Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Idag
 2. Fingerskruv eller Tumskruv, finns också i olika färger, googla på fingerskruv så ser du lite bilder på vilka färger som brukar finnas...
 3. Jag försöker i stället importera filen "FrånGIT" i csv-format till en befintlig tabellFelmeddelande.docx. Tabellen i Access heter FrånGITtxt och alla fält är i formatet "Kort text". Koden ser ut så här: Private Sub cmdCSV_Click() Dim blnHasFieldNames As Boolean Dim strTable As String Dim strSökväg As String, strPathFile As String blnHasFieldNames = True strTable = "FrånGITtxt" strSökväg = "M:\Golf\Seniorerna\Eclectic" strPathFile = "M:\Golf\Seniorerna\Eclectic\FrånGIT.csv" DoCmd.TransferText acImportDelim, , strTable, strPathFile, _ blnHasFieldNames End Sub Jag får då felmeddelande: Körfel nr 2391 Fältet i .. med massa konstiga tecken HÃYI 1;H....osv. (se bifogad fil).
 4. På engelska finns det något som kallas thumbscrew, vilket är en slags skruv man kan skruva åt utan att behöva en mejsel. Används mer och mer i datorer. Men vad heter det på svenska? Tumskruv är ju ett tortyrredskap på svenska. Jag är orolig att folk kommer titta konstigt på mig om jag frågar efter tumskruvar på Clas.
 5. Det verkar som man kan Disabla alla alternativen och ändå funkar Datorn och inga fler popupp Tack alla
 6. Är det nätverkskabel eller trådlöst mellan datorn och routern?
 7. Om du spelar upp filmen i datorn, "hackar" det då också? Vilket program använder du för att spela filmen? VLC? Om VLC - och det hackar i datorn också - du kan behöva höja filecache värdet i VLC. Kolla på detta inlägg.
 8. Kan göra så att datorn inte startar och enda lösningen är att installera om hela operativsystemet.Läs hela artikeln här
 9. Med ojämna mellanrum så hackar bilden, visserligen mycket kort men dock störande. Jag ser på en Panasonic TV via en HDMI-kabel från grafikkortet på datorn. Jag har 100 Mbit/s fiber så anledningen till hacket borde väl vara datorn men hur sjutton hittar man det? När jag använder en app på TV:n så får jag inga hack men det finns ju inte appar för alla play-tjänster på TV:n.
 10. Om man kollar länken här ovan till EON så står det Med det menas nog att själva bytet i sig inte kostar något men nätavgiften abonnemangskostnaden kommer att bli högre. Byte till 35 och uppåt kostar eftersom det då innebär byte av mätartavla till gänga III. Se ex. https://www.eon.se/content/dam/eon-se/swe-documents/swe-prislista-lag-nord-200101.pdf
 11. Jag har en kompis samt en släkting som anser sig inkompetenta i IT-frågor och som har (haft) ovanan att klicka på rutor som dyker upp. Några slutsatser har jag dragit. 1. De läser inte ordentligt det som dyker upp på skärmen innan de klickar. 2. Ibland läser de det som dyker upp på skärmen men skärper sig inte till förståelse för innebörden utan klickar i alla fall. 3. Om de läser men, trots skärpning, inte förstår kontaktar de inte t ex mig som är läskunnig och som ofta begriper det jag läser och som ofta (dock tyvärr inte alltid) anar ugglor i mossen om jag inte begriper det jag läser. Men jag kliver i fallgropar någon gång i alla fall i brådskan istället för att borra vidare t ex genom att söka stöd i det här forumet.
 12. När det gäller laddbox och dess effekt så behöver man också ta hänsyn till vilken effekt som bilen faktisk kan laddas med. Det är ju onödigt att ta kostnaden/besväret för att ge laddboxen 3 x 20 A om bilen fortfarande inte kan laddas med mer än 11 kW pga sina begränsningar. https://www.bilia.se/om-bilia/bilia-webshop/kopguider/ "Vilken laddbox ska jag välja"
 13. Minnet är viktigt för datorns prestanda. Windows 10 gör det enkelt att ta reda på hur mycket du har och om det går att utöka.Läs hela artikeln här
 14. Får jag lov att sammanfatta denna tråd? Ja, jag ger mig den. Min slutsats är att TS kan på 20 A KLARA sig men måste tänka till och anpassa laddningen. Risk finns att någon startar vattenkokaren, mikron och kokar potatis på sisen när det -20 och bilen laddas. Om du däremot ökar till 25 A behöver du generellt inte tänka till, anpassa laddningen men för detta får du betala en högre anslutningsavgift. (hur mycket handlar det om? Om elektrikern rekommenderar en uppgradering borde det väga tungt.
 15. Har du en länk till datorn du har? Är lite nyfiken på vad det är för dator som säljs (idag eller för något år sedan) med så liten disk. Enkelt sagt är kostnaden per GB väldigt hög på små diskar, mycket lite att vinna på att köpa en liten disk. 30 GB är idag inte tillräckligt för Windows + några program och även egna filer.
 16. Det är du inte ensam om att tycka...
 17. De tänker kanske att om den kostar 500 kr mindre så är det fler som köper just den? (Varför valde du den?) Eg. mer irriterande att det inte går att få in uppdateringar? Ett alternativ till att byta disk är att installera annat operativsystem som inte behöver så stor disk.
 18. Både ja och nej. Vid växelspänning tar man hänsyn till effektfaktorn. I övrigt stämmer Cecilias uträkning när det är 1-fas. Ts skrev att det var frågan om trefas och då utgick jag från det. Cecilia hann precis svara och då kan jag fylla på med att gamla spisar med vanliga kokplattar har effektfaktor 1 varför man inte behöver ta hänsyn till det. En induktionshäll torde ha en effektfaktor att räkna med, om man inte kompenserat för det, och den kan kanske vara försumbar. Tilläggas ska att jag inte känner till vilken effektfaktor trådens laddare har och när den är okänd brukar jag räkna med 0,8.
 19. Så vitt jag vet har spisar kopplade på tre faser ett angivet effektbehov av ca 11 000 W och hällar kopplade på 2 faser drygt 7000 W. Precis de värden man får genom att multiplicera 230 V med 48 resp 32 A och de är också märkta med att de ska avsäkras med 3 resp 2 x 16 A. https://www.kjell.com/se/kunskap/hur-funkar-det/elelektronik/starkstrom/vaxelstrom Där man också kan få fram 13 A genom: 9000 W / (230 V x 3) = 13 A
 20. Du kanske redan har en sådan till elpannan? Då bör du "berätta" för den att du säkrat upp, om du gör det. Har du en sådan så kommer den att skydda dig från att säkringarna löser ut men då kanske till priset av att du får kallt. Bättre då, kanske(?), att laddaren går ner medan elpannan jobbar. Är det långt mellan inkommande faser och platsen där laddaren sitter?
 21. Ja, om det varit likspänning. Man räknar på annat sätt när det gäller växelspänning.
 22. Då funderar man ju varför Toshiba inte lägger in en större HD och puffar upp säljpriset en femhundring. Datorn duger gött som extradator i stugan betla räknngar o så men irriterande då inte update går stänga av. Att lägga över o köra externa som C blir ju också inte en 100% lösning. Tack ni som svarat 💾💾
 23. Nej, en belastningsvakt får man köpa till, förstås!
 24. Det är bra att du har kunniga personer i omgivningen men kunniga personer borde inte tycka att du ska betala för onödiga program som optimeringsprogram och drivrutinsuppdateringsprogram. Att du tar råd från andra samtidigt som du ställer frågor här i Eforum kan ju förklara varför jag ibland tycker att det är svårt att kommunicera med dig, det känns som vi pratar förbi varandra. Avast antivirus är ett bra program men man ska inte betala för det innan man har använt det några veckor så man vet att man gillar det och vill behålla det i ett år. Visst har jag förtroende för att du gör så gott du kan.
 25. Igår
 26. Nu har jag äntligen lyckats få till så att koden för Chromecast Gästläget syns igen på TV skärmen. Ang. Telia Play appen så tror jag att jag lyckats kommit på vad felet är varför Gästläget inte fungerar. Dock har jag inte lyckats hitta någon lösning på detta. Med all sannolikhet beror felet på att appen inte verkar ha stöd för Bluetooth vilket krävs för att det ska fungera med iPhone (iOS). Kanske är det ett medvetet val av Telia eller så har dom helt glömt bort att lägga till stöd för detta. Troligen måste man på något sätt kontakta apputvecklarna och höra med dom. /Ored
 1. Ladda in mer innehåll


×
×
 • Skapa nytt...