Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Cecilia

Huvudmoderator
 • Antal inlägg

  93 033
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  668

Cecilia vann dagen: 25 Maj

Cecilia hade det mest gillade innehållet!

Om Cecilia

 • Medlemstitel
  Beroende

Profil

 • Kön
  Kvinna
 • Ort
  Stockholm

Senaste profilbesöken

205 660 profilvisningar
 1. Fast MBAM och SAS är inte riktiga antivirusprogram utan kompletteringar till antivirusprogram, sånt som tidigare kallades antispionprogram.
 2. Cecilia

  Tips på bärbar dator

  Om du tittar på Prisjakts lista med 29 datorer för max 2500 kr och max 14" skärm: https://www.prisjakt.nu/kategori.php?m=s362868734&o=eg_4461&rev=1 och dess filter-funktion till vänster kan du fundera på om du har något ytterligare krav, t ex när det gäller vikt eller anslutningar (USB, skärm). Egentligen rekommenderar jag 4 GB RAM-minne, men då blir det till priset av andra nackdelar som alldeles för liten SSD, så det är nog viktigare att ha en SSD som är minst 64 GB stor för att inte få uppdateringsproblem och då blir det nog bara 4 datorer kvar. Fundera på om du egentligen inte klarar dig med en bra surfplatta.
 3. Cecilia

  Windows Insider Preview

  Igår kom bygge 17677 ut som innehåller förbättringar när det gäller Edge, Narrator, Kernel debug, Aktivitetshanteraren och anslutningar för mobilt bredband, många fixar och en del kända problem. Se https://blogs.windows.com/windowsexperience/2018/05/24/announcing-windows-10-insider-preview-build-17677/
 4. Nu känner jag inte till hur Edge fungerar men när man drar något och en förbjudet-skylt visas betyder det ofta att det inte går att släppa det man drar just där utan att man får dra vidare till något annat ställe. Novisan: Finns det något inlägg som du tycker kan markeras som Bästa svar/lösning genom att du klickar på inläggets bock i vänsterkolumnen?
 5. Cecilia

  Hur kontrollera kryptering VPN ?

  Det säkraste är väl att avlyssna trafiken någonstans mellan datorn och din internetanslutning för att se om det går att avläsa, lämpligen dels utan och dels med kryptering. Du måste också kolla med trafik till http-sidor, inte till https-sidor eftersom den trafiken krypteras i vilket fall som helst. Tyvärr kan jag inte svara på hur man gör det.
 6. Cecilia

  De+dem = dom

  Det finns ingen som kan bestämma vilka ord man använder utan språket utvecklas efter hur det används. Däremot så är det ju allt fler som inte kan hålla reda på när det ska vara de och dem, och i stället skriver dom jämnt. Om den gruppen växer hela tiden så kommer det så småningom bli vanligast med dom medan de och dem betraktas som konstigt.
 7. Cecilia

  Köpa Win Vista 2018?

  Har du prövat med att i Linux installera VirtualBox och i det skapa en virtuell maskin med Vista för att sen köra Sims2 där?
 8. Installera om Windows kan man ju alltid försöka med.
 9. Defender är ju visserligen ett antivirusprogram men det kan ju vara bra att kolla upp datorn med ytterligare ett antivirusprogram (förutom Esets) som kanske skulle ha hittat de skadliga filer du fått in (Defender kunde ju inte det).
 10. Det gör det ju ändå troligare att det är något av de gamla programmen som spökar. Inkompatibilitet kan visa sig på många sätt och det vanligaste är ju som du skriver att man får problem med att starta eller använda programmen. Du kan ju alltid kolla vilka gamla program som finns registrerade i högerklicksmenyn (se svaren till Pelle Penna) och börja med att avinstallera dem.
 11. Utmärkt! Men eftersom det tydligen var något skadligt som gjorde mycket för att du inte skulle kunna få bort det så kan det även ha hindrat antivirusprogrammen mm, som du testade med tidigare, från att fungera ordentligt så jag föreslår att du kör även Malwarebytes, Junkware Removal och Hitman Pro i felsäkert läge. Installera ett antivirusprogram också (t ex gratis Avast eller Avira) och gör en grundlig genomsökning av datorn med det också.
 12. Det tolkar jag som troligen problem med kompatibilitet mellan Windows 10 och hårdvaran/drivrutiner eller installerade program. Men när det inträffar även på en helt ny dator där det knappast är problem med kompatibilitet mellan Windows 10 och hårdvaran inklusive dess drivrutiner så tycker jag att det troligaste är problem med installerade program. Under förutsättning att problemet inte fanns innan du hade installerat ett endaste program, och för att undersöka det närmare så kan du installera om Windows 10 och testa Utforskaren, är det då inget problem så installera ett program i taget och efter varje installation starta om datorn och testa för att få reda på när problemet uppstår. Ja MS Expression Studio slutade underhållas för 7 år sen så den är ju inte anpassad för Windows 10: https://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Expression_Studio Måste ju finnas bättre program nu än det gamla.
 13. Det var flera år sen jag använde det och sen beskrev det för några andra så det kan ju ha utgått. Men kolla här: https://www.howtogeek.com/118731/how-to-clean-up-your-messy-windows-context-menu-with-ccleaner/ Vid fler frågor om det föreslår jag en ny tråd eftersom det är något som inte verkar aktuellt för grer.
 14. Cecilia

  LÖST Filegenskaper försvunna? (MP3, AVI...)

  Har du någon annan musik-mapp eller kan du skapa en? Då kan du se vad som händer när du flyttar en av dina musikfiler dit. Gäller det en musikmapp under Bibliotek eller i C:\Användare\"anv.namn"\Musik?
 15. Cecilia

  LÖST Inloggning varje gång

  För Hocke var det körning av CCleaner som orsakade problemet: https://eforum.idg.se/topic/356120-inloggning-p%C3%A5-forumet/ Eller gäller det bara en webbplats medan automatisk inloggning fungerar på andra, t ex här i Eforum?
×