Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mikael63

Moderator
 • Antal inlägg

  15 367
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  340

Mikael63 vann dagen: 28 mars

Mikael63 hade det mest gillade innehållet!

7 följare

Om Mikael63

 • Medlemstitel
  Föredrar Linux Mint

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.superstart.se/

Profil

 • Kön
  Man
 • Intressen
  Ja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Tänkte kolla detta med att se impedansen hos kablar. Jag har en förlängningskabel (USB då) som jag vet är dålig på att ladda mobiler. Efter några tester inser jag att impedansen, eller resistansen, ja eller det som visar Ohm förmodligen bara är en direkt uträkning enligt Ohms lag. Det är ju inte värdet för kabeln ensam utan för kabel + last. Som på denna bild. Däremot finns ett annat läge/visning: Det värde som på bilden visas som 0.00V ökar ju längre, sämre kablar jag har. Antagligen spänningsfall? Men hur mäts det? Verkar som att ledare avsedd för data nyttjas som referens. Ungefär som temperaturmätning, PT100, med tre eller fyra ledare. Vid en mätning, med en Chromecast som last, fick jag 0,23 V med den dåliga kabeln. Då var det 5 V och ca 0,3 A Högre ström hade givetvis givit högre spänningsfall men vad kan man anse vara acceptabelt, eller inte, egentligen? TILLÄGG: Nej! De siffrorna verkar vara något annat. Bilden ovan visar instrumentet ansluten till en USB-port i min dator, ingen last. Ansluter jag instrumentet till en mobilladdare (Huawei) visas 0,23 V. (Ingen last) En annan laddare (Deltaco) visar 0,32 V och ansluten till en "powercube" visas 2,6/1,97 V, fortfarande utan last. = ??
 2. Fick ett ryck och kollade lite närmare på Q4OS som dyker upp som alternativ när man filtrerar på "Old computers" hos Distrowatch. ISO-filen är på ca 455 MB men det tog lång tid att installera. Väldigt bra installationsguide om än i "DOS-stuk". Man kunde välja tre nivåer, minimal, "vanlig" och allt vid installationen. (Dessa val kan man välja även efter man installerat) Bra saker inlagd i den "välkomstruta" som möter en. Ex. om man vill aktivera automatisk inloggning. Svenska finns men det är väldigt mycket som är oöversatt. Väldigt likt Windows XP/7 vilket är ett medvetet val. Det finns bara 16 program i Programförrådet. Installerar man Wine får man även med PlayOnLinux vilket är bra, En grafisk paketinstallerare tycks saknas, jag hittar ingen och ingen föreslås när man öppnar en .DEB Här tycks man ha missat hur Windowsanvändare är van att göra när man installerar program. Installerar jag GDebi, som jag känner till, och startar den får man info att samma version finns i förrådet men jag hittade ju bara 16 program där och GDebi var inte en av dessa. Dessutom bör det kanske vara annat program då Q4OS är KDE, ish. Rätt så minimal hemsida: https://q4os.org Se även https://www.linux.com/topic/desktop/q4os-makes-linux-easy-everyone/ https://itsfoss.com/q4os-linux-review/ Kom gärna med synpunkter, jag har bara testat i typ 50 minuter.
 3. Du tänker inte på Herdins lackbets? Lättjobbat men bara på trärena ytor och helst släta ytor. Klarlack har jag använt på vårt köksbord i björk. Skyddar ytan och gör det lättare att hålla rent. Jag gissar att skåpet har en halvblank glans och det skulle kunna fungera på bordet. Att göra någon form av motivlack på det bordet blir knepigt. Tror inte passar in i din miljö, så som jag lärt känna dig här på eforum. Vill man mixa gammalt & nytt kanske en slipad rund glasskiva ovanpå kan bli bra. (beror även på hur plan bordsskivan är)
 4. Jag blev åksjuk av att titta på filmen. Smileyn avsåg just detta. Inte ditt inlägg.
 5. Ja! Då kommer jag så långt som att XP startar upp med loggan men sedan bara omstart. DET är inte så konstigt eftersom installationen nu är på en helt annan hårdvara.
 6. Jaha, vi skulle inte begrava detta då? Okej.. den till .img konverterade disken går inte att ansluta i min ordinarie Mint. En skillnad mellan försöken är att det i det (mer)lyckade fallet är en VDI som källa, i det andra fallet en VHD. Ska se om jag kan starta upp den virtuella XP,n fast med Clonezilla som Live och klona den vägen. Men, inser jag nu, då måste jag ha ytterligare en (fysisk) disk att klona till.
 7. INTE 5-56 & silikonspray! Alkohol, på en tops, på kontaktytorna.
 8. Ja. Jo, många program fungerar inte i Linux men det gäller även omvänt. Det är många program som inte längre fungerar i XP med. Vilka program är det du måste ha då? / Vad använder du XP-datorn till?
 9. Tack själv för infon!
 10. Du kanske inte behöver göra något alls om de hänger ihop med problemen med Avira. Har du följt de råd du fått i tråden? Om en CPU är en dators hjärna så är väl ntoskrnl XP,s hjärna. Du har inte funderat på Linux då?
 11. Går det inte att flytta skåpet mer till höger så att du får plats med typ blomkruka, piedestal ?
 12. Nej, jag får begrava projektet verkar det som. Efter utförd återställning listas partitionen som okänd. (Använder Linux Mint LiveUSB)
 13. Först skulle jag kolla att skåpdörren längst upp till vänster går att öppna med en taklist på plats, mot skåpet. Taklisterna skulle jag kapa "rakt av", vinkelrätt. Det av två anledningar; Det blir ett snyggare snitt än om man försöker karva något som ska passa skåpets kontur, listerna sitter högt upp och hamnar inte i normalt blickfång. Det är klart en målare säger att man ska sprutlackera listerna för målaren vill inte "dutta" i krusidullerna. Anlitar du målaren per timme så blir det klart billigare med sprutlackering. Tänker du sprutlackera själv med sprayfärg du köpt på macken finns det stor risk att listerna av frigolit "smälter" av lösningsmedlet. *) Måla med pensel bör gå bra, det är samma sak här att listerna inte sitter i normalt blickfång. Högblankt är svårt att få snyggt med pensel men här bör du nog använda matt färg, takfärg brukar vara matt och det kan se konstigt ut om det blänker från taklisterna. *) Köp en riktigt bra pensel! Om man köper färg för 400 kr litern är det dumsnålt att köpa ett penselset på Biltema. Jag föredrar runda penslar och skulle nog valt en med 15-20 mm i diameter för dessa lister. *) OM man ska spraymåla vitt så rekommenderar jag "Bättringsfärg för vitvaror". Bra täckförmåga. Vridbart munstycke. OBS! Bara råd från en lekman som ogärna målar - jag är i en helt annan bransch.
 14. Man brukar väl kalla sådana punkter för milstolpar i Gantt-schema, brukar vara en romb som symbol. För bra många år sedan använde jag programmet Planbee eftersom MS Project hade en hög ingångströskel.
×
×
 • Skapa nytt...