Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mikael63

Moderator
 • Antal inlägg

  15 403
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  344

Mikael63 vann dagen: 2 april

Mikael63 hade det mest gillade innehållet!

7 följare

Om Mikael63

 • Medlemstitel
  Föredrar Linux Mint

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.superstart.se/

Profil

 • Kön
  Man
 • Intressen
  Ja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. https://www.howtogeek.com/howto/33597/bittorrent-for-beginners-share-large-files-using-your-own-private-tracker/
 2. Du menar filer som kanske är för stora (2 GB) för molntjänsterna? Du kan, eller man kunde, agera tracker själv.
 3. Då riskerar man: 1. Att fläkten roterar "för fort" med lagerskador som följd. 2. Att fläkten roterar och fungerar som en generator som alstrar (för hög) spänning "bakvägen". Att använda dammsugare medför alltid en risk att statisk elektricitet uppstår och ev. med skador på komponenter som följd.
 4. Kolla om du hittar kontakten på bilden här: https://www.molex.com/molex/products/group/wire_to_board_connectors Finns den med där har du åtminstone ett namn på den och kan söka på det.
 5. Ja, just nätverkskort kan det bli bekymmer med, trådlösa alltså. En del kort, eller chipset, lirar inte alls, medan en del (de flesta) fungerar rakt av. Mintgrönare!
 6. Grön brukar vara den enda med spänning ut när man kopplar in nätkabeln till nätaggregatet. Aggregatet startar då upp och skickar ut bl.a. 12 VDC men om aggregatet är obelastat lär det ju fungera i de allra flesta lägen. Jag tolkade som att du ville att nätaggregatet skulle få jobba lite för att se om det kunde leverera spänning när det fanns en last.
 7. LMDE är stabilare och resurssnålare men ställer lite högre krav på användaren då allt inte är lika enkelt att fixa. Ett bra exempel på detta: I LM 19.x hittas nätverksskrivare automatiskt och läggs till. I LMDE "måste" man lägga till dessa manuellt, känna till deras IP-adress. Men inte svårare än så. LMDE utvecklas parallellt med LM eftersom man i framtiden kanske ser sig tvingande att lämna Ubuntu på grund av Ubuntus (ev.) kommande strategi.
 8. Brukar tyda på att batteriet är dåligt. https://www.dell.com/support/article/sv-se/sln130418/så-här-byter-du-ut-cmos-batteriet-knappcellsbatteri-i-din-stationära-dell-dator?lang=sv Hänger nog inte ihop med dåligt batteri.
 9. Kan du berätta hur det löstes då?
 10. Ja, jag brukar då och då byta tema. Men varför, egentligen? Jo för att det går. Men så inser man att datorn ju används till annat än att sitta och glo på tjusiga fönsterramar...
 11. Ja, Debbie ska funka bra. Dock krångligare (fler steg) installation än "vanliga" Mint om man ska installera vid sidan om befintligt OS.
 12. OM det är seriellt gränssnitt (COM-portar) så kan det vara nödvändigt att starta programmet som administratör. Om du väljer att testa med Linux alltså.
 13. Hur ser kommunikationen med fräsen ut? Eller vilket gränssnitt används?
 14. Anslut en helljuslampa på 55 W om du vill belasta ca 4,6 A
×
×
 • Skapa nytt...