Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

mbgtmari

Medlem
 • Antal inlägg

  5 044
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  300

mbgtmari vann dagen: 2 juni

mbgtmari hade det mest gillade innehållet!

Om mbgtmari

 • Medlemstitel
  mbgtmari
 • Födelsedag 7 Maj

Profil

 • Kön
  Kvinna
 • Ort
  Malmberget

Senaste profilbesöken

63 636 profilvisningar
 1. Om du menade att även Gmailkontot borde uppdateras automatiskt så tycker jag inte att det är konstigt att Microsoft prioriterar sina egna gratisprodukter. Det är nedlagt en hel del utvecklingstid på dessa. MS vill ju väldigt gärna att man börjar använda Edge också.
 2. Då föreslår jag att du kör Lösning 4, dvs återinstallerar Foton Solution 4: Reinstall Photos App in Windows 10
 3. Så här såg det ut på mitt skrivbord idag när jag hade klickat på en nyinkommen bild, valt Klistra in i N mappen och lagt till .jpg-ändelsen efter sifferbokstavskombinationen. När bilden då visades kände jag igen bryggan och såg att bilden föreställde Coniston Water Lake district Cumbria England och den bilden hade jag fått tidigare och redan sparat.
 4. Har du provat tipsen i länken jag gav? https://www.easeus.com/ios-tips/windows-10-photos-app-not-working.html
 5. Bilderna som är från juli 2017 är nog bilder du inte är så intresserad av, dvs bilder för spel och annat som ingår i Windows. Jag ska ge dig ett par exempel på sådana bilder. Jag vill också påpeka att jag numera förenklat bildhämtningsförfarandet. Nu kopierar jag endast de nya bilder jag fått i Assets till "N mapp" (som jag har konstant på skrivbordet) - jag tittar på datumen för dem för att se vilka de är. Jag tar inte längre bort några bilder från Assets. (Det gör ju Microsoft själv när de lägger in nyare bilder.) För övrigt gör jag på samma sätt, dvs 1. I sökrutan (förstoringsglaset) klistrar jag in %LocalAppData%\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\LocalState\Assets 2. Då får jag upp Assets, dvs filmappen med bilderna skrivna 9d4893b1ab67aad8ba428d7cac67b9a3 d537c0de17e69c4d4cd5f47e90b840d6 osv 3. Jag markerar en i taget av de nya Asset-bilderna och väljer Klistra in i N mapp 4. I N mapp högerklickar jag på varje bild, väljer Byt namn och lägger till .jpg 5. När jag kopierat de nya bilderna klickar jag först på "Avmarkera alla" varefter jag klickar på stängkrysset i Asset-mappen. På så sätt får Assets återvända till sin normala plats. Därefter brukar jag, som inte har någon mobil, ta bort de kopierade mobilbilderna från den N mapp jag har på skrivbordet. Sedan är det dags att byta namn igen på de kopierade bilderna, från siffror till ordentliga namn. Där brukar jag använda mig av Chromes bildsök, dvs jag klickar på knappen Bilder där och kan då hämta varje kopierad bild från min dator för att den ska laddas upp och matchas i webbläsaren.
 6. De bilderna får du lägga beslag på med en gång. Det gör jag. Se min skärmbildsinstruktion här https://eforum.idg.se/topic/352616-vad-möts-ni-av-för-bild-i-windows-10-version-1607/ Instruktionen börjar i mitt inlägg "Postat 2 september, 2017 (redigerade)"
 7. Nej i dessa pandemitider går det förstås inte. Men du kan ju kommunicera skriftligt med henne. En bild säger mer än 1000 ord så här finns bilder du kan skicka till henne för att klargöra https://www.intowindows.com/how-to-update-or-change-email-password-in-windows-10-mail/ Den första metoden passar för hennes hotmailkonto. Den andra metoden passar för andra konton och det är nog den vertpre har använt för sina andra konton i e-postappen.
 8. I och med att man kan hämta posten från webben till sin dator och läsa den där i lugn och ro så tycker jag att e-postappen är ett riktigt program (avskyr ordet "klient" i detta sammanhang) som Windows Live Mail och Outlook Express en gång var. Kul att du bekräftar det som stod i microsoftlänken vertpre, nämligen att hotmailkontot uppdateras automatiskt. Då bör det fixa sig för Pelle Pennas bekant.
 9. Jag använder inte e-postappen själv men fungerar inte det här? https://support.office.com/en-us/article/change-your-password-in-mail-for-windows-10-7941bfd6-7b96-49c3-a2ca-0631dfb298eb Om du har valt ett Outlook.com konto i e-postappen ska du välja Ändra kontoinställningar. Då tar E-postappen dig till webbsidan för ditt hotmail/outlook live-konto där du kan ändra ditt lösenord. (Men det verkar hon redan ha gjort fast det skadar inte att upprepa den proceduren.) Efter att hon har uppdaterat lösenordet på webben ska E-post-appen automatiskt uppdateras med det nya hotmaillösenordet.
 10. Ja, är 3 punkter-knappen gråad så den inte går att klicka på kan du förstås inte uppdatera därifrån. Fungerar dina andra Windows 10-appar? Något fel måste det ju dock vara på din Fotoapp. (Hos mig uppdaterar Windows denna app regelbundet utan att jag behöver göra något.) Här finns i alla fall förslag du kan testa: https://www.easeus.com/ios-tips/windows-10-photos-app-not-working.html Lösning 2 skulle jag t ex ha provat. Solution 2: Reset Photos App on Windows 10 PC Step 1: Click the Windows key and choose Settings. Step 2: Go to System > Apps & features. (Choose Apps under Settings if you don’t find Apps & features under System.) Step 3: Search for Photos and click it. Step 4: Choose Advanced options and click Reset.
 11. När man, inloggad på sitt Googlekonto, gjort sina inaktiveringar och klickat på "Jag godkänner" är det bara att lämna sidan. Därefter ska ens ändringar gälla, men enligt min erfarenhet så gäller de inte när man surfar utan att vara inloggad för då får man upp samma frågor igen. Eftersom jag inte har den minsta lust att surfa inloggad har jag följaktligen ingen nytta av de inaktiveringar jag gjort. Börjar jag få upp ointressanta saker, dvs reklam, byter jag till sökmotorn DuckDuckgo vilket man enkelt kan göra i Firefox. Därefter DuckDuckgoar jag efter det jag söker och slipper få upp irrelevant reklam.
 12. Hos mig finns det i alla fall i mitt engelska konto. Jag ska kolla hur det ser ut i mitt svenska konto. Återkommer. Jo Ny anteckning finns i mitt svenska konto också.
 13. Om du liksom jag föredrar att läsa skrivna instruktioner se https://support.office.com/en-us/article/create-edit-and-view-sticky-notes-in-outlook-com-or-outlook-on-the-web-d9ee4b90-96cf-4d56-b622-ceed8e4f6b10
 14. Dagens ros till dig Lighthouse2 I flera år har jag varit utan alla ikoner utom datum och klockslag i meddelandefältet. Här, i karlps tråd, redogör jag för problemet https://eforum.idg.se/topic/354712-ljudikon När jag nu fick se den länk du gav asa-nesse till nedladdning av Intels Driver & Support Assistant tänkte jag inte alls på mitt meddelandefält utan bara på att det kunde ju vara bra att ha ett program som kontrollerade ens Inteldrivrutiner. Jag laddade alltså ner programmet, körde det och fick veta att det fanns en uppdatering för min dator. När den var installerad inträffade det magiska: alla mina meddelandefältsikoner hade kommit tillbaks! Jag hade aldrig tänkt på att ikonförsvinnandet kunde ha något med grafikkortet att göra. Men nu fick jag lära mig något nytt och jag instämmer i ditt lovordande av programmet https://www.intel.com/content/www/us/en/support/intel-driver-support-assistant.html Jag har tagit fasta på "Ge utlopp för dina känslor" i beskrivningen av detta forum och inte på "vad är du irriterad på" eftersom jag tvärtom känner mig lycklig. Det är knappt jag tror det är sant att mitt meddelandefält ser normalt ut igen. Trots att jag skrev att det bara var "en estetisk fråga", eftersom ikonernas funktioner fanns kvar, så inser jag nu att jag verkligen har saknat dem.
 15. Om du tittar på första sidan i den här tråden ser du att jag redan gett dig den länk du nu får av Cecilia men det skadar förstås inte att upprepa den. På första sidan gav jag dig också en länk från sajten "enkelteknik" som förklarar mer än vad jag gjorde om felsäkert läge. Det är litet krångligt att ta sig till felsäkert läge i Windows 10 men det är bra att kunna. Jag utnyttjar det ibland.
×
×
 • Skapa nytt...