Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

(Visar mest gillat innehåll sedan 2018-02-18 på alla områden)

 1. 4 poäng
  felix

  Långsam laddning av Eforum

  Hej igen, Nu har jag nyss uppgraderat servrarna till en nyare version av php som är snabbare än föregångaren och hoppas ni märker av en förbättring? Framöver ska jag se om det går att göra fler optimeringar för att få forumet att ladda snabbare. En bov är tex de autogenererade profilbilderna som är mycket större än de behöver vara (500x500px) när de oftast visas mindre än 90x90. Eventuellt stänger jag av dom och ersätter med en anonym avatar som vi hade tidigare tills det är löst.
 2. 3 poäng
  mbgtmari

  Grattis på Pi-dagen!

  Pi-dagen fyller 30 år idag och hyllas med en Google-doodle. Så Grattis på Pi-dagen till alla matematiksnillen på Eforum och även till alla oss andra, för pi känner vi ju till och att matematik är viktigt vet vi också. https://www.youtube.com/watch?v=RsDRdDbRBZo
 3. 3 poäng
  .M

  Root certifikat av Daniel, va 17??? (:-)

  Om du får upp det där i din browser så tolkar jag det som att certet fortfarande är kvar i antagligen din dator eller i din nya router. Börja med att öppna startmenyn, skriv cert och då borde du få möjlighet öppna programmet för att hantera certifikat. Där kan du kolla om du hittar certet på din dator och ta bort det.
 4. 3 poäng
  fagerja

  LÖST Utseendet på en IP-adress

  Den övre är IPv6 adress och den nedre IPv4. IPv4 är äldre och på väg att fasas ut och ersättas av IPv6. IPv4 adresserna har tagit slut.
 5. 3 poäng
  Thirteen

  Intressant Ad Blocker test

  Intressant Ad Blocker test
 6. 3 poäng
  asa-nesse

  LÖST Adblock Plus

  Tack för svar som hjälpte mig. Jag hade tagit bort Adblock korrekt men när jag tittade igenom tilläggen såg jag ett annat tillägg som heter Windscribe som tydligen bland annat fungerar som en annonsblockerare. Efter att ha avinstallerat även detta så funkar det som det skall. Så nu skall jag ominstallera AdBlock och avaktivera det på vissa sidor.
 7. 2 poäng
  Jag har 13 mailkonton, varav 3 GMail, som alla går till samma inkorg. Jag har Office 2016, men det var likadant i Office 2013. Det hela är enkellt, markera ett konto, klicka på Byt mapp knappen och välj den mapp du vill ha alla mail till inkorgen i. Funkar utan problem direkt.
 8. 2 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Ledsen, det blev nog lite felöversatt i brådskan utan det gäller nog snarare ett filformat, ett alternativ till .png, .jpg osv.
 9. 2 poäng
  Cecilia

  Uppdatera Android

  Det är Android version 7.1.
 10. 2 poäng
  fructis

  Root certifikat av Daniel, va 17??? (:-)

  Tack Stormuffin för info, Nu har jag hittat platsen där alla "Trusted Root certifikates" sparas. Hittade lite info om Daniel, som verkar användas över många "devices". Måste läsa på lite mer. Nå de här tar nog tid att förstå... så är de ju alltid när man får nåt tjorv med datorn. https://www.pcworld.com/article/3009143/security/millions-of-embedded-devices-use-the-same-hard-coded-ssh-and-tls-private-keys.html
 11. 2 poäng
  Internetuppkoppling får nog inte så många nya trådar längre, det är mindre problem med anslutningshastigheter och annat liknande numera. De två nätverksforumen ska ju handla om problem i det lokala nätverket, och framför allt så kan man ju slå ihop Nätverket - hårdvara och Nätverket - programvara samt förtydliga med lokalt nätverk i så fall. Det jag har funderat på när det gäller den kategorin är att skapa ett nytt forum som heter typ "Webbplatser" där frågor om webbmejl, Facebook-problem mm kan samlas i stället för att hamn i Internet - övrigt dit många har svårt att hitta. Absolut bra med en massa spånande!
 12. 2 poäng
  21. Än så länge har vi väldigt få frågor om Hemautomatisering så att sätta upp ett forum för det nu känns tveksamt. Däremot kan man ju utöka beskrivning för El & övrig hemelektronik så att den nämner hemautomatisering, eller byta namn på det forumet. Önskar att forumen inte blir för små utan att det verkligen finns aktivitet i dem.
 13. 2 poäng
  Håller med Flyfisherman om punkt 6. Låt Surfplattor och Mobiltelefoner vara kvar för det förstår alla vad det är! När det gäller ändringen att slå ihop 10, 11 och 12 så verkar det vettigt för mig, som inte brukar skriva i Databaser, System- och Webbutveckling. Men det är bäst att låta de kunniga inom dessa områden, som t ex .M, säga vad de tycker. Inte spelar jag några spel heller men eftersom spelaren Flyfisherman inte protesterade mot ändringsförslaget lär det vara okej. Jag tycker inte det spelar så stor roll om nya versioner kommer först eller sist bara de står i åldersordning. 3. Det är sant att det inte är så många frågor om Print- och trycksaker men det vete fåglarna var det lilla ämnet ska placeras. I kategorin Ordbehandling kanske? Det låter som om "övriga säkerhetsfrågor" skulle bli ett stort ämne. Men det kanske inte gör något. De som vill klaga över spam i e-posten hittar förmodligen dit.
 14. 2 poäng
  Pkt. 6 kanske man bör tänka på om det är en ovan användare eller kanske någon som inte har så mycket erfarenhet av en surfplatta eller mobiltelefon och nyss införskaffat en sådan, så kanske inte alla vet vad Android och IOS är. Dessutom finns det surfplattor med Windows på tex. Surface Book. Jag kan tycka att dom gamla namnen representerar hårdvarukategorierna rätt bra och tydligt. Alternativt att lägga till operativsystemnamnet efteråt, men då blir det onödigt krångligt samt ytterligare ett forum. Ps. I övrigt har jag inga synpunkter utan tycker det ser bra ut. Också en undran: i vilken kategori hör en e-bok läsare till? Även om det inte just varit nån tråd om dessa, än så länge.
 15. 2 poäng
  Cecilia

  Inkluderingsfiler

  @christian++ Man kan öppna inkluderingsfiler (.h-filer) i godtyckligt program som kan läsa textfiler, t ex Anteckningar eller den editor som du använder för att skriva dina program. Mappen kan nog variera mellan olika kompilatorer. Du får söka efter någon vanlig .h-fil, t ex stdio.h.
 16. 2 poäng
  Pelle Penna

  LÖST Vart har 5 ghz kanalen tagit vägen?

  Nu har Elgiganten bytt ut routern (tack för det) och än så länge verkar det att fungera, trots att det är samma modell.
 17. 2 poäng
  Pelle Penna

  LÖST Hur får jag större text i Outlook jämnt?

  I Outlook.com Logga in förstås. Leta rätt på det lilla kugghjulet uppe till höger. Klicka på Alternativ. I den nu öppnade vänsterkanten gå ned till Layout och därefter Meddelandeformat. Där ändrar du till det du vill ha. I MS Outlook. Arkiv, alternativ, epost och därefter MALLAR och Teckensnitt
 18. 2 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Igår kom bygge 17115 ut och den enda nyheten är inställningssidan för sekretess, men det är många fixar och än så länge inte ett enda känt fel. Dags för release? https://blogs.windows.com/windowsexperience/2018/03/06/announcing-windows-10-insider-preview-build-17115-fast/
 19. 2 poäng
  Mikael63

  Nu ger jag upp med den här skiten (Blocket)

  Tror som jannejanne. Om annonsören skulle vara ute efter att blåsa dig på pengar - varför fullföljdes då inte detta?
 20. 2 poäng
  .M

  Problem med repeater

  Jag har en repeater för att få bättre signal i sovrummet. Och när jag satte den i "vanligt" repeater-läge där den har samma namn som mitt nätverk brukar ha, dvs om mitt nätverk normalt har namnet Snurrilutt så hade även repeaterns nätverk det namnet då blev min surfplatta lite fundersam till vilket nät den skulle ansluta då den kunde se båda. Och verkar som den försöker hoppa mellan de två näten och då blev anslutningen riktigt dålig. Så jag döpte om repeaterns nätverk, då förstod surfplattan att den skulle vara ansluten till det nätet och det blev stabilare anslutning. Så du kanske kan prova något liknande med att ha olika namn på dem?
 21. 2 poäng
  Mikael63

  LÖST Ladda ned APK från butiken?

  Jag brukar hämta från apkmirror. Ex. AndroidAuto En APK är som en motsvarande EXE/MSI dvs. en installtionsfil. Man kan välja att öppna den (dvs. köra den) eller installera den m.h.a. MyPhoneExplorer. Senaste Edge är väl https://www.apkmirror.com/apk/microsoft-corporation/microsoft-edge/microsoft-edge-1-0-0-1656-release/microsoft-edge-1-0-0-1656-android-apk-download/
 22. 2 poäng
  Hampux

  LÖST Radera rader i WIN 7 registret

  Jag gjorde ett försök, men det blev inte bra. Troligen gjorde jag något fel. Jag har därför bestämt mig för att rensa hårddisken och därmed även registret samt installera på nytt och blir samtidigt av med ett par andra problem, som jag har. Tack för all hjälp
 23. 2 poäng
  Monshi

  LÖST Pass inom EU?

  Pass behövs inte men du måste kunna visa din nationalitet och då krävs ett pass eller ett (nationellt) ID-kort (ej körkort eller vanligt ID-kort) som bekräftar din nationalitet. Med andra du måste ha med pass.
 24. 2 poäng
  Monshi

  Överföra VHS till PC med Video Grabber

  VLC kan det exempelvis. Vet inte hur bra den är på det då jag inte testat det. Fördelen med MPEG4 är att filerna blir betydligt mindre men MPEG2 fungerar bra det med.
 25. 2 poäng
  vertpre

  Duger Windows Defender..?

  Kontrollera att "Reglerad mappåtkomst" är på. Det ger extra skydd mot t.ex. ransomware malware.
 26. 2 poäng
  vohubbe

  Windows Insider Preview

  MARCH 2, 2018 Announcing Windows 10 Insider Preview Build 17112 for Fast By Dona Sarkar and Brandon LeBlanc Hello Windows Insiders! Today, we are releasing Windows 10 Insider Preview Build 17112 (RS4) to Windows Insiders in the Fast Windows Mixed Reality There are two issues impacting the usability of Windows Mixed Reality on this Windows Mixed Reality runs… Read more
 27. 2 poäng
  Flyfisherman

  Mozilla Thunderbird - manual?

  Hej, Det är absolut inga problem att flytta sin Thunderbird (hädanefter kallad TB) e-post till annan disk eller partition. Det har jag själv gjort för många år sedan, då jag endast hade en SSD med begränsat utrymme och sparad epost sedan mer än 10-år tillbaks med mer än 10 GB på. Utan kan då även efter ominstallation av Windows och nyinstallation av TB sedan i efterhand konfigurera upp denna att ta min sk. e-post mapp från annan enhet. Lite bök blir det, men inga problem och detta har jag kört med i minst 5 år. Börja med att skapa en ny TB e-post mapp (valfritt namn) på din d, e, f eller vilken som helst disk och leta reda på hela e-post mappen på din c-disk: och kopiera över denna. Denna ligger under C:\Användare\"anv.namn"\AppData\Roaming\Thunderbird\Profiles\"profilkonto"\Mail Sedan: TB > Verktyg > Kontoinställningar > Serverinställningar anger du => Lokal katalog den nya sökvägen TB > Verktyg > Kontoinställningar > Lokala mappar => Disk tex. d, e, f etc. (åtminstone är det så jag har gjort). Kontrollera detta gör du genom att titta efter tidsstämpling på ändrade filer om du tex. skickar ett e-post meddelande till dig själv och detta är viktigt. När du ser att detta fungerar tar du helt enkelt bort den gamla mail mappen på c. Detta går att göra för alla konton kopplade till TB men efter en ominstallation av Windows tex. så måste man komma ihåg att återkonfigurera TB till denna nya e-post mapp eller e-post mappar för respektive konton. Och när det gäller att skapa nya TB konton - inga problem dessa kommer per automatik att läggas i nya mappen på den nya disken. Här finns annars en guide: http://kb.mozillazine.org/Moving_your_mail_storage_location_(Thunderbird) Mvh
 28. 2 poäng
  .M

  Högtalare till PC

  Det finns högtalare med inbyggd förstärkare, även små. En bra indikation på att dom har inbyggd förstärkare är att dom kräver extra strömförsörjning. Finns varianter med både USB och ström ifrån väggen. Så om du sneglar i din favoritbutik börja med att kolla på högtalare som har strömförsörjning så kommer du säkert hitta rätt.
 29. 2 poäng
  vohubbe

  Windows Insider Preview

  Nu var det nytt igen... FEBRUARY 27, 2018 Announcing Windows 10 Insider Preview Build 17110 for Fast By Dona Sarkar and Brandon LeBlanc Hello Windows Insiders! Today, we are releasing Windows 10 Insider Preview Build 17110 (RS4) to Windows Insiders in the Fast What’s new in Build 17110 Improvements for Enterprise Customers in RS4 Enterprises can now run custom actions during feature update:… Read more
 30. 2 poäng
  Och mitt svar blir som tidigare att jag tror inte att det går. Men OM jag utgår ifrån att möjligheten finns att det räcker med en mapp eller fil från Vista, hur har du då tänkt att kunna visa den på en dator utan OS? Har du tänkt integrera mappen i Win 7 DVD skivan? Någon annan möjlighet kan jag inte tänka mig.
 31. 2 poäng
  .M

  Gamla utséendet som alternativt tema?

  Eftersom utveckling ändå ligger mig ganska nära om hjärtat så skulle jag föreslå följande uppdelning. Slå ihop Databaser, Systemutveckling och Webbutveckling till en överkategori, som vi kallar något i stil med "Programmering och databaser", dom två går ju oftast hand i hand så det verkar rimligt. Sen lägger man där forumen, Databaser, Systemutveckling och Webbutveckling. Att PHP, Javascript och ASP.NET hamnar i samma forum är trots allt ok. Egentligen är det enda svarta fåren Webanalys, design och webbserver. Och är man petig så kan man ju skapa ett övrigt-forum där man lägger dom trådarna.
 32. 2 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Bygge 17107 är nu ute med en förändring när det gäller Windows Update och många buggfixar, och några få kända fel. Märks att det är nära release nu. https://blogs.windows.com/windowsexperience/2018/02/23/announcing-windows-10-insider-preview-build-17107-fast-ring/
 33. 2 poäng
  Cecilia

  Enormt seg dator

  Med tanke på att det ser ut som att hårddisken bara klarar av några få MB/s innan den är fullt upptagen funderar jag på om det har hänt något med hårddisken. Jag föreslår en test av den och eftersom det är bäst att göra det med hårddisktillverkarens eget testprogram gör så här: Högerklicka på Start/Windows-knappen och välj Enhetshanteraren. Expandera Diskenheter och skriv här (eller bifoga en skärmbild) vad det står för diskenhet(er) så kan vi hjälpas åt att hitta rätt testprogram.
 34. 2 poäng
  felix

  Långsam laddning av Eforum

  Tack för feedbacken! Vi hoppas kunna få det att gå lite snabbare framöver. Ska försöka få till en uppgradering av php snart som har en del prestandaförbättringar bland annat. Återkommer när det är uppgraderat (förhoppningsvis under veckan).
 35. 2 poäng
  Monshi

  Överföra VHS till PC med Video Grabber

  VLC har inbyggda codecs för det mesta. För att media player ska klara det måste du installera rätt codec i windows. Och mitt tips är att spara i modernare format än mpeg. Många mediaspelare klarar h.264 exempelvis.
 36. 1 poäng
  mbgtmari

  Svart videouppspelning

  "1. Vad behöver jag för att se Aftonbladets webb-tv? På Windows: Internet Explorer 6 eller 7, Windows Media Player 9+, Flash Player 8+ eller... Firefox 1.0+ QuickTime Player 7+ Flash Player 8+" Jag betvivlar att dessa gamla FAQ fortfarande gäller. Vad använder du för webbläsare Walium och har du någon reklamblockerare i den? Jag har också råkat ut för att bildrutan varit svart. Detta har hänt i Firefox. Då har jag testat om jag kan se samma videoklipp i Google Chrome. Har bildrutan varit svart där också har jag testat i Internet Explorer där jag inte har någon reklamblockerare alls. Jag föreslår att du gör samma sak om du har flera webbläsare installerade, för det har du väl?
 37. 1 poäng
  Brandklipparen

  Svart videouppspelning

  Hej! Här kan du se vad Aftonbladet föreslår vid problem med webvideor. De använder alltså Flash som läsare. http://wwwc.aftonbladet.se/special/webbtv/faq/index.html Vilken webbläsare använder du? I Edge ska Flash ingå och uppdateras via Windows uppdateringar. Om du kör en annan kan du pröva att avinstallerar din nuvarande version av Flash, startar om datorn och laddar ner och installerar senaste utgåvan. Anders
 38. 1 poäng
  rolfr

  LÖST Förminska en logga

  Tack för tipset, körde en konvertering hos online-convert.com. Det blev inte bra med texten, så liten och kladdig som den blev. Körde plan B istället och kapade bort texten och behöll bildbiten.
 39. 1 poäng
  Solspindeln

  VA!! "testa lösenord" !!!!

  Jag skriver inte var man "testar" men Tommy K Johansson på TKJ.se har inga problem med detta.... att man ska skriva in sitt lösenord för att testa om det läckt ut... Visserligen kan man göra detta när man PRECIS BYTT lösenord, men jag har en Stark känsla av att den oinformerade surfaren inte förstår faran med att blotta sig så kapitalt. TKJ har varit "....intressant"... men.... nä! det intresset har svalnat kapitalt.
 40. 1 poäng
  Slå ihop alla Office-forum inklusive VBA från systemutveckling? Eller i alla fall Excel+VBA (Med några antika undantag handlar de flesta VBA trådar om Excel) Hmm, det känns som om vi backar bandet. Vi kanske skall kolla webbarkiven och se hur Eforums kategorier såg ut innan volymerna tvingade fram uppdelningar Förra årtusendet är kanske lite för grovt: https://web.archive.org/web/19981111191530/http://eforum.idg.se:80/ Men 2004? Med tanke på volymerna så fungerade de grövre grupperna bra. https://web.archive.org/web/20040331002554/http://www.eforum.idg.se:80/
 41. 1 poäng
  Ny kategori: Hemautomatisering?
 42. 1 poäng
  Förslaget kommer från mig från början, så jag är helt ok med ändringen. Även om man använder en Surface, Surface Book osv som surfplatta så är det trots allt en dator med Windows på. Även kommande Windows 10 for Arm är ju i stort sett samma sak som vanliga Windows och de flesta frågor kring dessa system kommer antagligen hamna i Windows forumet. Slå ihop de äldre Windows versionerna till ett underforum så Windows 10 och Äldre Windows finns kvar. Sen kan man tagga inlägg med vilken windows version det gäller.
 43. 1 poäng
  Cecilia

  LÖST E-mail adresser

  Google är ju en fena på sökningar så den letar nog bland alla adresser som den någonsin har stött på i dina mejl, och inte bara i kontakter. Sidan https://www.pcworld.com/article/250788/remove_an_email_address_in_gmail.html beskriver hur man får bort den inaktuella adressen. Dock är sidan från 2012 så det är ju möjligt att det inte längre stämmer. Säg till om det är något av engelskan du inte förstår, använd gärna http://translate.google.com/ för att översätta till svenska också.
 44. 1 poäng
  Cecilia

  Nätverkskabel och 220 V kabel

  Då är det ju lugnt både säkerhetsmässigt och när det gäller störningar.
 45. 1 poäng
  canardlover

  Duger Windows Defender..?

  STORT TACK vertpre för tipset om Reglerad Mappåtkomst. Den var faktiskt avslagen som "default" i min färska 1709 men nu är den aktiverad. Skydd mot "ransomeware" skadar verkligen inte..!!
 46. 1 poäng
  .M

  Bildskärm för gaming, eller?

  Att du har en "gejming" skärm till en lite äldre dator du inte använder att spela på gör inte speciellt mycket. Du kommer ju dock antagligen få betala för funktioner du inte använder, som g-sync osv. Så ja, du kan nog spara pengar på att köpa en skärm utan speciella gaminganpassningar, men det kommer fungera minst lika bra. Jag har en skärm som har bildförhållande 21:9, dvs samma som biofilm. Tycker det fungerar jättebra. Ser jag film som är anpassade för andra bildförhållanden så får jag svarta kanter till höger och vänster, samma sak för spel som inte utnyttjar bredden helt och hållet. Vanliga program i Windows osv kan du ju själv ställa in om dom skall vara maximerade eller inte så det kommer du inte ha några problem med.
 47. 1 poäng
  Mikael63

  Enormt seg dator

  Frågan är snarlik denna tråd: https://eforum.idg.se/topic/355538-muspekare-som-fastnar-på-skärmen/ Du behöver klicka på rubrikerna så att listan sorteras så att man kan se vilket program/tjänst som slukar mest för de respektive kolumnerna.
 48. 1 poäng
  Cecilia

  Gratisprogram för redigering av Youtube-klipp

  Och jag hävdar att det kan vara ett lagbrott att ladda ner gratisprogram på samma sätt som betalprogram. Det handlar om vad upphovsrättsinnehavaren (i detta fall Microsoft) har gett ut för rättigheter. Har de t ex i licensvillkoren skrivit att ingen annan får distribuera programmet så gäller det oavsett om det är ett gratis- eller betalprogram. Det är inte en av Microsofts webbsidor. Det står t ex och följer man länken som kommer strax efter den texten så kommer man till en Microsoft-sida där det står att Microsoft inte längre erbjuder nerladdning av Windows Essentials (som inkluderade Movie Maker).
 49. 1 poäng
  Mr Andersson

  Skadad laptopskärm - fukt?

  Problemet med vatten är inte vattnet i sig själv, utan allt annat det innehåller (salt, kalk, mm) som inte går att torka bort med en hårfön. Förhoppningsvis har inte vattnet gått in i själva panelen, utan antingen lagt sig mellan panelen och bakgrundsbelysningen (eftersom skärmen fungerar och ger rätt färger) eller mellan frontglaset (plasten) och panelen. Om du är lite händig kan du montera isär skärmen och dela de olika delarna och torka av dem med en mikrofibertrasa. Om inte skärmen är väldigt hopmonterad där man inte kan dela den utan att förstöra den (= köpa ny). Att touchfunktionen fungerar är inget konstigt, den har ingenting med själva skärmen att göra. Det är inte pixlarna som är tryckkänsliga utan ett av lagerna i skärmen som är känsligt för elektriciteten i våra fingrar och skickar det vidare till ett antal sensorer. Det är därför även en krossad skärm på en smartphone fortfarande har fungerande touchfunktion, fastän man knappt kan se vad skärmen visar.
 50. 1 poäng
  jannejanne

  Nacken bruten

  Flyfisherman, jag förstår du är jätteledsen med kompisen svårt skadad. Tråkigt ! Det enda positiva jag kan se är att du just nu kan skriva på eforum och slipper framföra dina kondoleanser till kompisens nära och kära. För det var ju nära. Vad det gäller användningen av mobil så satt jag och sökte en kontakt på mobilen för många år sedan när jag i sista ögonblicket upptäckte jag var på väg in under en lastbil. En tankeställare för mig. Ringer det nu när jag kör så svarar jag normalt inte. Utan ringer upp vid tillfälle när jag kunnat stanna. Och bäst är väl detta. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2652015/Texting-driving-slows-reaction-times-drink-drugs.html Tänkte på ovan länk när jag idag läste https://www.expressen.se/gt/linneas-sista-samtal-innan-svara-kraschen/ Men det är väl en felaktig slutsats. Forskning på Engelska hen kan inte gälla Svenska hen ? För då borde vi ju sett den Engelska typen av varningar från Trafikverket !?
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+01:00
×