Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Senaste timmen
 2. iTompalinen

  Accesspunkt

  Tack, det var det jag misstänkte. Då blir livet mycket enklare nu. 🙂
 3. Mr Andersson

  Accesspunkt

  Du kan ha samma nätverksnamn på båda två, så gör man när man bygger stora nät som täcker tex köpcentra mm.
 4. iTompalinen

  Accesspunkt

  Jag bor i lägenhet med Routern från Telia ute i hallen och WiFi blir dåligt i den del där man normalt är och då skaffade jag en repeater men den tappar ofta kontakten så jag måste starta om den, så nu har jag tagit en gammal router som jag hade och gjort till en accesspunkt och det funkar jättebra. När jag använde repeatern så skickade ju den ut samma nätverksnamn eftersom den bara förstärker signalen. När jag var på nätet och läste hur jag skulle sätta upp routern för att få den till en accesspunkt så tolkade jag det som att jag måste ha ett annat nätverksnamn på accesspunkten än det som jag har på Telia routern. Så på Telia routern heter den Corona 5.0 och på accesspunkten heter den Corona 5.0_AP. Men nu till frågan. När jag byter rum så vill jag ju att datorn alltid tar den starkaste signalen och då måste jag ju fysiskt byta nätverk, det behövde ja ju inte med repeatern. Kan man inte ha samma nätverksnamn på Routern och accesspunkten?
 5. Igår
 6. Thirteen

  Manjaro Linux

  Tråkigt och synd om det i praktiken inte fungerar bättre. Det är ju en populär distribution.
 7. Mikael63

  Manjaro Linux

  Ja OM det blir Manjaro på den så återkommer jag i min tråd om OS på Raspberry. Det är rätt mycket som fungerar sämre/inte alls i Manjaro jämfört med Mint: Det jag hittat på några timmar idag är: Starta om sambaserver från terminalen tycks inte gå i Manjaro, har bara hittat att man ska logga ut och sedan in igen. Har dock inte letat mycket. (två olika) GUI för att hantera grupper och användare går visserligen att installera men visas inte i menyn. Att lägga till användare med sudo smbpasswd -a user fungerar inte för att senare göra just det. (men utan att det är till nytta, se nedan) Inställningar för utdelad mapp via Thunar+tillägg ändras godtyckligt. Skapa share med gäståtkomst verkar omöjligt. Skapa share med/för annan användare än admin verkar omöjligt. Ovanstående med senaste versionen av Manjaro -64, Xfce i virtuell miljö. OBS! Inte tänkt denna tråd ska handla om lösning på dessa/mina problem, jag skriver bara om mina erfarenheter med Manjaro. (och letar annan dist...)
 8. Lighthouse2

  Skyddskort mot skimming

  Beställde ett enkelt skydd från nätet för under hundralappen och det fungerar faktiskt. Köp billigare och byt ut oftare, dom går sönder ganska lätt i plånboken (slits). Och ja det fungerar. Testade att ha bankkortet i skimmingfodralet och frågade i kassan om jag kunde testa att blippa kortet och terminalen kände inte av det alls så länge det låg i fodralet. Se också till att själva blipping-symbolen på kortet ligger vänt längst ner i fodralet.
 9. Thirteen

  Skyddskort mot skimming

  Så här skriver Nordea Nordeas kontaktlösa kort är säkra Ta reda på vad din bank säger om skyddskort mot skimming. Om din bank tycker det är en god idé med skyddskort, tar reda på vilket eller vilka kort på marknaden som din bank godkänner som skydd.
 10. Cecilia

  Windows Insider Preview

  Bygge 19042.450 (KB4566782) för 20H2 har just släppts till Beta-kanalen med en fix och många säkerhetsuppdateringar enligt sidan https://blogs.windows.com/windowsexperience/2020/08/11/announcing-windows-10-insider-preview-build-19042-450-20h2/.
 11. En kabel måste du ansluta, vare sig du vill eller inte, oavsett Mesh eller Accesspunk. Men nu släpper jag det här, orkar inte läsa om allt onödigt, TS verkar inte få något vettigt svar på sin fråga ändå.
 12. Cecilia

  LÖST Textkodning i Thunderbird

  Naturligtvis kan du fortsätta att använda Thunderbird även när du synkar på ett vanligare sätt.
 13. Thirteen

  Manjaro Linux

  Hoppas på rapport om hur Manjaro funkar med Raspberry Pi.
 14. Hej, jag funderar på att köpa ett kort ska skydda mig mot skimming genom att lägga detta kort i plånboken t ex tillsammans med övriga kort. Men, hur är det? Ger de verkligen något skydd? Läser man på bankers och kortföretagens sidor så skyddar deras kort mot skimmning. Men de företagen som säljer skyddskorten säger att korten är ett måste. Någon som vet vad som gäller? // ritchie
 15. Leab

  LÖST Textkodning i Thunderbird

  Jo det kanske de har men jag vill ha ett mailprogram i datorn, det är där skon klämmer. Det där borta i "molnet/webben" är inte min grej. Ska kolla om Tb har något annat tillägg, ska även Googla. Stort tack för all input, vi får se om det löser sig😀
 16. Cecilia

  LÖST Textkodning i Thunderbird

  Det ursprungliga problemet är ju löst i alla fall men jag kan flytta de senaste inläggen till en ny tråd om du vill. De flesta synkar nog via mejloperatören, dvs om man har Gmail så har man deras kalender så att både datorn och mobilen hämtar från och skriver till Gmails servrar när det gäller mejl, kontakter och kalender. Har du kollat om din mejloperatör har kalender?
 17. Leab

  LÖST Textkodning i Thunderbird

  Inte vet jag. Sådant kan jag väldigt lite om. Jag hade tidigare Outlook 2013 som fungerad mycket bra med Myphone men jag stötte på andra problem som hade med åldern på Ou 2013 att göra. Då hittade jag Tb som fungerade bra och eftersom jag redan visste hur jag skulle konfigurera Myphone så fick jag ingång den tillsammans med Tb. Att börja om och hitta något nytt program låter sig helst inte göras eftersom det är alldeles för abstrakt. I så fall behövs mycket hjälp från någon som kan det. Såklart kan jag skriva in ändringar manuellt i telefonen men är så mycket krångel med det. Jag skriver bara nya uppgifter i Tb för att sedan föra över till mobilen med synkprogrammet. Detta är ju en väldig avvikelse från starten. Det kanske skulle varit en separat tråd, det ber jag om ursäkt för.
 18. Cecilia

  LÖST Textkodning i Thunderbird

  Och om det aldrig kommer? Det måste väl finnas andra sätt att synka med telefonen.
 19. Leab

  LÖST Textkodning i Thunderbird

  Jag har kollat på MyPhone explorers Tyska forum med hjälp av Google översätt men det verkar som att det är ganska mycket jobb att utveckla ett nytt tillägg så det verkar inte vara någon jätteprioritet på det. Tb har gjort om något i "profilen" som tydligen strular till det. Jag kan ingenting om detta, det är det jag fått fram av sökning. På Tb's tilläggssida finns bara tillägget 2.0.25 för Tb version upp till ver. 73.*. Eftersom jag vill kuna synka min telefon så måste jag i dagsläget ha en äldre version. För att inte historien ska bli för lång så uppdaterade sig Tb automatiskt till 78.x och då gick allt åt skogen milt sagt. Som tur var hade jag kvar den äldre versionen så jag kunde installera den och då fungerade ju allt igen. Så jag väntar och ser när tilläget kommer. Tills dess hänger jag kvar på den äldre versionen eftersom det i nuläget inte finns någon fungerande lösning.
 20. Lighthouse2

  LÖST Textkodning i Thunderbird

  Jag kör TB beta 80.0b2 och har hittills bara haft krångel med en av beta-versionerna. Länkar gick inte att öppna i mail, men det fixade dom snabbt till. Det går inte heller att ladda hem svenska språkpaketet (inte kompatibelt står det).
 21. Cecilia

  LÖST Textkodning i Thunderbird

  Har du kollat om det jobbas med att skriva om just de tilläggen så att de kan fungera med nyare versioner av Thunderbird? Om inte bör du nog försöka hitta alternativa tillägg så att du kan uppdatera TB för att hålla nere risken att någon försöker utnyttja ett känt säkerhetshål.
 22. Tack alla för bra info och synpunkter! Jag provar Cecilias tips och återkommer lite senare! /Greta23
 23. Leab

  LÖST Textkodning i Thunderbird

  Senaste skarpa versionen är 78.x men jag ligger kvar på 68.9.0 för säkerhets skull😀
 24. mbgtmari

  LÖST Textkodning i Thunderbird

  Du menar väl 68.x? Min version är i alla fall 68.11.0 (32-bitar) och det är den senaste. Men för dig är det förstås klokt att vänta med uppdatering tills tillägget blir uppdaterat.
 25. ChristerE

  WiFi mesh routrar vs. stand-alone routrar

  Inget fel med det - HUR och VARFÖR, men jag såg ingen fråga om det. Däremot en fråga om OM, om mesh-tekniken på något sätt supportar roaming. Frågan om signalstyrkan tror jag kommer från jobbet med det analoga mobilnätet. Se tidigare kommentar om diskreta accesspunkter och signalstyrka. Är roamingen viktig, och du kan tänka dig att dra nätverkskabel, så kan Ubiquitis Unifi-system vara ett alternativ. Det skapar, om jag förstår rätt, ett "professionellt roaming-nätverk". Enheterna drivs med POE så det räcker med att dra nätverkskabel. Men man får installera ett kontrollerprogram som "håller ordning" på accesspunkterna. Men det behöver sen inte vara igång för att roamingen ska fungera. https://www.ui.com/unifi/unifi-ap/ https://www.kjell.com/se/produkter/natverk/tradlost-natverk/accesspunkter/ubiquiti-unifi-uap-roaming-accesspunkt-n300-p95550
 26. ChristerE

  WiFi mesh routrar vs. stand-alone routrar

  Har du gjort någon egen bedömning av innehållet eller går du bara på vad Tyresöbo skrivit? Se tidigare svar och inlägg. En tanke med mesh-tekniken är att slippa dra kabel till ett antal accesspunkter. Och att den samordnar trafiken mellan noderna för att optimera prestanda, vilket inte traditionella repeatrar gör. Men det behövs förstås någon tanke om hur man placerar mesh-noderna, det du kommenterar. Men det är ju inte det som Tyresöbo frågar om, det är ju frågan om roaming, eller hand-over. Kvittar om täckningen är perfekt om mobiler, m m, håller sig kvar till en accesspunkt/mesh-nod fast man flyttat sig och det finns andra som ger bättre fart i nätet där man då befinner sig.
 1. Ladda in mer innehåll


×
×
 • Skapa nytt...