Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Senaste timmen
 2. Martyyyyy

  LÖST Wifi TV mot accesspunkt

  Inte heeeeeelt löst än😉 Kom på att jag har rn till digitalbox i ett annat rum i huset. Den får ju ingen tv nu i och med att mediaomvandlaren bara har ett uttag dedikerat för tv. Kan man koda en port i nya routern så det funkar och ansluta den där?
 3. Idag
 4. http://www.europarl.europa.eu/doceo/document/P-8-2019-001206-ASW_EN.pdf
 5. European Commission: No evidence Kaspersky software is malicious https://www.scmagazine.com/home/security-news/european-commission-no-evidence-kaspersky-software-is-malicious/
 6. Tvonscreen

  KB 448 98 99 fel 0x80070020 Windows Update

  Förutom att installera med och utan Norton Security Deluxe (Helt avinstallerat) och brandväggen i WD av har jag provat att installera KB44935090 via Windows Update och som fristående hämtat från Windows Update Catalog. Dessutom: Provat felsökaren Windows Update. DISM.exe /Online /Cleanup-Image /Restorehealth /Source:C\RepairSource\Windows /Limit Access sfc/scannow. Inga problem hittades Fix Windows Update issues. Frågorna ledde fram till ren ominstallation av Windows 10 version 1809, OS-version 17763.316. Minne: 931 Gb. 301 Gb används. 629 Gb ledigt.
 7. Flyfisherman

  KB 448 98 99 fel 0x80070020 Windows Update

  Nu är jag lite osäker på vad som provats i detalj, men har du kört Windows 10 update Troubleshooter? Microsoft: Ladda ned Update-felsökaren för Windows 10 och kör denna direkt. Och se till att du har tillräckligt med ledigt minne på disken innan windows uppdatering. Om det är några systemfiler som blivit korrupta kan du prova att köra: Guide - SystemFileChecker (SFC) i felsäkert läge på Windows Till sist har Microsoft denna uppdaterings-felsökare för hjälp, där man börjar med att svara på frågor: MS: Fix Windows Update issues Mvh
 8. Tvonscreen

  KB 448 98 99 fel 0x80070020 Windows Update

  Ja. Version 1809 har jag haft sedan oktober 2018. KB4493509 64-bitars fristående.för 1809 har jag provat. Sen oktober 2018 har jag fått ett antal kumulatva uppdateringar som installerats utan några som helst problem. Med Norton Security Deluxe aktiverat. Det är bara de senaste som krånglat. OS-version: 17763.316.
 9. Aja

  IMAP-konto

  Tack för alla svar. Jag ska nu experimentera tills jag hittar ett sätt som fungerar bra för mig. Hur skapar jag en lokal mapp i Outlook som inte synkas? Om jag skapar ett IMAP-konto i Outlook och tar bort POP-kontot så antar jag att alla mina gamla mejl försvinner om jag inte dessförinnan skar dem i ett lokalt konto som inte synkas. /Gunilla
 10. Monshi

  Sängskåp för högt

  Enklaste lösningen är nog att sälja skåpen på blocket och köpa ett skåp som passar i rummet.
 11. ChristerE

  IMAP-konto

  Den här gången ser jag att Mikael63 redan svarat. 😉 Men skickar några till kommentarer. Med IMAP även i datorn kan du skriva och skicka mejl från surfplattan. När sen e-postprogrammet är igång i datorn kommer det skickade mejlet att synkas till Skickat-mappen du ser där (i Outlook). Så kan du inte ändra inställningen (kontot) i Outlook från POP till IMAP, de protokollen fungerar för olika för att det ska gå att göra. Så när du skapar ett konto i Outlook för IMAP får du en till Inkorg, inklusive Skickat-mapp, m fl, som hör till e-postlådan på servern. Innan du skapar ett IMAP-konto så tänk på att stänga av den automatiska hämtningen som du rimligtvis har för POP-kontot. Den Inkorg du nu har för POP kan sägas vara en "lokal postlåda", men inställd för att hämta från servern. Annars skapar man nya Arkiv-mappar (lokala), som inte har med hämtning eller synkning att göra. Skapar du ett IMAP-konto kan du sen flytta mejl från den befintliga Inkorgen till den nya, om du vill få dem synkade tillbaka till servern och sedan till surfplattan. Din e-postleverantör har rimligtvis också stöd för webbmejl. Inloggad till webbmejlen kan du se den mappstruktur som finns på servern, fast det ska ju vara samma som den du ser i surfplattan. Kan dock tillkomma skräppostmappar, tror jag, när man skapar IMAP-konton i sina enheter. Namnstandarden kan ställa till det för just skräppostmappar.
 12. Aja

  IMAP-konto

  Jag har skapat en mappstruktur på servern. Då borde den vara synlig även i surfplattans Samsungapp för E-post där jag har IMAP-konto installerat. Men jag kan återfinna strukturen från servern där. Jag kan inte heller hitta om det går och i så fall hur man skapar undermappar till Inkorgen i denna app.
 13. Laso

  LÖST Monteringspall

  Pluset med denna är tycker jag att det går att låsa minst 2 av hjulen , och att du valde den lägre varianten, kommer du att tjäna på, ett bra val Fly.
 14. Flyfisherman

  LÖST Monteringspall

  Kan nämna att det finns reservdelar tex. sits, gasdämpare, lådor och hjul att köpa till och eftersom det är exakt samma som på Autotjänst/Laits (deras är blå) så kan man köpa reservdelar även där enligt vad deras säljare sade till mig på jobbet. För övrigt finns dessa i två olika höjder, men jag valde den lägre. För det priset tycker jag det är rimligt att kunna ev. reparera den. Fast då behövs kanske en annan pall en sk. reparationspall att sitta på, hehe 😄
 15. Mikael63

  IMAP-konto

  Ja, mappstrukturen i sig synkas också. I Outlook (ex.) kan du välja att skapa en "Lokal postlåda". De brev du flyttar dit synkas då inte till de övriga (mer än att de ramlar bort hos de övriga)
 16. Cecilia

  KB 448 98 99 fel 0x80070020 Windows Update

  Har du tagit rätt variant av fristående KB4493509 när det gäller 32- eller 64-bitars Windows och för version 1809 (antar att det är den du har nu efter ominstallationen) om det är olika?
 17. Aja

  IMAP-konto

  Tack för två bra svar. Det som dock inte besvarats är min undring om det t.ex. går att sortera in mejlen som ska sparas i olika mappar på surfplattan med IMAP och sedan få hem dem i datorn i samma mappar om jag har IMAP även i datorn. Eller sker synkroniseringen bara av Inkorgen _ inga undermappar? Jag får testa olika modeller att organisera e-posten framöver och se vad som funkar bäst för mig..
 18. Tvonscreen

  KB 448 98 99 fel 0x80070020 Windows Update

  Hej! KB4493509 kommer upp om jag söker uppdateringar. Dessutom varje gång efter att ha startat datorn. Enda sättet att få lugn och ro är att i kommandotolken skriva "net stop wuauserv, net stop msiserver och net stop cryptsvc". Då kan jag använda datorn som vanligt. KB4493509 laddas dock och väntande omstart utanför aktiva timmar visas som information. Har testat med Norton Security Deluxe helt avinstallerad och brandvägg av på WD. Men ingen skillnad jämfört med Norton Security Deluxe i normal funktion. Även testat att temporärt ha Brandvägg och AutoProtect avsrängt. Men ingen skillnad. Brandväggar och Antivirus har ingen inverkan i detta fall. Men frågan kvarstår varför KB4493509 fristående påstår att KB4493509 redan är installerat på datorn. I så fall borde väl inte KB4493509 via Windows Update inte försöka installera. Om KB4493509 är intallerad så kan jag förstå att det går att installera igen. Oavsett fristående eller via Windows Update är det ju samma kumulativa säkerhetsuppdatering som känner av samma sak. Men trots det uppför sig olika.
 19. Har bara provat widows+p och det funkade inte men då ska jag testa lägga till pil oxå, tack för tipset
 20. Gratiserbjudandet gäller t.o.m. 25/4 2019 NH: https://www.nordichardware.se/nyheter/ubisoft-notre-dame.html Spelet som utspelar sig i Paris på 1700-talet, släpptes första gången 11 nov. 2014 och tar upp drygt 49 GB av hårddisken. Systemkrav: https://www.systemrequirementslab.com/cyri/requirements/assassin-creed-uniy/12370 Spelet har fått 7.8 poäng på IGN https://www.ign.com/articles/2014/11/11/assassins-creed-unity-review Enklast är att starta upp sin Uplay Desktop app (kräver gratis inloggning) och välja butik och ladda hem och installera spelet direkt därifrån. Mvh
 21. ChristerE

  IMAP-konto

  Din uppfattning om POP och IMAP stämmer bra. FS-datas information kan inte stämma eftersom du kan läsa mejlen offline. Jag tror det kan gå att skippa synkroniseringen vid IMAP, kopian till den egna enheten, men att synkronisering i så fall är standardvalet när IMAP konfigureras. Men utan kopian går det förstås inte att läsa mejlen offline. Eftersom IMAP handlar om synkning förvånar det mig att du kan radera på surfplattan men ändå en stund senare hämta till datorn. Men det kan vara så att synkningen med servern inte hunnit göras då. Det du skriver om ändrade rutiner hos FS-data är alltså det normala för IMAP. Du behöver alltså inte radera i surfplattan. När du hämtat till datorn, med POP, och mejlen raderas på servern kommer synkroniseringen med surfplattan att också radera i den. Möjligtvis har du "Spara på servern" förbockat i POP-inställningarna, och mejlen på servern försvinner först när du själv raderar på surfplattan. Hämtar du med POP till datorn får du se surfplattan som en möjlighet att kolla ny mejl, t ex när du inte är hemma. Vill du ha tillgång till all mejl även i surfplattan bör du använda IMAP även på datorn ("Spara på servern" är inget bra alternativ i det fallet). Men då måste e-postlådan på servern ha tillräckligt med utrymme för de mejl du vill spara. Så behöver du inte överge Outlook för att läsa mejlen online. Det är, kan man säga, vad man gör med IMAP (med en kopia för att läsa offline). På Telias forum finns en tråd som ger fler tips. https://forum.telia.se/forums/topic/2610-så-fungerar-e-post-–-hämta-eller-hantera-den-direkt-på-e-postservern-m-m/ Tillägg: Ser att Mikael63 redan svarat, men budskapen är vad jag kan se detsamma.
 22. Mikael63

  IMAP-konto

  IMAP innebär ju lite förenklat att all e-post synkas lika mellan alla enheter inställda för/med IMAP. Forts nedan. Det är ingen ändring utan det är just så IMAP fungerar. Jag förstår hur du arbetar och du bör ju kunna fortsätta så men du ska då inte radera någon e-post med de enheter som har IMAP. Läs e-posten i surfplattan men hantera radering och strukturering i datorn. Ovanstående kan man väl kalla alternativ 1. För alternativ 2 kan du börja använda IMAP i datorn också. E-post som du läser i surfplattan och som du vet att du i alternativ 1 skulle ta bort kan du ta bort direkt i plattan. Då slipper du det via datorn. E-post som ska vara kvar/flyttas kan du läsa i plattan och flytta med datorn (eftersom det kan vara lite bättre gränssnitt för det i datorn)
 23. NordicHardware har startat upp en ny spelguide: "GamingGuiden" för att försöka ge enkla tips för lämplig hårdvara som behövs till olika spel. https://www.nordichardware.se/gamingguiden Fyll gärna på tråden om det finns andra sajter med rekommendationer av hårdvara för spel. Men inga frågor i denna tråd, då är det bättre att starta en ny tråd med tydlig rubrik i lämpligt underforum.
 24. Mikael63

  Sängskåp för högt

  Visar bilden skåpet med eller utan överskåp? Tycker det ser ut som att sidostyckena går hela vägen upp?
 25. mbgtmari

  KB 448 98 99 fel 0x80070020 Windows Update

  Bra fråga. Svara på den @Tvonscreen Du skriver "Hej Alla! Har provat alla tips och förslag" men om du har kontrollerat och eventuellt ändrat dina inställningar i Norton, vilket jag rådde dig att göra, skriver du inte. « Antivirus products may need to be configured or temporarily disabled at times, such as when installing a program or program update in Windows. To configure Norton's auto-protect feature, see "Stop Norton from Blocking MLS Updates" below » stod det bl a i min länk. Att temporärt "koppla bort alla antivirusskydd", som Flyfisherman citerar, tycker jag låter som en dålig idé. Använder man ett annat antivirusskydd än Windows egna, dvs Windows Defender, stänger detta antivirusskydd (Norton i ditt fall) ju av WD automatiskt. Om man däremot inaktiverar sitt antivirusprogram brukar WD kopplas på. Det är väl bra. Varför skulle Windows Defender hindra Windows Update? Jag har aldrig hört talas om att det skulle ha skett någon gång. Det du gömde i pdf-filen, som man måste vara inloggad för att kunna öppna, berättar du däremot. Jag förstår inte varför du inte ville posta de två skärmklippen direkt eller skriva av det som stod på dem, dvs ⚠️ Fristående installationsprogram för Windows Update Säkerhetsuppdatering för Windows (KB4493509) har redan installerats på den här datorn OK ⚠️ Fristående installationsprogram för Windows Update Säkerhetsuppdatering för Windows (KB4489899) har redan installerats på den här datorn OK
 26. yellowigt

  Grafikkortet?

  Hej! Tack för svaret! Gjort uppdateringarna, startat om datorn etc. men problemet kvarstår... Det är : HP ENVY - 13- ah1006no med ett grafikkort som heter : Intel® UHD Graphics 620
 27. Cecilia

  Sängskåp för högt

  Du menar att sätta överskåpen någon annanstans? Det beror bland annat på hur bra det går att separera överskåpen från resten av sängskåpet. På fotot ser det bara ut att vara en skiva mellan de två delarna, dvs de delar stomme. Sen måste överskåpen stadgas upp om de ska tåla att hängas i stället för att stå på något för annars är det risk att de går sönder.
 1. Ladda in mer innehåll


×