Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mikael63

Moderator
 • Antal inlägg

  14 546
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  292

Mikael63 vann dagen: 12 oktober

Mikael63 hade det mest gillade innehållet!

7 följare

Om Mikael63

 • Medlemstitel
  Föredrar Linux Mint

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.superstart.se/

Profil

 • Kön
  Man
 • Intressen
  Ja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Min assistent är en hon och hon vill heta Assistenten men jag har döpt henne till Puckot... Lägga till saker till inköpslistan, härma djur och berätta vitsar är hon bra på men, som hon själv säger, hon behöver lära sig mer.. Kanske blev lite OT
 2. Om man använder Cobian Backup (för att göra backup, då..) så kan man där lägga in åtgärder som ska utföras före själva backupen och åtgärder som ska utföras efter backupen är klar. Då kan ex. man peka på mappa_nas.bat före och på avmappa_nas.bat efter.
 3. Kanske ipconfig /release före det kommandot hade hjälpt?
 4. I samma kökslåda där pressen förvaras har vi även sådana majshållare. Dess pinnar motsvarar hålen vad gäller diameter och man kan då rensa två & två hål åt gången.
 5. Japp, likadan även här, med rensningsverktyget väl gömt i, eller bakom/under, någon låda Vår förra diskbänksblandare passade exakt i pressen varför man kunde trycka igenom med vattenstrålen. Dock har jag märkt att det oftast inte sitter fast i hålen utan det som man ser i hålen är "rester" av det som ligger i "botten" på pressen. Något att skarpa med, baksidan av en tesked, på denna "botten", alltså insidan, brukar räcka för att det i hålen följer med.
 6. Kan det kanske vara så "enkelt" att adaptrarna är tänkt att fungera åt andra hållet? Om man har DP i datorn och DVI på skärmen?
 7. Kontrollfråga: När du använder displayporten på skärmen, har du då på skärmen bytt källa till den ingången?
 8. .. för trådar som jag HAR bevakat? (Men inte längre gör det)
 9. Jag är inte ironisk, blev bara intresserad men inget mer än så *) Okej, om man ska dra paralleller med Linux Mint, även om det kanske haltar lite, så skulle man väl kunna säga att Windows motsvarar Linux, 10 motsvarar Mint. (?) Att kodnamnet bara består av siffror, som relaterar till ett datum går kanske (även?) att jämföra Linux Mint Debian Edition, LMDE, som visserligen just nu bara heter LMDE 3 (och som är en sk. rolling release) men som när den fått nog många uppdateringar kan släppas som en ISO, typ LMDE3 202003, där man bakat in uppdateringarna för att man ska slippa göra detta via uppdateringshanteraren. Jo, paketen uppdateras ideligen men den fortsätter att heta likadant, som: NAME="Linux Mint" VERSION="19.2 (Tina)" ID=linuxmint ID_LIKE=ubuntu PRETTY_NAME="Linux Mint 19.2" VERSION_ID="19.2" Dock har ju uppdatering av kärnorna "en siffra". Just nu har jag 4.15.0-65-generic men den nyaste som verkar finnas nu heter 5.0.0-31. *) Jag blev faktiskt idag uppmärksam på ett problem som uppstår när man fått just 1903 installerat.
 10. Intressant frågeställning! Följdfrågan torde då bli: Vad är skillnaden mellan version och bygge? Och skillnad mellan bygge och småupdateringar?
 11. Försöker väldigt kortfattat: Chromecasten ansluts fysiskt till tevens-hdmi. (och strömförsörjs via en nätadapter eller via en USB-port på teven) Chromecasten konfigureras så att den kan ansluta till hemmets trådlösa nätverk. Konfigureringen sker med en app i mobilen eller med en dator. Med en mobil eller en dator "säger man åt " Chromecasten vad den ska spela upp, från internet. För att spela upp en lokal filmfil, från ex. en DVD, behöver man "spegla" det man ser på datorn, eller om det finns appar (till datorn) eller tillägg till webbläsaren för detta. Det sistnämnda har jag inte några större erfarenheter av. (Däremot att spegla innehållet från en mobil) Frågan är ju om det är värt 399 kr för detta, om avsikten enbart avser DVD-filmer.
 12. Timeshift ingår numera som standard i Linux Mint. Detta är den "metod" jag använder för att skapa backuper av systemet, ex. innan jag låter Uppdateringshanteraren installera nya kärnor. Har valt att inte schemalägga detta. Jag har behövt göra "restore" två gånger, en gång när systemet inte startade, en gång efter att jag pillat lite för hårt när jag laborerade med olika teman. Jag har avsatt en hel disk på 500 GB enbart för detta och slipper då bekymra mig om diskplats finns. Just nu har jag 25 avbilder och har 324 GB ledigt. https://itsfoss.com/backup-restore-linux-timeshift/
 13. Surfplattan hanterar ju inte den fysiska DVD-skivan utan då måste man först "rippa" den, sedan föra över till surfplattan (som kanske har begränsat med utrymme) eller så måste surfplattan ansluta till en server (din dator) där filmerna ligger och spela upp där, för att sedan "casta" till teven... Med det sagt - skippa surfplattan i första hand, det är enklare att göra detta från datorn, när den har möjlighet att spela upp skivorna.
 14. Kolla på https://dirprint.en.lo4d.com/windows som jag använder då och då. Mittåt! Googlade bara men tyckte att det inte stämde direkt jag postade, det är DETTA jag använder: https://www.karenware.com/powertools/karens-directory-printer
×
×
 • Skapa nytt...