Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mikael63

Medlem
 • Antal inlägg

  13 050
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  216

Mikael63 vann dagen: 14 augusti

Mikael63 hade det mest gillade innehållet!

7 följare

Om Mikael63

 • Medlemstitel
  Beroende

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.superstart.se/

Profil

 • Kön
  Man
 • Intressen
  Ja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Det blir antingen 1x27" (wide eller ultra-wide) eller 2x24". Något annat finns inte plats för. 1x24" har jag redan och jag har faktiskt lyckas förbättra "skärpan" med nvidias egna kontroller. Frågan handlar i första hand om upplevelsen att byta från att, som exempel, ha jobbat med 2x24" i 32 timmar och sedan jobba med 1x27" (wide eller ultra-wide) i 8 timmar. Kommer man/jag att uppleva det som jobbigt faller tanken med en (1) skärm och då kan jag köpa två likadana som jag har på jobbet. (då först blir det aktuellt att kolla hur jag ansluter dessa till dator utan dockan) Å andra sidan kan ju priset få avgöra, är två 24" billigare än en 27" så...
 2. Ultra wide tycks (om man kollar hos LG) vara = 21:9. @.M vilken skärm har du hemma?
 3. 1. Det är i jobbardatorn ett NVIDIA Quadro K2100M och det tycks klara 2560 x 1600. Just nu kör jag 1920 x 1200. Är väl datorbyte på gång i år men torde inte bli sämre grafik på den nya. Hemmadatorn har Intel HD Graphics 500 och jag har för mig att det var samma upplösning där.
 4. Utan att gå in så mycket på teknik och anslutningar skulle jag vilja ha råd, eller moraliskt stöd, enligt trådrubrik. En kort bakgrund: På jobbet sitter jag med två st 24" ansluten via en "docka". Har suttit så i många år och detta fungerar bra, har CAD på en skärm och annat på den andra. Båda dessa skärmar är av exakt samma modell och samma datum. Jag måste ha exakt samma kontrast/ljusstyrka/färg på båda för att inte bli tokig. Hemma har jag en fd. jobbarskärm 24", alltså en jag tidigare använt i jobbet men nu är för "blek". Duger dock gott i Linuxmiljön och för "hemmabruk". Ibland måste jag kunna sitta hemma och jobba. Om det som nyligen innebär en hel vecka hemma kan jag ta med mig dockan och skärmarna och ställa upp på köksbordet men det vanliga är en eller ett par dagar. Vill då enbart ta med mig den bärbara datorn hem. (I skrivande stund ett sådant tillfälle) Ansluter jag den till min "hemmaskärm" påminns jag direkt, innan jag ens loggat in, om hur "dålig" den är och så är det ju bara en (1). Funderar då alltså på att investera i en bättre arbetsmiljö. Enklast vore att köpa en (1) bra skärm, 27". Då skulle jag få en bra skärm att "jobba med" och en bra skärm för hemmabruk. Men kommer jag att stå ut med det? Att lära om från ena dagen till den andra? Tänker mig att jag kanske kan, åtminstone i vissa lägen, dela upp programmen på den enda skärmen ungefär som jag har på jobbet. Eller kan det vara bättre att köpa två på 24" för att arbetsmiljön ska bli enhetlig? Egna erfarenheter?
 5. Nej, kan nog inte skylla på varken ISP eller gateway. Min kamera har betett sig knepigt nu ikväll, med allt annat nätverk okej.
 6. Får ingen bild som i svart skärm eller som att skärmen visar "Ingen signal" och går in i viloläge? Beter sig datorn i övrigt normalt, dvs. att man hör fläktar, disken, hårddisklampan blinkar osv? Tillägg: Pröva att ta ut grafikkortet och sätta tillbaks det. Den manövern kan räcka för att rensa bort ev. oxid som bildats.
 7. Mikael63

  LÖST Mapp på skrivbordet kan inte tas bort

  Jag använder inte Windows annat än om jag tvingas till det, dvs. i jobbet, men jag tänkte att om det i MRU finns en hänvisning till ..\Desktop\mappen\minfil.doc men att den mappen är borta så försöker Windows återställa ..\Desktop\mappen för att man där ska kunna komma åt minfil.doc Om man då ser till att rensa MRU, med CCleaner eller på annat sätt, så kanske Windows inte behöver bry sig.. Men jag vet som sagt inte om det förhåller sig så.
 8. Mikael63

  LÖST Mapp på skrivbordet kan inte tas bort

  Har inte detta med MRU att göra? (Most Recently Used) CCleaner har väl en sådan "kategori" där man kan kolla om denna mapp finns med.
 9. Mikael63

  LÖST Byta DNS på TG799

  Fast på det stället där du ändrat till 8.8.8.8 har jag 0.0.0.0 men i inställningar för internet är det 192.167.199.33
 10. Mikael63

  433MHz räckviddsförlängning?

  Ja, det var så jag menade, att befintlig utrustning är kodad mot varann varför ev. länk inte behöver vara det. Just den var bara en sökträff på "433Mhz Wireless RF Signal Repeater"
 11. Mikael63

  LÖST Byta DNS på TG799

  Okej, den låg lite lurigt till men där kunde jag passa på att ändra slutadressen. Kommer inställningarna där att ignorera inställningarna här?
 12. Mikael63

  433MHz räckviddsförlängning?

  Okej. Låter riskabelt men om man tänker efter så är ju enheterna synkade/kodade med varandra. Kan bli knepigt hitta produkt för detta då det oftast är åt andra hållet man vill överföra signaler, alltså tråd-radio - - - radio-tråd Blir nog en förstärkare i stället då, typ denna http://www.carymart.com/1000m-315mhz-433mhz-wireless-rf-signal-repeater-p-1632.html
 13. Mikael63

  Koppla in telefoner till router

  Menar du B315s-22? Principen är ju densamma antar jag..
 14. Mikael63

  Pågående - Migrerar till Outlook

  Eller som motvikt kanske: Jag är intresserad av vilket program som användes i punkt 3) i första inlägget?
 15. Mikael63

  synka excelfil

  Eller ett google-doc Själv använder jag för just detta ändamål en anteckning i Google Keep, delad med frugan.
×