Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mikael63

Moderator
 • Antal inlägg

  14 716
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  303

Mikael63 vann dagen: 21 november

Mikael63 hade det mest gillade innehållet!

7 följare

Om Mikael63

 • Medlemstitel
  Föredrar Linux Mint

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.superstart.se/

Profil

 • Kön
  Man
 • Intressen
  Ja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Kan skillnaden bestå i att det, vid respektive tillfälle, var olika aktiva program/bakgrundsprocesser? Att ImgBurn (som ju är, eller åtm. var *), ett bra program) kollar vilka tillgängliga resurser som finns innan bränning, anpassar hastigheten för att få ett tillförlitligt resultat? *) Måste vara 10 år sedan någon skiva brändes hos mig...
 2. Vilket förslag menar du? Har du gjort det som står i meddelandet? Alltså ta bort kontot. Har du Outlook som ingår i Microsoft Office eller använder du en webbläsare för att hantera posten? (flyttade tråden till Epostprogram)
 3. "Varningen" gäller i denna tråd, enbart: https://eforum.idg.se/topic/359805-symboler/?tab=comments#comment-1720862 @mbgtmari länkar till en sida som innehåller pop-ups och informerar om just det. "Varningen" gäller alltså inte ditt citat, @pekkau utan den länk som återfinns inom ditt citat.
 4. Jo, jag har kollat lite på https://www.nordichardware.se/svenska-musguiden men tar gärna emot mer input, från er. Jobbar en hel del med CAD, ibland blir det 7-8 h om dagen. Har under årens lopp slitit ut ett antal möss, bl.a 5-6 Steelseries, 1 Qpad och nu en Arrogant Bastard Asteroid. Jag har även en från Microsoft som visserligen fungerar men har ett jobbigt skroll-hjul. Det är gaming-möss som gäller och med kabel. Riktigt ergonomiska fungerar inget bra. (även om jag på 90-talet faktiskt använde en Anir mouse) Arrogant Bastard Asteroid, den som havererat *) på jobbet, är lite större och därför bättre än den Arrogant Bastard Typhoon som jag har hemma. Frågan då om jag ska ta en ny Asteroid eller annat? När jag skaffade den hittade jag en av fabrikat Trust som kändes bra men är inte Trust ett budgetmärke? Priset spelar ingen roll då det inte är jag som står för kostnaden. Hellre då om den finns hos endera MediaMarkt, Elgiganten, Kjell, Clas, Teknikmagasinet så att jag kan känna innan köp. *) Det är mittenknappen som lagt av, den i hjulet. Ett distinkt klick hörs dock. Tillägg: nu fungerar knappen igen. Har blivit så några gånger tidigare men nu senast kvarstod problemet även efter omstart, borttagning+anslutning av mus.
 5. Välkommen! Hur har det gått? Ett test kan man avbryta men en "reparation" bör man om möjligt låta gå klart. Ett test kan också vara utformat så att det faktiskt pågår tills man avbryter.
 6. Inte mycket till svar men du har väl koll på att den hårddisk som mac,en startar från kallas Startskiva. Inte att förväxlas med ex. en installationsskiva (CD/DVD) i Windowsmiljö.
 7. Det verkar behövas en 3:e-partsmjukvara för detta. https://www.slipstick.com/outlook/delete-outlooks-default-folders/ Dock inget jag skulle chansa på, två rader extra bland alla andra mappar gör inget. De går att flytta ner så att de hamnar strax ovanför "Sökmappar"
 8. Kan hända att jag har missuppfattat frågan och/eller att jag har varit otydlig. Det är enbart de uppdateringar, av kärnan, som Uppdateringshanteraren rekommenderar som jag "verkställer". Just nu har jag 4.15.0-70 som kom för några dagar sedan. men det finns ju kärnor med högre siffra än så
 9. Nä, jag tror att du är ensam om att köpa en ny telefon, läsa en text, få panik, lägga telefonen i en låda. Troligare då att någon i stället valt att lämna tillbaks telefonen.
 10. Den enda gång jag minns som det var problem med en kärna, i Mint, var när 4.15.0-33 släpptes. Dock installerade jag inte den.
 11. Mikael63

  Själv?

  I programmet SOS Sverige hör man (väldigt) ofta operatörerna ställa frågan "är du själv där?" när man, som jag anser, egentligen undrar om personen är ensam där? Vad beror detta på? Heter det verkligen så? Att man är själv någonstans när man är ensam? Svaret borde ju i princip alltid bli ja: - Är du själv där (på platsen där det brinner)? - Ja jag är är här, tillsammans med en massa andra... / -Ja, jag är här. Jag ser inga andra. Om det ska bli nej borde det vara: - Är du själv där (på platsen där det brinner)? - Nä, jag är hemma, jag hörde det på radion att det brann. Eller: -Har du varit i Paris själv? -Näfan, det var andra där med... en massa fransmän och turister.. så själv var jag inte.
 12. Ja, det är ju filer som ersätts. Jag kör alla uppdateringar av kärnan när de dyker upp. Givetvis enbart efter en ny backup med Timeshift. Jag antar att de som knåpar med detta inte enbart gör det för nöjes skull utan för att det är tänkt att ske en förbättring.
 13. Välkommen! Ja det är väl en rimlig början. Hittade vid googling denna https://www.lohelectronics.se/mega_blog/blog/view/huawei-b593-4g-router---sa-har-aktiverar-du-yttre-antenn?mbpath=8
 14. Skulle ju kunna tyda på att det är "aktuella" filer som har miniatyren? De som skapats eller öppnats inom en viss tidsrymd? Om DEN teorin håller skulle 7-19 få miniatyr efter att den öppnats. Eller kanske sparats om?
 15. Jag har använt TeamViewer (nedan kallad TV) länge nu (jo, den funkar även i Linuxmiljö) och under en period frekvent förekommande mot många datorer, både bekantas och egna (ex. filservern i källaren). Begränsningen med gratisversionen är att den enbart får användas privat. En gång fick jag en förfrågan om jag verkligen använde TV i privat syfte när jag hade så många anslutna datorer. Jag svarade att jag har många kompisar och så var det bra med det. När TV installerades på en Windows Server 2008 fungerade den inte utan licens. Jag antar att det inte är någon privatperson som använder det operativet. (Enligt TV då) Om man har licens kan man lägga till en egen företagslogga hos klienten *) och om jag minns rätt så kunde man inte ansluta med "oövervakad åtkomst" om man själv har gratisversionen. (Jag hjälpte en åkare som hade fått TV installerad av ett företag) *) Det är egentligen ingen klientsida och serversida. Samma program installeras på de datorer man vill fjärrstyra eller föra över filer till/från. Jag har, eller hade ser jag nu, samma lösenord för alla datorer inklusive min egen. Detta var inget som mina bekanta som jag fjärrsupportade kände/känner till.
×
×
 • Skapa nytt...