Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2018-04-26 på alla områden

 1. 3 poäng
  vertpre

  Popup på Aftonbladet

  Avinstallera AdBlock, om det är den du har och installera uBlock Origin istället. Det var vad jag gjorde när samma sak hände för mig. Inaktivera och klicka på gula knappen hade ingen inverkan.
 2. 3 poäng
  vertpre

  Nya säkerhetshål i Intels processorer

  Åtta nya säkerhetshål har upptäckts. Den här gången är det tydligen främst molnlagring som kan användas för att komma åt skyddad data. Skönt att jag inte använder mig av molnet. Tyska sidan som tar upp de nya hålen jämför Intel med en schweizerost. Det känns inte bra. https://www.sweclockers.com/nyhet/25614-ytterligare-säkerhetshål-upptäckta-i-intels-processorer
 3. 3 poäng
  LARSAS

  Problem Windows 10 version 1803

  Här kanske finns lösningen för problemet med din L partition: https://borncity.com/win/2018/05/02/windows-10-v1803-update-creates-a-new-oem-partition/ Man tar således bort enhetsbokstaven L från partitionen.
 4. 3 poäng
  Cecilia

  Spring Creators Update

  Förlåt, länken var bara för information. Dessutom går ju det svaret ut på att göra partitionen synlig (unhide) och din är ju redan synlig. I det här läget skulle jag föreslå att du och Dixi väntar ett par dagar för då bör det gå bättre att se om det är ett allmänt problem och i så fall hur man döljer partitionen på ett bra sätt. Om du vill ha mer hjälp efter det föreslår jag att du (eller Dixi) startar en ny tråd för det var nog inte vertpres tanke att alla problem som dyker upp i samband med uppdateringen ska samlas i den här tråden.
 5. 2 poäng
  Mikael63

  LÖST Thunderbird osäker !?

  Ett gammalt "fenomen": https://support.mozilla.org/sv/questions/1044903
 6. 2 poäng
  Monshi

  "Något" har raderat grejer på min hårddisk.

  Gör en felkoll på disken, verifiera att den är sund! Om du en gång förlorat filer, den kraschat, kommer detta sannolikt ske igen. 1: Kolla S.M.A.R.T.. Denna status kan visa direkt att något är fel men visar inte att disken är OK (HD Tune är ett program som kan, finns många fler) 2: Kör en fullständig scan av hela disken efter fel, gärna med tillverkarens program för detta. Om du känner att detta är ovan din kunskap, släng hårddisken och köp en ny. Och minns att bästa skyddet mot förlust av data är backup(er) eftersom detta enda vi vet om en hårddisk är att den någongång i framtiden kommer att krascha totalt. Vad för typ av disk? Klassisk roterande eller SSD ?
 7. 2 poäng
  Flyfisherman

  Nya säkerhetshålen Metldown och Spectre

  NH: Asus har nu lanserat BIOS-uppdateringar med skydd mot säkerhetshålen Spectre och Meltdown för moderkort med 9-seriens styrkretsar för processorarkitekturerna Haswell och Broadwell. Tex. såg jag att det finns ny BIOS för mitt Asus Z97 Deluxe moderkort med Intel Haswell Core i7 4790K Devils Canyon. Återstår att se om fler moderkortstillverkare också släpper ny BIOS version för moderkort med samma 9-seriens styrkretsar för processorarkitekturerna Haswell och Broadwell. Dessutom vore det trevligt om ännu äldre styrkretsar för Ivy Bridge, Sandy Bridge osv. också kunde få ny BIOS men som sagt det är upp till moderkortstillverkarna att släppa dessa, för Intel har redan levererat firmware för alla dessa. Sedan tidigare har dom flesta moderkortstillverkarna för Skylake och Kabylake redan lagt upp ny BIOS. Så ett tips är att ni när tillfälle ges kontrollerar på moderkortstillverkarens supportsida om det finns en nyare BIOS daterad efter 2018-03. och återkom senare till samma sida ifall det inte finns en precis nu. Jag förväntar mig att Gigabyte, MSI och dom övriga bör följa efter rätt snart. Förövrigt ni som har AMD, kontrollera även där men då gäller bara för Spectre (AMD påverkas inte av Meltdown som jag förstått det). Är ni brydd hur man kör in en nyare BIOS firmware, starta en ny tråd om detta. Mvh
 8. 2 poäng
  stjo57

  LÖST Störande reklam!

  Jag tror att jag har hittat felet nu. Det gemensamma för bilderna som jag la in här var en app som heter Smart Charging. Jag trodde att det bara var reklam för en app men efter tips i ett annat forum så hittade jag en länk där en beskrev ett likadant problem och han hade hittat en inställning i en app som var en ficklampa, en inställning där man kunde koppla ur Smart charging. Jag har inte den appen men började gå igenom mina appar och hittade snabbt samma sak i en app där man kan ändra utseende/ringsignaler. Där fanns en inställning som heter Smart charging så den har jag kopplat ur nu och hoppas det var det som är lösningen! I så fall hade det inte med appen att göra, den som jag tog bort. Det var väl bara en slump att reklamen började just när jag hade installerat den.
 9. 2 poäng
  mbgtmari

  LÖST Var ska frågetecknet helst sitta?

  Visst får du tycka att skillnaden i längd på strecken är "halvlöjligt" men du kan ju glädja dig åt att vi i svenskan bara använder två längder, en kort bindestreckslängd och en längre tankstreckslängd, även kallad talstrecks-, anföringsstrecks-, replikstrecks- eller pratminuslängd. https://sv.wikipedia.org/wiki/Tankstreck I fransk typografi används tre längder. Det längsta strecket, tiret cadratin (helfyrkantsminus), är det som används som pratminus framför repliker. https://fr.wikipedia.org/wiki/Tiret Le tiret long ou « tiret cadratin » (« — ») est utilisé en typographie française pour introduire les répliques des dialogues Exemple : — Bonjour, Monsieur. — Bonjour, Madame. "Pratminus" är ett ord jag lärde mig när jag studerade journalistik. Det är alltså en journalistterm. P.S. Jag ser nu att den rätta längden på « tiret cadratin » inte syns här på Eforum. Man måste titta i franska wikipediaartikeln för att se det låånga strecket.
 10. 2 poäng
  mbgtmari

  LÖST Var ska frågetecknet helst sitta?

  Vad ska vi göra idag? frågade Liza. är korrekt (med eller utan pratminus). Meningen är också ett exempel på "direkt tal" eller "direkt anföring", som det brukar kallas. Vill jag skriva den meningen som "indirekt tal", dvs indirekt anföring, blir den: Liza frågade vad vi skulle göra idag.
 11. 2 poäng
  Cecilia

  Spring Creators Update

  @Dixi och @jessar94 Se om nedanstående hjälper:
 12. 2 poäng
  Avicii

  Spring Creators Update

  Standard i Windows-brandväggen med avancerad säkerhet, är att blockera all utgående trafik. Sedan får man skapa regler för de program man vill/måste tillåta utgående trafik för. T.ex. IE, Outlook, Malwarebytes, Windows Update mm mm. Det räcker inte med att tillåta MediaCreationTool.exe för utgående trafik. Något mer, men det hittar jag inte. Man kan ju säga att Windows-brandväggen med avancerad säkerhet gör sitt jobb.
 13. 2 poäng
  Enskilda bilder, där brukar det räcka att ange att klinik A ska ha dem vid en undersökning. Antingen kan då klinik A hämta dem elektroniskt, faxade(!!!) eller så får du hämta ut kopior som du tar med. Vi går emot en central lagring av data som dessa och via detta system ska alla anslutna vårdgivare kunna skicka in och ta sig an data rörande patienter. Givet då att du har gett medgivande att klinik A, läkare A, får ta del av dina bilder. Hör av dig till kliniken du röntgades på/eller de som beställde så kan de säkert guida dig rätt.
 14. 2 poäng
  Monshi

  Därför är primär enhet bäst

  Om man ska redigera bilder, film, då gäller det att man har en snabb disk. USB, pratar vi gamla USB2 eller betydligt rappare USB3? USB2 rekommenderar jag enbart för backup, inte arbeta mot. USB3 är i princip nästan lika snabbt som en intern disk och kan gå att arbeta mot men det gäller ju att man sköter om och har koll på så att disken alltid är ansluten. Det viktigaste att minnas är att data är flyktigt, hårddiskar (oavsett teknik) kraschar och att man alltid ska ha en aktuell säkerhetskopia på allt man inte vill riskera att förlora.
 15. 2 poäng
  mbgtmari

  Översätta en mening till latin, hjälp??

  "Du ångrar bara det du aldrig gjorde" Te nihil paenitet, nisi quod numquam fecisti. Ordförklaring te nihil paenitet nisi : du ångrar bara quod : det som numquam fecisti : du aldrig gjorde 1. nihil nisi betyder ordagrant "inget utom" men är den bästa översättningen av "bara" i denna mening 2. te paenitet betyder ordagrant "dig ångras" men det är så man uttrycker "du ångrar" på latin. Paenitet är alltså ett opersonligt uttryck på detta språk. På svenska kan vi ju inte omformulera våra opersonliga uttryck, t ex det regnar eller det snöar, till personliga som du regnar och jag snöar. För att förstå översättningen kan du också jämföra den med översättningen av "Jag ångrar bara det jag aldrig gjorde", dvs Me nihil paenitet, nisi quod numquam feci (Mig ångras inget utom det jag aldrig gjorde).
 16. 1 poäng
  Novisan

  LÖST Störande reklam!

  Gratisversioner är ofta med reklam för de ska ju också finansieras på något sätt. Om du inte vill ha reklam ska du betala för programmet.
 17. 1 poäng
  fagerja

  "Något" har raderat grejer på min hårddisk.

  Kan vara filtabellen, om blivit korrupt. Se till att inget skrives till partitionen och gör en avbild av partitionen med dd. Kör sedan ett filåtervinningsprogram på avbilden. För att en fil slall försvinna från en hårddisk så måste den skrivas över så sannolikheten att det går att återställa är rätt stor. Programmet dd finns på SystenRescueCD, som är en linuxdistribution specialicerad för att lösa problem med korrupta system.
 18. 1 poäng
  mbgtmari

  LÖST Var ska frågetecknet helst sitta?

  Eftersom det bara fanns en bindestreckstangent på en skrivmaskin så användes den förmodligen för såväl tankstreck som bindestreck och minustecken. Jag har i alla fall inget minne av att jag skrev - - för tankstreck när jag använde mig av skrivmaskin. Här påstås att bindestreckstangenten är tangentbordets mest missbrukade tangent: https://www.imarc.com/blog/727-your_pc_is_not_a_typewriter "the hyphen is the most mis-used key. [...] But the personal computer is not a typewriter."
 19. 1 poäng
  Flyfisherman

  Far Cry 5

  Är det någon som testat Far Cry 5? Berätta och delge gärna någon skärmdump eller en länk till ett eget videoklipp. Det är inget för den som har dålig självkontroll: det är otroligt beroendeframkallande... Tar man på sig sidouppdrag och andra saker dessutom, förutom några av huvuduppdragen i historien, så har man > 20 timmar speltid och då har man bara naggat i kanten. Mellan 50-90 timmar speltid och efteråt kan man starta om och göra andra val och dessutom bjuda in vänner. Arkad versionen ingår som bonus och bara det är otroligt: samma mapp-editor (minus en hel del saker naturligtvis) som Ubisoft använt för att skapa spelet är helt gratis att använda för att göra egna banor och delge sig utav. Därför hittar man ibland i stugor ett 80-tals arkadspel man man köra - ett spel i spelet, där det i huvudsak är användarnas egna kartor och banor som körs på. Snabbintroduktion till arkad map-editor: https://far-cry.ubisoft.com/game/en-us/news/152-320497-16/far-cry-arcade-editor-manual Grafiken är enastående och variationerna samt den taktiska uppläggningen man måste göra är utomordentligt bra. Men blir man trött på att stöka runt med all stress det medför, så kan man ta det lugnt och flugfiska i en förövrigt öppen spelvärld fri att utforska. Detta är egna kort tagna från en tripp till bergen....hehe
 20. 1 poäng
  Cecilia

  Spray Mail

  Binder man upp sig på lång tid? För annars verkar väl 9 kr för en månad vara en överkomlig kostnad. http://www.spray.se/mail/premium
 21. 1 poäng
  vohubbe

  Windows Insider Preview

  Hej Nu när April 2018 Update är klar och ute, börjar vi på nästa ver..17661.1000 (rs5) för insider i fast ring May 3, 2018 Announcing Windows 10 Insider Preview Build 17661 By Dona Sarkar Hello Windows Insiders! Today, we are releasing Windows 10 Insider Preview Build 17661 (RS5) to Windows Insiders in the Fast ring in addition to those who opted in to Skip Going forward, Insiders in the Fast ring and in Skip… https://blogs.windows.com/windowsexperience/2018/05/03/announcing-windows-10-insider-preview-build-17661/#C3qRCYYXvM5PHH3U.97
 22. 1 poäng
  En vän till mig hämtade ut sina egna röntgenbilder på Karolinska då han ville få en second opinion av en privatläkare, och lämnade sedan tillbaka dem. Detta var dock långt före digitaliseringens tid, men det ska inte spela någon roll. Ligger de långt tillbaka i tiden kan de ta längre tid att gräva fram dem. Det är väl bara att höra av sig till det aktuella sjukhuset
 23. 1 poäng
  Cecilia

  SIP-box

  Det finns sådana men man ska ju i så fall vara medveten om vad Bahnhof skriver: Om du har Kjell & Co i närheten så kan du höra med dem om https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/datortillbehor/internettelefoni/cisco-spa112-telefonadapter-p55020 kan vara något som passar dig. Annars är det nog vanligt med bärbara telefoner med SIP inbyggt, t ex: https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/datortillbehor/internettelefoni/gigaset-c530ip-voip-dect-tradlos-telefon-p55026
 24. 1 poäng
  Cecilia

  CAPCHA

  Tyvärr gör ju programmen (robotarna) det också.
 25. 1 poäng
  solenskiner33

  LÖST Återställa lösenord Windows 7

  Jag löste problemet genom att följa dessa instruktioner:
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×