Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

mbgtmari

Medlem
 • Antal inlägg

  4 413
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  283

mbgtmari vann dagen: 4 Maj

mbgtmari hade det mest gillade innehållet!

7 följare

Om mbgtmari

 • Medlemstitel
  mbgtmari
 • Födelsedag 7 Maj

Profil

 • Kön
  Kvinna
 • Ort
  Malmberget

Senaste profilbesöken

51 563 profilvisningar
 1. Ja översättningen är korrekt. Jag skulle tro att någon svensk läkare på 1800- eller 1900-talet hade detta som sitt valspråk. Det var vanligt förr att en läkare hade sitt eget personliga latinska motto.
 2. mbgtmari

  Moderskeppet Mattias bok Photoshop

  @Torparen Om den kurs du följer hos Moderskeppet hänvisar till sidor i Mattias Karlssons Photoshop CS6 från början så borde Moderskeppet.se, där Mattias är huvudlärare, kunna ge eleverna en möjlighet att köpa boken. Både Laso och Novisan har rekommenderat dig att kontakta Mattias direkt och fråga om han möjligtvis kan ordna fram ett exemplar av boken. Har du provat det? Om du har gjort det men fått svar att det inte går att att uppbringa något gammalt exemplar av boken tycker jag du ska följa X-Mens förslag. I sitt första inlägg i tråden rekommenderade han dig att låna efterföljaren Photoshop CC från början på biblioteket i Eksjö men det har du uppenbarligen inte gjort. Jag utgick nu från länken i det inlägget och skrev titeln, Photoshop CC från början, i Eksjö kommuns sökfält, klickade på SÖK och fick upp Efter att ha klickat på Photoshop CC från början Titel-raden kom jag fram till boken och fick veta att den finns INNE på Hylla Pu (på vuxenavdelningen). Boken har lånats ut 16 gånger men i år har ingen lånat den än och ingen har reserverat den. Eftersom X-Men förmodligen har läst både den och Photoshop CS6 från början tycker jag att du ska lita på hans omdöme om att det inte skiljer sig så mycket mellan böckerna.
 3. Det beror på att bgjo bara citerade ditt C+kolon med mellanslag efter (med Smiley-funktionen påslagen). När jag skriver C+kolon med mellanslag efter i ett inlägg förvandlas det också till en smiley när jag har postat inlägget. Hur lyckades du undvika att det blev en smiley av ditt "sekolon" mellanslag när ditt inlägg hade postats? Jag har letat efter inställningen "Avaktivera smileys" i skrivrutan men jag hittar den inte. (Jag brukar lösa problemet genom att göra ett mellanslag efter C, dvs skriva C :.) @Tomas E berätta gärna var avaktiveringsinställningen finns!
 4. Ja Paint klarar man sig inte utan, även om man inte är så begåvad som de här konstnärerna: https://www.geek.com/tech/the-most-incredible-art-ever-made-with-ms-paint-1709402/
 5. Vi får väl se om @felix kan ändra i den röda forum-menyn. Han ändrade mycket där enligt våra önskemål under beta-tiden.
 6. Om det har varit uppe tidigare vet jag inte men jag tror inte det. Jag är personligen nöjd med hur Eforum ser ut. När jag går in på startsidan ser jag till vänster Forum Startsida Senaste inläggen Topplista ... I högerspalten har jag OBESVARADE ÄMNEN och under dessa kommer SENASTE INLÄGG Om jag däremot klickar på Senaste inlägg-fliken får jag upp All aktivitet, ja. Är det detta du tänker på? Det är kanske litet ologiskt. Men måste du klicka på den fliken? Kan du inte nöja dig med med att gå till SENASTE INLÄGG i startsidans högerspalt?
 7. mbgtmari

  Win 10 Registret

  "HideIcons" Du vill alltså dölja ikonerna på skrivbordet? Om så är fallet så borde det fungera att göra som Bulldog7 föreslår i inlägg#7 här https://www.sevenforums.com/customization/42790-hide-icons.html Annars bör man ju inte köra Norton Power Eraser så ofta. Se varningen här https://support.symantec.com/en_US/article.HOWTO101744.html
 8. mbgtmari

  LÖST Skriv ut i Windows 10, hur välja skrivare?

  Nej, det är inte ett Thunderbird-problem. Jag provade nyss att skriva ut ett gammalt meddelande jag fått. Först satte jag på min (standard)skrivare och sen klickade jag på Print. Då fick jag upp det här. För mig fungerar det alltså på samma sätt som det gör för Laso. Min standardskrivare dyker upp närhelst jag vill skriva ut något från någonstans.
 9. mbgtmari

  LÖST Skriv ut i Windows 10, hur välja skrivare?

  Thunderbird är nog alltid 32 bitar. Jag har det också på min 64 bitars Windows. Med andra ord är det inget som skapar problem. 64 bitars Windows har inga problem med 32 bitars program. Jag har även andra sådana i min dator.
 10. mbgtmari

  Var hittar jag Hjälp till Sticky Notes?

  @esofagus Förstoringsglaset är mycket användbart för att hitta sådant man letar efter. Jag använde det redan när jag hade Windows 7 och det har blivit ännu bättre i Windows 10. Det går otroligt snabbt att få tag på det man söker.
 11. mbgtmari

  Var hittar jag Hjälp till Sticky Notes?

  Skriv tillför i sökrutan (förstoringsglaset) bredvid Start så får du upp den. För mig räcker det numera att skriva t så kommer den upp, eftersom jag tittar så ofta i den, dvs nästan en gång varje dag.
 12. mbgtmari

  Var hittar jag Hjälp till Sticky Notes?

  Bra att du fick ner rätt version men det är konstigt att du inte har fått den automatiskt. Det har jag fått. Sticky Notes och alla andra Windows 10-appar, som jag aldrig använder, uppdateras med jämna mellanrum. Det kan jag se när jag tittar i Tillförlitlighetshistoriken. Mina Fästisar uppdaterades t ex igår.
 13. mbgtmari

  Var hittar jag Hjälp till Sticky Notes?

  Se skärmbilden under Click on the options icon (three dots) on the right to change the color of your note. https://www.makeuseof.com/tag/windows-10-sticky-notes/ Jag ser att artikelförfattaren kallar kugghjulsikonen (the cogwheel icon) för the cog icon.
 14. mbgtmari

  Konstig Yahoo - grekisk!?

  Såg sidan ut så här? https://gr.yahoo.com/ Har mycket svårt att tänka mig att det är greker som ligger bakom meddelandet du fick. Jag har aldrig hört talas om greker i samband med sådana här saker. Jag gissar iaf att meddelandet var på mer eller mindre dålig engelska.
 15. mbgtmari

  LÖST Skriv ut i Windows 10, hur välja skrivare?

  1. Skriv skrivare i sökrutan bredvid Start. Då får du upp Skrivare och skannrar 2. Där väljer du Ändra standardskrivare i vänsterspalten Här finns en liknande instruktion https://helpdesk.it.helsinki.fi/sv/instruktioner/datorer-och-utskrift/utskrifter/byte-av-standardskrivare-windows-10
×