Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2020-08-23 på alla områden

 1. 5 poäng
  Mr Andersson

  Varningsmeddelande i all ära....

  Tillbaka från semestern och en ny bil på jobbet (som vi delar på). Jag vill inte säga fabrikat (men det är välkänt och anses litet lyxigt), men nån har inte tänkt hela vägen... Det första som händer efter att man startat motorn och börjat rulla, är att man hör ett "pling", varefter en display strax ovanför konsolen tänds och visar texten (ungefär, minns inte exakt): "Warning! Do not read this display while driving! It can be a security issue!" (och 4 rader till som inte kunde läsa, för då hade jag kört av vägen) Säkerhet?
 2. 4 poäng
  Flyfisherman

  Grattis på 25-årsdagen, Windows 95!

  Windows 95 Blue Screen of Death while advertising Precis när Bill Gates är med ingenjör Chris Capossela som är numera marknadschef på Microsoft (han fick inte sparken) och skall visa upp inför publik hur förträffligt Windows 95 är när man ansluter en skrivare skanner så laddas automatiskt drivrutinerna... "and it's gonna load in the appropriate drivers. You'll notice that this scanner build- wo-oooa... Jag kommer väl ihåg detta ögonblick och det skrevs i alla datormagasin och var t.o.m. på tv över hela världen i princip.
 3. 3 poäng
  Mikael63

  LÖST Uppgradera gammal dator?

  Inte svar på frågan men kanske lite moraliskt stöd beroende på vad som beslutas i "ärendet": Om man skaffar en ny dator så får man en gammal dator till ingen nytta och det kan kännas "fel" att den bara ska stå och samla damm. Kasta bort den känns också fel. Ge bort den? Mnja.. då blir man "ansvarig" för att ha gett bort en gammal dator, kanske får dåligt samvete för att den kraschar.. Vad ska man göra då? Jag skulle i motsvarande läge använda den som en filserver, eller NAS om man så vill. 1 TB räcker väl till backup av en del filmer åtminstone? Kanske "lätt" att komplettera med en eller två diskar till. Internt+Externt Det behöver då inte vara Windows om det är så att man vill (om det går) flytta licensen till annan dator. Fast köper man ny dator, ex. den från Alina, så medföljer ju oftast OS.
 4. 3 poäng
  Flyfisherman

  LÖST Uppgradera gammal dator?

  Nja det där är en så gammal dator så det är inte lönt att uppgradera den. https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=297110 Det är en sk.märkes dator från HP och den har ett gammalt och trött nätaggregat som kanske heller inte hänger med så länge till. Gamla slöa DDR 2 minnen på bara 4GB. Hårddisken är inget att ha kvar heller den kommer att ge upp, det är bara en tidsfråga så se till att ta backup på allt viktigt. Grafikkortet är också gammalt (2007) och trött och nya drivrutiner släpps heller inte längre. Det brukar vara förenligt med en massa besvär att uppgradera gamla märkesdatorer. Chassit är egentligen inte anpassat för sådant så det kan i vissa lägen bli bökigt. I ditt fall behöver du byta moderkort, processor med tillhörande DDR 4 minnen på minst 8GB men helst 16GB, SSD ev. lägg på en ny hårddisk ja allting i den i princip och det bär sig inte. Mvh Ps. Jmfr med denna en relativt kraftfull dator för dina behov: https://www.alina.se/Produkt.aspx?r=defm&T2=AKE Dock saknas DVD-spelare i den.
 5. 3 poäng
  Thirteen

  Astronomy Picture of the Day

  I ärlighetens namn så tittade jag inte så noga och såg vad det faktiskt var första gången
 6. 3 poäng
  Cecilia

  Skyddskort mot skimming

  IDG har idag en artikel om behovet av skimning: https://techworld.idg.se/2.2524/1.739288/polisen-noll-fall-av-kortskimming-i-sverige--folie-lika-bra-som-skydd
 7. 3 poäng
  adde34

  LÖST Flytta sparade e-mail?

  Jo, jag fixade via Mozilla Thunderbird. La till både det gamla(Telia) och det nya(Gmail) e post adresser. Sen är det bara dra och släpp
 8. 3 poäng
  Cecilia

  Extern hårddisk tappad i golvet

  Skulle nog säga att det tyvärr är rätt kört när du har öppnat disken fysiskt eftersom det då är stor risk för att det har kommit in dammpartiklar som kan orsaka skador. När dataräddningsföretagen öppnar diskar så görs det i särskilda renrum med luftslussar och personal med heltäckande överdragsklädsel. Men om läsarmen inte var i korrekt läge så har den antagligen blivit skadad så att den inte längre kan flyga på rätt avstånd.
 9. 3 poäng
  Automan

  Roliga timmen

  Så gör man i andra länder, men detta är "The Swedish way" och således jobbar vi här på ett annat sätt till skillnad mot andra länder 🙂
 10. 3 poäng
  Mikael63

  Roliga timmen

  Visst skiljer sig Sverige från många andra länder när det gäller covid-19 men.. .. borde man inte jobba FÖR ett vaccin? https://www.expressen.se/nyheter/sa-jobbar-sverige-mot-ett-coronavaccin/
 11. 3 poäng
  Monshi

  lögn och statistik- covid

  Så sant @Flyfisherman Statistik är bara användbar om alla data samlas in på liknande vis. Därav kan exempelvis den totala dödligheten i befolkning vara ett mått som fungerar då alla länder rimligen noterar alla som dör. Går man ned på specifika mått på en sjukdom skiljer det mycket mellan länderna. En del noterar alla som har en infektion, andra bara de som "direkt" dör av infektionen (och inte av stroke, hjärtinfarkt, cancer exempelvis) men de hade infektionen. Sanningen är att med statistik är att den nästan alltid går att vända på till att passa sina argument. Detta är inte en kritik mot statistiken ovan, bara en generell observation. jag kikar ibland in på https://swedroid.se/corona.html Den visar några enkla grafer som ger en känsla hur det går för oss.
 12. 3 poäng
  Cluster

  Bitcoins?

  Utöver misstänkt penningtvätt så låter det som en del av klassiskt bedrägeri. En bedragare lurar någon på pengar som förs över till ditt konto. Du blir medhjälpare genom att köpa bitcoins för detta och genom att därefter föra över dem till ett anonymt konto. Den enda person som polisen kan spåra är då du. Medan din flyktiga bekantskap bara kan knytas till det hela genom din utsaga och då såklart säger att du bara ljuger.
 13. 3 poäng
  Hakinger

  Bitcoins?

  Bara det faktum att din bekant inte använde sitt eget konto gör ju att det stinker. Varför skulle denne betala för något som han eller hon kan göra gratis, enklare och snabbare? Det ser inte ut som någonting annat än penningtvätt och du gjorde naturligtvis helt rätt i att säga nej. De där typerna som lurar okunniga innehavare av BankID använder ju "målvakters" konton för att få undan pengarna utan att behöva använda sina egna, och köpa bitcoin är ju perfekt för att avsluta spåret för polisen när de försöker spåra pengarna de stulit. Så, nej jag kan inte se att det skulle finnas något som helst ärligt motiv i detta. Vore jag du skulle jag tipsa polisen om din bekant. Ibland är det bra att ha fördomar.
 14. 3 poäng
  X-Men

  Ny bärbar och gärna snabb

  Intel och AMD håller samma höga kvalitet. Det som skiljer dem åt är prestanda och pris i huvudsak. Intel är den som ligger bakom x86-tekniken och anses vara först ut med den första processorn. AMD var först med 64-bitarsprocessorn inom x86-tekniken (inklusive kloner). Intel har generellt legat steget före AMD i utveckligen utom vid några tillfällen. AMD har generellt presenterat processorer där pris/prestanda har varit bäst. Båda företagen dras med säkerhetshål i sina processorer som täpps till med BIOS-uppdateringar till moderkort i huvudsak och säkerhetsuppdateringar för operativsystemen i vissa fall. Idag är prestandan mellan dem, i förhållande till pris, fortfarande till AMDs fördel och AMDs processorer är bäst när det gäller att arbeta med flera kärnor. AMDs processorer är bättre än Intels processorer när det handlar om tunga program som 3D, video-, bild- och ljudredigeringar medan Intel är bäst för datorer som är ämnade för spel. För det du använder datorn till spelar det ingen roll vilket fabrikat du väljer.
 15. 2 poäng
  Monshi

  Atopisk dermatit

  Oh, svår fråga som jag bara kan se medicinskt på. En allergisk reaktion är immunförsvaret som hitta en fiende bland ofarliga partiklar. Jag tvivlar starkt på att det finns annat än läkemedel som faktiskt kan hjälpa. En sorglig sanning att de sjukdomar vi har dragit på oss genom vårt levende nu även drabbar våra djur. Orsaken kan vara samma som för oss, för sterila miljöer, för lite stimulans av immunförsvaret, i främst unga år. I hundens/katten fall att de äter i praktiken sterilt torrfoder och inte får tugga på, (och gräva ned, upp, tugga lite mer) på ben exempelvis. Exempelvis. Nu ska sägas att det finns idag ingen 100% fastlagd teori men det jag skrivit ovan är på god väg att bli det. Bota allergi kan ske via immunterapi men undrar vad det skulle kosta på en hund. Övriga åkommor, magproblem, där kanske kanske annan kost kan hjälpa men vet inte.
 16. 2 poäng
  X-Men

  Köpråd för router önskas!

  Jag litar inte på uppgifter på Prisjakt. De läggs in av användare och jag hittar ofta fel uppgifter där. Således går jag in på tillverkarens produktsida och kontrollerar uppgifterna. De båda routerna har stöd för maximalt 100Mb/sek på LAN-portarna. Det gör dem inte särskilt intressanta för trådbunden uppkoppling eftersom stöd för 1000Mb/sek är att föredra för framtida hastigheter. https://www.asus.com/se/Networking/RT-AC1200/specifications/ https://www.asus.com/se/Networking/RTAC52U/specifications/
 17. 2 poäng
  Cecilia

  Köpråd för router önskas!

  Jag försökte ställa in filtret på Prisjakt så att det endast skulle ta med routrar med minst 4 LAN-portar, alltså går det att ansluta 4 enheter (datorer, skrivare, NAS etc) med nätverkskabel. Även om routrarna även har trådlöst nätverk så går det normalt att stänga av i inställningarna, som på min Asus-router. Idag är det så få som inte vill ha trådlöst nätverk så att begränsa sig till routrar utan nog gör att det knappt blir några kvar utom gamla modeller med låg hastighet. Sen tänkte jag att det var lite framtidssäkert att faktiskt köpa en router med trådlöst nät eftersom det kostar så lite extra och för eller senare går nog din mobil sönder och då kan det vara bra att kunna ansluta den nya till ett trådlöst nät för uppdateringar mm eller nästa dator kanske inte har anslutning för nätverkskabel (blir allt vanligare).
 18. 2 poäng
  Monshi

  Thunderbird uppdatering

  Hoppar in lite sent i denna tråd, har inte läst allt. Vore det inte enklast att Skapa en kopia av alla filer som Thunderbird har, profil och datafiler. Rensa bort allt från originalplats Avinstallera, installera om Thunderbird Se till att det åter går att hämta e-post från tjänst (har du IMAP redan så kanske allt redan finns på servern?) Sedan kontrollera strukturen för filerna och putta in de data som ska in, som saknas. Kanske se om man kan putta in alla gammal e-post i lokala foldrar, och om du konfigurerar för IMAP, kanske kopiera in den på rätt konto igen, då laddas de upp till e-postservern Om du inte har IMAP redan, ställ in det, det rekommenderas starkt.
 19. 2 poäng
  bengt 429

  skrivar-usb

  Du kan ju prova detta Öppna services.msc/bläddra ner och markera Print Spooler/starta om tjänsten (uppe till vänster på sidan)
 20. 2 poäng
  Mathias G

  LÖST Använda modem som endast accesspunkt m.m

  Man kan väl konstatera efter allt testande och provande med olika konfigurationer fram å tillbaka. Att det vettigaste att göra är att skaffa en annan router som hanterar det man önskar göra. Har upptäckt buggar u den router vi fått från leverantören som gör att vi inte kan utföra det man enligt dom skall kunna göra med deras produkt.
 21. 2 poäng
  Hakinger

  Nyfiken på Linux?

  Ja, jag älskar estetiken och är imponerad av arbetet med detaljerna. Men använder inte det längre för jag har problem med min "paranoia" mot Kinas regim och de [spion] lagar som inhemska företag i Kina måste följa. Nuförtiden använder jag MXKDE som är MX-linux (debianbaserad vars skrivbordsmiljö är baserad på KDE skrivbordsmiljö och som jag finner snygg också. Men framförallt för att den för mig är lika stabil som Mint, såpass att det nästan blir tråkigt KDE har många olika teman i dess tema-hanterare (och ännu fler finns att ladda ner från nätet) och går att finslipa mycket, man kan få den att påminna om deepin utseendemässigt om man vill då folk gjort egna teman (men blir naturligtvis inte som originalet) Men en del tycker att man har för många valmöjligheter och har lite svårt att hitta hur man gör det. Det finns dock en fristående deepin-distro: UbuntuDDE. Den baseras som namnet säger på Ubuntu istället för debian men gjord av entusiaster utanför Kina.
 22. 2 poäng
  Knepigt

  Lenovo Ideapad - Tangentbordet har slutat fungera i Windows inmatningsfält

  Tror jag har hittat en hyfsad lösning på problemet nu! Beskriver den nedan ifall någon annan råkar ut för samma problem: Jag provade att köra filen C:\Windows\system32\ctfmon.exe och då kunde jag skriva i samtliga inmatningsfält igen! Men efter omstart var jag tvungen att upprepa proceduren. Det slutade med att jag lade till C:\Windows\system32\ctfmon.exe som en genväg i autostart foldern. Så nu funkar denna laptop även efter omstart. Finns det möjligen något elegantare sätt att lägga till ett kommando i autostart? I princip följde jag det som rekommenderas i denna artikel, mer specifikt svaret från 'unnoted': https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-win_cortana-winpc/cant-type-in-windows-10-search-bar/7dce8411-8671-4d3e-90d1-b9bdc0aa4734
 23. 2 poäng
  Cecilia

  Thunderbird uppdatering

  Om du tittar på dina tidigare bilder med hur det såg ut inne i profilmapparna så ser du att där finns mappar som heter Mail. I de mapparna finns alla mejl lagrade så om man kopierar Mail-mapparna till något annat ställe så har man sparat undan sina mejl. Om jag minns rätt var det meningen att du skulle göra en kopia av filen Profiles innan du började ändra i den. I så fall stäng av Thunderbird och ta bort den nuvarande Profiles , kopiera kopian av Profiles så att den nu heter Profiles igen. Ta fram Kommandotolken (sök på det ordet) och skriv in detta kommando (det ska vara ett mellanrum innan bindestrecket): thunderbird.exe -P Då startas Thunderbird med att fråga vilken profil du vill använda och då väljer du: ozbk7q0k.default Pröva det så får vi se hur det går.
 24. 2 poäng
  Mikael63

  Thunderbird uppdatering

  @MuMu några funderingar: 1. går det inte att så att säga börja om, radera filerna (alltså inställningarna), säkerhetskopiera den rätta profilen, ev. installera Thunderbird på nytt, starta upp med en tom profil, kopiera in filerna (inte hela mappen) från oz....default till den nya skapade profilen? 2. Kan man inte starta Thunderbirds "profile manager" för att rätta till problemet?
 25. 2 poäng
  Cecilia

  videomöte

  Man kan få in skadliga program i datorn genom att använda program med säkerhetshål som går att utnyttja av obehöriga, oavsett vad programmet är till för. Det rapporterades under våren om en del säkerhetsproblem med Zoom under våren men hur det är nu efter de uppdateringar som förhoppningsvis har gjorts vet jag inte. Inte heller vet jag hur det är med andra program som används vid videomöten.
 26. 2 poäng
  dosman

  LÖST Minnesmodulval

  I dag, 17/9 2020, löste jag ut ett paket med en 4-GB modul RAM minne och det till samma pris som tidigare felaktigt inköpta 2-GB modul! Storleken på minnet räknas således inte! Väl bekomme, säger jag. (Smyger nu in litet 'Out of Topic'.) Dock blev det lite smolk i bägaren, inte vad minnet anbelangar snarare fraktkostnaden. Det utlösta paketet med måtten 26,5 x 20,5 x 8 cm hade / har viktstämpeln 7 kg (sju kilo gram!). Minnets vikt uppskattar jag till ca 30 g och kartongens vikt till 100 g. Är detta mången företags policy att dra till en fantasivikt icke förankrad i verkligheten för att höja kassaklirret? Nämnas kan att den tidigare beställda 2-GB modulen levererades i ett vitt kuvert med stötdämpande plast. Plötsligt anländer en överdimensionerad otymplig kartong... Bifogar nyinskannad bild på kartongen. Ni får själva leta upp viktangivelsen! Själva tråden anser jag nu vara definitivt löst. Och som vanligt av trådskaparen själv.
 27. 2 poäng
  bgjo

  skrivar-usb

  Hej, Har du valt rätt skrivare i utskriftsmenyn?
 28. 2 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Sex dagar har gått och Dev-kanalen har fått ytterligare ett bygge, 20215, som innehåller nyheten att Windows 10 Sök på Aktivitetslisten nu stödjer mörkt tema. Microsoft har lyckats fixa 6 saker men inte de 10 kända felen. https://blogs.windows.com/windows-insider/2020/09/16/announcing-windows-10-insider-preview-build-20215/
 29. 2 poäng
  .M

  Få bort rost?

  Poängen är kanske inte att göra grymt exakta uträkningar på den. För sådant så har jag både miniräknare och excel i min lur. Jag köpte den mest för att jag tycker att mekaniken verkar intressant, samt att en rejäl facit eller original odhener lär vara sjukt dyra.
 30. 2 poäng
  Flyfisherman

  Astronomy Picture of the Day

  NASA: Astronomy Picture of the Day Tidigare publiceringar: Astronomy Picture of the Day Archive https://apod.nasa.gov/apod/ap200913.html M2-9: Wings of a Butterfly Nebula Image Credit: Hubble Legacy Archive, NASA, ESA - Processing: Judy Schmidt Citat: Explanation: Are stars better appreciated for their art after they die? Actually, stars usually create their most artistic displays as they die. In the case of low-mass stars like our Sun and M2-9 pictured here, the stars transform themselves from normal stars to white dwarfs by casting off their outer gaseous envelopes. The expended gas frequently forms an impressive display called a planetary nebula that fades gradually over thousands of years. M2-9, a butterfly planetary nebula 2100 light-years away shown in representative colors, has wings that tell a strange but incomplete tale. In the center, two stars orbit inside a gaseous disk 10 times the orbit of Pluto. The expelled envelope of the dying star breaks out from the disk creating the bipolar appearance. Much remains unknown about the physical processes that cause and shape planetary nebulae.
 31. 2 poäng
  Fcnest

  LÖST Skulle uppdatera win 10 pro nu startar inte datan.

  Blev överlycklig när min kunniga kompis kom och hjälpte mig men hur han gjorde vet jag ej 😀. tror han installerade om win på ngt sätt men varför inte det funkade för mig förblir en gåta Datorer är nog allergiska mot mig..
 32. 2 poäng
  Automan

  En bra mobil från 3000-6000kr

  Vill man inte betala 45 kr för att ladda ned det finns det säkert möjlighet att läsa och/eller låna tidningen på biblioteket.
 33. 2 poäng
  Cecilia

  Saker man ska se upp för när man bygger dator

  Det är också viktigt att läsa moderkortets manual noga. Om moderkortet går att köpa i något paket ihop med processor och RAM-minnen så förenklar det för då vet man att de tre delarna passar ihop.
 34. 2 poäng
  Hakinger

  LÖST Internet slöar ner efter att datorn varit i viloläge

  Och då tar jag på mig skämskudden över huvudet igen... Direkt efter jag postat inlägget kom jag på att jag för några dagar sen varit i inställningarna för uppkopplingen och bockat ur "auto-negotiation" och manuellt satt hatigheten till 1Gbit och full duplex (varför kommer jag inte ihåg just nu för jag skäms så mycket) När jag bockade i att nätverkshanteraren skulle sköta "förhandlingarna" med nätverkskortet själv så försvann problemet...
 35. 2 poäng
  Thirteen

  Ulyana

  Försöker nu hålla den äldre datorn med ett fast Linux
 36. 2 poäng
  Flyfisherman

  Ändra färgen på markörens spets?

  Det går att ändra vissa saker som storlek, färger, etc. Start > skriv bara rakt av 'hjälpmedel' > i listan klicka på Hjälpmedelsinställningar > nytt fönster öppnas och till vänster klicka 'Markör & pekare' => här kan du ändra utseendet på pekaren. [Edit] Om det är något du ofta vill ändra så kan du högerklicka på 'Markör & pekare' och välja att fästa på Start. Sedan i Startmenyn kan du leta reda på denna inställning (ligger troligen längst ned i listan) och flytta om kanske lägga den längst upp och även högerklicka för att ändra storlek på den ikonen i Startmenyn.
 37. 2 poäng
  Thirteen

  Intel lanserar Tiger Lake – 11:e generationens processorer för bärbara

  ”Enligt Intels egna siffror handlar det om ”över 20 procent snabbare kontorsproduktivitet jämfört med konkurrerande produkter”.” Kan nog inte skriva snabbare än jag gör.
 38. 2 poäng
  X-Men

  Ny hårddisk, kan ej installera Windows. Hjälp!

  Du måste installera Windows på nytt på den nya disken eller klona den gamla disken. När du startar datorn och vill att den skall starta från en disk som inte har något operativsystem får du felmeddelandet i din första bild. När du startar från ett USB-minne måste USB-minnet vara fixat på sådant sätt att den stöder start från detta. Det kräver vissa funktioner för att fungera. Sista bilden visar på nytt att USB-minnets funktion inte stöds av datorn eller att USB-minnet inte är fixat för att starta operativsystem från. Antingen fixar du ett startbart USB-minne med Windows-installation på eller så klonar du din gamla disk till din nya. Du kan hämta Media Creation Tool för Windows 10, om du använder Windows 10, genom att gå in på länken nedan och klicka på "Ladda ned verktyget nu". Kör programmet och det är självinstruerande. USB-minnet måste vara minst 8GB stort.
 39. 2 poäng
  delarosee

  LÖST Gästkonton

  Skriv i adressfältet 192.168.1.1. Skriv Administrator och skriv lösenordet som står längst ner på din router Access Key. På nästa sida, klicka på Simplified Guided view. Klicka på nr 3 Manage a separate wireless access for my family. Klicka på Activate your guests access. Hitta på ett namn t ex Kalle gäst. Hitta på ett lösenord för gästkontot. Klicka sen på Confirm. Klart!
 40. 2 poäng
  MH_

  Roliga timmen

 41. 2 poäng
  Pelle Penna

  LÖST Märklig rand vid skanning

  Tack Automan. Det fanns uppenbarligen en glasskiva till som jag inte tänkte på, men där satt det lite smuts. Din länk fixade detta.
 42. 2 poäng
  Automan

  LÖST Märklig rand vid skanning

  Hej! Hittade följande från HP, visserligen inte för just din skrivare, men verkar kunna uppstå vid scanning Källa: https://support.hp.com/us-en/document/c04038806 Prova göra rent glasskivan och se om det gör någon skillnad.
 43. 2 poäng
  Gammal Gubbe

  LÖST Läsa av gammal hårddisk

  Hej, Jag ville bara rapportera att det fungerade (första länken, right click). Tusen tack. Det var lite knepigt att hitta en dator där disken syntes. Av någon anledning gick det inte att se disken i Windows 10 när man anslöt den med USB. I äldre versioner av Windows gick det. Jag installerade Take Ownership och var tvungen att köra den tre gånger på mappen med omstarter av datorn emellan innan jag fick någon respons som liknade läsbarhet. Vid var körning av Take Ownership så associerade den nya datorn olika filer i cmd-promten. Det gick fortfarande inte att gå in mappen, men det gick att kopiera över de flesta av filerna. Efter ytterligare en omstart så gick det plötsligt att gå in i mappen också, så nu har jag lyckligt tömt ur alla filer jag ville spara. Många tack för tipset. Med vänlig hälsning från en begränsat datorkompetent gubbe
 44. 2 poäng
  ChristerE

  Måla på plast

  Till den modellen går det ju att välja ram, den kallas också The Frame. Kanske finns det någon annan variant som passar dig bättre. https://www.samsung.com/se/lifestyle-tvs/the-frame/design/ (Håller mig inte till ämnet, jag vet, men kanske okej att tänka/föreslå utanför boxen/ramarna ibland.)
 45. 2 poäng
  Pelle Penna

  Bitcoins?

  Jag vet inte heller något om detta, men precis som du skriver så luktar det skumt
 46. 2 poäng
  bengt 429

  LÖST Ljud-CD till USB

  Ok, bara att erkänna då. SBS från mig. Men till mitt försvar får jag lägga att bilen (och infomediasystemet) är helt nytt för mig. På mediaskärmen finns fyra val för sökning på USB. Album, artist, låt och fil. Jag har hela tiden använt album som sökval. Testade med sökvalet "fil" och fick då upp info med skivnamn och artist. Alltså det jag skrivit för respektive skiva.
 47. 2 poäng
  Pelle Penna

  LÖST Gott kaffe?

  men man får skilja på tid och tillfälle. Jag tycker fortfarande att kokkaffe över öppen eld vid något vattendrag i norrland är GOTT. Det hör liksom till, men hemma skulle jag inte vilja ha det.
 48. 2 poäng
  ChristerE

  LÖST Apple TV, Apple-ID och iTunes Store-konto

  Ja, nu fungerar det. Har inte hittat någon sida för att skapa ett iTunes Store-konto (som det finns för att skapa ett Apple ID) så jag bestämde mig till slut (sent i natt) för att installera iTunes i en dator för att se vad som kan göras i iTunes. Har, som sagt, inga andra Apple-prylar. Och där gick det ganska lätt att ange ett Apple-ID, vilket väl då skapade ett iTunes Store-konto. Så behövde iTunes (iTunes Store) och Apple TV'n "paras ihop", Apple TV'n dök upp i en lista i iTunes och när den markerades kom en kod på skärmen för Apple TV'n. Onödigt krångligt kan jag tycka, att behöva installera iTunes. Det går ju att skaffa abonnemang och spel som man betalar för, och då används väl iTunes Store som ett sätt att göra det. Men kravet på kontot skulle ju kunna komma först i samband med att något hämtas, eller abonneras på, som kostar pengar. Och tydligare information om att iTunes krävs, om jag nu inte missat information om det eller att det finns andra sätt att ordna kontot. Antar att kontohanteringen hanteras enklare i en IOS-enhet eller i en Mac, men jag är som sagt hänvisad till en PC/Windows-dator (och förmodligen många andra). Killen i videon pratar om generation 3, eller de äldre, så det problemet drabbades inte jag av. Min ska vara generation 5, som jag uppfattat ska vara ganska ny. Den finns inte med på svenska Wikipedia-sidan, senast uppdaterad 2020-03-20, men på motsvarande engelsk sida anges generation 5 vara från 2017. https://www.kjell.com/se/produkter/ljud-bild/mediaspelare/apple-tv-4k-5th-gen.-32-gb-p97590 https://sv.wikipedia.org/wiki/Apple_TV https://en.wikipedia.org/wiki/Apple_TV (En "rapport" hade kommit ändå, men tack för frågan.)
 49. 2 poäng
  Mathias G

  LÖST Koppla switch till router

  Kom fram till att detta var en switch jag fick med mig vid en flytt och att det inte är jag som köpt den. Var nog minst 15 år sedan jag köpte en 100 Mbit senast. Fixat annan nu 🙂
 50. 2 poäng
  Mikael63

  Vev till arbetsbänk?

  Veven har gått av på mitten så att säga. Både handtaget och fästet mot bänken är hel. Jag tog loss fästet för att se mått osv då jag tänkte att en vev måste gå att skaffa, lika enkelt som handtag, knoppar osv. Typ Clas Ohlson. Men så var inte fallet. Jag har hittat en del reservdelsvevar till andra prylar men de finns inte i butik. Jag skulle behöva se dem på plats för att avgöra om jag kan "mecka dit" den. Hade jag ägt en svets/varit svetskunnig hade jag kunnat göra en ny. Nu får jag leta *) reda på handtaget och se om jag kan limma ihop delarna. Det är "rillor" på baksidan som jag kanske kan nyttja för att förstärka limningen. *) Har denna "skrot-bänk" vid stugan i skogen.. ** Jag kom över en enkel paketkärra för flera år sedan. Dess ena plasthjul hade gått sönder. Skaffade nya hjul på Biltema/Clas/Jula och som stämde i bredd men inte i centrumhål (naturligvis). En av ungarnas snorkel visade sig ha perfekt storlek vad gäller inner & ytter diameter så jag sågade av två bitar och använde som bussning. Trots denna lösning så antar jag att hjulen kostade lika mycket som en ny paketkärra men det kändes liksom "HA! jag fixade den".
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...