Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2019-09-22 på alla områden

 1. 3 poäng
  Borde väl funka med något sådan här https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/natverk/natverkskort/linksys-usb3gig-usb-3-0-to-gigabit-ethernet-adapter/1003527.8930/?gclid=EAIaIQobChMIgY3nwfGt5QIVQ7UYCh0IOwJeEAQYAyABEgL3vfD_BwE
 2. 3 poäng
  kiwi01

  Ökning av Ram-minne

  Jag har länge varit missnöjd med min långsamma dator, inte enbart internet som jag har skrivit mycket om, utan datorn i största allmänhet. Fönster som tar en evighet att öppna och stänga mm. Webbläsare som sitter som fastspikad på skärmen om den lämnas på en längre stund mm. En bekant som nyttjar min dator regelbundet kom över igår. I raskt tempo plockade han ut mitt nuvarande RAM på 4GB och ersatte det med 2x 4GB inhandlade på loppis. Vilken skillnad! Nu är det fart på datorn, allt går mycket snabbare, alla program och fönster öppnas mycket snabbare, även den trådlösa musen fungerar bättre. Till och med webbsidorna laddas ner märkbart snabbare. Jag hade aldrig föreställt mig att bra med ram-minne skulle ha någon effekt på webbsidorna.
 3. 3 poäng
  Blir en ominstallation aktuell tror jag du ska börja med att flytta tillbaka filer så att de finns på samma ställe som direkt efter den gjorda installationen. Tror att en avinstallation fungerar bättre då, eftersom registret då rimligtvis stämmer med den gjorda installationen. Tar du bara bort filerna (som du skrev om i tidigare inlägg) blir det förmodligen rester kvar i registret från den tidigare installationen. Är det här en dålig idé kommer förhoppningsvis kommentarer om det.
 4. 2 poäng
  Microsoft hade det där redan 2006, vad det här handlar om är en nyare version av den lösningen. Jag har för mig att du skrivit precis det här tidigare, är du säker på att det är facebook som försökte avlyssna din vän och inte det faktum att din vän råkade aktivera dikteringsfunktionen i sin platta och den började helt enkelt skriva ned det den hörde sägas? En funktion som jag tror funnits sen åtminstone 2016.
 5. 2 poäng
  bengt 429

  LÖST Pinnacle studio 23

  Tänkte lämna några synpunkter på PS 23. Började med att ladda ned billigaste versionen, "Standard". Det visade sig att stöd för export till bluray saknades. Det gick att fixa med en update. som kostade ca 80 kr. Men det saknades även stöd för fler än 1 skivmeny. Gjorde då en uppgradering till deras flaggskepp. och dyraste version, "Ultimate". Men även där var blurayexport option, och kostade mig 80 kr till. Med dagens videokameror får man bra kvalitet på materialet, men det kräver också stort utrymme på skivor, och som med min kamera är bluray det enda format som kan användas. Varför leverantören (Corel) gör på detta sätt är ju uppenbart. Det genererar ju extra klirr i kassakistan. Dom räknar ju med att så gott som alla köpare aktiverar bluray stödet. Och med alla miljoner program dom levererar så blir det många sköna miljoner kr extra. Så ni som tänkt skaffa PS, och har en hyfsat ny kamera. Satsa på "Ultimate" + 80 kr för bluray stödet. PS är ett avancerat och bra program med mycket funktioner, men med en ganska hög inlärningströskel.
 6. 2 poäng
  Cajsabeth

  iPhone 7 foto, nytt filformat

  Upptäckte att foton, tagna med Iphone 7, vid överföring till datorns bildbibliotek, fvb till USB, inte kunde läsas av Windows 10 , ej heller skickas från USB till fotoföretag för utskrift av bilder. Anledning: filformatet på bilder tagna med iPhone 7 heter numera HEIC. Ej kompatibelt med Windowsdator.. Lösning: gå in i inställningar, klicka på Kamera, klicka på Format, klicka på Mest Kompatibel. Då blir fotona i JPG- format igen....
 7. 2 poäng
  Flyfisherman

  LÖST Audi A6 2003 förunderligt elfel?

  Ok. Uppdatering. För första är det inget trubbel med generatorn och jag har original en voltmätare och visar på 14V. Inga problem. Även mätt med min Fluke multimeter. Det sitter fyra st. extra mätare orginal på denna inkl. oljetempmätare och därmed en extra oljtempkylare framför vanliga kylaren pga. turbon. Dessutom är detta en "sedan" alltså inga bakrutetorkare som jag skrev om i mitt inlägg början.. Men en specialmodell kallad World Cup med hårdare dämpare och sänkt fjädring etc. specialrimmad motor - chipstrimmad och högre laddtryck på turbon - ligger som ett strykjärn efter vägen. Visst något stötig på dåliga vägar, men gasar man på så ligger den fast med bra Michelin däck 225"-235" fram och bak. Även om jag på sommardäck numera endast kör på 17" 50 profil och 225 På vinterdäcken, vilka jag la om igår faktiskt är det 16" 55 profil 205 Man vill aldrig köra annat än på så smala som möjligt på vinterdäcken och helst på plåtfälgar på vintern och aldrig någonsin på aluminium fälgar på vintern! Vansinnigt. Men det var alltså batteriet som gett upp! Jag var på Autotjänst/Laitis https://laitis.se/ Och köpte ett nytt Varta (D15) 63Ah 610A startströms batteri med min rabatt c:a 980:- (normalpris ca 1263:-). Mitt gamla batteri var på 62Ah och max 520A startström och mer än 10 år gammalt och inte konstigt att det dog ut. Mvh
 8. 2 poäng
  Vill bara tacka er för att ni försökt hjälpa mig, och berätta att det är löst nu! Kontaktade supporten hos windows , som fjärrstyrde datorn. Först kände den inte av något grafikkort alls. Han körde något kommando "cleanup-image/ restorehealth" Efter det lyckades han på något sätt att installer Nvidia igen, så nu fungerar det!
 9. 2 poäng
  Automan

  root-konto vs standardkonto

  Hej! Ska försöka ge ett konkret exempel där det kan vara bra att inte ha sudo behörighet. Antag att vi har en familj med 2 vuxna och 2 barn som använder en dator gemensamt som har någon utgåva av Ubuntu installerad. Datorn konfigureras med ett adminkonto som har sudo behörighet och därefter 4 konton med normal behörighet (Menar att de saknar sudo behörighet) Varje familjemedlem loggar in på sitt eget konto, då datorn ska nyttjas. Exempel 1 En av barnen hittar ett program på nätet som verkar intressant. Han eller hon laddar hem filen som är i .deb format. Dubbelklickar på den för att starta installationen. Får då en fråga om att ange sitt lösenord. Personen anger sitt lösenord, men får därefter ett felmeddelande att programmet inte kan installeras för personen är inte medlem i sudoers gruppen. Exempel 2 En av familjemedlemmarna hittar ett intressant program, där det även finns ett separat programförråd som går att lägga till. Provar detta, men misslyckas för behörigheten saknas att genomföra detta. I exemplen ovan kan alla nyttja datorn, men bara den som har tillgång till kontot med sudo behörighet kan göra ändringar i systemet. Ja, det stämmer med visst tillägg för punkt 3. Det är ingen skillnad i behörighet mellan att vara inloggad som root eller att du kör ett kommando med sudo. Bägge 2 ger full root access. Skillnaden ligger i att root har full behörighet hela tiden, medan sudo ger root behörighet för det aktuella kommandot som ska köras. En vanlig användare kan i princip inte göra några ändringar alls. För att installera t.ex. säkerhetsuppdateringar måste denne känna till lösenordet för det användarkonto som har sudo behörighet. Det räcker inte med att ange sitt eget lösenord. Dock krävs det ingen utloggning utan det räcker att ange lösenordet för användaren som har sudo behörighet. Om det skulle finnas fler än 1 användare upplagt på datorn som har sudo behörighet, kommer "normal" användaren få upp en dialog, där denne kan ange för vilken av de 2 admin användarna som lösenordet ska anges. Är man den ende som använder datorn och tänker efter INNAN man gör någon ändring är risken mycket låg för att drabbas av problem. För min egen del har jag gärna det extra besväret att byta användare de gånger jag har behov av att göra ändringar i installationen. Sedan är också fördelen med Linux att man har friheten att själv välja hur man vill ha sitt system uppsatt. Har försökt argumentera varför jag föredrar att vara inloggad med användare utan sudo behörighet, men det innebär inte att det skulle vara fel av dig att endast köra med en användare. Det hela beror på vilka behov man har och vad som passar en själv bäst.
 10. 1 poäng
  Kanske du löst problemet själv, men jag vill ändå tala om hur jag löste samma problem. Jag ändrade filcaching från 300 ms till 3000 ms. Verktyg-inställningar-visa alla inst.(längst ner till vänster på sidan)-inmatning/kodekar-scrolla ner och ändra i filcaching (ms) rutan.
 11. 1 poäng
  marim

  Något har tagit över min dator och mobil

  Missm75 att lösa den här sortens problem är inte riktigt min grej. Men några tankar/förslag från min sida. Du skriver att det är problem med datorn och mobilen. För mig låter det som att du synkar dom två mot varandra (kanske mot nån molntjänst) och därför fått problem på båda. Alltså att du har fått in nåt endera på datorn som sen synkats till mobilen eller tvärtom. Ingen aning om det går att rensa en molntjänst. Det kanske cecilia kan ge besked om det går. Eller om det är så att det synkas via webbläsaren chrome om du använder den på både datorn och mobilen. Men det borde gå att rensa då på både datorn och mobilen med de förslag jag har. Cecilia kanske kan säga om det går. Men mitt förslag är att du först stänger av internetuppkopplingen på mobilen och sen stänger av den helt. Sen laddar hem malwarebytes och adwcleaner till datorn som cecila säger. Skannar igenom datorn med dom. Sen stänger du av internetuppkopplingen på datorn och stänger av datorn. Sen startar mobilen och kopplar upp den mot internet via dataanvändningen, laddar hem malwarebytes från play butiken, om du kan få kontakt med den vill säga, till mobilen och skannar igenom mobilen. Hittar inte att adwcleaner finns till mobil. Jag förutsätter att du har en vanlig androidmobil. Om du har en ipone så vet jag inte om det går att hitta motsvarande program/app där. För är det så att det synkas mellan de två så är det nog så att du måste rensa dom var för sig annars kommer det bara återskapas. Det är vad jag tror i alla fall.
 12. 1 poäng
  kiwi01

  Luft mellan trådarna

  Varför är det så mycket luft mellan trådrubrikerna? När jag öppnar startsidan på forumet syns endast 3 trådrubriker, sedan måste jag skrålla. Allt som allt får endast 10 trådar plats, det gör att många trådar "försvinner" och riskerar att bli olästa, inte minst de gånger Nyhetsroboten varit produktiv. Säkert skulle 15 trådar få plats utan att de behöver bli otydligt. Det tycks vara en allmän tendens att man ska behöva skrålla så mycket som möjligt.
 13. 1 poäng
  felix

  Luft mellan trådarna

  Hej! Tack för synpunkten Jag hade fullt upp med annat så hade inte hunnit svara här. I översta blocket på startsidan kan jag hålla med om att paddingen nog var en aning tilltagen så jag minskade ner den från 15 till 10 pixlar nu och ökade samtidigt listan från 10 till 12 stycken inlägg nu. Hoppas det blev bättre?
 14. 1 poäng
  Säkerhetsforskare i Tyskland har visat hur enkelt hackare kan avlyssna användare med bluffappar som tar sig igenom Googles och Amazons kontroller.Läs hela artikeln här
 15. 1 poäng
  Jo, som jag skrev tidigare.
 16. 1 poäng
  Hanse

  Mapp som raderas kommer tillbaka

  Har du något att förlora på testa programmet, klicka på länken och läs om programmet vad det kan och ev. inte kan, men det är till för att radera filer och mappar som trilskas vi borttagning HANS
 17. 1 poäng
  Mikael63

  Använda annan router som accesspunkt

  Och router 2 bör väl i sig ha en adress som ligger utanför DHCP-området som router 1 har.
 18. 1 poäng
  Mikael63

  Mapp som raderas kommer tillbaka

  Problemet är ju inte att det inte går att ta bort mappen, för det går, men den dyker upp igen:
 19. 1 poäng
  Thirteen

  LÖST Två godingar?

  Löst. Tråden kan stängas. Det blev en HP 250 G7.
 20. 1 poäng
  sidartha

  Google chrome sökfilter

 21. 1 poäng
  Mikael63

  LÖST Problem med OOBE vid nyinstalation

  OBS! Detta är "bara" en skrivbordsmiljö, inte en hel distribution. Distros för gamla datorer HÄR. Se även https://eforum.idg.se/topic/358268-nyfiken-på-linux/
 22. 1 poäng
  Lasse Flygare

  LÖST Problem med Incredimail 2.5.

  Problemet löst. Skrev fel på l och I, alltså stora i och lilla L😏
 23. 1 poäng
  Thirteen

  Byte från Windows 7 till Windows 10

  Antar att du har rätt, att det åter igen är gratis. https://pctidningen.se/datorutrustning/operativsystem/windows-10/fri-uppgradering-till-windows-10-har-igen
 24. 1 poäng
  Bosse-i-skogen

  Byte från Windows 7 till Windows 10

  Fungerar Win 7 så brukar ju faktiskt Win 10 också fungera. Det är i varje fall min erfarenhet. En asgammal Acer 10" laptop är installerad med Win 10 får någon månad sedan utan problem. Det är detta som MediaCreationTool1903 kollar som hämtas när man klickar "Ladda ner verktyget nu" från https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10?irgwc=1&OCID=AID2000142_aff_7792_1246483&tduid=(ir__aofeksylockfrjlukk0sohz30v2xgmklaplnncez00)(7792)(1246483)((47a30d03ec4188117449a748924bcf01)(190946)(2809631)(1.634108)())(47a30d03ec4188117449a748924bcf01)&irclickid=_aofeksylockfrjlukk0sohz30v2xgmklaplnncez00 Hämta verktyget är enklare än att manuellt kolla tillverkares hemsidor. Jag själv har ingen aning om vad för hårdvara jag har i mina datorer. Lite vet jag men inte så att jag på ett enkelt sätt kan kolla upp det. Gör det enkelt. Du får en rapport om eventuella kompatibilitetsproblem när du kört verktyget. Som sagt det brukar för den absoluta majoriteten fungera utan några som helst problem. Win 10 laddas ner och datorn uppgraderas till Win 10. Bara sitta och vänta lite.
 25. 1 poäng
  bgjo

  Problem med att ansluta en nätverksenhet NAS

  Skriver detta inlägg enbart för information! Har nu fått samma problem, med anslutningen av nätverksenheten, även på min bärbara dator. Måste mappa nätverksenheten innan jag kan använda den även här. Kanske det har med någon uppdatering att göra(?). Använder samma lösning, med en batch-fil, som jag blev rekommenderad till min andra dator. /bgjo
 26. 1 poäng
  1903 är den version av Windows 10 som gjordes klar år 2019 i mars (03) månad. 18362.388 är byggnumret, 18362 är byggnumret för version 1903 och sen 388 indikerar vilka småuppdateringar som har gjorts och just i detta fall att Windows-uppdateringen som kom 3 oktober är installerad: https://support.microsoft.com/sv-se/help/4524147/windows-10-update-kb4524147 Men inte 8 oktober eftersom den har byggnummer 18362.418: https://support.microsoft.com/sv-se/help/4517389
 27. 1 poäng
  ChristerE

  LÖST Problem med utskrift av Word-dokument

  Är det en fil du hämtat från nätet, eller fått på annat sätt? Är det samma fil du testat i båda datorerna? Kanske har den då något skydd för redigering och utskrift. Skapa en ny fil att testa med, och se om det fungerar. Fungerar det då att skriva ut är det rimligtvis inget fel i Word heller.
 28. 1 poäng
  Phenomen

  Snart ÖVERTYGAD!

 29. 1 poäng
  Cecilia

  Image på skadad ssd

  Acronis listar vilka program som fungerar fullt ut med SSD: https://kb.acronis.com/content/2699 och skriver att det innebär att programmet anpassar sig till om det är en hårddisk eller en SSD. Är ditt program (årsmodell) med där? Jag ser t o m att en SSD-tillverkare skickar med en variant av Acronis True Image för att folk lätt ska kunna flytta från hårddisk till en ny SSD: https://forums.tomshardware.com/threads/cloning-ssd-with-acronis-true-image.3364930/ Teknikern kanske inte visste att det bara är gamla versioner som inte bra. I True Image (åtminstone från årsmodell 2017) verkar det finnas funktioner som heter Rescue Media Builder och Acronis Universal Restore. Det kan vara något av dem som du behöver använda för att göra en "image" användbar. Hittade den här sidan nu: https://kb.acronis.com/ati2019/aur "Bootable Media" skulle du kunna skapa på din fungerande dator.
 30. 1 poäng
  Cecilia

  Image på skadad ssd

  Du kan installera alla drivrutiner, om det är något som inte passar eller där det redan finns en nyare drivrutin installerad så kommer du att få ett felmeddelande. Kan vara bra att starta datorn i felsäkert läge när du har bytt till den andra SSD:n så är det mindre känsligt med att drivrutiner och hårdvara inte stämmer överens.
 31. 1 poäng
  Hanse

  LÖST Visning i VLC-spelaren

  Verktyg / Inställningar / Fliken Video / Markera Helskärm HANS
 32. 1 poäng
  Cecilia

  Lägga om till vinterdäck

  Däckhotell har jag haft några år men även innan dess var det några år som vi lagrade hjulen hemma men åkte till ett ställe med däckbytarservice för själva bytet, det har t.ex. en del bensinmackar och verkstäder. Däcken blir nu förvarade i ett svalt bergrum med konstant temperatur så det är ju bättre för dem än när man har vinterdäcken i garaget i sommarvärmen. Däckhotell kostar en hel del här i Stockholmsområdet men när jag bara lät dem byta hjul gick det ju inte på så många hundralappar.
 33. 1 poäng
  vertpre

  LÖST Två fönster öppna i utforskaren W 10

  Öppna Inställningar-Enheter-Mus. står det där Vänster som primär knapp, då är det nog som Mr Andersson säger. Står det Höger så ändra och se om det hjälper.
 34. 1 poäng
  Cecilia

  Komprimering

  7-zip-formatet är en av de bästa oförstörande komprimeringarna man kan göra. Men som Mikael63 var inne på om bilderna redan är i ett komprimerat format kan inget program göra så mycket mer. Men det är bara att pröva och se hur det blir med dina bilder och filmer.
 35. 1 poäng
  Mikael63

  LÖST USB-uttag Ström

  Ja, ex. denna: https://www.kjell.com/se/produkter/dator-natverk/datortillbehor/usb-tillbehor/usb-hubbar/plexgear-desktop-500-usb-3-0-hubb-med-stromforsorjning-4-vags-p69306
 36. 1 poäng
  Hankki

  Komprimering

  Använd wetransfer.com där du med gratisversionen kan skicka 2GB åt gången. Filerna finns tillgängliga 7 dagar.
 37. 1 poäng
  Cecilia

  Få 3 skärmar att visa olika saker

  En del datorer kan bara hantera två skärmar rent hårdvarumässigt. Vad har du för dator?
 38. 1 poäng
  Mikael63

  LÖST EXCEL 2007 - Filen "Egna makron"

  Kolla denna tråd: https://eforum.idg.se/topic/333079-verktygsknappar-för-markeringsfärg-för-text/
 39. 1 poäng
  När den datorn som dom har nu så resonerades det på samma sätt, det är alltså en komplett dator med liknande uppgradering, men den är 10 år gammal, dvs. en Komplett Home Basic med ett snäpp snabbare processor och mera RAM-minne. Den enda skillnaden nu var att vi tog ytterligare ett snäpp snabbare processor, så inte välja en fullt så kraftig processor då.
 40. 1 poäng
  Nu vet jag inte vad dina föräldrar använder datorn till men för min del är det väldigt dyra datorer och långt över vad jag betalar för en dator som är mer än tillräckligt snabb för att surfa, kolla på film och använda vanliga kontorsprogram. För det räcker 8 GB RAM till utan problem. Jag köpte en tidigare årsmodell (7 generation av i5) av https://www.dustinhome.se/product/5011128398/250-g7 i våras. Den gamla datorn är från 2012 med 2 generationens i3. Men dina kanske sysslar med avancerad bildredigering eller avancerade datorspel så att de behöver 16 GB RAM och högpresterande CPU?
 41. 1 poäng
  Cecilia

  LÖST Audi A6 2003 förunderligt elfel?

  De gånger som bilbatteriet i den här bilen från 2003 har fått låg spänning har det första tecknet varit att fjärrkontrollen inte längre fungerar för att låsa upp, men det går bra att starta bilen. Så visst kan låg batterispänning orsaka konstiga problem.
 42. 1 poäng
  Mikael63

  root-konto vs standardkonto

  Jag inser att det kanske var ett dåligt exempel, eller delvis. Man måste till mitt försvar säga att jag under alla år, både i Windows och i Linux, enbart kört med en användare (förutom en period när det var flera familjemedlemmar som delade på en och samma dator) och jag har inte egentligen reflekterat över detta. Men jag tror jag börjar inse en skillnad här... De åtgärder som påkallar lösen, som ex. uppdatering då, efterfrågar ju enbart lösen. Jag tolkar resonemanget som att sådana åtgärder, som enbart kräver lösen, kan både en "vanlig" användare och en admin-användare få utföra bara lösen anges. En åtgärd som kräver lite mer, som att spara (skriva över) en mycket viktig konfigurationsfil kräver dessutom att man "är" root. För att "bli" det anger man sudo + det man vill göra och anger då även lösen. Om jag skulle förklara detta för mig själv, med de tre nivåerna jag skrev tidigare, skulle det kunna bli så här: 1. Den högsta nivån, root. En användare på nivå 2. kan "bli" root temporärt medan en användare på nivå 3. inte kan bli det. 2. En "privilegierad" användare som måste ange lösen för att ex. uppdatera eller lägga till en skrivare OCH som dessutom kan få "bli" root, nivå 1. 3. En vanlig användare som måste ange lösen för att ex. uppdatera eller lägga till en skrivare men som INTE kan få "bli" root, nivå 1. Stämmer detta? Och sorry @Pentti H för att jag kidnappar tråden för egna syften men du kanske också har nytta av detta.
 43. 1 poäng
  Cecilia

  root-konto vs standardkonto

  Om man är rädd för att ens konto ska bli skadat av någon anledning är det ju lämpligt att skapa ett likadant adminkonto, oavsett om det är Linux eller Windows. Det är inte särskilt bra att bara ha ett begränsat konto utan tillräckliga rättigheter när man ska försöka få det ordinarie kontot brukbart igen.
 44. 1 poäng
  mbgtmari

  LÖST Randombilder från Microsoft?

  Jag antar att du menar Windows spotlight images. Om jag hovrar över "Gillar du bilden" dyker det upp information om den. För ett par dagar sen fick jag denna bild med informationen Samut Sokhon Thailand. Vill du ha den bilden i din dator klistrar du in följande i din sökruta %LocalAppData%\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\LocalState\Assets Klicka sedan på denna assets och följ det jag skrivit i mitt inlägg Postat 2 september, 2017 (redigerade) här https://eforum.idg.se/topic/352616-vad-möts-ni-av-för-bild-i-windows-10-version-1607/
 45. 1 poäng
  Thirteen

  Spela in på CD-skiva

  Håller du på med fildelning, Torparen? 😎
 46. 1 poäng
  jimmyene

  VBA för att hämta celler ur flera exceldokument

  Här kommer den; Option Explicit Sub test() Dim Summa As Variant Dim i As Integer Dim Namn As String Dim Telefon As String Dim Email As String Dim Regnr As String Dim strBook As String, strDir As String, strSpec As String Dim objBook As Object Application.EnableEvents = False 'Stänger av händelsehantering Application.ScreenUpdating = False 'Stänger av skärmuppdatering Application.Calculation = xlCalculationManual 'Stänger automatisk kalkylering With Application.FileDialog(msoFileDialogFolderPicker) .InitialFileName = Application.DefaultFilePath & "\" .Title = "Förvaringskunder" .Show If .SelectedItems.Count = 0 Then MsgBox "Canceled" Else strDir = .SelectedItems(1) strSpec = "*.xlsx" 'Kan behöva ändras till filändelse *.xlsx strBook = Dir(.SelectedItems(1) & "\" & strSpec) End If End With i = 1 Do Until strBook = "" i = i + 1 Set objBook = Workbooks.Open(strDir & "\" & strBook) Sheets("Blad1").Select With Sheets("Blad1") Namn = .Range("B6").Value Telefon = .Range("F6").Value Email = .Range("F10").Value Regnr = .Range("B3").Value End With Windows("test.xlsm").Activate 'Kan behöva ändras till annan filändelse.C:\Users\info\Desktop\test.xlsm With Workbooks("test.xlsm").Worksheets("Blad1") .Range(Cells(i, 1), Cells(i, 1)).Value = Namn .Range(Cells(i, 2), Cells(i, 2)).Value = Telefon .Range(Cells(i, 3), Cells(i, 3)).Value = Email .Range(Cells(i, 4), Cells(i, 4)).Value = Regnr Debug.Print "Lade till värden" End With objBook.Close savechanges:=True strBook = Dir() Loop Application.EnableEvents = True 'Öppnar av händelsehantering Application.ScreenUpdating = True 'Öppnar av skärmuppdatering Application.Calculation = xlCalculationAutomatic 'Öppnar automatisk kalkylering End Sub
 47. 1 poäng
  Cecilia

  Image på skadad ssd

  Hur gammal är SSD:n? Jag tänkte att om den är mindre än tre år kan det gå bra att reklamera den. True Image säger att den inte kommer åt en loggfil och det borde du kunna ignorera för Windows ska fungera bra även om en loggfil saknas.
 48. 0 poäng
  Nisse1236

  Mapp som raderas kommer tillbaka

  Ok, varför behövs program som mkdir för att skapa en mapp, varför använder man inte bara touch ny mapp, samma för Windows. Hur som helst har du hittat svaret.
 49. 0 poäng
  vohubbe

  Windows Insider Preview

  Man ska aldrig ropa "hej" för tidigt (borde man har lärt sig vid de här laget) jo sök fungerar ju, men kanske lite för mycket.. klicka jag på startmenyn (flaggan) då öppnas sökrutan även här, men ingen startmeny, gått tillbaka till 18999 och ska ladda in 19002 igen, få se vad som händer fortfarande samma problem med start meny, sen fick jag en Cumulativ update (19002.1002) som löser stäng av/startar om/logga ut problemet...kör med Start Menu X sålänge--
 50. 0 poäng
  Mathias G

  Problem med synk i OneDrive

  Trodde jag hade löst det genom att installera om. Men problemet kvarstår. Har verkat ringa in problemet till följande. Trotts att jag har skrivrättigheter i en utdelad mapp så dyker den inte upp under själva OneDrive fliken i t.ex. office. Jag ser den in klienten på datorn om jag väljer att öppna Min Mac men den liger inte under OneDrive fliken där har jag bara mina egna OneDrive mappar. Detta innebär också att jag inte kommer åt de delade filerna via mobil eller padda för även där har jag endast mina egna mappar och filer men inga delade.
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...