Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

mbgtmari

Medlem
 • Antal inlägg

  4 479
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  286

mbgtmari vann dagen: 18 juli

mbgtmari hade det mest gillade innehållet!

8 följare

Om mbgtmari

 • Medlemstitel
  mbgtmari
 • Födelsedag 7 Maj

Profil

 • Kön
  Kvinna
 • Ort
  Malmberget

Senaste profilbesöken

54 298 profilvisningar
 1. Ja, detta problem drabbar inte alla. Jag har också W10 version 1809 och min klocka visar, och har alltid visat, rätt tid. Jag har aldrig behövt ändra i inställningarna.
 2. Ja tack. Ännu roligare vore det förstås om du klistrade in bilden i den här tråden eller åtminstone skrev vilket typsnitt du tatuerade den i. Det kan vara intressant för andra som funderar på vilken font de ska välja för sin gaddning.
 3. När jag tänker efter tycker jag du ska satsa på futhorc. Altidh i mino hiærta med futhorc-runor ᚨᛚᛏᛁᛞᚺ ᛁ ᛗᛁᚾᛟ ᚺᛁᛇᚱᛏᚨ eller med mittpunkt mellan varje ord ᚨᛚᛏᛁᛞᚺ · ᛁ · ᛗᛁᚾᛟ · ᚺᛁᛇᚱᛏᚨ Alice och August i futhorc Alice ᚨᛚᛁᚳᛖ August ᚨᚢᚷᚢᛊᛏ ᚨ ᛚ ᛁ ᚳ ᛖ (Alice) ᚨ ᚢ ᚷ ᚢ ᛊ ᛏ (August) Ha. När jag googlar på ᚨᛚᛁᚳᛖ hittar jag genast många exempel, t ex på ryska sidor. Att det är populärt att tatuera sig i Ryssland visste jag redan. Kul att de också gillar runor! http://attfreya.ru/?rune=alice&date=08-03-2018 Observera att stavningen ᚨᛚᛁᚲᛖ ger uttalet /ali-ke/ och så uttalar hon väl inte sitt namn?
 4. Jag antar att du inte ville ha Semper in corde meo, alltid i mitt hjärta på latin, runtranskriberat så jag har skrivit det på fornsvenska. Tyvärr kan jag inte tabba lodräta Alice och August så de kommer bredvid varandra. (Det blir tyvärr också ett jättestort mellanrum mellan varje lodrät bokstav.) Jag har skrivit namnen enligt den yngre futharken, där i och e är samma bokstav, och k och g skrivs med samma runa ᚴ Altidh i mino hiærta ᛋ ᛚ ᛁ ᛋ ᛁ (Alice) ᛋ ᚢ ᚴ ᚢ ᛋ ᛏ (August) Det alfabet för nya runristare som du hittat skulle kunna vara det här http://privat.bahnhof.se/wb695632/runor.html "Så här kan du översätta ditt namn och andra skrifter A-Ö på äldre futharken" Innehållet i den länken verkar basera sig på det anglosaxiska alfabetet futhorc, ett utvidgat äldre futhark-alfabet https://en.wikipedia.org/wiki/Anglo-Saxon_runes
 5. Alltid kul att få sin nyfikenhet stillad. Tack! Jag vet inte vad du vill skriva med runor men är det "mater liberorum meorum" så blir det så här ᛉᛅᛏᛁᚱ ᛚᛁᛒᛁᚱᚢᚱᚢᛉ ᛉᛁᚢᚱᚢᛉ ᛉᛅᛏᛁᚱ (mater) ᛚᛁᛒᛁᚱᚢᚱᚢᛉ (liberorum) ᛉᛁᚢᚱᚢᛉ (meorum) Den nordiska (danska = snyggast ) yngre futharken: ᚠ ᚢ ᚦ ᚨ ᚱ ᚴ (futhark) ᚼᚾᛁᛅᛋ (hnias) ᛏᛒᛉᛚᛁ (tbmlr) Enligt denna yngre futhark http://www.ancientscripts.com/futhark.html Se längst ner på den sidan! så skrivs bokstaven ᚢ för både u och o och bokstaven ᛁ skrivs för både e och i. Se även https://sv.wikipedia.org/wiki/Futhark#Den_äldre_futharken Det var rätt länge sedan jag roade mig med att rista in ord med runor men jag hittade en liten träplatta där jag skrivit mitt namn, förmodligen med min morakniv, och då började gamla futharkkunskaper dyka upp igen.
 6. Jag har inte fått version 1903 än, men om du har den @Monshi, kan du väl berätta om det går att logga in med ett lokalt användarkonto + lösenord i den. Föredrar personligen lösenord framför pin-kod. Kan @essin inte logga in med sin microsoftkonto-e-postadress och därefter byta den till ett lokalt konto?
 7. Ja, det gör det ju. Jag brukar själv inte använda utropstecken i rubriker så det var nog därför jag inte tänkte på att det kunde röra sig om ett sådant.
 8. Eforum har tydligen fått en ny funktion som i alla fall jag inte har sett tidigare. Men funktionen HETTI kanske ni, som skriver oftare än vad jag gör, redan har sett.
 9. Har det hjälpt?
 10. Jag kan förstås repetera det jag skrev i det inlägg jag refererade till. Klicka på Meny-ikonen, de tre lodräta punkterna längst upp till höger > klicka på Inställningar > Skrolla ner till Avancerat och klicka på den nedåtpekande triangeln bredvid. Då öppnas Sekretess och säkerhet > Rensa webbinformation (Rensa historik, cookies, cacheminne m m) Klicka på pilen bredvid. Här kan du välja vilket tidsintervall du vill städa bort: Senaste timmen, Senaste 24 timmarna, Senaste sju dagarna, Senaste fyra veckorna, Genom tiderna.
 11. Kan du klicka på https://tinyurl.com/y5udadd5 och skrolla upp till mitt inlägg ovanför Habbelis? I Google Chrome-hjälpen kan du läsa om hur man åtgärdar problem med synkroniseringen i Chrome https://support.google.com/chrome/answer/9175737?hl=sv
 12. Att klicka på en icke understruken länk fungerar förstås inte så du får kopiera den och klistra in den i adressfältet, som jag skrev.
 13. Det var ju bra att du har kvar Google Chrome i datorn, Torparen. Jag föreslår att du rensar cachen i webbläsaren Chrome så kanske dess sökfunktion fungerar bättre. Se instruktion i mitt inlägg här https://eforum.idg.se/topic/351486-hj%C3%A4lp-mej-genomf%C3%B6ra-ett-k%C3%B6p-av-grafikkort/page/3/ Tillägg Eftersom länken inte blir understruken får du kopiera den och klistra in den i webbläsarens adressfält.
 14. Har Google Chromes genvägsikon försvunnit från Skrivbordet? Finns Chrome inte heller kvar i Starts alfabetiskt ordnade lista?
 15. Howtogeek.com skrev: "When using the mobile app with a free account, you can listen to any songs in any order with unlimited track skips as long as it appears on one of the 15 personalized playlists chosen for you by Spotify’s machine learning algorithms.[...] In total, you’ll have about 750 tracks to choose from, although the exact tracks available change from day to day and week to week." Men jag förstår att du inte vill ha betaltjänsten när du bara lyssnar en gång i veckan som mest.
×
×
 • Skapa nytt...