Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Cecilia

Huvudmoderator
 • Antal inlägg

  94 860
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  755

Cecilia vann dagen: 17 juli

Cecilia hade det mest gillade innehållet!

Om Cecilia

 • Medlemstitel
  Beroende

Profil

 • Kön
  Kvinna
 • Ort
  Stockholm

Senaste profilbesöken

286 181 profilvisningar
 1. Om det inte finns någon installation med Windows 7 så är det uppstartsinformationen som är fel och du behöver förstås inte installera Windows 7 på nytt om du inte vill. Du kan ta bort felaktigheter i uppstartsinformationen enligt förslagen på sidan https://superuser.com/questions/657215/my-computer-asks-me-to-choose-which-os-i-want-when-i-boot Det som börjar med "Windows keeps a list" verkar vara enklast. Innan du tar bort en av raderna med Windows 10 måste du vara helt säker på att du tar bort rätt för annars kommer Windows 10 inte att kunna starta. Om din installation av Windows 10 är en uppgradering från Windows 7 föreslår jag att du gör en ren installation av Windows 10 så att det inte ligger kvar gamla saker som stör.
 2. I begynnelsen fanns inga https-sidor utan allt var ju okrypterat och inga tidsinställningar behövde matcha så det var ju enklare men osäkrare då.
 3. Det verkar som att du har Windows 10 installerat på två olika hårddiskar eller partitioner och dessutom har kvar Windows 7 på ytterligare en. Åtminstone är det som är lagrat i uppstartsinformationen. Fungerar alla tre alternativen?
 4. Om man vill skriva något som är på eller liknar fornnordiska kan man nog bli lite inspirerad av en databas över samtliga kända runinskrifter i Norden: http://www.nordiska.uu.se/forskn/samnord.htm
 5. Det är kanske tur det så att den inte blir förstörd. Har du ominstallerat Windows?
 6. Säker på att inget annat, t ex mobil, använder routern samtidigt?
 7. När det gäller webbläsare står det ju uppenbart fel och när det gäller lokalisering så är det den IP-adress som Eforum ser som ska översättas till en ort och dels stämmer inte IP-adressen alls om man t ex använder en VPN-tjänst och dels har en del internetoperatörer så få uppgivna orter att det kan slå rejält fel där.
 8. Setpoint har inget att göra med det omnämnda säkerhetshålet i vissa möss, tangentbords och trådlösa mottagares firmware. Firmware brukar aldrig uppdateras automatiskt, till skillnad från drivrutiner. Prylar kan fungera alldeles utmärkt fast de är fulla med säkerhetshål.
 9. Det står Amazon i mina inställningar också. För att klargöra för dem som likt mig inte förstod vad det handlade om innan .M skrev sitt inlägg så gäller det alltså informationen i Eforum: https://eforum.idg.se/settings/devices/
 10. Följ anvisningarna i tråden Till dig med virus eller andra skadliga program i datorn så gott det går så får vi se om det syns något olämpligt i loggarna.
 11. Processorn brukar gå ner i lägre fart när den blir olämpligt varm. Hur är det med temperaturerna i din dator?
 12. Fungerar allt nu, har du testat allt som har strulat de senaste dagarna? Menar du att din dator var ansluten till ett okänt nätverk? Hur såg du det? Det är svårt för oss att förstå vad du menar så skärmbilder är bra.
 13. Pröva med att inaktivera det tillfälligt.
 14. fagerja har inte gett dig några länkar som du ska klicka på utan ställt en fråga.
×
×
 • Skapa nytt...