Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2019-08-17 på alla områden

 1. 3 poäng
  Hej, Vid Säkerhetskopiering med hjälp av Filhistorik sparas endast de filer som anges i Inställningarna, dvs Dokument, Bilder etc. Du kan lägga till egna mappar, men avsikten tror jag är enbart användarfiler. Vill du däremot kunna återställa hela Windows måste du köra en Windows Systemavbildning i stället. Med denna kan du återställa hela systemet (Windows) om något fatalt fel erhålles. Detta gör du från Kontrollpanelen enl. nedanstående bild. För att återställa en Systemavbildning skapar du lämpligen en Återställningsenhet mha ett USB-minne eller DVD om du har en spelare för denna. Lycka till! /bgjo
 2. 3 poäng
  Ove Söderlund

  adobe

  Överlag verkar det vara väldans bekymmersamt att ens kunna begära att ens AdobeID-konto ska avslutas, men i korthet så behöver du först avsluta alla prenumerationer samt även betala ev. kvarstående prenumerationsavgifter om sådana finns. Därefter får du begära avslut av ditt AdobeID-konto. För instruktion, se sista inlägget (daterat 2019-aug-21 00:38) i denna tråd: How do I delete my Adobe Account? Överlag så verkar Adobe ha en tämligen flexibel syn på hur GDPR tillämpas...
 3. 3 poäng
  mbgtmari

  LÖST Spara ner ljud från svt?

  Jag vet inte om VLC fortfarande klarar det https://copyriot.se/2010/12/29/sa-latt-ar-det-att-rippa-en-radiofoljetong-till-en-ljudbok/ "Ett bra tips är annars det eminenta programmet VLC som många säkert ändå använder för att titta på film. Där kan man kryssa i att spara till disk i open-dialogen. Busenkelt", skrev Jonas B. 2010.
 4. 2 poäng
  Cluster

  Olika Ja och Nej ska ge olika svar

  Finns säker bättre/snyggare sätt att lösa det på men detta borde funka: =OM(OCH(D2="Ja";D3="Ja");900;OM(OCH(D2="Ja";D3="Nej");375;OM(OCH(D2="Nej";D3="Ja");625;OM(OCH(D2="Nej";D3="Nej");0)))) =OM(OCH(D2="Ja";D3="Ja");1200;OM(OCH(D2="Ja";D3="Nej");825;OM(OCH(D2="Nej";D3="Ja");375;OM(OCH(D2="Nej";D3="Nej");0))))
 5. 2 poäng
  Cecilia

  xtra-pc

  Xtra-PC är ett USB-minne med en Linux-distribution. Om man har en gammal långsam dator kan den upplevas som snabbare om man i stället för Windows kör en Linux-distribution som kräver mycket lite resurser jämfört med Windows. På det sättet är det ju inte båg men däremot är det ju onödigt att betala mer än vad ett lika stort USB-minne kostar eftersom det finns liknande Linux-distributioner att hämta gratis. Se även: https://www.alltomwindows.se/topic/30780-xtra-pc-bluff-eller-bra
 6. 2 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Och nu är det dags för bygge 18975 för 20H1 med dessa nyheter: Möjligt att flytta Cortana-fönstret Förbättringar när det gäller Windows Subsystem for Linuz (WSL) Power Toys återuppstår, till att börja med FancyZones och Guide för Tangentbordsgenvägar som anpassar sig till när den startas. Namnbyte av virtuella skrivbord är förbättrad. Dessutom en väldigt lång lista med fixar och 9 kända fel. Mer information finns här: https://blogs.windows.com/windowsexperience/2019/09/06/announcing-windows-10-insider-preview-build-18975/
 7. 2 poäng
  Cecilia

  Skapa dokumentmall/sidfot i MS Word 2016

  Ovanstående kombinerat med hur man skapar en mall blir kanske hela lösningen? https://support.office.com/sv-se/article/Skapa-en-mall-86A1D089-5AE2-4D53-9042-1191BCE57DEB https://support.office.com/sv-se/article/Spara-ett-Word-dokument-som-en-mall-cb17846d-ecec-49d4-82ea-a6f5e3e8b9ae
 8. 2 poäng
  Felix - du är en klippa. Detta gillas skarpt och jag och andra skall tänka på dig när vi äter surströmming hädanefter. Mvh
 9. 2 poäng
  felix

  Uppdatering av forumplattformen

  Jag fick inaktivera en cache-funktion nu på morgonen som tyvärr inte fungerade så bra efter uppdateringen. Om ni märkte att forumet gick långsamt under kvällen var det därför.
 10. 2 poäng
  Det var ju bra att inga integritetsbrott hittades. Det finns ett verktyg för att ytterligare kolla systemfilerna, nämligen "Verktyg för systemuppdatering för Windows 7 för x64-baserade datorer (KB947821)" som man kan ladda ner härifrån https://www.microsoft.com/sv-SE/download/details.aspx?id=20858 Detta verktyg är en motsvarighet till DISM-kommandot som finns i Windows 10-datorer. Det står om både Windows 10 och Windows 7 här https://www.howtogeek.com/222532/how-to-repair-corrupted-windows-system-files-with-the-sfc-and-dism-commands/ Titta också på din tråd 2014 där du fick frågor och råd av Cecilia och det slutade med att säkerhetskopieringen lyckades igen. https://eforum.idg.se/topic/346857-säkerhetskopiering-funkar-ej-längre/Du körde då chkdsk/diskkontroll på både systemdisken och (Z:). Om du nu hade gjort något olämpligt strax före säkerhetskopieringen vet jag inte men att gå tillbaka till en återställningspunkt när allt fungerade brukar ofta vara en god lösning. Man kan tydligen få samma felkod som du fick när man försöker uppdatera sitt Windows. Jag hittade nyss den här sidan där det ges fixinstruktioner https://geeksadvice.com/fix-error-code-0x80070002-on-windows/ Det handlar här om Windows 10 så allt är ju inte tillämpbart i ditt fall. Satsa i stället på Cecilias förnämliga instruktioner, som jag inte tänker skriva av, i din gamla tråd!
 11. 2 poäng
  tarragona

  VLC

  Tusen tack för all hjälp har fixat det med er hjälp . Stort Tack Med vänlig hälsning Tarragona
 12. 2 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Igår kom bygge 18963 ut för 20H1 och det innehåller ovanligt många nyheter: Aktivitetshanteraren visar temperaturen för grafikprocessorn på Prestanda-fliken. Man kan byta namn på de virtuella skrivborden för att lättare hitta det man vill använda just då. Nya möjligheter i hanteringen av valfria funktioner (Inställningar - Appar och funktioner - Hantera valfria funktioner). Går att ställa in muspekarens hastighet i Inställningar - Enheter - Mus. Appen Anteckningar uppdateras via Store. Användargränssnittet för traditionell kinesiska. Den kontobild som visas vid inloggningen är nu synlig på fler ställen för att göra det enklare. Flera nyheter när det gäller Windows Sök, t ex stavningskontroll och tips. Dessutom en mycket lång lista på fixar och bara fyra kända fel. Vill man veta mer om alla dessa nyheter kan man läsa om dem på sidan https://blogs.windows.com/windowsexperience/2019/08/16/announcing-windows-10-insider-preview-build-18963/.
 13. 2 poäng
  Mr Andersson

  LÖST Ljudenhet i Microsoft Teams?

  Om du har WIn10, så går du in på inställningar (kugghjulet i startmenyn) och där väljer ljudinställningar. Längst ner på den sidan klickar du på "Inställningar för appvolym och enhet". Där kan du ställa in ljudenhet per app, bla Teams.
 14. 2 poäng
  4 personer blev hjälpta av det här microsoftsupportsvaret https://tinyurl.com/y4wamrl5 P.S. När du klickar på de sidor den personen länkar till så får du dem på svenska, eftersom microsoftwebbplatserna ser att din IP-adress kommer från Sverige.
 15. 1 poäng
  pekkau

  0x80072ee2

  Att köra sfc i felsäkert läge hjälpte nu. Tack alla svar, jag har sparad eightforums sidor om det blir problem nån gång.
 16. 1 poäng
  Det är nog att min sätt att använda datorn och hur jag tänker inte stämmer överens med hur Bibliotek fungerar, eller att jag inte har lyckats hitta något tillräckligt bra skäl till att jag ska ha dem.
 17. 1 poäng
  Om du flyttat dina mappar (Dokument etc) via platsfliken i mappens Egenskaper så tas dessa med i Filhistoriken automatiskt. I annat fall får du själv lägga till dem. (Se bild). Även när du skapar en Systemavbildningen, går det att lägga till andra enheter tex D:\-drivern. (Se bild 2 nedan). Bild 1. Bild 2. (Här är även D:\ markerad, men syns ej i bild. Använd rullisten)
 18. 1 poäng
  Monshi

  LÖST Fakturahantering i Excel

  Första fråga: Är det där arket inte fyllt med data du inte vill att vara och en på nätet ska kunna se? Lämpligt att ladda upp det här? Andra fråga: Inte funderat på skaffa ett ekonomin/faktureringssystem? Excel fungerar iofs men blir lätt lite svårarbetat, framförallt överlämning om den som ansvarar för det slutar. Pivottabbell är inte rätt sak att föra in i denna bok, det ser inte ut som det skulle passa. Du har iofs en fin tabell med attesterade fakturor men du har samtidigt en tabell som gör detta bättre än Pivot skulle på sidan rapport. Resulterande konton. Markera hela kolumnen, gå till Datavalidering och radera.
 19. 1 poäng
  the_bear_58

  Spara arbetsbok med makro.

  Tack för ditt svar. Med hjälp av dina goda råd och kunskaper har jag lyckat få allt att fungera. Tack för all hjälp.
 20. 1 poäng
  Monshi

  Onödiga tjänster

  Vad för dator är det ? 1.6 GB är väldigt lite minne för Windows 10. Om möjligt att utöka det rekommenderas det eller ett mindre resurskrävande operativsystem (någon unix dist).
 21. 1 poäng
  Löste det själv till slut. Verkar som man måste vara inloggad som admin för att det ska funka, vilket inte nämns någonstans i programmet, eller varnas för. Kan kanske vara bra att veta för nån annan framöver
 22. 1 poäng
  polken

  Mäta dataförbrukning på routernivå....

  Sophos XG115 klarar det. https://www.dustin.se/product/5011120882/xg-115-brandvagg
 23. 1 poäng
  polken

  Hamnar i Bios

  Det kan vara så att klockbatteriet är slut. Det håller reda på och sparar info om ny eller ändrad hårdvara(och tid o datum). Om batteriet är slut kan den inte spara info och du hänvisas varje gång till BIOS för att spara den nya informationen. Har du provat spara BIOS-inställningarna innan du går vidare?
 24. 1 poäng
  MH_resurrected

  Över 24 timmar i Excel

  [t]:mm är inte en formel utan ett visningsformat. Markera cellen, högerklicka och välj "Formatera celler" Fliken "Tal", Kategori "Tid" 37:30:55 Alternativt Kategori "Anpassat" [t]:mm
 25. 1 poäng
  Cecilia

  luminance HDR

  Du kan skicka filen till Microsoft för analys så att de kan ändra definitionerna i Defender så att den inte längre anser att filen är skadlig (om den nu inte är det, det kan ju faktiskt finnas en riktig anledning till att den blockeras). https://www.microsoft.com/en-us/wdsi/filesubmission
 26. 1 poäng
  Hanse

  LÖST Windows update Windows 8.1

  Hämta felsökaren via denna länk https://support.microsoft.com/sv-se/help/10164/fix-windows-update-errors HANS
 27. 1 poäng
  Mikael63

  Surfa medelst fiber

  + Det finns bara en WAN-port och den är röd. Det finns fyra LAN-portar och de är gula. Det spelar ingen roll vilken man använder. Alla nätverkskablar ser likadana ut "inuti". Det var länge sedan det kunde behövas en speciell kabel mellan modem och router. Välj i första hand de kablar som medföljer förutsatt att de är nog lång. Detta eftersom man då, vid ev. problem, inte har orsakat problemet själv genom att välja en gammal nätverkskabel som man egentligen inte vet i vilket skick den är. Man behöver inte logga in i routern och ändra admin-lösen, ändra (trådlöst)nätverksnamn, ändra lösen för det trådlösa nätverket. (även om så påstås i vissa sammanhang) Uttaget i hallen har ju två anslutningar och dessa är nu förbundna med varandra. Det kan vara svårt att veta vilket som är "inkommande" om de inte är märkta. Gissningsvis är det uttaget till vänster som är "inkommande". Om man låter den korta kabeln sitta kvar och använder uttaget i rummet så finns ju där bara ett uttag att välja. @dosman även om du tycker att du saknar information osv. från hyresvärd/leverantör och väljer att strunta i allt så kommer du likafullt att få betala för detta via hyran. Plus de fortsatta kostnaderna för att köra via USB-modem. Om jag vore som du skulle jag se till att nyttja utrustning/tjänsterna (inkl. tv) maximalt om det är så att jag tvingas betala för detta.
 28. 1 poäng
  .M

  Erfarenheter av HDD / SSD

  Jag har i flera år kört Windows från en SSD med en extra HDD för lagring. Tycker det har fungerat fint. Jag har för det mesta kört Samsung hårddiskar, vet inte varför det blev så men dom har fungerat väldigt väl och jag har bara haft problem med en disk på säkert 20 år. Jag har provat flera SSD för primär disk för Windows och jag är inte säker på vilket märke och modell jag har nu. Den kom förinstallerad i datorn jag köpte.
 29. 1 poäng
  Cecilia

  Outlook 2019 - kan inte logga in till G-mail

  Jag tror att applösenord är unika för varje app som ska komma åt Gmail-kontot och nu har du en ny app, Outlook 2019, och behöver därför ett nytt applösenord. Börja med att logga in på Googles konto-inställningar och skapa nytt applösenord som du anger i Outlook 2019 innan du börjar med något mer komplicerat som att ta bort konton. Har du inte redan 2-stegsverifiering till Gmail eftersom du behöver applösenord?
 30. 1 poäng
  Cecilia

  PROBLEM med microsoft solitaire collection

  Dags att kolla lite på andra patiens-appar?
 31. 1 poäng
  .M

  Chromium

  Ja, de senaste versionerna av Opera är i själva verket chromium, så det finns en överväldigande chans att det är opera som lagt dit dom där nycklarna.
 32. 1 poäng
  .M

  USB portar har slutat fungera

  Jag hamnade i en liknande sits när jag fick för mig att skriva egna drivrutiner till ett usb-tillbehör. Så jag installerade verktyg för usb-utveckling och då stannade all usb i datorn. Så en enkel förklaring till ditt problem är att du fått tag på en felaktig drivrutin. Men det verkar konstigt att Windows reparation inte kunde fixa problemet.
 33. 1 poäng
  Mikael63

  LÖST Ljudenhet i Microsoft Teams?

  När man väl har en konversation igång kan man byta ljudenhet. Om man ansluter till ett möte via en länk får man möjlighet att välja ljudenhet innan man så att säga kliver in till mötet.
 34. 1 poäng
  ChristerE

  LÖST Thunderbird skickar inga mail

  Har du ändrat och ansluter till internet med annan operatör än tidigare? Men har du bockat för "Servern för utgående e-post kräver autentisering", och angivit relevant användarnamn (e-postadress) och lösenord för den SMTP-server som används, bör inte det vara något problem. För att hantera inkommande e-post behöver man förstås identifiera sig, logga in, så ingen annan kommer åt e-posten. Och då spelar det ingen roll med vilken operatör man är uppkopplad (kanske finns det något undantag). För att skicka e-post vill operatörerna ha någon koll på vem som skickar, för att t ex kunna stoppa så spam inte skickas från deras servrar (baserat t ex på stora mängder mejl). Längre tillbaka har det ofta fungerat bara man använder en SMTP-server hos operatören för det bredband man är uppkopplad med. Kanske räcker det så hos en del fortfarande, har inte kollat det på länge. Men om man autentiserar sig (loggar in) för e-post som skickas brukar det inte spela någon roll med vilken operatör man är uppkopplad. Har man e-postlådor hos flera operatörer/tjänster behöver inte heller använd avsändaradress höra ihop med använd SMTP-server och tillhörande inloggning. Man skickar egentligen inte från någon adress, precis som med vanliga brev går det att ange precis vad som helst som avsändaradress. Men med de inställningar man normalt gör i e-postklienterna blir det den adress, eller någon av de adresser, man har som anges som avsändaradress. Förstår inte riktigt frågan i det sist citerade ovan. Men Flyfishermans kommentar tidigare i dag "Det som inte framgått i tråden tydligt, är att dessa inställningar skall vara satta i e-post klienten (oavsett Mozilla Thunderbird eller andra klienter) för Com Hem:", och ovan beskrivna samband kanske besvarar den frågan. Inlägget är tänkt att kanske ge en förståelse för hur ett och annat hänger ihop, även om redan givna svar ger mycket information.
 35. 1 poäng
  Hej. Tack - Då skippar vi HP varianten. Nu kör jag bara bcp på egna filer till en SSD/USB3, men inte systemfiler. Kollar upp det här med sys.bcp när jag börjar köra Win 10👍 Skitfiske pårej🎣
 36. 1 poäng
  Flyfisherman

  adobe

  Se också detta på svenska: Adobe: Avbryta ditt Creative Cloud-medlemskap I huvudsak samma sak du är med i nu. Det skall abslolut inte vara några problem med att säga upp detta. Mvh
 37. 1 poäng
  Pentti H

  Tips: Google alternativ - Peekier.com

  Kollade mer på detta och det är inte malware i så motto att den installeras utan samtycke utan kan följa med andra program och man måste "opt out" när man installerar det andra programmet. Men visst är det så att det är lite väl billigt att försöka skaffa användare via denna smygväg. Särskilt om man inte får en fråga om man vill använda den söktjänsten som standard i sista steget. " Where the Peekier.com browser hijacker comes from The Peekier.com hijacker usually come bundled with other free applications that you download off of the Web. Once started, it will infect your computer and change web browser’s settings such as home page, newtab page and search provider by default without your permission. To avoid infection, in the Setup wizard, you should be be proactive and carefully read the ‘Terms of use’, the ‘license agreement’ and other installation screens, as well as to always choose the ‘Manual’ or ‘Advanced’ installation mode, when installing anything downloaded from the World Wide Web."
 38. 1 poäng
  Denna kanske: https://iate.europa.eu/home
 39. 1 poäng
  Flyfisherman

  2D-CAD Linux?

  Nja, jag svarar med samma hehe, det där med flimmer tycker jag låter mer intressant än nåt annat. Varför uppkommer detta? Detta har jag ibland stött på även i Windows miljö med eller utan spel, men även i CAD miljö i fullskärmsläge. Det jag har funnit ut (möjligen) är att mitt dåvarande äldre grafikkort och dess grafikdrivrutin har helt enkelt "ballat ur" och jag manuellt måste ladda om denna. Grafikkortet kanske inte har möjligheten skala om och samtidigt köra grafik acceleration i CAD-programmet? Särskilt inte på en äldre dator och i synnerhet inte på en Linux maskin, där det är sällsynt att moderna grafikdrivrutiner för grafiken finns uppdaterade. Om du stänger av hårdvaru-accelerationen, och startar om programmet - försvinner då flimret?
 40. 1 poäng
  felix

  Funktionen HETTI

  Vill du att vi testar sätta den på 5 inlägg / timme istället? Jag gillar utropstecken! 🙂 Låter det vara som det är nu.
 41. 1 poäng
  bengt 429

  LÖST Program startar inte

  Har testat C:\Program\iTunes\iTunes.exe med samma resultat. Båda programmen har fungerat förut. För att testa har jag laddat ner flera program med sökväg Program Files och Program Files (x86) och de har fungerat utan problem.
 42. 1 poäng
  .M

  Bygga en plattform

  Första problemet med att utveckla mjukvara (om du inte gör allt själv) är att förklara för den som skall utveckla vad sjutton du vill ha egentligen. På jobbet så har vi folk som jobbar heltid med att klura vad beställaren egentligen vill och dokumentera det på ett sätt så att jag som utvecklare kan utveckla det åt dem. Så om du inte tänker utveckla själv, så måste du åtminstone bestämma dig för om du ska dokumentera dessa krav eller ej och det är dessa krav du ger till en utvecklare som denne följer. Om du tänker göra det så måste du också bestämma dig om du ska skriva dessa krav på svenska eller engelska. Om du väljer engelska så kan du få tag på utvecklare utomlands, men med en ökad risk då du och utvecklaren kanske har engelska som andraspråk och då uppstår missförstånd. Men om vi lägger den detaljen åt sidan, så räcker det nog med att du söker frilansande utvecklare, den här siten dök upp i mitt twitter flöde en gång i tiden och där kan du nog hitta hjälp. Jag har dock inte provat den själv. Och det du skall säga till potentiell utvecklare är vad du vill ha, så tydligt som möjligt, bry dig inte om begrepp som platform och sånt, säg bara att du vill ha hjälp med en webbsite vars syfte är ditten och datten, det ska gå att lista annonser, det ska finnas möjlighet att söka osv etc.
 43. 1 poäng
  felix

  Skapa "enkla" formler i excel.

  Hej! Bättre sent än aldrig hoppas jag (pga semester). Hoppas att jag trollat fram rätt filerna och bifogar dom här på nytt nu. matcher2.xlsxEM 2012.xlsx
 44. 1 poäng
  E_girlen

  LÖST Köpa/bygga stationär dator

  Tack för era svar! Jag fick lite hjälp att sätta ihop följande bygge, så nu är allt beställt och vi inväntar leverans innan vi ska ge oss på att bygga ihop det hela https://komponentkoll.se/bygg/pgXlD/
 45. 1 poäng
  ChristerE

  Byta nätverkskort

  Även om man får max hastighet på sin internetuppkoppling (till sin internetleverantör), och man inte har några flaskhalsar i det egna lokala nätverket, så kan det gå långsamt från tjänsten/servern som levererar data. Eller eventuellt problem på internet, trafiken mellan internets routrar. Kjell & Company igen, som förklarar olika hastigheter. https://www.kjell.com/se/fraga-kjell/hur-funkar-det/natverk/lokala-natverk/hastigheter-i-lokala-natverk När man surfar, besöker webbplatser, hämtas data ofta från flera servrar och DNS används för att hitta de IP-adresser som är grunden för att "hitta" på internet. Med testet som IP ServerOne beskriver kan man se vad som laddas till en sida och tider för de olika delarna. https://www.ipserverone.info/performance/website/how-to-check-your-website-loading-speed-with-google-chrome-browser/ Här är några webbplatser med liknande test. https://www.uptrends.com/tools/website-speed-test https://www.webpagetest.org/ https://tools.pingdom.com/ DNS kan också vara en orsak till "hastighetsproblem". https://www.howtogeek.com/165321/why-you-probably-arent-getting-the-internet-speeds-youre-paying-for-and-how-to-tell/ https://www.howtogeek.com/122845/htg-explains-what-is-dns/ (En resa med många byten och väntetider kan ta lång tid även om bilar, buss, tåg och flyg färdas med sina normala hastigheter. Inte bästa liknelsen, men jag tror ni förstår.) Vet inte vad "Comhem-fiber" kan vara, men uppenbarligen har du inte bredband via fiber utan via kabel-tv-nätet (som Cecilia kommenterade). Och då finns inte heller någon fiberkonverter/mediaomvandlare. För bredband via kabel-tv-nätet behövs ett modem, ett kabelmodem. Är kabelmodemet fristående bör det gå att ansluta en dator direkt till modemet, på motsvarande sätt som direkt till en fiberkonverter/mediaomvandlare. Är modemet sammanbyggt med en router så får tester göras via routern, men med endast en apparat (dator) ansluten med kabel för att få så korrekt mätvärde som möjligt mot t ex Bredbandskollen. https://www.kjell.com/se/fraga-kjell/hur-funkar-det/natverk/internet/internetanslutningar#bredband-via-kabel-tv-(docsis) Comhem levererar bredband via fiber, där anslutningen avslutas med en mediaomvandlare/fiberkonverter. Har begreppet "Comhem-fiber" använts i samband med bredband via kabel-tv-nätet kan det möjligtvis syfta på att Comhem uppgraderat sina nät fram till fastigheter där sen distributionen till lägenheterna görs via det befintliga coax-nätet. Men för de boende är det i så fall ointressant att stamnäten bytts ut till fiber, det är i alla fall bredband via kabel-tv/coax det handlar om. https://www.comhem.se/kundservice/drift-och-felsok/fiberkoax-och-fiberlan https://www.comhem.se/kundservice/drift-och-felsok/fiberlan-typer
 46. 1 poäng
  Flyfisherman

  LÖST Köpa/bygga stationär dator

  Hej, Är det fortfarande aktuellt? Du har sannerligen valt dyra och fina komponenter i ditt bygge. Vive Support: System Requirements: https://www.vive.com/us/support/vive/category_howto/system-requirements.html Man måste komma ihåg att det krävs mycket mer av grafikkortet tex. än vad tillverkarna själva säger, för att köra 3D i höga upplösningar samt hög fps. Å andra sidan ser dina två exempel på byggen ut att klara det mesta, kanske lite i överkurs...? Men i allt övrigt ser det bra ut. Men fråga er själv: är det verkligen nödvändigt med ett chassi med glassida och övriga sk. "bling-minnen" som skall lysa i all regnbågens färger? Det är ju inte innanmätet ni sedan skall titta på, utan använda datorn till det skall och köra program och spel på. Bara där att ni valt detta kostar er också mer pengar helt i onödan och bara för att det skall se häftigt ut. Mvh
 47. 1 poäng
  Flyfisherman

  Röstinspelaren i Windows 10

  Hej, Har du provat... Microsoft har ju Voice Recorder som en gratis app som inte per automatik installeras, det måste man själv göra: https://www.microsoft.com/sv-se/p/windows-voice-recorder/9wzdncrfhwkn?activetab=pivot:overviewtab Förövrigt på svenska känd som Röstinspelaren precis som Cecilia tipsade om. Men däremot finns något som heter Stero Mix (ibland “What U Hear.” ) som per standard är avstängt i Windows 10 men är lätt att slå på igen. Det tillåter en att via vilken som helst inspelare tex. MS-Voice Recorder att ta in ljud från alla sk. input källor, inkl.systemljud. Men det beror helt och hållet på vilken ljud-drivrutin samt ljudkort som är installerat: Du högerklickar på högtalarikonen bredvid klockan i nedre högra hörnet Öppna ljudinställingar Nytt fönster öppnas i Windows 10 Inställningar > Klicka 'Hantera ljudenheter' > Klicka Stero mix > och 'Aktivera' Alternativt i Kontrollpanelen > Maskinvara och ljud > Ljud > fliken längst upp 'inspelning' > Markera Stereo mix > klicka 'Egenskaper' => i rullgardinsmenyn längst ned välj: 'Använd enheten (aktivera)' => klicka 'Verkställ'
 48. 1 poäng
  Mellin

  Google tar jättekliv för att döda lösenorden

  Det låter som någonting riktigt dåligt
 49. 1 poäng
  Thirteen

  ... hmmmm? Hmmmm!!!

  Nyttan av appen övertygar inte. Det är bara så, att vissa bilder, dokument och handlingar bär jag helt enkelt inte med mig.
 50. 1 poäng
  .M

  LÖST Markering av inbäddade länkar - otydligt

  Jag håller med, länkar, framförallt länkar i olika slags brödtexter, bör vara understrukna och ha en tydlig färg. Blå är lite standard så det är nog det bästa valet.
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...