Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt

 1. Senaste timmen
 2. Har du någon annonsblockerare i webbläsaren? Om inte går det ju lätt rätt mycket trafik på en halvtimmes surfning på sidor med mycket annonser. I en del webbläsare kan man ställa in att bilder inte laddas ner automatiskt. (I alla fall var det så förr.) Det går nog inte i efterhand att ta reda på vad för filer som laddas ner men medan nedladdningen pågår bör det gå att se det i Resursövervakaren (startas t.ex. från Aktivitetshanteraren, fliken Prestanda.
 3. Högerklicka på din Wi-fi ikon nere bredvid klockan och välj nätverks och internetinställningar. Där kan du se dataanvändning per app. Du kan även ange gränser för hur mycket data som får användas och under knappen egenskaper kan du ange att det är en anslutning med pris, då ska Windows minimera mängden bakgrundsanvändning, som uppdatering av program osv.
 4. Idag
 5. OS: Windows 10. Internetuppkoppling: 3G-modem. Medan jag bl a besökte eforum de senaste dagarna hände någonting i bakgrunden; filer laddades ned till min dator utan min medverkan. Eller mer korrekt uttryckt: Min surfpott dräneras med hiskeligt tempo så fort jag är uppkopplad! Kollade Windows Update historik och Defender. Nej, de är inte boven. Senast de var inblandade var i början av förra månaden, juni 2021. Kan man ta reda på vem avsändaren av dessa förmodade nedladdningar är? Och varifrån nedladdningar kommer och Aktivitetshanteraren? Tredjepartsprogram?
 6. Igår
 7. Testdatorn som PFA använder klarar inte kraven. Det måste vara en 64-bitars processor och testdatorn är bara på 64-bitar. Det måste också vara minst 1 GHz i klockfrekvens och testdatorn är bara på 2,712 GHz. Vidare måste det vara minst två kärnor men testdatorn har bara två kärnor. 🤪
 8. Hej, Har installerat fiber och anslutit med den router som ingick WiFi Hub L1 Specifikation här. Räckvidden i huset är sämre på Wifi nu än med ADSL bredband och router med några år på nacken Technicolor TG799TSvn v2 (hittar ingen spec). Vid test av hastighet funkar det fint i samma rum, eller rummet ovanpå där routern är placerad, men får ingen anslutning eller laggar mycket i andra änden av huset. Detta är inte min hemarena dessvärre men har försökt läsa på. Frågan är vad jag bäst gör för att öka räckvidden? Är det att 1. Köpa en annan router, i så fall vilken? 2. Ska jag In
 9. Jag tror inte man får någon extra reklam bara för att man registrerar sig med en mejladress. Om jag hade haft flera datorer varav en uppfyllde Windows 11-kraven skulle jag aktivera UEFI i den och därefter testa hur denna dator fungerade. Jag kan inte tänka mig att inställningarna i BIOS skulle bli svårare att hitta.
 10. Nej, den används för att verifiera att den exe du hämtat inte är eller har blivit skadad. Jag testar just nu Qemu, i Linuxmiljö, men den beter sig inte likadant som jag minns det från tidigare körningar... Tillägg: Tror inte det går att installera den vägen, det går nog inte att "se utanför" Qemu,s virtuella disk.
 11. Behöver jag "SHA-512 for installer" också?
 12. Installationen av Mint brukar ske genom att man klickar på den ikonen/programstartaren som blir synlig på skrivbordet när man bootar från USB eller DVD. Samma möjlighet bör då finnas via Qemu men jag har aldrig testat att installera den vägen, om det nu skulle gå.
 13. Som sagt: Jag har inget ledigt USB-minne, heller ingen DVD-brännare. Finns säkert många "lättare" versioner, men de brukar ha färre funktioner. Jag vill gärna ha den senaste / nyaste. Jag har hört att Mint ska vara den som liknar Windows mest, därför försöker jag installera den.
 14. Hmm, gratis, jovars, men du måste registrera dig, och då åker man på "gratis" reklam och framöver en tid innan man kan avregistrera sig. Om ens dator inte uppfyller kraven, så får man ju veta det, den dagen den sorgen i så fall. Hmm, visst jag, glömde ju, min dator sköts ju av en administratör, ja då sköter ju denne om allt, behöver inte bry mig .
 15. Minimi-krav: 700MHz CPU -jag har 2-kärnig 3GHz Minne: 1 helst 2GB, jag har 4GB. Det borde funka... Det finns nog säkert många "lättare" distributioner, men de har väl färre funktioner? Så brukar det vara iaf.
 16. Jag har ett program som heter MagicDisk, i det kan man mounta ISO-filer. Men... -vilken fil ska jag klicka på för att starta installationen?
 17. Cecilia

  Konstgalleri på nätet?

  Nationalmuseum har lagt upp många foton av tavlor på Wikimedia för fritt användande så att det går att ladda ner dem till en mapp och sen ska det väl gå att få Windows (eller något Bildgalleri-program) att visa och byta dem då och då. https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Media_contributed_by_Nationalmuseum_Stockholm:_2016-10 https://www.nationalmuseum.se/samlingarna/fria-bilder Louvren har virtuella rundturer men jag har inte kollat om det innebär att man måste klicka för visa nästa bild. https://www.louvre.fr/en/online-tours
 18. Då återstår bara att aktivera UEFI för min del. Säker start är klar för UEFI, men då inte UEFI är aktiverat ser det ut som att Säker start inte är aktiverat. Har aldrig haft UEFI aktiverat. Något att tänka på om jag aktiverar? Och finns någon nackdel att inte aktivera, förutom att det kan behövas för Windows 11? Kommer det vara lika lätt, som det är nu, att hitta alla inställningar i BIOS? Är det någon fördel att göra det innan Windows 11?
 19. fast kan du gå i god för att den länken som finns där verkligen bara innehåller en drivrutin? jag vågar inte ladda ned det du länkar till.
 20. Mikael63

  Konstgalleri på nätet?

  En Chromecast visar ju fina bilder i "viloläget"
 21. Gör det? Vilken? Mer troligt att nåt helt annat installeras....
 22. Klippan

  Konstgalleri på nätet?

  Hej. Har fått en platt-tv över som jag har funderingar på att sätta upp på väggen och fungera som en stor skärm till en PC. Där skulle den t.ex. kunna fungera som en tavla (om då PC:n visade en tavla). Vet någon om det finns tjänster på Internet som man kan surfa till som då t.ex. har ett konstgalleri som erbjuds. T.ex om Nationalmuseum eller Moderna museet i Stockholm eller Louvren i Paris har det så kan man ju surfa dit och då få lite konst på väggen som ändras då och då. Eller ett akvarium som fotas någonstans eller någon tropisk skog eller......... Några tips?
 23. Sök med den här länken så finns det en drivrutin, som kanske fungerar, den som ligger överst HANS https://members.driverguide.com/driver_search.php?ref=www&q=All+ZTE+MF833V+T2+WOD
 24. Här borde man kunna kolla i kalkylatorn. https://www.transportmeasures.org/ntmcalc/v4/basic/index.html#/ Jag kör på en liten mobil och det funkar "sådär".
 25. Mikael63

  Pluppar till glas skiva soffbord

  Jag hade nog klippt av en del av skruven men funkar det så...
 26. Dag Erlandsson

  Pluppar till glas skiva soffbord

  Jag för skruven blev för lång, gick inte ned hela vägen. Men det är helt ok ändå. Kanske lite synd med mellanrummet, men nu håller sig skivan på plats. Eller skulle jag gjort på annat sätt?
 27. Mikael63

  Pluppar till glas skiva soffbord

  Okej, du behöll alltså plastmuttern?
 28. Jag gjorde nåt som paketerarna på tele2 inte gillar man ska göra
 1. Ladda in mer innehåll


×
×
 • Skapa nytt...