Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2018-12-19 på alla områden

 1. 3 poäng
  Laso

  Eforums Regler...Vid nyregistrering!?

  Vid Nyregistrering av konto här på Eforum, så får man inte möjlighet att ta del av forumets regler, vilket inte är så bra, denna möjlighet har funnits vid tidigare plattforms-versioner, men inte idag. Även om det idag finns en tydlig länk i den röda menyraden ovanför, så är det inte säkert att det är det första man läser när man är nyregistrerad. Därför vore det bra om den funktionen kom tillbaka, att man måste godkänna att man tagit del av Eforums regler vid nyregistrering av ett konto. Detta har varit uppe tidigare, men vet inte var på "vill ha listan" det kan finnas. @felix kan du kolla på detta när du återkommer från ledighet!?
 2. 2 poäng
  Mikael63

  Ipad vägrar uppdatera operativet

  Antagligen är 10.3.3 den "högsta" versionen som fungerar med din hårdvara. Apple vill gärna att du köper en ny iPad...
 3. 2 poäng
  Mikael63

  Linux och BankID?

  Behöver man använda BankId med sladd, ex. enligt ovan, kan man lösa det genom att installera Windows 7 eller Windows 10 virtuellt. Inget krångel med licenshantering eller skapande av installationsmedia då Microsoft tillhandahåller (nästan)färdiga virtuella maskiner: https://developer.microsoft.com/en-us/microsoft-edge/tools/vms/ Tack för tipset @Monshi Dessa fungerar i 90 dagar och ska man bara förnya sitt mobila bankid räcker det ju gott och väl. Vill man fortlöpande använda den virtuella maskinen för detta ändamål kan man göra som Microsoft själva föreslår: Jag har skrivit en kortfattad "guide" om detta samt även hur man får USB-enheten (bankdosan) att fungera i Virtualbox. Båda dessa återfinns på det svenska Linux-mint forumet.
 4. 2 poäng
  Mikael63

  WIFI-Router

  Kolla det tekniska specen. En bekant hade köpt en "ASUS-Router" men fick inte upp hastigheten mer än till 100 trots 500/100 hos ISP. Det visade sig att just den Routern (och några fler) inte hade LAN-portar som klarade mer. Då hittade jag en tabell som visade samtliga routrar men hittar inte den nu. Dock finns ju bra info på ASUS' hemsida, där du kan filtrera fram vad du vill ha. https://www.asus.com/se/Networking/Wireless-Routers-Products/ "Ultimat täckning" ger exempelvis RT-AC66U B1 och RT-N66W
 5. 2 poäng
  fagerja

  WIFI-Router

  Om problemet är att wifi inte räcker till hela lokalen behöver du inte en routrer till. Det är en accesspunkt du behöver.
 6. 2 poäng
  Mikael63

  Dator i trasig kartong - skulle ni behålla?

  Föreslår att vi släpper diskussion angående möss/råttor i denna tråd! Saknar helt relevans till trådens ämne.
 7. 2 poäng
  GunL

  LÖST Miniatyrer i stället för ikoner

  Jag vill ha de bilder som ligger på skrivbordet och i det fönster jag får upp när jag skall bifoga en bild till ett mail. Jag lyckades äntligen genom att öppna utforskaren7visa och klicka på visa miniatyrbilder,ej ikoner, så nu har jag fått det att fungera, precis som jag vill ha det.
 8. 2 poäng
  Laso

  Skrivarteknik á 2019?

  Ser helt okej ut, även om det bara verkar vara fyra färger inkl svart, du kommer inte kunna få riktigt detaljerade färger, då måste du ha fler färger, men det vet du säkert, lycka till med din nya skrivare .
 9. 2 poäng
  Sand89

  Dator i trasig kartong - skulle ni behålla?

  Hej! Tack för din kommentar. Ja, NetOnNet är meddelad och jag har skickat in bilder på hur ordern var packad. ___ Jag har bestämt mig för att behålla datorn. Jag har som ni föreslog kört några program som testar hårddisken, t.ex. Lenovo Diagnostics Tool och SeaTools for Windows och alla test visade att allt är bra. Det enda jag upptäckte var en tangent som gick väldigt trögt att trycka på. Jag lös med lampa och såg att det låg något under tangenten så jag beslutade mig för att "operera" bort den, och där under låg en strösselliknande svart plastbit... Tack och lov var det inte en del utav alla smådelar under tangenten, så nu är tangenten helt återställd och jag klarade mig från att förstöra något i processen. (jag tog risken att göra detta själv då det var en tangent som sällan används, och jag hade ju inte lust att skicka runt datorn och utsätta den för mer ev. risker). Tack för all er hjälp i detta, och God Jul! 😃
 10. 2 poäng
  mbgtmari

  Windows defender Allert

  Jo det har Rolle förstås listat ut. Men Rolle kör du Windows 10 eller Windows Vista, som det står på det falska meddelandet? Har du sett över dina inställningar i Firefox, t ex Meny > Options > Privacy & Security > Permissions? Är Block pop-up windows ibockat? Se även Cookies and Site Data samt History på samma sida. Har du rensat där?
 11. 2 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Årets sista bygge med nyheter och nyheterna är: En förenklad startmeny direkt efter nyinstallation av Windows och för nya användarkonton. Windows Sandbox (sandlåda) där du kan provköra nedladdade program utan påverkan på annat innan du installerar dem på riktigt. Omgjord säkerhetshistorik och nytt skydd kallat Tamper Protection i appen Windows Security (Defender). Symboler och kaomoji visas nu, förutom emojis) när man trycker Win+. (punkt) och Win+; (semikolon). Historiken i Clipboard (Urklipp) har fått ett nytt utseende, tryck Win+V för att få fram det. Möjligt att logga in på ett Microsoft-konto med hjälp av en SMS-kod när du skapar kontot så att du inte behöver komma ihåg det krångliga lösenordet. I Windows Hello kan man nu nollställa PIN-koden enklare när man glömt den, än så länge bara i Windows Home. Förändringar när det gäller felsökning. Det går att ställa in vilken flik som ska visas när man startar Aktivitetshanteraren. Genvägar i Inställningars startsida för de vanligaste inställningssidorna. Utforskaren använder nu ett förhoppningsvis mer användarvänligt datumformat (valbart). Skuggor är tillbaka i användargränssnittets design. Ny Office-app Nyheter när det gäller Cortana och Microsoft To-Do. Förutom alla dessa nyheter så har Microsoft fixat en lång lista av problem, dock finns det fortfarande rätt många kända fel. Mer detaljer här: https://blogs.windows.com/windowsexperience/2018/12/19/announcing-windows-10-insider-preview-build-18305/
 12. 2 poäng
  Mikael63

  Tessa

  God jul 🎅 https://blog.linuxmint.com/?p=3669 https://blog.linuxmint.com/?p=3670 https://blog.linuxmint.com/?p=3671
 13. 2 poäng
  Ove Söderlund

  Fredagens Musikbidrag

  Det finns ju som bekant en och annan aktiv grupp eller artist som har varit med sen typ Hedenhös, så nu är det dags att presentera den inte helt obekanta gruppen Uriah Heep. Trots snart 50 pannor på nacken så produceras ännu musik och bandet släppte sitt senaste alster, Living the dream, för ett par veckor sedan och är det 25:e studioalbumet i ordning. Här presenteras 'Take away my soul' från nya plattan. Läsvärda länkar: Uriah Heep officiell hemsida Uriah Heep / Wikipedia Uriah Heep - "Take Away My Soul" (Official Music Video)
 14. 1 poäng
  Har även din kommun gladeligen köpt känd IT-leverantörs molntjänst? Här handlar det som exempel om Göteborg stad men berör säkerligen många andra svenska kommuner. http://www.gp.se/ledare/en-upphandling-gjord-med-halvöppna-ögon-1.11881240 https://www.tv4.se/nyheterna/klipp/dåligt-sekretesskydd-i-molntjänster-11937514 Jodå, min kommun har det!
 15. 1 poäng
  Normalt sköter datorn det här med drivrutiner själv, men i undantagsfall kan du behöva hitta en själv. Det är inte så svårt.Läs hela artikeln här
 16. 1 poäng
  Monshi

  English +

  Du kan ladda hem virtuella maskiner från Microsoft och starta upp dem. De har dock en max livslängd efter uppstart på 90 dagar. https://developer.microsoft.com/en-us/microsoft-edge/tools/vms/ Äldsta version du kan få där är Win7. Om det räcker för dig, om det går att få det att fungera, vet jag inte. Köpa XP, Win7 eller Vista rekommenderar jag inte. Håll hellre ögonen öppna efter något som kan ersätta detta program du försöker starta. Är det en språkkurs så finns det modernare alternativ idag i appar för telefonen exempelvis.
 17. 1 poäng
  Cecilia

  WIFI-Router

  Räckvidden inne i en lägenhet eller ett hus beror mycket på hur väggarna är konstruerade och om routerns inställningar är anpassade till grannarnas trådlösa nätverk. Därför går det inte uttala sig om hur långt en viss routerns trådlösa nätverk kommer att sträcka sig i just din lägenhet.
 18. 1 poäng
  Mikael63

  Kan inte använda Outlook 2013 ellerThunderbird !

  Nej, men en sådan ingår i Windows... Dock inte alls säkert att den skulle blockera just e-post men släppa fram fjärrstryrning. Outlooks server? Inte A3,s server alltså? Har du ett Outlook-konto? Alltså med en e-postadress som ...@hotmail.com, ....@hotmail.se, ....@live.com Om så är fallet så går det ju inte att använda inloggningsuppgifter från A3 för att komma åt den posten. Vet inte vad du avser men om du tidigare haft POP3 så är det troligt att e-posten inte finns kvar på servern utan enbart i din dator, i det program du använt för att hämta posten. (Lite beroende på vilka inställningar som fanns)
 19. 1 poäng
  Mikael63

  Skrivarteknik á 2019?

  Har beställt, från ett danskt företag (ja de är billigare helt enkelt), en Brother DCP-J572DW Uttalat stöd för Linux och macOS samt två års garanti avgjorde. Brother är också ett japanskt företag, äldre än Canon och Seiko/Epson.
 20. 1 poäng
  Har tyvärr inte någon personlig erfarenhet av det som skrivs på sidan. Hittade den när jag blev nyfiken på vad olika mode innebär.
 21. 1 poäng
  Pelle Penna

  LÖST Avast Mobile Security

  Har du ett konto hos Avast där du kan hantera även datorn så ska det gå att låsa upp därifrån https://support.avast.com/en-ww/article/Reset-Android-Anti-Theft-PIN Sedan har jag läst om att någon har bytt sim-kort och fått just den effekten att stöldlåset blockerar telefonen. Tyvärr så stod det inte någon lösning där på problemet
 22. 1 poäng
  Laso

  LÖST Avast Mobile Security

  Kolla denna video, och se om du kan komma åt själva appen? https://www.youtube.com/watch?v=oBbN_hVXqHI eller denna info kan kanske hjälpa dig?
 23. 1 poäng
  Laso

  Fredagens Musikbidrag

  @Skorpion76 Ditt senaste inlägg med Video är flyttad till din egen tråd... https://eforum.idg.se/topic/356723-musikbidraget/ Eftersom denna tråd Fredagens Musikbidrag, fortfarande har en tydlig Rubrik, så fungerar det inte att vi stoppar in Videos även andra dagar i veckan, då blir det till slut kaos i tråden, och vi kommer att bli tvungna att stänga den. Nu har vi 2 st trådar med valfria Videoinlägg, det ska väl räcka med dessa, vi måste ha en nivå som fungerar. Så inlägg med Videos som läggs in i denna Fredags-tråd även andra dagar än just fredagar kommer således att flyttas till den andra tråden som heter Musikbidraget . Och för att styra upp lite mer, så lägger vi bara upp max 2 videos per Fredag och person. Detta har varit uppe för en enklare diskussion mellan moderatorerna. Tack. Laso - Moderator
 24. 1 poäng
  Flyfisherman

  Vad lyssnar du på just nu?

  BB King RIP with Gary Moore RIP - The Thrill Is Gone Gary Moore kanske en av världens bästa gitarrister? Han spelar här med en Gibson, fast han ofta använder en Fender Stratocaster som han växlar emellan tex. när jag såg honom på Sundsvalls gatufest och Storsjöyran i Östersund. BB-King spelar alltid på sin Lucille som han har döpt den till och har alltid haft sin paljettkavaj på alla spelningar - utom en gång på Stosjöyran i Östersund! Sedan denna: Gary Moore och Albert King - Stormy Monday (Live At Hammersmith Odeon`90) Vll man lyssna på bra blues och gitarrduell så är det denna som gäller: Gary Moore ''Separate Ways'' (HQ live from London 1992,with extended guitar intro
 25. 1 poäng
  Mikael63

  Hur tömmer jag cache-minnet?

  Fel! Skulle du kunna ge en bra förklaring til varför man ska använda IE7?
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+01:00


×