Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Cecilia

Huvudmoderator
 • Antal inlägg

  93 317
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  680

Cecilia vann dagen: 7 juli

Cecilia hade det mest gillade innehållet!

Om Cecilia

 • Medlemstitel
  Beroende

Profil

 • Kön
  Kvinna
 • Ort
  Stockholm

Senaste profilbesöken

206 610 profilvisningar
 1. Cecilia

  filhistorik

  Mappen System Volume Information innehåller systemåterställningspunkterna och det är inte nödvändigt att den säkerhetskopieras. I detta fall dessutom för E-partitionen. Du får kolla beskrivningarna för övriga Fel.
 2. Cecilia

  filhistorik

  Okej, för mig dyker beskrivningarna upp i nedre delen av fönstret så fort jag klickar på en rad. Om det inte fungerar för dig pröva med att dubbelklicka.
 3. Cecilia

  filhistorik

  Det går troligen att komma vidare med Filhistorik-problemet om du också tar fram beskrivningarna för ett urval av de fel och varningar som finns för Filhistorik.
 4. Cecilia

  filhistorik

  Det är därför om jag tror att det är nödvändigt med beskrivningarna som finns i Loggboken också så att det går att få fram vad som stämmer mest med ditt fall när man googlar. Det fungerar bäst om varje problem får sin egen tråd. Du kan ta en paus från denna tråd och starta en ny om ett annat problem, men det blir bara rörigt om en tråd som i närmare två sidor handlar om Filhistorik plötsligt ska börja handla om något helt annat.
 5. Cecilia

  startproblem

  Var felmeddelandet bara att de inte går att öppna?
 6. Cecilia

  filhistorik

  Man måste se beskrivning till de olika varningarna och felen också.
 7. Cecilia

  Hittar ej min gamla IDE/ATA hårddisk

  Och Windows brukar kalla filsystemen för partitioner. Man borde se de två interna hårddiskarna i Diskhantering. Hur ser det ut i Diskhantering egentligen? Om inte annat så ser man vilka partitioner som finns på de olika diskarna (interna och externa).
 8. Cecilia

  filhistorik

  Närmast att Windows inte är inblandat. Det är inte en kopia av Windows utan en enhet som man kan starta datorn från för att t.ex. använda en skivavbildning (som innefattar Windows). En skivavbildning kan man däremot göra då och då även om det verkar onödigt att göra det varje månad när man har filhistorik. Om skivavbildningens Windows är gammal så kommer den ju att uppdateras när man har återställt den. Hur ser det ut i Diskhantering?
 9. Cecilia

  Astronomi

  Plutos bana ligger inte i samma plan som planeternas banor utan i 17 grader vinkel och dess bana är också mer långsmal så att den ibland ligger innanför Neptunus bana (dock då långt ovanför så ingen risk för kollision): https://sv.wikipedia.org/wiki/Pluto Anledningen till att planeterna ligger i ett plan beror på sättet de en gång i tiden bildades. Du kan läsa om solsystemet här: https://sv.wikipedia.org/wiki/Solsystemet Om det är rymdraketer som ska studera solsystemets yttre delar och längre bort behöver man accelerera raketerna genom att utnyttja gravitationen från andra planeter och därför behöver de gå i ungefär samma plan som dem.
 10. Cecilia

  Hittar ej min gamla IDE/ATA hårddisk

  Okej, så hårddisken syns inte i Diskhantering. Kolla då om hårddisken syns i Enhetshanteraren (finns också i Datorhantering). Om den inte syns där heller öppna datorn och dra ut och sätt tillbaks kontakterna på den gamla hårddisken och anslutningen på moderkortet (utifall att du kom åt någon när du höll på med den nya disken), kom ihåg att se till att det inte blir någon statisk urladdning mellan dig och elektroniken i datorn. Om det inte hjälper för att disken ska dyka upp i Enhetshanteraren så behöver du titta i BIOS-inställningarna för att se om disken syns till där.
 11. Cecilia

  Hittar ej min gamla IDE/ATA hårddisk

  Det går inte att veta utan att se hur det ser ut i Diskhantering.
 12. Cecilia

  Antivirusprogram

  Om man inte har gjort något särskilt med datorn så räcker det nog till att MRT körs automatiskt en gång i månaden via Windows Update. Syftet med MRT är väl att det ska upptäcka de allra vanligaste skadliga programmen och det borde ju Defender göra också. Om man nu vill komplettera sitt antivirusprogram med ett annat så bör det ju vara med ett program från ett annat företag så att man får någon annans syn på saken, t ex Eset har en online-skanning.
 13. Cecilia

  Flygradar24.com

  Det var reklam för en webbplats som Frs24 antingen äger eller jobbar för och bröt därför mot Eforums regler.
 14. Cecilia

  LÖST Hur ta bort Hangouts?

  Jag brukar normalt inte använda webbmejlen men när jag kollade nu så såg det likadant ut som det har gjort i många år, men det kan ju tänkas att det är någon uppdatering som de skickar ut till några i taget och jag har inte fått den än. I Inställningar - Chatt har jag valt "Chatt av".
 15. Cecilia

  filhistorik

  Tyvärr så har jag svårt att svara på dem eftersom jag inte använder säkerhetskopieringsfunktionerna från Microsoft eftersom jag tycker det är svårt att begripa vad de gör och lita på att de gör vad jag vill.
×