Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Senaste timmen
 2. Har ett dilemma som jag önskar någon kan hjälpa mig med. Jag arbetar i ett program som heter Artvise, en färdig produkt där vi digitaliserar blanketter åt kommunen. Jag håller just nu på med ett script på en intern "blankett". Jag har ingen utbildning i utveckling på det viset, men jag vill lära mig mer och utveckla mitt sätt att tänka samt att jag vill kunna skriva scripten själv utan att behöva gräva efter kommandon. Problemet är att jag inte får till det, jag har ett strukturregister där jag har fem val, varav det femte valet har tre underval. och jag har döpt alla till olika värden ( 11, 22, 33, 44, 55- 111, 222, 333) men när jag väljer tex val 22 så vill jag att tre textkolumner längre ner ska döljas. Visar vilket script jag använder idag, har dock kortat ner det för att lättare kunna identifiera felet om jag gör det. På översta raden för selectvalue är id:et för själva kolumnen för strukturregistret. //Innehållet i detta script körs först när man väljer ett värde i strukturregistret. $("#ef8f7412-4b23-420a-9c81-d17155a39416").SelectValue(function() { //Arbetsgivarintyg id: 11 if($("#ef8f7412-4b23-420a-9c81-d17155a39416").SelectedValue() == "11") { showControl("68434235-36fd-437d-bf8b-0bbbccb3ccde",true); showControl("1309399b-7e46-4830-9cd6-08fba15ff65b",true); showControl("20476e0f-a7d3-4183-ac5b-839d27e700cb",true); } //Tjänstgöringsintyg id: 771ba3b9-8a16-4b18-a64b-d83163e25775 if($("#ef8f7412-4b23-420a-9c81-d17155a39416").selectedValue() == "22") { hideControl("68434235-36fd-437d-bf8b-0bbbccb3ccde",true); showControl("1309399b-7e46-4830-9cd6-08fba15ff65b",false); showControl("20476e0f-a7d3-4183-ac5b-839d27e700cb",false); } }); Hoppas för all del att någon kan hjälpa mig med detta! /Erika
 3. Idag
 4. Har en Plexgear trådlös mus som av någon anledning "fastnade" när jag skulle backa med backpilen. Röda lampan både på undersidan och ovansidan flammade häftigt. Vet inte vad den signalerade. Batteribyte? Färska batterier borde väl hålla mer än 1-2 månader? Jag öppnade batteriluckan, tog ut ena batteriet och satte tillbaka.. Det verkade lösa problemet åtminstone temporärt. Nu är lampan bara en liten röd prick, mindre än en knappnål som blinkar. Har för mig att det är så det brukar se ut. Har inga nya batterier hemma för tillfället. Finns det någon förklaring till det här? Tillägg: Något är fel för nu går inte markören att hitta över huvud taget. Använder min gamla mus med tråd så länge.
 5. Ja tack till alla som lämnar tips, jag gör så att jag har en förlängningssladd från datorn till slafen så nu struntar jag i att greja mer. Tack för all hjälp.
 6. Vi förklarar hur problemet uppstår och vad du kan göra för att lösa det.Läs hela artikeln här
 7. Ja, det har inte skett någon mer testning av detta än, håller på att återställa nätverksuttag, kabelkanaler, vägguttag mm efter omtapetsering. Men hoppas att det inte är via koax som tv-tittande sker, det var otroligt fula skarvar av de kablarna och jag demonterar dem allt eftersom. Tackar för all input och jag kommer att rapportera så snart jag vet mer. Tillägg: Om det visar sig att den här 3Com-switchen med ryggsäck inte behövs, att det är något som hängt med sedan tidigare *) kommer jag nog att patcha om och flytta routern in till vardagsrummet, för bättre wifi-täckning. *) Routern, eller vad nu Comhem kallar den, ser ut att vara väldigt ny, med kartongen kvar, jämfört med resten av prylarna.
 8. Switchen är en "aktiv" apparat så den behöver rimligtvis ström. Switchen verkar vara gjord för att monteras i vägg, i kabelkanal eller på den extra boxen på bilden, så jag tror du ska ansluta kabeln från routern i porten på den extra boxen. Den är sedan rimligtvis ansluten till ett uttag på baksidan av själva switchen. Att ansluta till en av de fyra LAN-portarna skulle kunna gå ifall de känner av och kan fungera som äldre switchars uplink, men i så fall förlorar du också en port för apparater i nätverket. Jag fattar inte heller vad den här switchen gör som inte den i routern inbyggda switchen kan göra (av sådant som normalt behövs i ett lokalt nätverk). Tänkte tidigare att det kan vara något som boende i den här lägenheten monterat själv (t ex överblivet från jobbet, den verkar ju vara rätt dyr). Men som Cecilia påpekade så är den märkt med lägenhetsnummer, så det verkar vara något som installerats lika i de andra lägenheterna också. Så är den heller inte placerad längre in i lägenheten, som jag antog tidigare, för att slippa dra flera kablar parallellt med varandra. Men den verkar kunna mata ström via nätverkskablarna (PoE). Som då förhoppningsvis inte är aktiverat på någon port så att någon enhet som inte tål spänningen kopplas in där.
 9. Stämmer, digital-tv behöver inte "tre hål i väggen" (som jag hade en misstanke om skulle behövas). Men det kan tydligen vara problem med en del HD-kanaler om det inte är uppgraderat till "tre hål i väggen". Uppgraderingen till tre hål innebar också förändringar för tv. För tv på data-nätet kan det ju också fungera med bredband via t ex fiber, eventuellt behövs då ett sådant bredband från Comhem.
 10. Ordet mediaomvandlare används nog i flera sammanhang (inte bara för fiber som omvandlas till ethernet). Men informationen tycker jag innehåller några förvirrande stycken, t o m felaktiga. Under rubriken Mediaskåp står det att skåpet kan innehålla en mediaomvandlare, som då borde avse omvandling från fiber till ethernet, kallas också fiberkonverter (vilken inte behövs om skåpet har ett datauttag i form av RJ45, som det står). Under rubriken Mediaomvandlare räknas det upp märken på apparater som i det här sammanhanget används som tjänstefördelare (bredbansswitchar). De kan vara kombinerade med en mediaomvandlare, men tjänstefördelare behövs ju också om bredbandet avlämnas i en RJ45-port (det behövs då ingen mediaomvandlare). Ovanstående är kanske bara lite förvirrande, men meningen "Med hjälp av mediaboxen styr du vilket data-uttag (RJ45) i bostaden som ska användas.", under rubriken Mediaomvandlare, förstår jag inte, tycker den är fel. Det är kopplingspanelen/patchpanelen som används för att koppla vidare till olika rum. Det kan göras direkt från tjänstefördelaren (för t ex tv) eller från routern. Man kan också tänka sig att routern placeras i något rum, om det passar bättre, men man får förstås inte koppla datorer och annat via en vanlig switch före routern.
 11. Igår
 12. Svar: Ja. Man kan spela upp CD-skivor (och DVD-skivor förstås) i en DVD-spelare men man kan inte spela upp DVD-skivor i en CD-spelare. Om du har en kassettbandspelare och kassettband så kan du spela in det som hörs från datorn på ett kassettband som du sen kan lägga dig bekvämt och lyssna på. Jag har spelat in från radion, men även från datorn, på det sättet.
 13. Jag har följande makro i en arbetsbok. Allt fungerar utmärkt utom raden som sparar arbetsboken innan den stängs. Vad har jag missat?? Jag är långt ifrån expert så jag är tacksam för all hjälp jag kan få. Makrot ser så här: Sub Makro1() ' ' Utskrift_radering Makro ' Sheets("Följesedel").Select ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=True, _ IgnorePrintAreas:=False Sheets("Registrering_utskrift").Select Dim filnamn As String filnamn = Range("I2").Value ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="C:\Ekonomi\" & filnamn & ".xlsm" Range("I31").Select Selection.ClearContents Range("A33:H34").Select Selection.ClearContents Range("C3:F3").Select ActiveWorkbook.Save ActiveWorkbook.Close savechanges:=True End Sub
 14. Hej. Jag har en Roland CJ-500 som stod i många år och nu har vi börjat använda den igen. Vi har bytt båda skrivhuvuden och köpt ny färg. Nu skriver den ut men efter en stund så stänger den av ena skrivhuvudet och fortsätter skriva ut med enbart 3 färger (ett skrivhuvud). Pausar vi utskriften flera gånger så den får vila så fungerar det utmärkt. Vet någon vad det kan vara?
 15. Du bör nog vara tydligare, låt oss säga att du betalar en utvecklare per timme för att bygga din site. Om du säger, jag vill ha typ en kopia på den där siten där borta, då måste utvecklaren gå över till siten, klura på hur saker fungerar och använda siten, utvärdera osv. Det kommer antagligen sluta att du får betala denne för 15-20 timmars jobb om inte ännu mer och inte få något tillbaka egentligen. Plus att det är jobb som du antagligen skulle kunna göra. Så först, borde du gå igenom siten och dokumentera hur du vill att det ska fungera och se ut, design är viktigt det också. För listan över lägenheter var ju tokful exempelvis, vill du ha en tokful lista? Sen har jag kämpat ordentligt med att slippa göra uppskattningar, jag ägnar mig dessutom enbart åt ui-kod nu för tiden, dvs inga databaser eller tjänster som körs på servern. Men jag skulle nog kunna klämma ut mig en sån där på en vecka om jag kämpar. Men som sagt, utan tjänster på servern och databaser så blir det inte mycket till site.
 16. Om det andra problemet kvarstår ("hela skärmen blinkar i svart") så vore det bra om du kan ha en annan bildskärm ansluten också så du kan se om det beror på skärmen och dess anslutning eller om det är mer inuti datorn (grafikkort, moderkort).
 17. Tack så mycket! I stora drag skall sajten fungera som sajten ovan. Medlemskap på samma sätt, enda skillnaden är att det skall handla om en annan form av boende. Där bägge parter skall ha möjlighet att betygsätta varandra. Så i princip talar vi om ett plagiat för en annan typ av boende. Alla instruktioner kommer att vara kristallklara. Med risk för aningens finjustering. Men mellan tummen och pekfingret - vad skulle du uppskatta kostnaden till hos exempelvis er utifrån en plattform som den ovan?
 18. Första problemet med att utveckla mjukvara (om du inte gör allt själv) är att förklara för den som skall utveckla vad sjutton du vill ha egentligen. På jobbet så har vi folk som jobbar heltid med att klura vad beställaren egentligen vill och dokumentera det på ett sätt så att jag som utvecklare kan utveckla det åt dem. Så om du inte tänker utveckla själv, så måste du åtminstone bestämma dig för om du ska dokumentera dessa krav eller ej och det är dessa krav du ger till en utvecklare som denne följer. Om du tänker göra det så måste du också bestämma dig om du ska skriva dessa krav på svenska eller engelska. Om du väljer engelska så kan du få tag på utvecklare utomlands, men med en ökad risk då du och utvecklaren kanske har engelska som andraspråk och då uppstår missförstånd. Men om vi lägger den detaljen åt sidan, så räcker det nog med att du söker frilansande utvecklare, den här siten dök upp i mitt twitter flöde en gång i tiden och där kan du nog hitta hjälp. Jag har dock inte provat den själv. Och det du skall säga till potentiell utvecklare är vad du vill ha, så tydligt som möjligt, bry dig inte om begrepp som platform och sånt, säg bara att du vill ha hjälp med en webbsite vars syfte är ditten och datten, det ska gå att lista annonser, det ska finnas möjlighet att söka osv etc.
 19. Ja, det brukar ha med det att göra. Dessutom har du ju en sådan ny dator.
 20. Hej & tack så mycket! Tror du att det som orsakade det som syns i bilden jag bifogade kan ha med hårdvaruaccelerationen att göra? Nu efter avstängning av det och omstart av webbläsaren dyker flimret inte längre upp på samma punkt i videon! Hoppas att det är löst nu, jag får vänta och se. 😃 Ha det fint!
 21. Prova att stänga av hårdvaruaccelerationen i Chrome Se Method 6: Disable hardware acceleration här https://www.drivereasy.com/knowledge/how-to-fix-youtube-videos-black-screen-easily/
 22. Hej på er! Jag postar kanske i fel del av forumet nu, ursäkta i så fall. 😃 Jag har ett/flera märkliga problem med min dators skärm som jag tacksamt tar emot era tankar kring. Snabb info: - Windows 10, Lenovo Ideapad 330-17IKB (81DK002BMX) - Windows Update visar inga tillgängliga uppdateringar. - Jag köpte datorn i november 2018, alltså inte ens ett år sedan. Ibland när jag tittar på en YouTube-video blir videorutan som på bilden jag bifogar. Och det är inte tillfälligt för jag kan spola i videon och flimret ligger liksom på ett specifikt ställe. Om jag går in i YouTube-appen i min mobil och letar upp precis samma ställe så är där inga som helst fel eller flimmer. Det här är en annan märklig grej som kanske är orelaterad, kanske inte: Den senaste månaden eller så har min datorskärm - hela skärmen - blinkat i svart, och ibland blir hela Chrome-fönster svarta. Det sker några gånger i veckan, inte riktigt varje dag. Har ni några tankar om vad allt detta, eller något av det, kan bero på? Tackar!
 23. Vill du höra svenska ordvitsar kan du nu be Google Assistent att berätta ett skämt.Läs hela artikeln här
 24. Vad bra att du upptäckte detta. Det var ett fel som gjorde att den subdomänen för microsoft-länken inte hamnade rätt i länkwrappern. Men det är löst nu. Tack, och jag beklagar förvirringen.
 25. Hej. Är en nybörjare på access, men behöver hjälp med en funktion till mitt jobb. Jag har skapat en tabell med artikelnummer och beskrivning av dessa. Artikelnummer är inställda med short text p.g.a. att vi använder punkttecken i dessa, detsamma gäller för beskrivning. Jag skulle vilja att man i ett formulär söker i en ruta efter ett artikelnummer i tabellen utan att man trycker retur eller något. Om nummer finns i tabellen returneras värdet jämte textrutan och blir färgad grön och stannar kvar. Jag kommer att scanna in en streckkod för varje artikel som ingår i den kompletta artikeln. När man kan se att alla ingående artiklar har scannats och plockats trycker man på en OK för att starta om. Som sagt nybörjare så gärna så enkelt som det bara går M.V.H Pär
 26. Jag ser ditt ämne först nu Monshi. Men, som du ser, gavs svaret redan i mars. Jag har inga problem med att acceptera det.
 27. Rimligtvis finns alla dessa kanaler tillgängliga för både TVn och för digitalboxen. I det här fallet kan det vara så att TVn inte kan hantera de krypterade kanalerna. Men (den nu havererade) digitalboxen borde ha kunnat hantera alla kanaler, även de som ingår i föreningens abonnemang. När det gäller tv-apparater och separata mottagare ("digitalboxar"), m m, får man skilja på "tv-sändningar" via bredbandsuppkopplingen och data via internet. Det senare handlar både om uppgraderingar av systemen och streaming (play-kanaler), m m. Osäker på hur det fungerar med bredband via "öppen fiber"/stadsnät, så det blir ett exempel med Telia som bredbandsleverantör (fast jag själv bor i ett Comhem-hus, jag använder "tre hål i väggen" för tv). Hos Telia finns två "nät"/anslutningar i bredbandsuppkopplingen, en till deras tv-tjänst (via VLAN) och en till internet. Detta kan delas upp i en tjänstefördelare (bredbandsswitch) där tv distribueras separerat från routern och det lokala nätverket. Eller som hos Telia där tv kan distribueras via routern i det lokala nätverket. Telias routrar ser då skillnad på datatrafiken i det lokala nätverket och routar från/till två logiska WAN-gränssnitt (samma fysiska WAN-port), till Telias tv-sändningar eller för trafik som ska till internet - play-tjänster, vanlig surfning, e-post och annat. Som jag ser det är man alltså inte på internet direkt vid anslutning till sin bredbandsuppkoppling, internet börjar först hos sin bredbandsleverantör. Med risk för att kommentarerna förvillar, skickar dem ifall det kanske klargör ett och annat för någon.
 1. Ladda in mer innehåll


×
×
 • Skapa nytt...