Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Senaste timmen
 2. Du hann väl kanske inte läsa hela mitt inlägg innan du svarade. Råkade nämligen klicka på Enter på fel ställe innan jag hade skrivit färdigt. 🙂
 3. Nu har jag redan löst problemet men det var en av sidorna jag tittade på men den lösningen hjälpte inte mig.
 4. Se om inläggen från 21 och 26 november 2017 på sidan https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-other_settings/window-defender-this-setting-is-managed-by-your/46079afb-3570-43ab-8b1e-a9fb8adf44ac hjälper.
 5. pinturicchio_

  Dator gått och blivit otroligt seg

  Ser att du har Wondershare installerat. Det kan vara det som tar upp minnet då det startas upp i bakgrunden och tar upp allt minne. Jag har haft det problemet tidigare. https://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Software-and-How-To-Questions/how-to-uninstall-wondershare-app-service/td-p/6225611
 6. Detta meddelande möttes jag av när jag startade min stationära idag. Alla skydd i Defender var avaktiverade och gick inte starta. Vadå?? Jag är ensam Administratör och jag hade inte ändrat något. Sökte igenom dator med olika program och ett av dem hittade en trojan, Bitcoinminer. Detta togs bort. Det hjälpte dock inte. Fortfarande omöjligt att starta Defender. Då sökte jag på nätet och fann att det kunde vara Grupp Principer som knasade (gpedit). Gick in där och lyckades få igång Molnbaserat skydd men inget annat. Fortfarande inget Realtidsskydd. Gick inte att få in nya virusdefinitioner. Efter en ny sökning, föreslogs det att man skulle i Kommandotolken helt avaktivera Defender och på så sätt få det att starta igen. Det fungerade inte heller. Till slut tog jag fram min laptop och började jämföra alla registernycklar med Defender i den och i min stationära. Till slut fann jag en nyckel som inte fanns i laptopen. Nyckeln var Reatime Protection men på en plats där den inte fanns i laptopen nämligen följande. Dator\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender\Policy Manager. Där fanns flera värden för den nyckeln och alla hade Disable ...... och REG_DWORD (1). REG_DWORD (1) betyder på (sant). En (0) betyder av (falskt). Något hade alltså kommit åt registret och avaktiverat alla skydd i Defender. Vad gör jag nu? Först tänkte jag helt enkelt ändra från 1 till 0 men det kanske inte räcker. Efter lite tvekan tog jag bort hela Realtime Protection nyckeln och startade om Windows. Till min stora glädje hade jag fått tillbaka alla skydd i Defender. Kanske det här kan hjälpa någon annan som skulle råka ut för samma sak.
 7. Idag
 8. Har faktiskt inte frågat så mkt efter Fortnite, men vet att jag tycker det är olämpligt (kanske jag som är mossig.... 😉 ) Ok, tack för tips om Xbox. Verkar inte vara någon kompis som har det, skiljer det sig mkt i spelstil mellan konsolerna Xbox och PS4? Dvs om kompisar har det och de spelar ihop, är det då till nackdel att ha en konsol som "ingen annan har"?
 9. Någon som tycker att det går att lösa all världens problem med en-till-en-relation...
 10. Det är väl samma nyhet som den gällande sqldumpen från nåt amerikanskt företag som inte hade nåt lösenord till servern...
 11. Väldig hög upplösning på teven. Det vanliga på en nyare teve är full HD vilket är 1920 x 1080 pixlar, medan 4k är 3840 x 2160 pixlar. https://sv.wikipedia.org/wiki/Ultra-high-definition_television
 12. Phenomen

  PS4 Slim 500gb, begagnat bra köp?

  Vill ha Fortnite? ps4 duger. men rekommenerar xbox one istället. lägre priser som andra hand. båda spel och konsoller...
 13. Phenomen

  Linux på raspberry pi och användare?

  http://www.raspberry-projects.com/pi/command-line/root-user-privileges
 14. Det är möjligen inte så att du har fler än ett MS-konto? Jag kunde inte lämna samma telefonnummer på 2 olika konto, men det är ett några år sedan. Detta hade dock inte med 2-stegsverifieringen att göra, utan endast för att verifiera att respektive konto tillhörde mig. /bgjo
 15. Torparen

  Problem ominst av photoshop

  Ny dator? Nej en nygammal. Dagens problem började med att jag fick ca. 700 spökbilder som hade koppling till Photoshop. Efter många många timmars jobb fick jag bort allt utom nu aktuella. Var dom sju hundra filerna kom ifrån står i stjärnorna. Handlar om senaste versionen, felmeddelandet kommer efter att 100% visas. Får då ett felmeddelande att uppladdningen misslyckades samt bifogas en länk. Då jag klickar på länken får jag upp bif.
 16. Hankki

  Problem ominst av photoshop

  Kunde ju hjälpa en aning om du nämner vilken ps version. I vilket skede kommer meddelandet? Ny dator och redan två aktiverade installationer?
 17. Cecilia

  LÖST Lampa, dimmer?

  Ikea hade Trådfri som kronljusmodell för ett eller två år sen men fick dra tillbaks dem pga problem. Det är svårt att få plats med elektroniken när det är småttigt utan att den överhettas och orsakar problem med flimmer eller kort livslängd. Men nu har de förhoppningsvis löst problemen. Rapportera gärna tillbaks om ett par veckor med hur det går eftersom jag skulle vilja ha sådana i en taklampa som ska ha fem stycken (lite för många för att bara köpa på vinst och förlust).
 18. Torparen

  Problem ominst av photoshop

  Har haft problem med Photoshop försökte göra en ominst, men tji. Får felkod Exit Code: 145 --- Summary 2 fatal error(s), 3 error(s), 4 warnings(s) Någon som har något tips?
 19. Hej ! Jag skulle behöva lite tips och hjälp för att göra om en Excel fil till Access, då jag tror att det är lättar att få det eftersökta resultatet i Access än i Excel. En gymnast ska ha namn, förening, födelse år, tävlingsklass och om det är herr eller dam osv Varje gymnast ska fylla in 2 serier med 10 st. övningar, serie 1 är obliga (vissa eller alla övningar är obligatoriska), serie 2 är helt valfri*. Jag har tillgång till den Excel fil som en vän har skapat men som jag skulle vilja förbättra/förenkla. Tyvärr var det över 20 år sedan jag jobbade lite med Access, så har glömt bort nästan allt, iaf hur man får till det korrekt... Huvudsyftet är att man ska slippa att mata in "Övning" och "Svårighetsgrad" (Svårighet), man väljer en övning från en lista, lagrar koden (den internationellla FIG-koden) för övningen, men visar övningen i formuläret som text alt. att man visar både övningen och koden, men endast koden vid utskrift (Rapporten), samt även svårighet ska komma autoatiskt, beroende på den övning man väljer. Under serie 1 och serie 2 ska man även kunna se total svårighet, men behöver inte lagras, räcker om det bara visas som beräknade fält eller vad det nu heter... De fält som skall fyllas i manuellt är från Excel filen: B5, I5, O5, samt 3 av fälten i området A8-Q8 (Synkron, Herrar och SM) samt D14-D23... samt D28-D37... Men istället för att skriva, vill jag kunna välja övning (D14-D23 och D28-D37) från en lista (från en annan tabell som innehåller övningens namn, FIG-koden och Svårighet). Jag har börjat lite smått, men är långt ifrån färdig, men skulle behöva lite hjälp, bifogar filer och skärmdumpar... allt i en Zip fil. All hjälp motages med stor tacksamhet !! Startkort för tävling.zip
 20. Igår
 21. Mikael63

  Linux på raspberry pi och användare?

  Kika här: (Om du kör med Raspbian) https://www.raspberrypi.org/documentation/configuration/security.md
 22. Men jag blev tvungen att slå upp lösenordet för användare pi, men det stod inget root-lösen. Och kan jag i så fall byta root lösen?
 23. Mikael63

  Linux på raspberry pi och användare?

  Hm.. https://www.raspberrypi.org/documentation/linux/usage/root.md Det brukar vara så att om man i terminalen ex. skrivit sudo apt-get update och då angett sitt lösen så kan man fortsätta med fler kommandon utan att ange lösen igen.
 24. Hittade en trådfri som passar min lampa, https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/60365271 och jag är ganska säker på att den inte fanns senaste gången jag kollade. Men oavsett så kan jag nu dimma min lampa ifrån ett reglage och min lur.
 25. Jag har skaffat en raspberry pi zero för att köra lite automatiseringsgrejjer för "smart hem". Det kom med ett konto som heter pi och när jag under det kontot kör sudo så blir jag inte tillfrågad att ange lösenord. Kan det vara så att det i själva verket är root kontot och jag borde köra mina processer under ett annat konto?
 26. Hockke

  Associeringsproblem

  Det var ju för att dessa metoder inte fungerade som jag startade tråden. Tack ändå trots att inget förslag fungerar.
 27. Du hade alltså inte någon gång tidigare uppgett något telefonnummer?
 28. Mikael63

  Linux och BankID?

  Handelsbanken:
 1. Ladda in mer innehåll


×