Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Cecilia

Huvudmoderator
 • Antal inlägg

  94 628
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  744

Cecilia vann dagen: 21 Maj

Cecilia hade det mest gillade innehållet!

Om Cecilia

 • Medlemstitel
  Beroende

Profil

 • Kön
  Kvinna
 • Ort
  Stockholm

Senaste profilbesöken

224 148 profilvisningar
 1. Cecilia

  Windows 10 Maj 2019

  Fungerar det fortfarande att dölja sökrutan och aktivera sökikonen som i tidigare versioner? https://www.tenforums.com/tutorials/2854-hide-show-search-box-search-icon-taskbar-windows-10-a.html
 2. Cecilia

  Går inte att ladda ner HTML-filer

  Okej, det som hände mig var att både html-filen och mappen laddades ner till Skrivbordet men det var bara mappen som syntes på Skrivbordet så jag fick ta upp Utforskaren och titta på Skrivbordet där för att se html-filen. Kan det vara något sånt i ditt fall i variant 1?
 3. Cecilia

  Problem med räckvidd Asus AC-RT57U

  Jag har inte använt WDS för på den tiden jag gjorde ett större nätverk med hjälp av två routrar så fanns inte det. Jag läste lite på sidan https://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_distribution_system och det har att göra med trådlösa nätverk men verkar mest intressant om man har många accesspunkter och det är vanligt att datorer/mobiler flyttas omkring så att de ibland bör ansluta till en accesspunkt (router) och ibland en annan.
 4. Cecilia

  Går inte att ladda ner HTML-filer

  Får du något felmeddelande eller vad händer? Jag prövade just med sidan https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.718784/sveprorelser-pekplatta och det gick utmärkt att spara sidan med Firefox. Vilka webbläsare använder du?
 5. Cecilia

  Windows Insider Preview

  Ovanstående bygge, som efter några mindre buggrättningar, nu heter 18362.30 har nu släppts till alla. Versionsnumret är 1903. Jag har startat en ny tråd med information om releasen:
 6. Cecilia

  Windows 10 Maj 2019

  Denna tråd är endast till för information och diskussion i största allmänhet kring uppdateringen. Om man får problem med uppdateringen och vill ha hjälp så startar man i stället sin egen tråd.
 7. Cecilia

  Windows 10 Maj 2019

  Ovanstående bygge, som efter några mindre buggrättningar, nu heter 18362.30 har nu släppts till alla. Versionsnumret är 1903. Det innebär inte att Windows 10 May 2019 omedelbart kommer att dyka upp i Windows Update hos alla eftersom Microsoft sen flera år släpper ut uppdateringen i omgångar under några månader för att kunna upptäcka allvarliga problem innan allt för många har drabbats av dem. Eftersom Windows 10 April 2018 Update (version 1803) slutas få uppdateringar i november kommer datorer med den eller tidigare versioner att bli uppdaterade under några månader med början i juni. Microsoft har också publicerat en sida som kommer att uppdateras ofta med kända problem, detaljer om vika datorer som kan få problemet och eventuella åtgärder (work-arounds) för att inte drabbas: https://docs.microsoft.com/sv-se/windows/release-information/status-windows-10-1903 Just nu finns det 12 problem i listan så det kan vara bra att kolla där om man funderar på att uppdatera så man vet om man borde vänta ett tag eller om det finns någon work-around så man kan uppdatera ändå. Mer information om ovanstående finns på sidan https://blogs.windows.com/windowsexperience/2019/05/21/how-to-get-the-windows-10-may-2019-update/. PC för Alla skriver om uppdateringen och några av dess nyheter här: https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.716801/uppdatering-windows Vill man veta mer om vad som ingår i uppdateringen kan man läsa det senaste halvårets inlägg i tråden om Windows Insider Preview: https://eforum.idg.se/topic/349712-windows-insider-preview/?do=findComment&comment=1705907
 8. Det gamla forumen syns bara för moderatorer och administratörer. Jag lät dem ligga kvar utifall att beskrivningarna av forumen är något som kan vara bra att kopiera till beskrivningarna för de nya.
 9. Cecilia

  Moderering utan transparens

  Förklaringen till att förklaringen saknas är bara den att det var ett misstag. Det är nu väldigt låg sannolikhet för att den moderatorn gör om samma misstag igen under den närmaste tiden. Okej Tråkigt att något var tvetydigt och med din förklaring förstår jag bättre varför det blev som det blev. Vi har fått klagomål från andra när vi har varit mer rakt på sak och inte lindat in det, där det framgår att de har tagit illa vid sig. För Laso var det ju självklart att han redan hade sagt till om att tråden nu skulle hålla sig on-topic och att det då var rimligt att ta bort nya off-topic-inlägg. Ang. flytt av inlägg till en ny tråd så var det uppe till diskussion bland moderatorerna när du startade denna tråd men i och med det så verkade det inte viktigt längre. Att bryta ut inlägg till en ny tråd om modereringen hade inte heller varit enkelt eftersom vi behövde då specialbehandla Torparens inlägg som bland annat frågar vad för inlägg som tagits bort. Hade det inlägget fått vara kvar i tråden, men inläggen om modereringen tagits bort, så hade ju det inlägget verkat mycket underligt, men om vi å andra sidan hade flyttat med Torparens inlägg hade det verkat mycket underligt i den nya tråden eftersom det inlägget också handlar om bibliotek och moderskeppet. Vi vill ju inte att en medlem ska framställas i dålig dager på grund av de åtgärder vi gör. Så en åtgärd som verkar enkel när den föreslås är inte alltid så enkel i praktiken.
 10. Ovanstående förändring är nu gjord, säg till om ni upptäcker något fel. Dock är endast senaste halvårets VBA-trådar manuellt flyttade till Excel-forumet och äldre trådar finns kvar i Systemutveckling.
 11. I morgon tisdag förmiddag kommer forumen att ändras om så som är beskrivet i inlägget ovan.
 12. Cecilia

  Moderering utan transparens

  Det är nu synligt igen, men var dolt under tiden som inlägget diskuterades i moderatorgruppen. Hade vi beslutat att inlägget skulle fortsätta vara dolt hade du fått ett meddelande i PM eller mejl. Cecilia Moderator
 13. I detta underforum, liksom i alla andra delar av Eforum, ska man hålla sig till vanlig nätetikett och t ex inte skrika (överdrivet användande av versaler). Cecilia Moderator
 14. Cecilia

  Moderering utan transparens

  Åsikter är alltid välkomna även sådana som jag inte delar.
 15. Cecilia

  Moderering utan transparens

  Därför att alla val beror på omständigheterna, ibland är det ena bäst och ibland är det andra. När det gäller om tomma inlägg ska vara kvar eller inte får man bedöma utifrån vad man tycker är bäst för tråden. Som Laso har skrivit, Eforums regler, liksom Sveriges lagar, är inte alltid så enkla att följa oavsett om man är moderator eller inte respektive jurist eller inte. Det finns ju en anledning till att vi har domstolar där flera jurister tillsammans diskuterar och bedömer om något är lagligt eller inte. Samma sak gäller även alla andra forum på internet, moderatorer gör en bedömning av om något ska tas bort, redigeras eller vara kvar i oförändrat skick så gott de kan utifrån forumets regler. Oftast blir det bästa som väljs men ibland görs det fel. För mig (och för Laso antar jag) är det ett vanligt svensk sätt att uttrycka sig som betyder att man ska återgå till det som trådtiteln och trådstarten handlar om, i stället för att fortsätta skriva off-topic, och jag behöver ingen ordlista för att förstå det. Det är antagligen formulerat så för att det inte ska låta allt för mycket som en tillrättavisning utan något trevligare. Tråkigt att du inte kunde förstå det. Som du kan se så uppskattades svaret av trådskaparen, det framgår ju av hens svar. Jag kan lova dig att Flyfisherman inte skriver bara för att få många inlägg utan för att han vill hjälpa dem som har problem. I detta fall har ju trådskaparen t ex problem med att vissa mappar är långsamma vid viss hantering. Det är ju ett svar på detta som trådskaparen skrev: "Jag tror att datorn med Windows är ca 3 år. Jag hoppas verkligen inte att hårddisken är slut redan." Att jannejanne vet av egen erfarenhet att hårddiskar lätt kan gå sönder och kan göra det efter kort tid, vilket är bra för trådskaparen att veta. Så som Mikael63 skrev, det är väldigt stor skillnad på ett sånt svar och på inlägg som börjar diskutera forumets moderering i en tråd som handlar om en Photoshop-bok, särskilt på ett sätt som inte involverar trådskaparen utan bara gör hen förvirrad. Jag beklagar om du inte kan se skillnaden på de två fallen. Eforum är inte bara ett enkelt fråga-svar-forum utan det är meningen att folk också ska kunna diskutera och i trådar är det normalt att de driver iväg en del om trådskaparen så önskar, särskilt efter att huvudfrågan/-ämnet är färdigbehandlat, precis som diskussioner och samtal i det verkliga livet.
×