release som innehåller fixar och ska ge bättre stabilitet. Skriv gärna här i tråden om ni upptäcker flera buggar och fel. 

Release notes.

Ja, nu tycks alla funktioner finnas där igen, förutom funktionen att markera webbplatsen som läst förstås.

Dock supersegt ännu.

Link to comment
Share on other sites

Flyfisherman

Jag kan tycka att det blivit otydligare med inbäddade länkar som numera endast visas med understrykning.

Att läsa en text med understrykning mitt i inlägget kan ofta vara just en understrykning av andra skäl och att man kanske missar att det är en klickbar länk. Det är ingen höjdare att man skall behöva hovra med muspekaren över dessa för att kontrollera om det är en länk eller inte.

 

Där skulle jag vilja se att länkar är blå eller kanske blå istället.

Jmfr. Eforum

 

Och forumet är fortfarande segt som attan...?

 

Link to comment
Share on other sites

Citat

Men nu är väl inte forumet segt? Det är det i alla fall inte för mig. Ha en trevlig söndag!

 

Jättesegt även för mig. Var så även hela dagen igår.

Link to comment
Share on other sites

Hej!

 

Jag beklagar att det går segare nu, det är inte riktigt stabilt efter senaste uppdateringarna. Jag ska felsöka detta mer och vi planerar även att flytta över till en annan server också så fort det finns tid. Vilket jag hoppas kan snabba på sajten också.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Extremt segt att öppna Eforum ett bra tag för mig.

 

Så här såg det ut i morse när jag öppnade sidan, tog väl en 20-25 sekunder.

 

Gjorde en skärmdump direkt.

 

Opera med Win 10

eforum.jpg

Link to comment
Share on other sites

Just nu är det problem att ansluta till Invisions servrar vilket påverkar spam-tjänsten vilket gör att det kanske kommer in mer spam tillfälligt. Förhoppningsvis är det löst snart.

Link to comment
Share on other sites

28 minuter sedan, skrev Vedex:

Så här såg det ut i morse när jag öppnade sidan, tog väl en 20-25 sekunder.

 

Gjorde en skärmdump direkt.

Ser normalt ut, språket från bortre Asien beror på att vi hade en massiv spammare i farten i morse.

Link to comment
Share on other sites

God kväll!

Nu under kvällen har jag ändrat från vår nätverksdisk till en snabbare variant, skalat upp servern något samt justerat ett cache-lager som också verkar ställt till det. Sajten känns betydligt snabbare för mig när jag testar, och hoppas ni har samma upplevelse också!  ?‍♀️  

Ska hålla ett öga under måndagen så att det fungerar som det ska.
 

  • Like 1
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share




×
×
  • Create New...