Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

mbgtmari

Medlem
 • Antal inlägg

  4 290
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  275

mbgtmari vann dagen: 12 mars

mbgtmari hade det mest gillade innehållet!

7 följare

Om mbgtmari

 • Medlemstitel
  mbgtmari
 • Födelsedag 7 Maj

Profil

 • Kön
  Kvinna
 • Ort
  Malmberget

Senaste profilbesöken

49 356 profilvisningar
 1. mbgtmari

  Chrome har tappat "ansiktet"

  Var de funktioner du fick tillbaka genvägsikonerna? Med att du inte kan ändra bakgrunden menar du då kugghjulet och dess funktion, dvs "Anpassa den här sidan", för den funktionen försvann för mig också i och med den senaste uppdateringen. Jag har inte använt den men har självklart sett den. (Firefox har också ett kugghjul med den funktionen och i Firefox är kugghjulet kvar.)
 2. mbgtmari

  Thunderbird....strul

  Provat det andra förslaget då, att leta upp och ändra i sin Mozilla Thunderbird profil utan att Thunderbird är igång? To have Thunderbird repair the indexes of several folders on automatically: 01 Make sure Mozilla Thunderbird is not running. 02 Open your Mozilla Thunderbird profile directory on your computer. 03 Go to the desired account's data folder: IMAP accounts are under ImapMail. POP accounts are found under Mail/Local Folders. 04 Locate the .msf files that correspond to the folders you want to rebuild. 05 Move the .msf files to the trash. Do not delete the corresponding files without the .msf extension. For example, if you see a file called "Inbox" and another file called "Imbox.msf," delete the "Inbox.msf" file but leave the "Inbox" file in place. 06 Start Thunderbird. Mozilla Thunderbird will rebuild the removed .msf index files.
 3. mbgtmari

  Thunderbird....strul

  Har du gjort precis som lifewire skrev, dvs 1. Stäng först av automatic mail checking som en försiktighetsåtgärd. 2. Högerklicka på mappen du vill reparera. 3. Välj Egenskaper i menyn som då kommer fram 4. Gå till Allmänt-fliken (General Information tab) 5. Klicka på Reparera mapp 4. Klicka på OK Du behöver inte vänta på att mappen ska vara färdigreparerad för att klicka på OK men gör inget annat i TB förrän reparationsprocessen är avslutad. Jag har Thunderbird på engelska så jag hoppas jag översatt termerna som de används i svenska TB.
 4. mbgtmari

  Chrome har tappat "ansiktet"

  Ett X i höger hörn får man helt normalt om man hovrar över ikonen, vilket jag skrev ovanför min skärmbild: Det är alltså inget problem. Pelle Pennas problem är att genvägsikonerna är försvunna så ni har inte samma problem.
 5. mbgtmari

  Thunderbird....strul

  https://www.lifewire.com/repair-folders-thunderbird-1173102
 6. mbgtmari

  Annonser

  Är det startsidan för verktyget unv.is du menar, dvs https://unv.is/ ? Eller är det startsidan för din webbläsare (Google Chrome?)? Eller är det möjligtvis på ditt skrivbord dessa annonser dyker upp?
 7. mbgtmari

  Chrome har tappat "ansiktet"

  @Pelle Penna Genvägarna mitt på skärmen till olika webbsidor- samma finns i Firefox där de kallas för Top Sites - har inte försvunnit för mig i Google Chrome. Det borde jag kanske ha påpekat. Det är bara kugghjulet som försvunnit. Eftersom jag inte har anpassat hemsidan med hjälp av det lider jag inte själv av dess försvinnande. Om man hovrar över en genväg dyker det upp ett kryss i högerhörnet. Det kan man klicka på för att ta bort den genvägen. Genom ett klick på Google-genvägen längst till vänster dök Logga in (på ditt Google-konto) upp, vilket jag nu har gjort. Men nej, jag hittar ingen inställning för att få tillbaka kugghjulet, dvs möjlighet att anpassa startsidan. När jag googlat på problemet har jag inte heller hittat någon som klagat på det försvunna kugghjulet (på något av de språk jag kan). Se om du hittar något användbart här https://winaero.com/blog/google-chrome-73-dark-mode-pwa-and-more/ Att installera tillägget New Tab Reloaded kanske är en idé för att få tillbaka genvägarna https://chrome.google.com/webstore/detail/new-tab-reloaded/jliilhbdldnjbdbpajaakhpjpahnopbn
 8. mbgtmari

  avslutat

  Men vill du ha hjälp måste du vara mer precis.
 9. mbgtmari

  Bifoga filer - en utmaning

  Svaret på min fråga verkar alltså vara "ja". När det gäller att hålla koll på vilka bilder man har bifogat (genom årens lopp) kan man se allihopa om man, när man är inloggad, klickar på den nedåtpekande triangeln vid sitt användarnamn, längst upp till höger på Eforum-sidan (man behöver inte befinna sig på sin profilsida, som jag gör i bilden) och väljer Mina bifogade filer/bilder. Se bild Jag har bilder jag skickat för mer än tio år sedan där.
 10. mbgtmari

  LÖST Hotmail apps

  Alltså, vad är det för hotmail-länk du försöker öppna? I mitt inlägg, i tråden om KB4474419, som du visar ett skärmklipp av, fanns inga hotmail-länkar. Att man öppnar länkar genom att klicka på dem och inte med ett program/en app vet ju alla. Kan det möjligen vara så att du har bevakning på den tråden, dvs https://eforum.idg.se/topic/358071-problem-med-kb4474419-win-7/ , som vi båda har skrivit i, och fått ett meddelande till din hotmail om att det kommit ett nytt inlägg till den? Då försökte du öppna en länk i inlägget, eller själva inlägget, inifrån din hotmail och fick detta meddelande. Jag bevakar inga trådar men jag antar att man inte kan klicka på någon länk i meddelandet om att det kommit ett nytt meddelande. Det är nog på samma sätt som att man måste vara inloggad i Eforum för att kunna skriva något här. Man kan inte svara från sitt hotmailkonto.
 11. mbgtmari

  Chrome har tappat "ansiktet"

  Ja, jag har bara en stationär dator och där försvann kugghjulet och dess anpassningsmöjligheter i och med uppdateringen. Jag antar att du inte hann med punkt 7. Turn off Google Chrome automatic updates i How To Downgrade Google Chrome Browser-instruktionen. Jag hittar ingen anpassningsmöjlighet i Chrome-menyn, vilket inte betyder att det inte finns där. Om man loggar in på sitt Google-konto och skrollar ner till Avancerat så ser man alla anpassningsmöjligheter. Det har jag inte gjort än.
 12. mbgtmari

  Problem med KB4474419 Win 7

  Om det inte har fungerat att få hjälp genom att klicka på länken "Felsök", och du fortfarande inte heller har kunnat installera din nedladdade KB4474419, föreslår jag att du laddar ner och kör Update-felsökaren för Windows 7 Se https://support.microsoft.com/sv-se/help/4027322/windows-update-troubleshooter http://tinyurl.com/y4mhfgjk (samma länk men förkortad) Annars går det naturligtvis bra att helt enkelt vänta på att denna uppdatering ska installera sig själv så småningom. Det är ju ingen ko på isen. Enligt Bleeping Computer-artikeln är det först i juli som SHA-2 code signing kommer att krävas för uppdateringar.
 13. mbgtmari

  Chrome har tappat "ansiktet"

  Ja. Kugghjulet (Anpassa den här sidan) togs bort när jag uppdaterade Chrome till Version 73.0.3683.75 (Officiell version) (64 bitar). Du kanske kan gå tillbaks till den tidigare versionen. https://www.tech-recipes.com/rx/63796/how-to-downgrade-google-chrome-browser/
 14. mbgtmari

  Bifoga filer - en utmaning

  @dosman Kan du se den här skärmbilden? Det är en skärmbild av det första inlägget i den tråd som Cecilia länkade till när hon gav ett exempel på en skärmbild, som alla kan se vare sig de är inloggade eller inte.
 15. mbgtmari

  Problem med KB4474419 Win 7

  Det står om KB4474419 på den här Microsoftsidan https://tinyurl.com/y26vkp6n (tyvärr bara på engelska) och såvitt jag förstår är det den som det syftas på i den här TechWorld-artikeln https://techworld.idg.se/2.2524/1.714819/sha2-windows7-server2008 Citat: Microsoft kräver SHA-2 för uppdateringar av Windows 7 och Server 2008 Under 2019 kommer Microsoft att kräva stöd för att SHA-2 kodsignering installeras på de Windowssystem som vill kunna ta emot uppdateringar.¹ För övrigt håller jag med Cecilia om att du ska klicka på länken "Felsök". När det gäller språket man får anvisningar på så brukar Microsofts virtuella agent ge dem på svenska när hon känner att man har en svensktalande dator. Det har jag själv varit med om när jag fått hjälp på det viset. _____________________________________________________________________________________________________________________ ¹ I artikeln techworld-skribenten länkar till står det bl a: "Microsoft announced on its support website that future Windows 7 and Windows Server 2008 updates will require SHA-2 code signing support to be installed starting with July 16, 2019. SHA-2 code signing support will be added to Windows 7 SP1 and Windows Server 2008 R2 SP1 on March 12 and April 9 respectively, as part of dedicated standalone security updates. While Windows updates are currently using both the SHA-1 and SHA-2 hash algorithms for codesigning purposes, migration to the SHA-2 is necessary because of the SHA-1 algorithm becoming impacted by a number of weaknesses that made it less secure over the years." https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/windows-7-and-server-2008-updates-to-require-sha-2-support-starting-july/ (Källa)
×