Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista

Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2021-06-24 på alla områden

 1. Talisman

  Trevlig Midsommar

  Önskar alla här en trevlig midsommar
  5 poäng
 2. Tomas E

  Roliga timmen

  PC för alla befinner sig tydligen på 3000-talet. https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.753423/radera-din-data-google-sociala-medier#:~:text=Tillhör du dem som har fått nog och vill bli glömd%2C så gott det går%3F Eller vill du radera allt och börja om med mer restriktivt delande%3F Många är de som delade väldigt friskt på Facebook de första åren i slutet av 2000-talet.
  4 poäng
 3. MH_

  Roliga timmen

  Dagens ungdomar är ingenting mot morgondagens. Det här var midsommar på förskolan i Boxholm
  4 poäng
 4. Mr Andersson

  Kom igång med Terminal: Utklassar Kommandotolken

  Terminal är ett skal för kommandotolken och powershell (bland annat). Funktionerna i cmd resp ps är desamma. Det Terminal tillför är ett antal användarförbättringar.
  3 poäng
 5. ChristerE

  Avsändaradress i Windows E-mailapp

  Är det både visningsnamnet, Anna Olsson, och pelles e-postadress (enligt exempel) som anges som avsändare oavsett vilken av dem som skickar mejl? Hade det bara varit visningsnamnet som är lika så skulle det ha kunnat bli fel när ett visningsnamn angavs för pelles e-postadress. Se det som kallas "Skicka dina meddelanden med det här namnet" i guiden som Cecilia länkade till, under rubriken "Lägga till ett konto med avancerade inställningar" en bit ned. Tycker det låter märkligt att avsändaradressen skulle ändras på vägen till mottagaren. Egentligen skickas inte e-post "från" en e-postadr
  3 poäng
 6. Mikael63

  Uma..

  Nu finns hon för nerladdning. https://blog.linuxmint.com/?p=4102 Man har likt Windows 11 ändrat utseendet. Panelen är till höger, menyn i övre högra hörnet, ikonerna är runda och svartvita. NÄÄ.. skoja! Detta styr man ju själv som man vill.
  3 poäng
 7. vinylsamlaren

  Tips på bra gräsklippare önskas av andra husägare

  Förra sommaren när pandemin var ett faktum så blev det inga leveranser av B&S motorer över huvud taget från fabriken i USA samtidigt som fabriken som monterar ihop Klippo gräsklipparna i Polen också var stängd, enl uppgift från Husqvarna p gr av "brist på motorer". Så förra sommaren fanns det i princip inga Klippo maskiner att få tag hos återförsäljarna i Sverige. I sommar har det däremot varit lite bättre tillgång på dom. Men till mitt ämne... jag har även letat på beg marknaden och hittade för några veckor sedan en beg Klippo Excellent H (med Hondamotor) som var tillverkad 20
  3 poäng
 8. Monshi

  Varför betalar företag ransomwarebuset?

  ja du, en bra fråga med många bottnar. Ett enkelt svar är att om det tar dem x antal dagar att få upp systemet och varje dag ur drift kostar dem y kronor finns det en enkel ekvation där man snabbt ser att betala 100 000 kr eller kanske 1 000 000 är ingenting jämfört med vad det skulle kosta att inte göra det. I detta fall, om attacken är riktigt intrikat (coop) så kan ju den tillochmed gått in i varje enskild kassaapparat och krypterat denna enhet. Så till den grad att det måste komma ut en tekniker till varje apparat, starta om den, wipa den, installera om den och lägga in ku
  3 poäng
 9. Cecilia

  Med vilken app ska man läsa av QR-koden på vaccinkortet?

  Och den heter? Det kan ju vara andra som också undrar samma sak.
  3 poäng
 10. Avicii

  Information om kommande Windows 11

  Tack! 👍 Ser nu också TPM 2.0 i enhetshanteraren. Har du gjort någon inställning i Secure Boot? Angående lokalt konto och Microsoft-konto, så ställde jag frågan på ett US forum. Fick svar att det funkar med lokalt konto i Windows 11 Pro.
  3 poäng
 11. Phillippe

  Windows felmeddelande

  Tack för hjälpen! Det var Cortana som var boven i dramat! 🙂 Phillippe
  2 poäng
 12. vertpre

  Windows 10 20H2 installation

  Det kan knappast vara en lösning på problemet eftersom TS har en AMD dator vad jag kan se. @Oktar4 Har du provat att uppgradera med en annan Win 10 version? T.ex. 2004 eller 21H1? Har du kontrollerat om Minnesintegritet är aktiverat. Det gör du i Inställningar-Uppdatering och Säkerhet-Windows säkerhet-Enhetssäkerhet-Information om kärnisolering. Bocka av den och prova installera.
  2 poäng
 13. mbgtmari

  Felkod 0x80080005 vid uppdatering av Windows 10 Pro utg 21H1

  Ja, jag borde förstås ha varnat för lösning 1, dvs att installera ett tredjepartsprogram (ett automatiskt fixa PCn-verktyg). Bra att du gjorde det, Cecilia.
  2 poäng
 14. X-Men

  Windows 10 20H2 installation

  Du behöver inte köpa någon ny Windowslicens. Om datorn levererades med Windows 10 förinstallerat finns licensnyckeln sannolikt sparat i BIOS, som är moderkortets egna lagringsplats för mjukvaran som moderkortet behöver. Om du väljer att installera Windows via USB-enhet behöver du ingen licens. Det är bara att hämta från nätet. Antingen använder du Microsofts egna program för detta, Media Creation Tool, som fixar till USB-enheten eller så använder du ett annat litet program som heter Rufus. Båda är kostnadsfria program. Media Creation tool hämt
  2 poäng
 15. Thirteen

  Japan sätter nytt rekord i internethastighet

  Ge mig en ny router!
  2 poäng
 16. Cecilia

  Klona HDD till SSD i Windows 10 laptop

  Så vitt jag kommer ihåg gör inte Cobian Backup några systemavbildningar utan det är specialiserat på backup av filer och mappar som man väljer ut. De flesta gör ju inte systemavbildningar särskilt ofta utan kompletterar dem med backuper av egna filer och utvalda mappar varje dag eller vecka.
  2 poäng
 17. Mikael63

  Amazon.se ingen större hit

  Hehe.. Hur många varmvattenberedare åt gången brukar ni beställa? (det är frågan om 20 st packningar för 41 kr...)
  2 poäng
 18. NoWin

  Bättre signal till Iphone.

  Prova en annan operatör.
  2 poäng
 19. Jag lyckades lösa det. Genom att skriva ut från Linuxdator istället för Mackintosh.
  2 poäng
 20. AnnaK

  Bedrägeriförsök eller prankapp? Påstådd påkörd bil

  Kan uppdatera med att det var ett pranksamtal. Finns tydligen en app, vet inte vad den heter, där man kan välja olika typer av meddelande och ringa upp en person och "skämta".
  2 poäng
 21. Cluster

  Slump eller inte?

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Ockhams_rakkniv 😉
  2 poäng
 22. vohubbe

  Uma..

  angående Warpinatorn, har övergett den och använder numera "BeeBeep" för filöverföring mellan både Linux och Windows datorer, klockrent..
  2 poäng
 23. Laso

  Slump eller inte?

  Håller helt med Cluster. Det var nog bara dags för er leverantör att kolla med er om det var dags för ny leverans. Sedan råkade det hända samtidigt som du höll på med ditt dokument.
  2 poäng
 24. Mikael63

  Uma..

  Då testar jag med då!
  2 poäng
 25. vohubbe

  Uma..

  Har kört in denna på alla 3 datorer, gick smidigt och utan problems , som vanligt....
  2 poäng
 26. Cecilia

  Information om kommande Windows 11

  9 Förändringar/Förbättringar En mycket lång lista på fixar som gäller allt möjligt. En lång lista på kända fel. https://blogs.windows.com/windows-insider/2021/07/08/announcing-windows-11-insider-preview-build-22000-65/
  2 poäng
 27. Turbopump.

  Ny dator hittar inte NAS i befintligt nätverk

  Har du kollat och testat om SMB 1.0 är aktiverat. How to Enable SMB1 on Windows 10? [Complete Guides] (partitionwizard.com)
  2 poäng
 28. MH_

  Roliga timmen

  fältbro? (bro för_fält)? Annars fortsätter den här lokalblaskan att leverera. Snacka om att de satsar på positiva nyheter: Ingen rök och ingen eld i hus i centrum – Corren Tyvärr kan jag inte tipsa om min egen bostad eftersom någon poppade mikrovågspopkorn häromdagen (jädrans vad rök-lukten sitter i om man låter mikron gå 15 sekunder för länge).
  2 poäng
 29. Cecilia

  Klona HDD till SSD i Windows 10 laptop

  Varför inte bara pröva? Men nackdelen är väl att det tar längre tid i och med att det är två steg i stället för ett. Så vitt jag minns är Clonezilla specialiserat på just att klona och i Windows finns det väl ingen funktion för att klona.
  2 poäng
 30. MH_

  Roliga timmen

  Spoiler alert: Det handlar om folk som inte får dra fibrer där de vill. Inte om Beach boys på självmordsuppdrag
  2 poäng
 31. ChristerE

  Buggar i forumversionen installerad 5 maj 2021

  Lite märkligt att man då konsekvent skulle styras till de olika servrarna beroende på innehållet i webbadressen, med eller utan slash efter "discover" t ex. Det kan förstås finnas en generell fördröjning, av olika anledningar vid olika tider. Men fördröjningen jag avser verkar alltså bero på hanteringen av webbadressen. Avfärdar inte detta, men jag har svårt att få ihop det utifrån det jag beskrivit i ett antal inlägg. Skickar med ett par skärmdumpar tagna för en stund sedan, med endast ett antal sekunder mellan dem, när det inlägget var förh
  2 poäng
 32. Cecilia

  Buggar i forumversionen installerad 5 maj 2021

  Nej, och en del kommer antagligen aldrig att fixas därför att IDG inte anser att de ställer till tillräckligt med problem för att vara värda pengarna för att fixa dem. Så har det i alla fall varit under alla andra år.
  2 poäng
 33. Cecilia

  batteri lampa

  Det är datorns namn i ditt lokala nätverk. Se här: https://www.asus.com/se/support/Article/565
  2 poäng
 34. X-Men

  Information om kommande Windows 11

  Jag provade att uppdatera Windows 10 i min dator via USB-minnet men lyckades inte öppna Registret på USB-minnet. Jag startade om datorn via USB-minnet och då lyckades jag öppna Registret på USB-minnet. Ändrade i registret enligt instruktionerna i länken. Registereditorn öppnade jag genom Kommandotolken. När ändringarna var gjorda stängde jag Registereditorn och Kommandotolken. Därefter backade jag installationen ett steg och installationen sökte automatiskt efter om datorn är kompatibel med kraven på hårdvaran. Därefter kunde jag välja i vanlig ordning hu
  2 poäng
 35. X-Men

  Information om kommande Windows 11

  Då har jag gjort som beskrivningen i länken nedan anger att man skall göra för att kunna installera W11 på en dator som saknar TPM 2.0 och SecureBoot. Det fungerar på min dator. https://makmodo.com/install-windows-11-without-tpm/ Aktivitetsfältet under Skrivbordet påminner om det som finns på en Apple-dator. Jag behövde inte skapa ett MS-konto och jag hade inte nätverkskabeln ansluten. Ingen internetåtkomst med andra ord under installationen. Med interntåtkomst aktiverades Windows 11 per automatik trot
  2 poäng
 36. vertpre

  Information om kommande Windows 11

  Intressant, Windows 11 på en dator utan Secure boot och TPM.
  2 poäng
 37. These kinds of handles are on the public.. Det bedrägliga med det här är inte att ett personnummer ligger på nätet. utan säljarens försök att få dig att tro att det inte ska ligga på nätet.
  2 poäng
 38. Är enligt mig helt bortkastat med tid, då polisen har andra saker att ägna sig åt som är högre prioritet än detta. Den enkla lösningen är att aldrig svara på okända nummer, sedan efter att ha kollat upp numret blockera dem från att ringa upp igen.
  2 poäng
 39. Mikael63

  Roliga timmen

  Sorry Leif, jag gillar ju dig.. ed. på din namnsdag dessutom... https://www.expressen.se/kvallsposten/leif-gws-teori-om-stenkastningarna/ Jag undrar nu bara hur lokal anknytning mopederna har egentligen? Mustang - Trelleborg REX - Halmstad Kärnan - Helsingborg Monark - Varberg Mest lokalt torde ändå bli Örnen - Malmö. Lär vara ganska få unga killar som kör Örnen gissar jag. (ja övriga märken med så klart)
  2 poäng
 40. Merkant

  Ominstallation?

  Efter diverse turer hit och dit, har det nu löst sig. Jag har nämligen ett barnbarn som har studerat databehandling p KTH, och han ordnade allt på ca 1-1,5 timmar med hjälp av ett program som heter "Windows Media Creation Tool". Nu har jag Windows 10 pro på svenska. Som kuriosa kan jag nämna att när barnbarnet var liten grabb skulle jag tidigt lära honom att bekanta sig med datorer, och det första programmet var "Krakel Sektakels ABC" av Lennart Hellsing och Poul Ströyer. På den vägen är det. Snacka om att bli omsprungen! Tack alla! Merkant
  2 poäng
 41. X-Men

  Hitta HDD i W 10 64

  När du firat färdigt och känner dig redo för nästa test kan du hämta denna fil på Dells hemsida. Den finns inte hos Gigabyte men det är en drivrutin som har med styrkretsen till några av dina SATA-anslutningar att göra. Kretsen heter SiL3231 och du behöver en drivrutin till den. Drivrutinen hos Dell fungerar för Windows 7 64-bitars men kan också fungera i Windows 10. Den finns på andra "skumma" sidor men jag föreslår Dell då den sidan känns säkrare. https://www.dell.com/support/home/sv-se/drivers/driversdetails?driverid=9v4k4 Du kan också testa två andra
  2 poäng
 42. Automan

  Spara film på USB Flash med DVD-menyer

  Jag tror snarare att det handlar om att Streamingtjänsterna kommit att ta över mer, vilket minskar behovet av en DVD eller BluRay spelare.' Jag kör fortfarande med DVD, mest för att det fungerar och är tillräckligt bra för mina behov. Om DVD saknas i en Laptop använder jag mig av en extern USB ansluten DVD spelare. Är det samma funktion som en DVD/BluRay Video skiva som du är ute efter, fast du har det på ett USB minne istället? Förmodligen kan TV:n läsa bilder och kankse även videofiler från ett USB minne, men om du är ute efter att USB minnet ska fungera so
  2 poäng
 43. Automan

  Roliga timmen

  Källa: https://www.expressen.se/nyheter/cs-partistyrelse-samlas-rebellen--kan-gora-kristersson-till-statsminister/ Bra att det är tydliga med att ingen av vänsterpartierna får inflytande. Jag menar tidigare har det varit tydliga med att Vänsterpartiet inte ska få något inflytande, men om någon tvivlar gäller detta både Vänsterpartiet och Vänsterpartiet.
  2 poäng
 44. Mikael63

  Roliga timmen

  Onödigt krångligt väl? https://www.expressen.se/nyheter/250-kilosbomb-hittad-i-berlin-3-000-evakueras/ Tillägg: Om man kollar originalartikeln och använder Lingvanex i Vivaldi för att översätta så blir.. översatt till..
  2 poäng
 45. Turbopump.

  Information om kommande Windows 11

  Jag har ett Asus Prime Z370-P moderkort som är enklare än dina. I bios under "advanced" finns fliken PCH-FW Configuration. Där hittade jag inställning för "Intel Platform Trust Technology" som var disablad. Jag enablade den och efter det fungerade TPM 2.0 och den dök upp i enhetshanteraren under "säkerhetsenheter". Jag har inte köpt någon TPM-modul. Du borde ha samma möjligheter eftersom ditt moderkort också har fliken PCH-FW enligt manualen för ditt moderkort. Se bilden.
  2 poäng
 46. Thirteen

  Information om kommande Windows 11

  Frågan är snarare varför det eventuellt kommer bli nödvändigt med konto integrering efter så här många år för att MS operativsystemet ska fungera? Att acceptera bruket av konto integrering för att andra operativsystem har det är lite långsökt. Att ingen ifrågasätter att man måste ha ett Google konto eller Apple konto lämnar tvivel.
  2 poäng
 47. Thirteen

  Information om kommande Windows 11

  Frågan om att kanske komma tvingas integrera Windows med ett Microsoft-konto känns som en fråga som avgör valet att uppgradera eller inte. Fortsätter att följa den här tråden.
  2 poäng
 48. X-Men

  Information om kommande Windows 11

  Jag har kikat på de detaljerade funktionerna och kan därmed bekräfta det försök jag gjort för att installera Windows 11 på en av mina stationära datorer. Secure Boot och TPM 2.0 är ett krav enligt länken Cecilia ger. Inget av detta har jag på någon av mina stationära datorer. Jag har också kikat på nya moderkort från Asus och Gigabyte. Jag har inte hittat något moderkort som idag har TPM 2.0 på moderkortet. Däremot går det att till vissa modeller köpa till en modul för att få TPM 2.0-stöd. Secure Boot hittar jag inte heller på de moderkort jag kikat på (gäller såväl
  2 poäng
 49. X-Men

  Stannar och snurrar vid Välkommen

  Om du har problem med att starta Windows i det normala läget kan ditt fel bero på att en drivrutin, en systemfil eller liknande inte läses in som förväntat. Du kan prova att köra chkdsk i Kommandotolken för att se om den kan åtgärda felet. Det gör du lämpligast i Felsäkert Läge eftersom det fungerar där. Du kan också starta upp datorn från en Windows 7-installationsskiva eller USB-minne och när du kommer till valet "Reparera datorn" välja det alternativet för att se om det går att åtgärda problemet den vägen.
  2 poäng
 50. X-Men

  W7 Pro licens

  Windows 7-licenser såldes såväl elektronisk (du får licensen via e-post) som ett paket (liten förpackning med licensen väl dold på ett pappark som man var tvungen att plocka ut förpackningen för att se). Har du inte kvar licensnyckeln i förpackningen eller via e-post men du har kvar Windows 7-installationen kan du få fram din licens bl.a. genom att köra Belarc Advisor (kostnadsfritt program). Har du en backup (avbild av installationen medan den var aktiv) kan du återställa datorn med denna backup och därefter köra Belarc Advisor för att få fram licensnyckeln.
  2 poäng
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...