Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mikael63

Moderator
 • Antal inlägg

  13 401
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  236

Mikael63 vann dagen: 9 december

Mikael63 hade det mest gillade innehållet!

7 följare

Om Mikael63

 • Medlemstitel
  Föredrar Linux Mint

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.superstart.se/

Profil

 • Kön
  Man
 • Intressen
  Ja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Kan du logga in på din router/gateway när internet fungerar? Kan du fortfarande logga in när internet inte fungerar? Har du någon annan enhet, ex. en mobiltelefon som du kan ansluta till nätverket?
 2. Mikael63

  Problem att öppna vissa sidor

  https://www.skatteverket.se/omoss/varverksamhet/omwebbplatsen.4.18e1b10334ebe8bc80004555.html https://www.skatteverket.se/omoss/varverksamhet/omwebbplatsen/teknisktfaq/vilkenwebblasarebehoverjag.5.18e1b10334ebe8bc8000117332.html https://www.skatteverket.se/omoss/varverksamhet/omwebbplatsen/rekommenderadewebblasare.4.18e1b10334ebe8bc80004907.html
 3. Mikael63

  SQL - frågor?

  17 år gammal frågeställning (var är kopplingen mellan frågan och inlägget ovan?)
 4. Mikael63

  Problem att öppna vissa sidor

  Inget svar på frågan men om du har två andra fungerande webbläsare kanske du helt enkelt ska använda dessa? https://rivercode.se/nyheter/microsoft-edge-skrotas-och-utvecklas-pa-nytt-med-samma-grund-som-google-chrome/
 5. Mikael63

  Skrivarteknik á 2019?

  Laser har jag redan och när det ska skrivas ut något så är det extremt spontant, med noll i framförhållning... Beställa går alltså bort även om det skulle bli billigare. Ska kolla mer på miniskrivarna. Även om papperet är dyrt så slipper man ju kostnaden för bläck.
 6. Mikael63

  Skrivarteknik á 2019?

  Jag har haft bläckstråleskrivare sedan mitten av 90-talet och de har alltid varit påslagen och jag aldrig sett eller hört någon av dessa göra något självunderhåll.
 7. Mikael63

  Kalenderinbjudningar i Outlook 2016!

  Det beror nog på hur kalendrar är delade. Jag kan se mina kollegors kalendrar men jag kan inte lägga till någon aktivitet. I en gemensam kalender för en pool-bil kan jag lägga till händelse.
 8. Mikael63

  Skrivarteknik á 2019?

  Ja, det tycks ju vara det.. Hade hoppats att utvecklingen gått framåt. Dyra patroner, ja de är ju alla dubbelt så dyra.. En nästan oanvänd men gammal patron funkar inte, man kör rengöring och tester tills den är slut. Köper en ny, skriver ut och så får DEN patronen stå och torka ihop tills nästa gång osv. Då hade jag hellre redan från början köpt en dubbelt så dyr patron bara jag visste att den fungerade perfekt varje gång tills den tar slut av de utskrifter jag har fått i handen. Får väl kolla efter "mellandags-fynd".
 9. Mikael63

  Skrivarteknik á 2019?

  De gånger det är fotoutskrifter så ska det vara fotokvalitet på bra fotopapper.
 10. Dags att köpa färgpatroner till min gamla trötta skrivare. https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.305460/hp-photosmart-wireless-all-in-one--tradlos-multiskrivare-till-lagt-pris Skrivaren fungerar, typ, men har bråkat då och då, "i onödan" samt, givetvis, alltid haft torra bläckpatroner. Ytterst sällan skrivs något ut i färg på vanligt papper. Låt säga två gånger per år är det något som ska skrivas ut på fotopapper och då hinner i princip både papper och patroner ta slut innan man prövat sig fram och allt ser bra ut. Skannern används betydligt oftare. Både utskrifter och skannern fungerar bra med Linux Mint utan något extra meck med drivrutiner. Funderar nu på om det är dags att låta denna gå i graven och ersättas av något annat. Men vad då? Hade jag plats skulle jag ju kunna behålla skanner-delen och skaffa enbart skrivare men det bör nog bli en allt-i-ett, rent praktiskt. Canon och då Pixma har varit påtänkt länge men sedan då? (Dock har några tidigare tips lutat åt Brother då de är "Linuxvänliga") PIXMA G4510 som kan hantera påfyllningsbart bläck? Låter ju bra men om munstyckena likt förbenat har torkat ihop? Känns som att man skulle haft en skrivare som har små men billiga patroner, att man sätter i nya patroner varje gång man behöver skriva ut 10 sidor. Hastigheten saknar helt betydelse. Erfarenheter och råd önskas, vad bör man kolla på för att få med "morgondagens teknik" som ska fungera i åtta år till? Priset bör vara en kompromiss avseende tillförlitlighet och hur ofta den används. Här enligt egna filter hos prisjakt: https://www.prisjakt.nu/kategori.php?m=s387120243&o=produkt_pris_inkmoms#rparams=m=s387120394 Då man inte kan filtrera på "operativsystem som stöds" får jag kolla upp sådant i efterhand. Tilläggas kanske: jag HAR en laserskrivare för "vanliga" utskrifter.
 11. Mikael63

  Program för att utöka befintlig partition

  Inte enligt min erfarenhet. "I början" var det endast WBFS som gällde. Sedan utvecklades "soft-mod" till att man kunde använda NTFS men WBFS ansågs ändå stabilare/tillförlitligare/fungerade med fler spel varför jag valde att fortsätta med det och det fungerar alldeles utmärkt för sitt ändamål, fortfarande på samma disk som snurrat sedan 2012.
 12. Mikael63

  Program för att utöka befintlig partition

  (Gammal tråd) WBFS är ett filsystem som används av Wii och det fungerar precis lika bra idag som för sex år sedan. Det tar dock en hiskelig tid, flera dygn, att kopiera filer, dvs. spelen, från en disk till en annan, det hade nog gått fortare att klona men det är lätt att vara efterklok.
 13. Mikael63

  LÖST Ändra ikon för filtyp

  Ja, nu får det bli från minnet då jag sitter med Linux. I TC kan man under Arkiv-Associera byta program genom att bläddra in en "ny" .exe. Så hade jag gjort tidigare men efter några dagar ville jag alltså få bort just den ikonen och det var när jag gjorde om detta, för att se hur associera stavades , när jag skulle skapa denna tråd. Efter att jag postat klickade jag på Redigera filtyp och då fick jag upp en dialog, som nog är Windows egen, där jag kunde byta ikon. I just detta fall fanns en "tillhörande" .ico att byta till men när jag gjorde om detta för en annan filtyp fick jag peka på en .exe. Anledningen till allt detta är att jag i en och samma mapp har två filtyper men som hade fått samma ikon, en tredje filtyp som hade en snarlik ikon, och det blev lite svårt att välja rätt fil varje gång.
 14. Mikael63

  LÖST Ändra ikon för filtyp

  ÄH! Kunde via TotalCommander gå in och ändra ikon... 😳
 15. Mikael63

  LÖST Ändra ikon för filtyp

  I Windows 7 ändrade jag fil-associering, för en viss filtyp, från filtyp A till filtyp B. Ikonen "kopplad" till A behölls vilket jag tyckte var bra. Nu när jag gjort samma manöver i Windows 10 ändrades även ikonen till den som B har vilket jag inte vill. Hur kan jag behålla ikon för A?
×