Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mikael63

Moderator
 • Antal inlägg

  15 022
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  324

Mikael63 vann dagen: 19 januari

Mikael63 hade det mest gillade innehållet!

7 följare

Om Mikael63

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.superstart.se/

Profil

 • Kön
  Man
 • Intressen
  Ja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Om man kollar länken här ovan till EON så står det Med det menas nog att själva bytet i sig inte kostar något men nätavgiften abonnemangskostnaden kommer att bli högre. Byte till 35 och uppåt kostar eftersom det då innebär byte av mätartavla till gänga III. Se ex. https://www.eon.se/content/dam/eon-se/swe-documents/swe-prislista-lag-nord-200101.pdf
 2. Det är du inte ensam om att tycka...
 3. De tänker kanske att om den kostar 500 kr mindre så är det fler som köper just den? (Varför valde du den?) Eg. mer irriterande att det inte går att få in uppdateringar? Ett alternativ till att byta disk är att installera annat operativsystem som inte behöver så stor disk.
 4. Både ja och nej. Vid växelspänning tar man hänsyn till effektfaktorn. I övrigt stämmer Cecilias uträkning när det är 1-fas. Ts skrev att det var frågan om trefas och då utgick jag från det. Cecilia hann precis svara och då kan jag fylla på med att gamla spisar med vanliga kokplattar har effektfaktor 1 varför man inte behöver ta hänsyn till det. En induktionshäll torde ha en effektfaktor att räkna med, om man inte kompenserat för det, och den kan kanske vara försumbar. Tilläggas ska att jag inte känner till vilken effektfaktor trådens laddare har och när den är okänd brukar jag räkna med 0,8.
 5. Du kanske redan har en sådan till elpannan? Då bör du "berätta" för den att du säkrat upp, om du gör det. Har du en sådan så kommer den att skydda dig från att säkringarna löser ut men då kanske till priset av att du får kallt. Bättre då, kanske(?), att laddaren går ner medan elpannan jobbar. Är det långt mellan inkommande faser och platsen där laddaren sitter?
 6. Verkar vara en smart enhet som man kan välja hur mycket man vill ta ut från. Är det möjligen så att den även innehåller en sk. belastningsvakt? En belastningsvakt kan man ha till ex. en elpanna. Vakten känner av totala strömmen på inkommande fasledare, med hjälp av strömtransformatorer, och "stegar ner" elpannan om det sker ett för högt uttag. Man "offrar" alltså värmeeffekt i huset för att ex. tvättmaskinen eller motorvärmaren ska kunna gå.
 7. (Spänning?) 7 kW motsvarar ca 12 A beroende på effektfaktorn i laddaren. Din gruppsäkring på 16 A räcker ju gott då.
 8. Avser huvudsäkringarna? Gruppsäkring på 16 huvudsäkring på 20? Gruppsäkring från 16 till 20? Du kan anmäla ett byte från 20 till 25 på huvudsäkringarna, men inte själv. En elinstallatör behöver göra bytet och anmälan. Installatören avgör då om det är lämpligt med avseende på area på kabeln mellan huvudsäkring och gruppcentral. (Mätartavlan sitter kanske på en stolpe eller på utsidan fasaden) Kabeln kan behöva bytas. Detta ger en årlig merkostnad på dina elräkningar men hindrar, förhoppningsvis, att en huvudsäkring löser när du laddar bilen och har storbak med spis & ugn på full fart. Att byta gruppsäkring från 16 till 20 innebär inte att bilen laddas fortare, om det inte är så att du kan berätta för laddaren vilken säkring du har? Är laddaren ansluten direkt till gruppcentral eller görs det via CEE-don? Kabel och ev. don behöver bytas för att anpassas mot 20 A gruppsäkring.
 9. Om jag själv hade behövt detta hade jag testat att spela in ett makro som gör det som behövs och sedan koppla det till en knapp i "vad-det-nu-heter-fältet" ovan ribbon. (Snabbkommandon?) (som jag då använder i stället för den "vanliga" spara-knappen)
 10. se https://eforum.idg.se/topic/358406-windows-10-1903-ökar-minimikravet-på-lagringsutrymme/
 11. Hänger inte med riktigt, är kanske trött, men hur kommer gästläget in i bilden då? Jag kan låta min Samsung S9 agera hotspot åt en Chromecast samtidigt som jag använder (samma)mobilen och Telia Play appen för att visa innehåll. Ed. har inte greppat detta med gästläge. Har jag släkt/vänner så får de access till det trådlösa nätverket. Då får de samtidigt tillgång till de Chromecast-enheter som finns.
 12. Du har en intressant frågeställning. Eftersom det tycks finnas en hel del som jobbar med att hitta säkerhetshål så antar jag att det även finns de som, kanske, hoppas att det ska finnas något säkerhetshot i öppen källkod och få vara den förste som kan informera om det. Kanske just därför kan det vara så att Deepin och andra prylar från Kina granskas extra, både av myndigheter och av privathackare. En illasinnad kod bör ju rimligen (men jag har inte vetskap om detta) vara "enkel" att peta in i en uppdatering. Det är väl dock så att uppdateringarna rimligen bör passera någon form av kontroll innan de släpps tillgänglig via Uppdateringshanteraren. (Många program släpar ju efter flera versioner där) Låt säga att teamet bakom Firefox lackar ur. De ser till att en uppdatering finns tillgänglig men inte som nerladdningsbar länk utan direkt via Firefox själv. (man brukar kunna se det under Om/About) Uppdateringen installeras automatiskt och slår igenom när Firefox startar och vips skickas alla dina sparade lösenord iväg någonstans. Ot. ska vi fortsätta med alternativ till Mint så tycker jag att elementary OS verkar okej. Har testat det i några omgångar men inte arbetat med den i egentlig mening. Installerade Emmabuntüs på en trött iMac men kollade bara att allt fungerade innan jag gav bort den som "sovrums-tv".
 13. 3) ja 4) nej 5) möjligen om det sker många samtidiga inloggningar från olika platser men mitt konto kollas ideligen av min mobil, min surfplatta, min klient i datorn, via webben på annan dator. 6) ja, se 5)
 14. Flyttade tråden och tog mig friheten att ändra titel till annat än medlemsnamnet. /Mikael63
×
×
 • Skapa nytt...