Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mikael63

Moderator
 • Antal inlägg

  15 136
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  328

Mikael63 vann dagen: 18 februari

Mikael63 hade det mest gillade innehållet!

7 följare

Om Mikael63

 • Medlemstitel
  Föredrar Linux Mint

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.superstart.se/

Profil

 • Kön
  Man
 • Intressen
  Ja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Det är 64 bitars och jag har tidigare haft inställning för minnet på ca 3 GB men det gick lika segt då. Ska testa med 2 GB.
 2. Vilken slinga är det/var har du skaffat den? Det brukar ju finnas ett "start-kit" med nätadaptern och en slinga, sedan kan man köpa till slingor att skarva på. Detta fungerar bra för slingor á 230 VAC men kanske inte för just din slinga. Skulle det alternativet finnas skulle du kunna skaffa en till slinga (bara slingan då) och byta plats på dem så att den nya sitter närmast adaptern. Sedan skarvar du ihop "bakänden" på den nya slingan med den gamla. Det tillkommer en kostnad men du får längre slinga och slipper kasta något som i övrigt fungerar. OM nu detta fungerar, att nätadaptern orkar med.
 3. Eftersom jag inte hittat duglig mjukvara för 2D-CAD i Linuxmiljö har jag installerat en sådan i en virtuell maskin med Windows 10 (1903). Att starta den virtuella maskinen och använda/nyttja den kräver en ganska stor dos av tålamod. Det tar 6 minuter och 23 sekunder att starta upp den och få ett autostartande program att öppnas (notepad.exe, bara för att ha något att öppna när jag tar tid). (Motsvarande förlopp med en virtuell maskin med Windows XP tar 15 sekunder) Utforskaren startar 44 sekunder efter att man dubbelklickat på genvägen, Aktivitetshanteraren 13 sekunder, avsluta 53 sekunder. Mina inställningar i virtualbox just nu är: Minne 1024, 2 st CPU, videominne 32, ej 3D-grafik, ej 2D-grafik Jag har haft "högre" värden tidigare men sänkte eftersom jag tänkte att värden då drabbades av det. Värden har 8GB minne och 8 kärnor. För den XP som behöver 15 sek att starta är motsvarande siffror 256, 2, 20, ej 3D/2D I Windows 10 har jag stängt av alla autostartande tjänster som det medges att stänga av. Jag har inga program som autostartar (förutom notepad i testsyfte), jag har avaktiverat brandvägg mm. Är det ens möjligt att påverka upplevelsen till det bättre? Mitt CAD-program fungerar även (utmärkt) i XP-miljön varför jag inte behöver Windows 10-eländet men jag är lite nyfiken ändå.
 4. Om detta hade hänt mig och jag inte hade kvar någon gammal slinga skulle jag skala upp ledarna och kila fast dem med två tandpetare, sedan eltejp. Det är 31 VDC enligt märkningen så plus & minus kan visst ha betydelse. Tillägg, i "förebyggande" syfte: Någon kommenterar kanske att detta är olämpligt att göra? Kanske med en tanke att detta kan vara farligt? Beakta då att det är frågan om klenspänning. Fuktskyddat? Ja, för att förhindra att det bildas oxid i så fall. Kleta vanligt vaselin i "hålet" för anslutningarna, byt ut eltejpen mot vulktejp, eller köp krympslangar med lim (Biltema).
 5. Det är inget fel på nätadaptern, det är anslutningen till ljusslingan som är trasig.
 6. I "mitt" CAD-program finns alternativ att ändra enligt rubrik. Jag har bara hittat förklaring till den "funktionen" som beskrivs ungefär som "Med denna inställning kan du välja...." Jag skulle vilja veta vad respektive val innebär, egentligen? De ritningar jag stött på har antingen haft; As displayed eller Legacy wireframe (eller bara wireframe) och jag har aldrig behövt ändra, eller sett någon skillnad på utskrifterna så det är inget egentligt problem. Nu är det dock så att jag i ett skript (numera) behöver ange ett av valen och jag kan ju välja ett av de två alternativ jag har/har haft men jag skulle vilja veta vad som egentligen avses med dessa.
 7. Välkommen! Troligt att elektroniken i kabinettet som lagt av. Testa om disken fungerar i annat kabinett/i en dator/med en adapter.
 8. Jaha? På vilket sätt är den uppställningen till gagn för Ts?
 9. .. om man bara har Windows..
 10. Jadå men det är inte säkert att MS Windows kan hantera det.
 11. Hm. Inte kört på eller kört över alltså, vilken tur... https://www.expressen.se/gt/buss-har-krockat-med-fotgangare/ Lite senare visade det sig att det var en passagerare som klämt foten i en dörr och skadats lindrigt. "Foten i kläm? Jajjamän!!" (Från kursen i positivt tänkande, 90-talet)
 12. Jovisst men det vore ju bra om du själv hittade den funktionen.
 13. Hur ser det ut om du gör ett skärmklipp över samma område som jag?
 14. Draftsight 1237.50 per år Bricscad ca 4022 per år SchemataCAD 2540, engångssumma QCAD - gratis till en början, sedan ca 450 kr som ger fria uppdateringar under ett år. Inget jag skulle betala för men.. LibreCAD - gratis men inget för mig. Kan inte spara DWG men väl DXF.
×
×
 • Skapa nytt...