Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Senaste timmen
 2. Enligt en jättesnabb sökning så verkar det som att fiberoptiska kablar kan innehålla en viss mängd metal och denna gör att blixten kan ledas genom den optiska kabeln. Men det beror lite på exakt vilken kabeltyp det rör sig om. http://mathscinotes.com/2016/08/fiber-optic-cable-and-lightning/
 3. Jag har levt i tron att fiberoptik inte leder blixtnedslag men läser nu följande om ett blixtnedslag i en by i Norrland: ”Fiberkonvertern hade exploderat. Datorer, TV-apparater ...... och en hel del annan elektronik förstördes i ett enda ögonblick.” Men det är väl elledningen till fiberkonvertern som var boven i dramat? Frågan uppkommer om hur det förhåller sig t ex i en bostadsrättsförenings byggnad där fiber går in i byggnaden och där fördelas ut till ett antal lägenheter i vilka fibern går in i en fiberbox som är elansluten. Kan dessa fiberboxar explodera om blixten slår ner där byggnadens ”ingångsfiber” finns?
 4. Ett par första tester. Att använda Web layout gör faktiskt stor skillnad. Visserligen tar sökningen fortfarande en liten stund men inte alls som när jag använder Utskriftslayout. Att få bort krysset på "Aktivera automatisk sidbrytning" lyckas jag däremot inte med även om dokumentet är öppet. Att det aktuella dokumentet tar en faslig tid att sidbryta är lite av ett mysterium. Jag har flera dokument med liknande storlek och innehåll, men det är bara i ett som det här med sidbrytning ställer till besvär. Kortsiktigt kommer jag att använda Web layout för att se om det innebär någa nackdelar. Långsiktigt planerar att göra designförändringar i dokumentet för att se om jag kan få problemet den vägen. Hjärtligt tack för alla kommentarer.
 5. Säkert har du då och då förbannat den där usb-kontakten för att den alltid lyckas hamna åt fel håll när du försöker plugga in kontakten. Inte ens kontaktens skapare själv är nöjd.Läs hela artikeln här
 6. Enligt https://answers.microsoft.com/en-us/office/forum/office_2013_release-word/options-advanced-general-file-locations-grayed-out/c5a55f09-3be4-456f-be20-92f778fbff87 måste man ha ett dokument öppet för att kunna ändra där.
 7. Idag
 8. Kryss word 2016: Arkiv->alternativ->avancerat ->(långt ner) allmänt -> Aktivera automatisk sidbrytning I min maskin är det ikryssat och låst (grått) så jag kan inte ta bort krysset och testa vad som hädner. Kollar man Micrsofts skärmdump så ser det också låst ut: https://support.office.com/sv-se/article/word-alternativ-avancerade-1b3d9436-bc3a-4c5d-a55f-17450e701663 Testa gärna webb-layout och utkast och berätta hur det blev. Jag är lite skeptisk eftersom sidbrytningarna finns kvar i bakgrundet i webb-layout trots att de inte syns. Så risken är att word ändå vill uppdatera dessa vid start. Men jag har ofta fel... Men hur stort är ditt dokument? I en modern dator borde ett "hälsosamt" dokument uppdateras snabbt även om det är stort. Kan du testa att kopiera över hela dokumentet (utom sista tecknet) till ett nytt dokument och se om det blir snabbare?
 9. Hittar ett tips om att använda Web Layout i stället: https://answers.microsoft.com/en-us/msoffice/forum/msoffice_word-mso_win10-mso_2016/disable-automatic-page-breaks-in-word/827d037e-89c8-44d5-95fa-b2904cf77a17 Eller se här: https://stackoverflow.com/questions/10169166/how-can-i-remove-pagebreaks-from-microsoft-word
 10. Arlos nya övervakningskamera är väldigt bra – men smakar det så kostar det.Läs hela artikeln här
 11. Avmarkera sidbrytning är precis det jag vill göra, men jag har hittills inte lyckats hitta hur man gör det i Word.
 12. Jag behöver ingen extra hårddisk för lagring. SSD disk och 15 tums skärm är ett krav. Det jag är ute efter, så bra processor och ramminne som möjligt. Grafikkortet är ett plus. Dessa har jag kollat på: https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/laptop/laptop-14-15-tum/lenovo-ideapad-330-15arr-81d2005bmx/1004346.8908/ https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/laptop/laptop-14-15-tum/hp-notebook-15-db0011no/1006433.8908/ https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/laptop/laptop-14-15-tum/hp-notebook-15-db0033no/1006917.8908/ https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/laptop/laptop-14-15-tum/acer-aspire-3-a315-53-36hc/1006678.8908/ https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/laptop/laptop-14-15-tum/acer-aspire-3-a315-53-558d/1006677.8908/ Under 5500 kr. Vilken är mest prisvärd enligt er? Jag uppskattar verkligen era svar!
 13. Igår
 14. Kan du inte avmarkera sidbrytning för det dokumentet, och spara det så? Sitter inte med Word nu men i TextMaker återfinns detta under Stycke-Textflöde
 15. Mikael63

  Cookies

  Det skulle ju kunna bero på det som står i meddelandet? Någon plugin i webbläsaren? Har du startat webbläsaren utan tillägg? Har du testat med annan webbläsare?
 16. https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.720612/firefox-fixar-allvarlig-bugg-i-ny-uppdatering 67.0.4 trillade in i kväll
 17. Hockke

  Cookies

  Jag har skrivit om detta förr men svaren jag fick hjälpte inte Jag var kanske för otydlig. Nu kommer en bättre beskrivning av det jag vill ha hjälp med. När jag öppnar Pc för allas hemsida möts jag varje gång av följande meddelande: Jag godkänner och får veta att valet inte kunde sparas, vet någon varför?
 18. Eftersom det verkar lite långsökt att Telia skulle ha fixat något precis när jag gjorde min "kallstart" är jag böjd att hålla med om att problemet sannolikt fanns i datorn. Skulle det hända igen får jag gräva djupare i vad som är grundorsaken.
 19. Jag har ett stort Word-dokument som när man har öppnat det och börjar söka sätter igång med automatisk sidbrytning som tar en evighet innan den blir klar. När man påbörjar en sökning kommer det normalt upp "Word sidbryter, tryck ESC för att avbryta" och gör man det slipper man vänta. Tyvärr beter det sig inte alltid så utan ibland får man istället en svart skärm med Word (svarar inte) och då hjälper inte att använda ESC. För att undvika detta vill jag direkt när jag öppnat dokumentet markera att sidbrytning inte skall ske. Det borde rimligtvis vara möjligt, men jag kan inte hitta funktionen, varken i menyerna eller i Hjälp. Någon som vet hur man gör (om det nu är möjligt)?
 20. Dags att uppdatera webbläsaren! I alla fall om du kör Firefox, för Mozilla har nu täppt till en illasinnad så kallad zero day-sårbarhet.Läs hela artikeln här
 21. Drog ur allting och satte tillbaka alla kablar. du fungerar det..? Det är iallafall löst Mvh Peter
 22. Hej Allihoppa! Jag kastade min gamla dvd brännare som gått sönder och köpt en ny: https://www.kjell.com/se/produkter/dator-natverk/datorkomponenter/optiska-enheter/dvd-brannare/asus-green-intern-dvd-brannare-p96490#ProductDetailedInformation Jag har kopplat in den och den får ström, går att öppna/stänga osv. Men Windows hittar inte denna enhet alls, det finns inte heller med på enhetshanteraren. Är den nya kass eller vad ska man göra? Mvh Peter
 23. Eller bara rensa data/cache för play-tjänsten och kanske även övriga Google-tjänster som hör ihop med play-butiken.
 24. Efter lärorik och omtumlande jakt på drivrutiner är alla utropstecken i Enhetshanteraren slutligen eliminerade! Bildbevis bifogas! Och naturligtvis har jag omedelbart skapat en återställningspunkt! Tack till huvudmoderatorn Cecilia som ledde mig rätt.
 25. Testa: Gå in till inställningar för appar. Välj "Avinstallera Google Play Tjänster". Du får fråga om att återställa till fabriksversionen, svara ja. (Den går inte avinstallera helt) Efter en stund vill appen uppdatera sig - låt den göra det.
 26. Användare kan nu dumpa klassiska kommandotolken för textkommandon i Windows.Läs hela artikeln här
 27. Jag lade budskapet som rubrik. Om den försvann någonstans så lyder den "Google Play-tjänster kraschar gång på gång". F.ö. har jag, som bara är inne på detta forum någon gång om året, problem med att jag för varje gång måste begära ett nytt lösenord. Lite jobbigt när man redan har problem. Denna gång krävdes nya lösen 2 ggr.
 1. Ladda in mer innehåll


×
×
 • Skapa nytt...