Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2019-12-23 på alla områden

 1. 4 poäng
  Hockke

  Gott Nytt År

  Samma önskan till er alla! Jag måste dock få skryta lite med vilka vackra solnedgångar vi har här uppe i Västerbotten!
 2. 3 poäng
  vertpre

  Två systemdiskar med olika operativ

  Det har ingen betydelse vilken sata kabel du ansluter till Win 7 disken. Min systemdisk var i många år Disk1 istället för Disk0. Anledningen till att diskkontrollen startar är att Win 7 anser att det kan finnas dåliga sektorer på disken. Detta kan inträffa när som helst. Låt Win 7 genomföra diskkontrollen. Då får du besked om det finns några problem med disken. Skulle det vara så att diskkontrollen startar varje gång du startar datorn kan du ha råkat ut för en bug som finns i Win 7. Detta hände för mig när använde 7:an. Nu är det så länge sedan så jag minns inte hur jag gjorde för slippa diskkontrollen vid varje start. Vad det gäller ditt projekt med Win 10, har det ingen betydelse. Jag hittade den sidan där du läsa om buggen. https://www.datormagazin.se/2012/oonskad-diskkontroll/
 3. 2 poäng
  Thirteen

  LÖST Edge öppnas inte från e -postlänkar

  Skriv standardappar i sökfunktionen/förstoringsglaset. Du kommer till inställningar och standardappar. Där väljer du vilken webbläsare du vill ha som standard.
 4. 2 poäng
  Cecilia

  Två systemdiskar med olika operativ

  Att det ska gå bra. Ett par hundralappar låter för billigt och är troligen nycklar som bryter mot licensvillkoren. Måste du ha Pro i stället för Home? För Pro är avsevärt dyrare än Home. https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3230624 https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3230650
 5. 2 poäng
  Okej, jag har inte själv OO. I Libre Office ser det ut så här hos mig: Och i TextMaker ser det ut så här:
 6. 2 poäng
  Monshi

  LÖST Programmera bort Flygplansläge?

  brukar vara att man håller inne motsvarande FN-knapp en stund för att aktivera/deaktivera om funktionsknapparna ska vara F1, F2 osv eller aktioner (som att öppna epost, flyplansläge, ljusstyrka osv)
 7. 2 poäng
  Mikael63

  Gott Nytt År

  Gott nytt år!!
 8. 2 poäng
  mbgtmari

  En extra Partition??

  450 MB och 522 MB står det ju. Det är säkert något som behövs i datorn och som du inte bör ta bort.
 9. 1 poäng
  ChristerE

  Virusprogram

  Här en tråd från november om samma Segurazo. I artikeln som mbgtmari tipsade om står det: "It is important to note that some people install this so-called antivirus accidentally and later find it hard to uninstall it from the computer system. Typically, they cannot even find it in Uninstall a program (Add or Remove Programs) list in Control Panel." https://geeksadvice.com/remove-segurazo-antivirus/ Översatt med Google Översätt: "Det är viktigt att notera att vissa människor installerar detta så kallade antivirus av misstag och senare har svårt att avinstallera det från datorsystemet. Vanligtvis kan de inte ens hitta det i Avinstallera ett program (Lägg till eller ta bort program) i Kontrollpanelen." Lite senare i texten föreslås det att man avinstallerar med SegurazoUninstaller.exe. Inget jag skulle göra med tanke på att Segurazo inte är det som det utger sig för att vara. I den tråden står det inte på vilket sätt Förvirrad blev av med Segurazo, men Cecilias tips om Malwarebytes forum finns även i den tråden, så mitt tips är att följa instruktionerna från Malwarebytes.
 10. 1 poäng
  Cecilia

  Virusprogram

  Eftersom det inte gäller ett virus utan ett reklamprogram tror jag inte att Defender, McAfee eller Norton hjälper så mycket utan det är nog Malwarebytes (gratis) som gäller. Hur är det med din engelska, Torparen? Malwarebytes har beskrivit vad man ska göra för att få bort det på denna sida: https://forums.malwarebytes.com/topic/249582-removal-instructions-for-segurazo/ Fråga om det är något du inte förstår.
 11. 1 poäng
  Problemet löst! Wordpress skickade ett meddelande med en räddningslänk så att det gick att komma in igen.
 12. 1 poäng
  ChristerE

  Omstart krävs för att datorn ska starta

  Kan inaktivering av "Fast Startup" Mode lösa problemet? I Windows 8 och 10 är en vanlig start av datorn inte en kallstart, som man kan tro. Vill man få en kallstart får man göra en omstart av en startad dator. Osäker på om du kunnat göra en omstart, eller om du stängt av datorn efter att den inte startat korrekt för att därefter göra en ny start. Bifogar länkar till några artiklar så kan du kolla om det är värt att inaktivera "Fast Startup", som är standardinställningen i Windows 10. Är det en omstart du gör för att få igång datorn så är tanken alltså att inaktiveringen gör att en avstängning inte förbereder datorn för en snabbstart vid nästa datorstart, utan att varje start blir en kallstart. Tips om inaktiveringen finns i flera av artiklarna. Kollade någon som jag tyckte inte stämde helt och hållet, men du hittar nog, fråga annars. https://www.howtogeek.com/243901/the-pros-and-cons-of-windows-10s-fast-startup-mode/ https://www.windowscentral.com/how-disable-windows-10-fast-startup https://www.computerhope.com/issues/ch001762.htm https://www.nordichardware.se/nyheter/software-news/windows-8-kapar-uppstartstider-med-upp-till-70-aeven-med-harddisk.html
 13. 1 poäng
  Cecilia

  Omstart krävs för att datorn ska starta

  Fast blinkande streck är lite annat än muspekaren i Windows. För mig låter det mer som problem med Windows än med nätaggregatet fast säker kan man ju inte vara. Eller syns inte pilen längre eftersom du skrev "helt svart": Men om det är problem med Windows är det ju bra att köra Systemfilsgranskning och DISM-reparation: https://www.windowscentral.com/how-use-dism-command-line-utility-repair-windows-10-image Fast det som är under rubriken "Repairing issues with DISM using WIM image" verkar vara överkurs så när du kommer till den hoppa fram till rubriken "How to run SFC to repair installation problems on Windows 10".
 14. 1 poäng
  Flyfisherman

  Två systemdiskar med olika operativ

  Det du nu är gjort stör inte dina andra installationer. Överlag om du dessutom vill köra Linux tex. någon av Linux distributionerna rex. Ubuntu så kommer detta vid installation automatiskt att känna känna igen allting - såvida det finns plats på disken,.
 15. 1 poäng
  K Olagus

  Två systemdiskar med olika operativ

  Hej alla! Nu är det så många diskussioner kring vad som gäller kring W7 och W10 samtidigt att jag nog ligger lågt med användandet av W10. Vill gärna se vad diskussionen utmynnar i. Hur som helst, en ssd-disk har fått en W10 pro och installationen skedde med samtliga satakablar på de andra diskarna urdragna. P Mikael 63:s fråga svarar jag att vid alla ingrepp i mina datorer drar jag ur strömkabeln till burken , stänger av kontakten först, stänger även de grendosor jag använder för kringutrusningen. Efter installationen av W10 via usb till en äldre ssd-disk, kollade jag gränssnitt och lite annat. Tampades med alla uppgifter de ville ha, men det skall jag snart lösa. Därefter kommer jag att kolla om mina stora, dyra program vill fungera i W10. Men först vill jag se här på eforum att det finns en samstämmighet kring att köra 2 olika operativsystem på 2 olika diskar. Att W10 inte gör mitt W7 värdelöst, för då är det ingen mening för mig. Jag litar nämligen inte värst mycket på att W10 tar alla de programmen. Har absolut ingen lust att köpa nytt. Datorn är ombyggd att fixa W10, den är snabb och bra. Återstår alltså en fråga som inte riktigt klarnat: Kan det vara så att jag eventuellt (inte kunnat kolla än) har förväxlat sata-kablarna så att nu W7-disken använder den satakabel jag pluggade i disken med w10 under installation och därmed uppstod förvirring och diskkontroll jag inte hade begärt (avbröt). W10 är alltså INTE ipluggad nu utan allt är som tidigare minus att jag inte bör koppla upp mig då det inte längre kommer några uppdateringar till W7. K Olagus
 16. 1 poäng
  Cluster

  Windows Update

  Instämmer, det är rätt väg att gå om man tror att uppdateringarna kommer vara störande. Det är de väldigt sällan. Förstår inte varför man vill krångla till det så mycket för sig och riskera (garantera) att få framtida problem med såväl stabilitet som säkerhet.
 17. 1 poäng
  Mikael63

  Två systemdiskar med olika operativ

  Var datorn helt avstängd vid det tillfället?
 18. 1 poäng
  MH_resurrected

  Opera, mörkt tema, sökruta oläslig

  Jo, Det var därför jag körde den förut. Men min arbetsgivare har begränsat vilka webbläsare man kan installera 😝. Till min stora förvåning och glädje ingår opera och jag orkar inte bråka för att få in Vivaldi . Kör opera på jobbet och det är bekvämt att köra samma hemma (inte riktigt sant för där kör jag nog firefox 75% av tiden)
 19. 1 poäng
  MH_resurrected

  "Eller"-fråga

  I vanliga excel måste OM respektive ELLER flyttas åt vänster så att båda villkoren står i funktionen (alltså inte där du skulle skriva "och" i en mening) =OM(ELLER(A2=1;B2=1);"japp";"nix") =OM(OCH(A2=1;B2=1);"japp";"nix")
 20. 1 poäng
  bengt 429

  LÖST Firefox krånglar

  Testade med olika inställningar, men vissa av dem "fastnade" inte. Vid nästa start var de gamla inställningarna tillbaka. Var då nära att fösa in räven i sin lya för tid och evighet, men beslöt att ge den en sista chans. Avinstallerade och tankade ner på nytt (samma versionsnr som igår), och tro det eller ej, men nu hade räven frisknat till, och allt verkar normalt igen. Behöver inte godkänna kakorna här på eforum t.ex. m.m m.m.
 21. 1 poäng
  vertpre

  LÖST Firefox krånglar

  Har du annonsblockerare sparas det inte. Så är det i alla fall för mig. Inaktiverar jag uBlock Origin sparas kakor. Stäng av blockerare för eforum. Spara kakor. Aktivera blockerare igen.
 22. 1 poäng
  Pentti H

  Elcykelbatteriet dog...

  Lite lustigt. När jag kollade på tyska amazon igår var priset 391 euro (4 300kr) idag när jag var nära att beställa den så hade priset ändrats till 456 euro + frakt. Som tur var så skrollade jag långt i sökningslistan på resultaten bland vilka som sålde cykelbatterier och stötte på XXL som sålde batteriet för 4 500kr. Men det var förvånansvärt svårt, med tanke på att jag trodde Shimano var ett välkänt märke, att hitta försäljare i Sverige som sålde Shimano Steps för rammontering. Mest har de en jäkla massa varianter av Bosch och en fler för mig okända märken (varav ingen hade samma fäste och därför inte gick att montera på min cykel) En annan lustig grej. Jag skrev till Shimano i Sverige och förklarade att deras batteri inte alls degraderades utan dör direkt efter garantitiden och om de ville undersöka den för fabrikationsfel, om de nu inte hade en killswitch i den (vilket han förnekade ). Han som svarade tyckte inte jag skulle skriva till dem utan ta det med återförsäljaren (som om de skulle/kunde hjälpa mer än Shimano efter att garantin gått ut) men berättade att batteriet kan gå sönder om man tappar det eller hanterar det på annat sätt ovarsamt. Trots att jag utförligt berättat hur jag hanterat det, dvs varsamt just för att jag vet hur känsliga de kan vara + att den bara hade laddats kring 40-50 laddcykler (jag använder bara elmotorn vid jobbigare backar så jag laddar den typ en gång i månaden, men den ska hålla för 500 laddcykler påstår Shimano), men ändå dog den. Får väl vara glad över att de bemödade sig att svara i alla fall
 23. 1 poäng
  Mikael63

  virus

  Har flyttat tråden till lämpligare forumdel. Se denna tråd som första åtgärd:
 24. 1 poäng
  Mikael63

  LÖST Synk Office Outlook -> Google

  Nej, varken "Dela" eller "Publicera" fungerar och det tycks vara ett vanligt problem som Microsoft tycks vara medveten om. Jag har nu testat OGCS i några minuter och den lösningen tycks fungera bra. https://phw198.github.io/OutlookGoogleCalendarSync/guide/install
 25. 1 poäng
  Cecilia

  Ljud när Stör ej-funktionen slås av

  En liten sökning visade att du i alla fall inte är ensam om problemet utan tydligen kan det bli så att det blir ett ljud för varje gång det skulle ha blivit ett ljud under natten för vissa med Android 8: https://www.androidpolice.com/2017/09/26/feature-bug-oreo-dnd-turns-off-get-barraged-sounds-vibrations-pending-received-notifications/
 26. 1 poäng
  Mikael63

  Fattar trögt?

  Ser inte logiken? Varför vänta i sex timmar tills en ny tråd börjar följas? Och bara ibland? Tillägg: Skippar nu denna visning (All aktivitet) och använder ett eget flöde i stället..
 27. 1 poäng
  Mikael63

  App QR läsare/scanner till Android Samsung7

  För att från en dator logga in mot Handelsbanken och använda mobilt bankid så måste man skanna en QR-kod på webbsidan. Det gör man med appen mobilt bankid. För att skanna räkningar och betala dem med handelsbankens app så använder man den funktionen som finns i handelsbankens app. Om du besöker något ställe, låt säga en mässa, och där finns en QR-kod med texten "besök vår hemsida bla bla" så kan du behöva en "extern" app som kan skanna koden, om din webbläsare inte har den möjligheten inbyggd. Tillägg: Webbläsaren "Samsung Internet" som medföljde din telefon har den möjligheten.
 28. 1 poäng
  Cecilia

  Ersätta HP DESKJET 520

  Här är ett tips när det gäller parallellportsskrivare i Windows 10: https://h30434.www3.hp.com/t5/Printers-Archive-Read-Only/Possible-Solution-to-LPT-Port-Issues-with-Windows-10-Upgrade/td-p/5372582 Sen finns det tips när det gäller installationen här: https://www.windowscentral.com/how-install-older-printer-windows-10 Du kanske redan har gjort så med kolla för säkerhets skull. Observera att det finns två relevanta rubriker: Installing a local printer manually (i punkt 13 notera Quick Tip med inf-filen du laddade ner förut) How to install an older printer using incompatible drivers
 29. 1 poäng
  bengt 429

  LÖST Ext HDD i utforskaren

  Ja det fungerade än idag 😊 Nu har jag bara 1 USB disk i utforskaren.
 30. 1 poäng
  bengt 429

  LÖST Ext HDD i utforskaren

  Den som söker han finner. Hittade detta inlägg från 2016. Fyra år sedan, och tydligen än idag fortfarande samma problem. Blir att besöka regedit och ta bort en sträng. Sprillans ny dator och Windows, och ändå dyker sånt här upp. Jag har då faktiskt aldrig tidigare stött på detta.
 31. 1 poäng
  Cecilia

  Ersätta HP DESKJET 520

  3. Enklaste sättet att starta Enhetshanteraren i Windows 10 är att högerklicka på Start/Windows-knappen och välja det i menyn som kommer upp.
 32. 1 poäng
  fagerja

  Extern HD syns plötsligt inte

  Att testdisc inte hittar disken tyder på att USB<->SATA adaptern inte fungerar. En lösning kan vara att ta ut disken ur kabinettet och installera den internt. Endel externa diskar har adaptern integrerad på diskens kontrollerkort och då går det inte att installera internt. Har du prövat med andra USB-portar (för att utesluta fel på porten)? Jag rekommenderar att kolla på SystemRescueCD som Mikael föreslår.
 33. 1 poäng
  vertpre

  Delning av partition

  Det är ingen bra idé att göra det du vill. Vad jag förstår har du en hårddisk med två partitioner. Att göra en ny partition är inga problem men du kommer att få problem med datorn om du installerar ett äldre Windows efter ett nyare på samma disk även om det är på en annan partition. Det har med startfilerna att göra.
 34. 1 poäng
  Hankki

  LÖST Bridge Phohtosho

  Bridge är ju egentligen mer som en filhanterare. Om du högerklickar en bild kan du välja att öppna i camera raw, vissa filtyper öppnas även i camera raw vid vanlig dubbelklickning, som ju har de flesta reglagen som finns i Lightroom. Efter ”grundredigering” i camera raw kan du öppna bilden som då hoppar till PS. Det blir som att hoppa till PS från LR fast utan LRs katalogfunktion. Öppnar du bilden direkt i PS har du svårare att göra vissa grundredigeringar beroende på hur du är van att jobba dina bilder.
 35. 1 poäng
  Cecilia

  Hög Latens/Lag & Stutter

  På 5 GHz väljer du någon du är ensam om. På 2,4 GHz så ser du på WiFi Analyzer att kanalerna är breda och överlappar varandra. Om du har en granne på kanal 1 kan kanal 6 vara lämplig under förutsättning då att ingen använder kanal 4, 5, 7 eller 8. Det är bättre att dela kanal med någon än att ha en kanal som ligger ett eller två steg från någon annans kanal. Sen behöver du kolla vid flera tillfällen, t ex om någon är bortrest är det inte säkert att du ser den grannens kanalval nu.
 36. 1 poäng
  EasyCactus

  Hög Latens/Lag & Stutter

  Yes! Det var väldigt lätt faktiskt. När man söker på nummerkombinationen i sökfältet och får upp felmeddelandet i webbläsaren klickar man bara på texterna för att förstora och få upp alla rutor och texter och längst ner fanns då en liten text som var i stil med Continue to unsafe eller unreliable site anyways typ. Problem löst. Bara två tre klick på samma sida. Ser att en granne ligger på kanal 1, samma som mig för 2,4GHz-bandet. På mitt 5GHz-band ligger två andra grannar på kanal 44. Kan jag bara ta en kanal jag är ensam om? Finns det något annat jag ska tänka på? Mvh
 37. 1 poäng
  Mikael63

  Vilken typ av W10?

  Från samma artikel:
 38. 1 poäng
  Amandus

  Vilken typ av W10?

  Windows 10 är inget att sträva efter, är inte värt pengarna. Nej installera senaste Linux Mint 19.3, är det bästa system som kommit från Clem och grabbarna. Cinnamon är det mest polerade DE funkar klockrent och allt du behöver finns i deras repositories att ladda ner.
 39. 1 poäng
  Mikael63

  Vilken typ av W10?

  För mig verkar det vara en väldigt "kompetent" dator som borde "räcka" några år till. Ja, förutsatt då att man inte avser att spela de allra "värsta" spelen kanske. Man behöver ju inte byta dator bara för att skaffa Windows 10.
 40. 1 poäng
  Cecilia

  Gott Nytt År

  Gott Nytt År till dig och alla andra! 🥂 🎆 🎇
 41. 1 poäng
  Gistav IIII

  Kalkylatorn trasslar

  Tack för tipset. 😀 Det finns ju ersättare till kalkylatorn men visst är det konstigt. Jag tar i ordentligt och byter till Linux istället. Kört det parallellt i några år. Tack för hjälpen.
 42. 1 poäng
  Streama innebär att uppspelningsenheten är på annan plats och spelas via internet till din enhet(dator, mobil etc) Med Offline menas att du kan se materialet utan anslutning till internet. Filmen/låten finns nerladdad till din enhet(dator, mobil etc) Flera streamingtjänster som t ex Netflix och Spotify låter dig spara tillfälligt på din enhet och spela utan internetanslutning. Bra om man ska tillbringa en tid utan eller med dålig/kostsam internetanslutning.
 43. 1 poäng
  K Olagus

  Två systemdiskar med olika operativ

  Hej alla! Tack för ert engagemang! Dock känner jag mig lite skrämd när jag läser vad som skulle kunna hända om jag installerar W10 på en annan ssd och låter min gamla W7 Pro vara kvar. Detta behöver nog redas ut för mig, för det är onekligen överkurs. Och det tycks råda delade meningar här. Först bara: Jag har mycket riktigt en möjlighet att snabbvälja vilken disk som skall starta genom att trycka F11. Då syns systemdisken (ssd) och mina andra mekaniska diskar som bara har lagrade filer i datorn. Om jag fattat rätt, så är det kritiska ögonblicket när man installerar W10 och samtidigt har ström och SATA inkopplad på W7-disken? I det läget skulle det kunna bli problem med min W7-disk för att Windows inte skulle acceptera en andra systemdisk? Är det alltså riskfritt om jag pluggar ur såväl kraft- som SATA-kabel ur W7-disken under installation av W10? Kunde det ialla fall hända otrevligheter på min W7-disk sedan, när båda är inkopplade och jag väljer den ena eller andra vid uppbootning genom att trycka F11? T.ex. via uppdateringar som du jannejanne skrev? Vad jag INTE tänker ge mig på är att göra en särskild partition för W10 på W7Pro. Bara så det är klart. Inte heller köra något virtuellt eftersom det är tunga program som Photoshop, Lightroom och Soundforge m.fl som körs. Kan bara föreställa mig hur jag enkelt skapar kaos då jag sitter med flera lager i Photoshop och kör det hela virtuellt. Tror inte på det. Det jag eventuellt kan göra, är att ladda ner en testversion av W10, koppla ur W7 helt och installera W10 och se vilka av alla mina dyra program som funkar. Jag har förstått att man kan köra med ett val "kompatibilitetsläge". Enda haken som jag ser det här, är att det bara är en testversion och att man kanske inte kan installera hur och vad som helst? Och har då moderkortet eller nätaggregatet (?!) hunnit uppfatta att jag har en W10 och sen sabbar min W7? Många tankar och funderingar... K Olagus
 44. 1 poäng
  jannejanne

  LÖST Computersalg - nej tack.

  Talde för några år sedan med en Butikschef, livsmedelsbutik. Man skulle införa ett system med automatisk beställning av nya varor från tidigare lagersaldo och försäljning. Problemet var att lagersaldot också minskas av "svinnet" och "hur stort svinnet var" för olika varor ingick inte det automatiska systemet. Så han hade beslutat att man skulle börja med att använda automatiska beställnings systemet till hundmaten. Jag har idag upplevt något liknande "lagersaldo" ! Region Skåne har beslutat sig för att införa ett nytt system för kollektivtrafiken. Och lägga ner det gamla systemet med Jojo-korten. Och en lämplig tidpunkt införa systemet är väl när kollektivtrafiken är låg ? För ALLA är ju mest lediga under Jul och Nyårshelgerna ! Dvs den 14 december 2019. Man anade dock oråd och förlängde "stoppet" till 14 januari. När jag kom till Skåne på kvällen 21 december fanns det 4 "Trafikvärdar" utanför Skånetrafikinformationen. En tog hand om mig och satte mig i kön. Som var obefintlig. Inne på Skånetrafikinformationen fanns en ordningsvakt som skickade mig till rätt lucka och några minuter senare hade mitt Jojokort blivit ett resekort med 3 resor. Bra jobbat ! Idag vid 13-tiden på väg hem var kön in till Skånetrafikinformationen ca 15 personer ! Nåja vi har inget att skryta med i Västra Götalandsregionen. När det nya systemet infördes för några år sedan var det också kaos. Varför väljer alla regioner att utveckla något eget ? Varför inte köpa något befintligt ? Ja Västra Götaland var tvungna åka ända till Nya Zeeland (eller var det Australien) för att hitta något system som kunde passa för en modernisering av Regionens kollektivtrafik...... 20200116 Var i Skåne efter Nyår. Träffade en bekant som jobbar och använder kolektivtrafiken för jobbresorna varje dag. Fick reda på att för hennes del gällde det gamla Regiontrafik systemet i Skåne JoJokorten tom Februari ! Nya systemet för kollektivtrafiken är mycket enkelt. Skåne är indelat i bara 3 regioner ! Så jag bad att får en Regionkarta. På resecentrum i Helsingborg. Men det kunde jag inte få. För regionerna räknas från den hållplats du befinner dig på. Så det finns i princip en regionkarta för varje hållplats i Skåneregionen. För min bekant innebar det här att om hon på fritiden reste från X-stad S-hållplatsen till Y-köping så kostade det ca 150kr men om hon valde biljett från X-stad S-hållplatsen till Z-hållplatsen i Y-köping, strax före centrum Y-köping, ja då kostade det ca 75kr. Hade hon kommit på. Enkelt och överskådligt. Eller hur ?
 45. 1 poäng
  Thirteen

  Sony WF-1000XM3

  Sett det här? https://www.sony.se/electronics/support/articles/00232601 För träning finns en kategori av hörlurar som är mer anpassade för just träning. Det vill ju gärna bli svettigt. De hörlurar du nu funderar på hör till en kategori som vi skulle kunna kalla tekniska landvinningar och kräver med stor sannolikhet varsamt handhavande för att hålla en längre tid.
 46. 1 poäng
  Brimsgutten

  Microsoft

  Jag har fått min nya dator installerad i dag. Har köpt en Lenovo för 6 000 kr. Den blir nog bra. Men jag behöver avreagera mig. Jag säger bara: Microsoft. Vilken förbannad sk-t! Jag ber om ursäkt för mitt språk, men jag är väldigt arg. Ett sånt otroligt strul! Jag ångrar redan att jag inte köpte en Mac. Då hade jag väl sluppit Microsoft. Min datorkille har varit hos mig i två timmar i dag, och han löser nog aktuella problem beträffande Microsoft. Men jag vill naturligtvis inte ringa honom kvällen före Julafton. Så jag får vänta till på fredag. Jag kommer inte på hur jag skall få ett verifieringsmejl från Microsoft, så att jag kan bekräfta min e-post adress. Men jag klarar mig utan e-post mellan Jul och Nyår.
 47. 1 poäng
  Monshi

  Microsoft

  Du måste inte sätta upp ett konto hos MS, det går att gå runt om du vill. Gömt iofs men går fortfarande. Om du nu vill ha MS-konto, skjut upp det någon dag kanske? https://support.microsoft.com/en-us/help/4026923/windows-10-create-a-local-user-or-administrator-account
 48. 1 poäng
  Thirteen

  Antivirusprogram, rapporter och tester

  SE Labs Home Anti-Malware Protection October-December Länk finns nu överst i post #4
 49. 0 poäng
  Mikael63

  Gammal platta som "dashboard"?

  Ja, typ. Åtminstone till någon form av "smart" utrustning men kostnaden för detta kommer att vida överstiga införskaffandet av en bra inne-/utetermometer, var man nu hittar en sån? Bra alltså. Inser att iPad,en inte bara är gammal och trött, den är orkeslös. T.o.m App store kraschar och fungerar inte då paddan är för gammal för den app som finns att hämta. Tillägg: paddan är så trött att det laggar när man försöker ställa tiden och även om man gör det så visas ändå fel tid. Lägger ner projektet.
 50. 0 poäng
  DePhaz

  FireFox kraschar oförklarligt var 30:e minut!

  11:e oktober!? Det var länge sedan! 😶 Nåja, så blir det när tiden går för fort... Har inte haft möjlighet att undersöka disken närmare. Tror jag bara byter ut den på grund av hög ålder. Dum som jag är har jag inte kontrollerat om den nya hårddisken är felfri (den har legat på lager och är så ny att den är ouppackad). Jag har kört vidare med FF som ibland har kraschat oftare och ibland inte alls. Börjar misstänka att det är något med moderkortet för ibland får jag störning på ljudet när jag startar Google translate. Jo, det är sant, men bara då...🙃 Misstanken ligger i att komponenterna stör varandra. Ja, min dator är byggd av begagnade delar. Jag kikade på den backuplösning som Mickael63 föreslog. Hoppas att programmet är lättanvänt och att det verkligen kan göra en klon 1-1 av min disk för det är det jag vill ha. Allt ska med. Får kika på det. Har någon konstig förkylning just nu och är helt orkeslös i kroppen.
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+01:00


×
×
 • Skapa nytt...