Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Cecilia

Huvudmoderator
 • Antal inlägg

  95 322
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  784

Cecilia vann dagen: 19 oktober

Cecilia hade det mest gillade innehållet!

Om Cecilia

 • Medlemstitel
  Beroende

Profil

 • Kön
  Kvinna
 • Ort
  Stockholm

Senaste profilbesöken

315 903 profilvisningar
 1. Vad bra! Hann du inte göra några ändringar alls innan det slutade?
 2. Hoppade Windows-brandväggen igång när du stängde av Nortons brandvägg? Vilka portar är "forward" i routern till nya datorn? Har den nya datorn en ny IP-adress eller är det samma som den gamla? I det första fallet måste ju forward-reglerna gås igenom. Nja, men du skulle kunna ha en dator som är ansluten till internet via en mobil som agerar hotspot (trådlös router). Kolla denna guide: https://www.howtogeek.com/135996/how-to-create-a-vpn-server-on-your-windows-computer-without-installing-any-software/ för att se om du har missat något steg.
 3. Bra, du får återkomma med hur det går efter inköpet. Du har väl kollat att du har HDMI-kontakter lediga på datorn och på teven?
 4. Välkommen till forumet! Ibland beror det på att mappen hör ihop med något program som när den märker att mappen saknas skapar den på nytt, eller att det är en mapp som Windows anser ska finnas. Vad är det för mapp?
 5. Det enkla är ju att använda HDMI-kabel mellan datorn och teven.
 6. Som framgår av vertpre:s inlägg ovan så finns funktionen fast jag inte hittade den.
 7. @stjo57 Har du prövat ovanstående eller något annat sen igår fm?
 8. Nej, det är inte fråga om maktspel utan om man ska hjälpa stjo57 är det bra att komma med råd som verkligen hjälper att få den "fladdrande" webbsidan att sluta fladdra. De allra flesta som kommer till Eforum är vanliga svenssons utan stora datorkunskaper (i så fall skulle de inte behöva fråga) och för dem är det alldeles omöjligt att använda Windbg, läsa hexkod, skriva egna webbsidor och annat för att komma fram till en lösning utan man får hjälpa dem genom att föreslå sånt som går att komma åt via inställningar (typ tömma cache, återställa inställningar), via program för vanliga datoranvändare (typ SFC) eller ominstallation av program. Det gäller att försöka ge hjälp som går att förstå för målgruppen.
 9. Visst kan man felsöka om man är programmerare eller liknande men det är ju fullkomligt omöjligt för en vanlig svensson att hitta ett fel bland alla 100 000 rader kod i Chrome med hjälp av WinDbg.
 10. Okej, appen Foton alltså som du hittade i startmenyn. Det finns inget stöd för att säkerhetskopiera bilder i den appen vad jag kan hitta, förutom visst stöd mot OneDrive, utan säkerhetskopiera filer får man antingen göra manuellt i Utforskaren etc eller med något säkerhetskopieringsprogram.
 11. Menar du i Utforskaren/Den här datorn? Där kan du t ex kopiera filer genom att markera alla filer, högerklicka och välja Kopiera för att sen gå till en mapp på den externa hårddisken och klistra in dem. Var det något sånt du undrade om?
 12. @Torparen Har du HDMI-kontakter lediga på både datorn och teven?
 13. Det är väl inte så lång kabel, jag trodde du menade 10 m kabel in i ett annat rum. Det finns sändare för HDMI-signaler med de kostar visst kring 2000 kr: https://www.netonnet.se/art/ljud-och-bild/tv-tillbehor/tradlosoverforing/nedis-tradlos-hdmi-sandaremottagare-1080p/1006615.9104/
 14. WinDbg är inte för vem som helst utan då ska man ju kunna väldigt mycket om de inre delarna av Windows om man ska klara av att använda det för att få fram något vettigt utan det är ju till för programmerare som letar fel i sina program. I det här fallet hjälper det ju inte heller att komma fram till att det är fel i den modulen i Chrome eller något bibliotek det använder sig av.
 15. Ja, det verkar ju så. Kan vara något tillägg så pröva med att inaktivera alla tillägg och se om det blir bättre (starta om Chrome efter inaktiveringarna). Hantera tillägg: https://support.google.com/chrome_webstore/answer/2664769?hl=sv
×
×
 • Skapa nytt...