Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mikael63

Medlem
 • Antal inlägg

  12 773
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  198

Mikael63 vann dagen: 18 april

Mikael63 hade det mest gillade innehållet!

7 följare

Om Mikael63

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.superstart.se/

Profil

 • Kön
  Man
 • Intressen
  Ja
 1. LÖST Smart(?) Belysning..

  Nej, bara:
 2. LÖST Bygga egen minidator eller vänta?

  6. (forts.) Har lagt en beställning nu
 3. LÖST Moms, tull och frakt från Israel?

  Frakten kostar $50 via UPS. Tullavgiften blir 0 kr då det inte är tullavgift på datorer. (fick svar från tullverket) Momsen är 25 % på varans pris + frakten. Totalt bör det landa på $498,75
 4. LÖST Smart(?) Belysning..

  Fick bekräftelse från IKEA. Fullt så smart är inte dessa produkter...
 5. Autofyll??

  Japp. Tack! Excel gillade inte att jag ändrade på detta med flera instanser igång..
 6. Extern hårddisk visas inte

  Ja. Det man får hålla koll på är om/hur man använder sökvägar. Ex. på min jobbardator har jag i Cobian Backup ett jobb som ska kopiera till F:\... och då är det ju viktigt att min USB-disk får den beteckningen varje gång. Jag har för mig att det även i XP var så att nätverksresurser måste ligga efter de lokala diskarna. Ex. om du har C: D: E: och där E: är en nätverksdisk så kan inte en lokal disk ta sig bokstaven F: (med reservation för att detta kanske gällde äldre än XP) Det går även bra att använda A: och B: om dessa inte redan används av fysiska enheter. Tillägg: Kanske. Men om disken nu "är" GPT så ska ju inte XP kunna läsa den. https://en.wikipedia.org/wiki/GUID_Partition_Table
 7. LÖST Smart(?) Belysning..

  Då skulle den behöva vara riktigt smart så att både ljusstyrka och ljusfärg ställs in efter hur jag tänker mig att det ska vara
 8. LÖST Smart(?) Belysning..

  Jag har två armaturer som nu är synkade till en fjärrkontroll. Utan gateway. Vill kunna nyttja den andra fjärrkontrollen också, till samma armaturer. (det medföljer en fjärr till vardera armatur)
 9. LÖST Smart(?) Belysning..

  Inget svar från kundtjänst än... (mer än autosvar)
 10. Ljud Linuxmint

  Här en bra-att-ha-länk http://linuxmint-installation-guide.readthedocs.io/sv/latest/ (via http://linuxmint.se/instruktioner/)
 11. Ljud Linuxmint

  Man kan få upp Grub-menyn med fler val genom att hålla nere shift-tangenten vid uppstart. Man kan även trycka ESC upprepade gånger.
 12. Autofyll??

  Upptäcker i Excel 2016 något jag inte sett tidigare. Den högra kolumnen i bild är ifylld med vissa värden. Så skriver jag ett värde i den vänstra kolumnen, sedan enter och kommer på nästa rad. Börjar skriva och då föreslås inte, så som jag är van att se det, samma värde som i cellen ovanför, utan värden hämtade från den högra kolumnen men med "syntax" från den nyss skrivna cellen. Detta är säkert en jättebra funktion men jag vill kunna stänga av detta, i just denna bok åtminstone. Vad kallas detta och var hittar man inställning för det?
 13. Ljud Linuxmint

  Som användare av Linux Mint är det bra att bli medlem på det svenska forumet http://linuxmint.se/forum/index.php Dock är det ingen större "ruljans" där men kunskapen om just Mint finns där. Dock inget fel att använda eforum, fler användare och kanske snabbare svar. Skrivbordsmiljön är mest en smaksak. Xfce är lite mer avskalad och "trist", lämpar sig för trötta datorer. MATE som jag själv använder tycker jag mer liknar Windows än Cinnamon. Cinnamon drar lite mer resurser än MATE. Många anser att just denna liknar Windows mest. KDE är den som drar mest resurser och min egen erfarenhet är att det krånglar mer med den. KDE kommer inte att finnas med i nästa utgåva av Mint 19 Tara. Jag har fixat utseendet i MATE så att den liknar Windows 10. Inte för jag gillar Windows (tvärtom) utanför att det var en kul grej bara. Varför det blir svart vid uppstart har jag inget bra svar på, det kan bero på så många saker och skulle behöva mer info.
 14. Ljud Linuxmint

  Skulle tro att det inte fungerar efter omstart. Det är därför man behöver lägga in detta under uppstartsprogram. Motsvarar Autostart i Windowsmiljö. Vilken skrivbordsmiljö använder du - Cinnamon, MATE, Xfce eller KDE?
 15. Ljud Linuxmint

  Ah. Missade detta inlägg. Då kan det vara så att du behöver välja in rätt ljudkort.
×