Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Cecilia

Huvudmoderator
 • Antal inlägg

  95 585
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  794

Cecilia vann dagen: 9 december

Cecilia hade det mest gillade innehållet!

Om Cecilia

 • Medlemstitel
  Beroende

Profil

 • Kön
  Kvinna
 • Ort
  Stockholm

Senaste profilbesöken

317 298 profilvisningar
 1. Snowden har inte gett det namnet utan Tails är från 2009 och har har delvis betalats av Tor-projektet och på senare tid även av Debian och Mozilla så obskyrt tycker jag inte att det är utan det är framtaget just för att användas av dem som lever med en hög risk för aggressiv övervakning, t ex är det uppsatt så att all internetanvändning går genom Tor. Det är även många andra säkerhetshöjande funktioner, t ex kryptering av mejl, inlagda som inte finns i några standard Linux-distributioner. Går att läsa om Tails på sidan https://en.wikipedia.org/wiki/Tails_(operating_system).
 2. Jag skulle tro att det varierar med backup-program vilka rättigheter de kör med och backup-programmet måste ju ha rätt att läsa filen som den ska kopiera. Sen beror de ju då också på vilka begränsningar man har gjort när det gäller åtkomst till de aktuella filerna.
 3. Jag tycker att det låter som att den andres konto har blivit hackat, om det beror på den personen hade ett dåligt lösenord eller något annat är ju svårt att veta. Det går att ändra t ex profilfoto från Whatsapp Web som man tydligen kan komma åt från en dator: https://www.igeeksblog.com/how-to-change-whatsapp-profile-picture-from-whatsapp-web/
 4. Man bör väl kunna kolla vad som finns i backupen.
 5. Beklagar att jag inte kan hjälpa dig Om du menar att det har blivit sämre kan du försöka göra en systemåterställning till en dag då det fungerade bättre.
 6. Om inte Defender hoppar igång efter den vanliga avinstallationen så får du nog använda det särskilda borttagningsprogrammet även om du just då inte får kontakt med supporten. Annars så finns det ju ingen anledning att vänta till på lördag utan gör det idag så att du kan få kontakt med supporten utifall att det skulle behövas.
 7. Läs gärna din tidigare tråd om samma ämne: https://eforum.idg.se/topic/359723-virusprogram/ Där besvaras även de frågor du kommer med nu.
 8. Är problemet löst?
 9. Det är klart att det inte ska vara så.
 10. I den här datorn har jag bara en lagringsenhet (SSD) men jag har haft två tidigare och då verkade det som att lagringsdisken stängdes av efter tag av inaktivitet, men jag fick ju konfigurera det. Kontrollpanelen - Energialternativ - Ändra schemainställningar - Ändra avancerade inställningar Där finns det en inställning för hårddisken.
 11. En gång så kollade jag på Hemtex att en viss vara skulle finnas i butiken innan jag åkte dit för att mötas av att den inte fanns och när jag berättade det för personalen så sa de att huvudanledningen till att det ofta var fel i deras lagersaldo var snatterier. Folk gick förbi butiken (galleria så det var rätt öppet mot passagen utanför), såg t ex en kudde de gillade, väntade tills personalen var upptagen med en annan kund och gick sen in och tog kudden. Hände tydligen varje dag att flera varor bara försvann.
 12. Det var ju tråkigt och de har väldigt olika omdömen på prisjakt så det är ju också en anledning att undvika dem.
 13. Sen är det ju frågan om vad Komplett menar med två timmars spelande. Med tanke på att en anställd kostar minst 600 kr/timme blir det ju dyrt att verkligen aktivt spela i två timmar. Eller så beror exakt på vad man gör i spelen.
 14. Prova det här: Kontrollpanelen (sök efter den så bör du hitta den) Välj Visa efter: Små ikoner. Välj System. Välj Avancerade systeminställningar. Välj Inställningar under rubriken Start och återställning. Ta bort bocken framför Starta om automatiskt. Spara. Då kommer datorn inte att starta om automatiskt när ett systemfel inträffar utan du får i stället en blåskärm med information. Då vet du i alla fall att det är orsaken, även om det sen är besvärligt att ta reda på varför det blir ett systemfel. Ta foton av blåskärmen med felmeddelandet, om det blir ett sånt, och ladda upp till forumet så får vi se om det går att få fram något av det.
 15. Sånt beror ofta på överhettning. Står datorn luftigt så att inget täcker för ventilationshålen på de olika sidorna? Har du något program, t ex från Asus för moderkortet, som kan mäta temperaturerna i datorn?
×
×
 • Skapa nytt...