Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2018-06-21 på alla områden

 1. 3 poäng
  Cecilia

  LÖST container.dll verkar saknas

  Vilken Windows-version har du? Conduit nämns i sökvägen och det är ett välkänt reklamprogram så det kan tänkas att något antivirusprogram eller liknande har tagit bort dess filer men missat en post i registret. Du kan se om AdwCleaner hittar den registerposten: https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/ Om du känner dig osäker på om allt den hittar kan tas bort kan jag titta på loggfilen som den kan skapa: Stäng alla program, inklusive webbläsare. Dubbelklicka på AdwCleaner för att starta programmet. Läs igenom licensavtalet och klicka på I agree (om du gör det). Klicka på Scan-knappen. Vänta tills sökningen är klar. Klicka på knappen Logfile. Ta fram fliken Scan och dubbelklicka på den översta och senaste loggfilen. En rapport kommer upp, kopiera innehållet och klistra in i ditt svar. Om rapporten inte kommer upp, så finns den även som C:\AdwCleaner\AdwCleaner[S1].txt
 2. 3 poäng
  Mikael63

  Vad är detta för datum?

  2018-06-27 19:45:19 https://www.epochconverter.com/
 3. 3 poäng
  MH_resurrected

  Mitt inlägg kom inte med!

  och om du googlar "Ditt ord" site:eforum.idg.se Så kommer du att hitta en massa 15 år gamla trådar där frågan tjatas till döds. Jag tror inte att det uppstod något konsensus. Men en god regel är väl att undvika ord som andra kan bli kränkta av, även om man själv inte menar det på ett nedsättande sätt. Man kan tycka att folk skall ge tusan i att lägga ord/betydelse i munnen på en. Men det kan nog vara svårt för en person som är van vid att höra ett ord användas nedsättande att acceptera att andra ser det som ett helt neutralt ord. Som du säkert har upptäckt så kan ord för funktionshinder användas som ett skällsord (av valfri idiot), något ironiskt/positivt (en sit down komiker eller en mamma), en ren beskrivning (en läkare) eller något luddigt där man inte vet vad avsändaren menar (typ en främling på stan). Om man är främlingen på stan så är det nog en bra idé att helt enkelt ge tusan i att använda ord som andra kan bli kränkta av, oavsett vad man själv lägger för betydelse i ordet.
 4. 2 poäng
  Mikael63

  LÖST Hantera mobiltelefonen från en dator?

  Eller direkt http://feeds.idg.se/~r/PcFrAlla-Nyheter/~3/TmOtYQ3QzUU/google-android-messages Tycks vara lösningen Saknar dock valet att kunna ändra visningsordning men det är väl en vanesak, antar jag...
 5. 2 poäng
  DePhaz

  LÖST Överhettad PC

  Oops! Följde bara föregående skribent.
 6. 2 poäng
  kaborran

  LÖST container.dll verkar saknas

  Hej! Du gjorde mitt år! Saken är nu biff efter att testa programmet du nämnde! Tack tack! nicklas
 7. 2 poäng
  Vad exakt är prioritetsordningen? Akuta problem först, men sedan? Dom gamla rapporterade problemen i en tråd där vi fyllde på med saker förut, där vissa ännu ej är lösta eller nya problem som uppstått med senaste plattformen?
 8. 2 poäng
  Kan själv! Kollade på https://support.office.com/sv-se/article/Ändra-office-temat-b2098f8a-aac8-4646-9cf0-7c91d1284da6 Jag har använt alternativet "Bara den här datorn" men prövade nu det som stod längre upp i stycket; "1. Klicka på Arkiv >Office-konto (eller Arkiv > Konto)." osv. Detta hjälpte inte heller men där, under Konto, fanns en text som sa (typ) att "det är fel på kontoinställningarna, klicka här.." Vilket jag gjorde och nu tycks det fungera igen...
 9. 2 poäng
  Torparen

  LÖST Säkerhetskopiering

  Säkerhetskop funkar nu kop var tolvte timme. Fråga mig inte hur jag fått det att funka. Kontakten med Windows forum gav inget resultat. Så nu kan vi gräva ner ärendet.
 10. 2 poäng
  Mr Andersson

  Kopiera en sida från en PDF?

  Om innehållet i PDF är text så kan man göra så (med vissa begränsningar) men är innehållet en bild så går det inte.
 11. 2 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Bygge 17704 kom ut igår med nyheter i dessa program/funktioner: Edge Skype Windows Diagnostic Data Viewer, för möjlighet till att hålla mer info privat Video Skärmtangentbord Typsnitt Textrutor Säkerhet Aktivitetshanteraren Hjälpmedel och textuppläsaren Screen Sketch, alternativ till Skärmklippverktyget Windows Container för servrar Mixed Reality "Sets" har utgått för att göras om en del baserat på mottagen kritik. Ovanligt många fixar och några kända problem. Källa: https://blogs.windows.com/windowsexperience/2018/06/27/announcing-windows-10-insider-preview-build-17704/
 12. 2 poäng
  Cecilia

  Mitt inlägg kom inte med!

  Det finns spärrar i forumprogrammet som är till för att förhindra grova svordomar och rasistiska ord mm eftersom sånt bryter mot regel 3 respektive 8. https://eforum.idg.se/guidelines/ Cecilia Moderator
 13. 2 poäng
  mbgtmari

  Mitt inlägg kom inte med!

  Är det n-ordet du vill diskutera? I så fall föreslår jag att du i stället skaffar dig fakta genom att läsa de här sidorna: https://www.facebook.com/vardagsrasismen/posts/671143686304937 https://afrope.se/tag/n-ordet/ Det är stor skillnad på Eforum och Flashback. Här har jag aldrig sett diskussioner om att få använda ord som kan såra andra.
 14. 2 poäng
  Regleras av Lag (2017:630) om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism Enligt 3 kap. 10 § i densamma så ska din bank bedömma om du eller någon i din familj är en PEP. Så det är ju int direkt något de själva hittat på.
 15. 2 poäng
  Laso

  Hjälp med en bild

  I tråden som Skorpion76 pratar om...https://eforum.idg.se/topic/356385-clipart-bilder/?page=2#ipsLayout_body Så finns det mesta av info gällande vad som gäller om Upphovsrätt av bilder, även om Fly nu i denna tråd, mera ingående plockar in bitar hur det hela fungerar. Så som jag sagt tidigare, så finns inte så mycket att tillägga, alla bilder, hur dom är är, blir automatiskt belagda med Upphovsrätt, så fort Upphovsmannen tryckt på knappen/skapat klart. Och denna rätt gäller alltid i minst 50 år. Sen kan man ju alltid diskutera vidare, men ingen mer diskussion kan ändra på något i sak i denna fråga. Så för min del är diskussionen färdig i denna tråd.
 16. 2 poäng
  Flyfisherman

  Midsommar

  8 grader mitt på dan och kraftig NV vind och just nu runt 11, med inslag av regn. Men eftersom det är midsommar så har vi i alla fall suttit ute och ätit, dock påklädda som om det skulle varit höstrusk. Visst vi hade ju kunnat gå in i stugan och tända upp en brasa i öppna spisen, med vad är det för kul på midsommar? Fast vi satt ju i lä och omgiven av skogen runtikring på våra gamla fäbodar från morfars tid som ligger en bit norr om Östersund och solen lyckades glimta fram mellan molnen emellanåt. så på det hela taget blev det lyckat i alla fall. Och det var fjolårets surströmming på bordet med mandelperan, lök, hackade tomater och tunnbröd. Mums! Men det var nog den kallaste midsommar jag kommer ihåg. Jag började med att klippa gräsmattan med en gammal åkare som pappa ställt dit för flera år sedan och mitt i klippningen brast en saxpinne som håller styrarmen till framhjulen, så dessa pekade åt varsitt håll. Men letade i ladan och hittade en liten smal 1" spik som jag kunde stoppa dit och böja så det var snabbt fixat. Sedan kom en lätt regnskur givetvis och sedan uppehåll när vi käkade och när vi var klar och skulle köra hem ösregnade det. Glad midsommar på er alla.
 17. 2 poäng
  Mr Stoned X bootlegger

  Midsommar

  Eftersom maj månad blev den hetaste sedan SMHI började mäta sedan 1880 hade man kanske kunnat förvänta sig att även midsommaren skulle bli tropisk. Midsommarfirande på Öland brukar ju locka bortåt en halv miljon besökare. Regn behövs i mängder men det har ju uteblivit men istället har vi fått minst sagt friska vindar. Trevlig midsommar!
 18. 2 poäng
  Thirteen

  Återställa datorn till leveransursprunget.

  Vore intressant att få veta vad det är som inte fungerar för att eventuellt åtgärda det innan återställning görs.
 19. 2 poäng
  Mikael63

  NetOnNet är värdelös

  Ja, om man vill handla på kredit. Man kan ju även välja att betala via direktbanksbetalning eller kortbetalning.
 20. 1 poäng
  Mikael63

  Telldus Znet Lite v2

  Ja, om nuvarande knapp är infälld i dosa. Glödljus är vanlig glödlampa/halogenlampa Induktiv är lysrör/lågenergi/kvicksilver/blandljus.
 21. 1 poäng
  Mikael63

  Tara

  Nu är hon "lössläppt"! https://blog.linuxmint.com/?p=3597 https://blog.linuxmint.com/?p=3598 https://blog.linuxmint.com/?p=3599 Dock inte ännu via Uppdateringshanteraren
 22. 1 poäng
  Cecilia

  Anti malware

  Jag vet inte om jag har så mycket aktuell erfarenhet, men antalet trådar om hjälp med att få bort virus och andra skadliga program har gått ner kraftigt de senaste fem (?) åren och det kan ju tolkas som att risken för att drabbas har sjunkit.
 23. 1 poäng
  Mr Andersson

  VPN från egen router till egen router

  Jag vill även inflika att eftersom det numera råder "fri roaming" inom EU så kan du se på svensk TV via mobiltelefonen sålänge du använder din svenska operatörs APN-nät. Du har samma villkor i Spanien som hemma i Sverige (så har du tex 20 GB fritt i SE så har du det i ES också).
 24. 1 poäng
  Mr Andersson

  VPN från egen router till egen router

  Fördelen med att köra VPN till egna nätet är att man även kommer åt sina filer mm om man har en dator/NAS hemma.
 25. 1 poäng
  Laso

  LÖST Åkomst till nätverksenheter slutat fungera

  Testa och se om du har SMB1.0 ibockad? Kan behövas för att hitta din Synology Nas Gå till Kontrollpanelen, Program och funktioner, uppe till vänster, finns Aktivera eller inaktivera Windows-funktioner, leta upp Stöd för SMB1.0/CIFS-fildelning, ska vara ibockad. Detta är ett långskott, för denna är normalt ibockad som standard, men blir ibland urbockad.
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×