Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2019-02-19 på alla områden

 1. 3 poäng
  mauri

  Återanvänd gamla hårddisken

  Tack så enormt mycket för all hjälp. Fixat och helt nöjd med resultat och ert arbete med att lär mig nya saker. Ny 500 G lagring och lika mycket kunskap!!
 2. 3 poäng
  Talisman

  LÖST Battlefield V

  Var visst en större uppdatering, nu har det varit lungt..fixat👍
 3. 3 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Bygge 18342 finns nu ute under förutsättning att man inte har en av processorerna Intel64 Family 6 Model 142 och Model 158. Det är två stora förbättringar i detta bygge och det gäller förbättrat spelande och Linux-filer i Utforskaren mm. Dessutom finns det nu en Chrome-app för att hantera Timeline. Väldigt många fixar ingår samt bara åtta kända fel. Mer information och detaljer finns på sidan https://blogs.windows.com/windowsexperience/2019/02/20/announcing-windows-10-insider-preview-build-18342/.
 4. 2 poäng
  .M

  MySql, ASP och hackad sida

  Fast om du skulle byta till Wordpress exempelvis så skulle du kunna fokusera mer på design och innehåll än exempelvis jobbiga säkerhetshål då Wordpressutvecklarna fokuserar på den biten åt dig.
 5. 2 poäng
  vertpre

  När bör byte av Windows 7 ske?

  Att påstå att Win 7 är bättre än Win 10 är bara dumt. Windows 10 är betydligt bättre och säkrare. Linux baserade system är inte heller bättre än Windows 10 för en genomsnittlig PC användare. Läser man på nätet varför Linux är bättre ser man argument som "det är gratis", "det är open source", "det har fler kommando möjligheter", "det är mer anpassningsbart", "det är säkrare" och det sista stämmer än så länge, Men, skulle det vara bättre för att det är gratis?? Är det bättre för att det är open source? Ok, det innebär att det är fler som kan hjälpa till att hitta fel i Linux programmen men det innebär att hackare också har tillgång till koden. Varför finns då så få skadeprogram gjorda för Linux kan man då undra? Jo, därför att det inte lönar sig för att det är så få som använder Linux. (Jag kallar nu alla linux distro för Linux). Men det finns Linux baserade system som är väldigt utsatta för skadeprogram, nämligen Android. 2010 fanns det 26 skadeprogram för Android. Hittils i år har man hittat mer än 500 000. 2018 5,5 miljoner. Ju fler som använder ett OS desto intressantare blir det för hackare. Det går att se samma trend för Apple datorer och mobiler. Flera experter, t.ex. MIT ( Massachusetts Institute of Technology) förutspår att ransomware tillverkare kommer att inrikta sig på Linux baserade system i framtiden. Linux dominerar globalt på serversidan och cloud tjänster. Siffror mellan 70 och 90% går att läsa sig till. Nu har jag inga bevis men man kan ju fråga sig hur många av de stora intrång som har skett de senaste åren, har skett på Linux servrar? Det finns gott om internetsidor som förklarar hur man hackar Linux baserade system. Som sagt, ju större man är desto mer utsatt blir man.
 6. 2 poäng
  Hej. Jag svarade på en liknande fråga för ett år sen. Kolla om det duger. https://eforum.idg.se/topic/356228-rubrik-i-sidhuvud/?do=findComment&comment=1701282
 7. 2 poäng
  Cecilia

  Återanvänd gamla hårddisken

  Ja, det verkar rimligt att det är Disk 0 och då behöver den formateras/initieras (för du har väl inget på den?). Du bör få ett sånt val om du högerklickar i grafen på rutan där det står Inte allokerat.
 8. 2 poäng
  Mikael63

  Redigering i Photoshop fungerar ej

  Det hade varit intressant att få ta del av några väldokumenterade fall där funktioner i ett program, som startats utan felmeddelanden och lästs in i minnet, slutar att fungera p.g.a. en skada på hårddisken. Ex. att en skada på disken skulle kunna medföra att man kan starta Anteckningar men inte kan skriva något, eller inte kan öppna en fil, intae spara en fil osv. Att hårddiskskador uppstår är helt naturligt men att symptomen av detta skulle vara så märkliga som jannejanne menar torde vara sällsynt... Till ämnet: det är inte frågan om någon "trial-version" som nu löpt ut och där vissa funktioner är begränsade?
 9. 2 poäng
  Cecilia

  LÖST Antivirus, förinstallerat

  Det beror nog mest på vad det är för program.
 10. 2 poäng
  felix

  LÖST Tradedoubler-prefix i länkar

  Hej! Jag förstår om det uppstått lite förvirring vad gäller vissa länkar här på forumet som fått en annan url. När man klickar på länkarna ska man fortfarande hamna på rätt sida så det ska inte vara något som stör. Detta rör sig om så kallade affiliate-länkar där ett mindre antal länkar automatiskt genereras i efterhand. Vi länkar till IDGs policy för affiliate-länkar via toppmenyn och vi har precis uppdaterat texten lite mer för att tydliggöra att detta sker på forumet också. Bra att ni påpekar detta! /Felix
 11. 2 poäng
  Mikael63

  TV-tablå

  https://www.tv.nu
 12. 2 poäng
  Ove Söderlund

  Windows Insider Preview

  Nu börjar vi (som är inne i Skip-ahead-snurran) resan mot Windows 10 som släpps våren 2020, nämligen 20H1 development branch, och som vanligt när det gäller så här extremt tidiga versioner så finns det all anledning att vara beredd på att allsköns buggar kan dyka upp. Announcing Windows 10 Insider Preview Build 18845 (20H1 dev. branch) F.n. inga nya funktioner under införande men räkna med att det lär dyka upp sådana med kommande builds. I övrigt, förutom en hel del fixar och kända buggar så finns en uppdatering till Emoji 12.0 (tillkom i build 18277). (❁´◡`❁)😁. Emojis kommer du enklast åt med Windows-knappen + . (punkt), då en popup visas och du kan välja emojis som infogas där textmarkören är. Värt att notera är att builds till 19H2 dev. branch till Fast ring kommer lite senare i vår.
 13. 2 poäng
 14. 2 poäng
  Jag håller med det X-Men vill få fram, jag tycker inte hen har snurrat till det. D v s det är inte bra med VIRUS. 😄
 15. 2 poäng
  Cecilia

  Kreditupplysning

  Det är väl för att säkerställa att de kan tro på att du kommer att fortsätta betala dem i två år. Det blir ju trots allt en hel del pengar på två år.
 16. 2 poäng
  Monshi

  Hjälp Mig

  Formlerna för de olika formerna av objekt, att beräkna volym, är etablerade. Börja där. Volymen för en kub Bas * höjd * djup och eftersom det är en kub är alla desamma så benämn dem x Vkub = x^3 fast vänta, läser kanske för mycket i denna uppgift. Två cylindrar är lika om de har samma mått? Vi börjar med formeln Vcylinder = π r2 *h Här har vi två variabler vi kan vrida på, r och h Då säger det sig själv att du kan variera dessa båda, att en bred cylinder kan ha samma volym som en hög om bara höjden på den breda är lägre än den smala. Kuber, där har vi en absolut sanning då alla sidor måste vara lika. Rätblock. Då är vi tillbaka med flera variabler, bas, höjd, djup. Vad kan vi få för resultat då? Vilken frihet har vi? Volymen för ett klot. (4*π*rr3 )/3 Hur många variabler har vi där, hur stor frihet har vi?
 17. 2 poäng
  Mikael63

  Portabel dator

  Ja, under förutsättning att polariteten kan fastställas, att du får det lika originalet. Tänk också på risken med felkoppling på batteriet i stugan om du använder cigarettuttag med klämmor.
 18. 2 poäng
  Cecilia

  Hållbarhet bilbatteri

  Så verkstaden sa exakt att det är omöjligt att batteriet är tomt? I så fall verkar det vara någon som inte är kunnig, det är väl välkänt sen årtionden att batterier blir tomma när man bara köra mycket korta sträckor med dem. Jag har för mig att det i någon bils handbok stod att man ska köra flera mil för att ladda upp batteriet efter att man hade haft hjälp av någon med startkablar för att få igång en bil som inte längre kunde starta själv.
 19. 2 poäng
  Jag tror jag både hör och läser oftare om att döpa/döpa om, än att namnge/byta namn används (när det handlar om namn) fast företeelserna inte har med varandra att göra. Här i tråden illustreras dessutom namnbytet med en bild från ett dop. Så jag undrar då, kan bilden vara tänkt att inspirera till att också hälla vatten på datorn när den "döps om"? 😄
 20. 2 poäng
  Mikael63

  Har du någon erfarenhet av hur HALLON är?

  En segdragen historia med andra ord, tro mig.. Kollat med Telekområdgivarna vad de han bidra med? https://telekomradgivarna.se/
 21. 2 poäng
  Cecilia

  Någon fördel med att aktivera Win 10?

  Då under installationen godkände du ett licensavtal för annars hade inte Windows blivit installerad. Jag ser att du fortfarande har version 1803 så du har inte fått in 1809 i alla fall. En massa frågor är Inget jag känner igen. Men det kan ta tid att uppdatera till en ny version, mer tid ju långsammare processor och hårddisk är liksom ju fler program som är installerade. Sånt har förekommit i tidigare men händer inte för närvarande i Windows 10. Jag full förståelse för det men att aktivera eller inte har ingen betydelse i det sammanhanget. Däremot är det ju möjligt att du har inaktiverat så mycket annat i jakt på privatliv att kontrollen av att datorn är aktiverad inte längre fungerar. Unix, som Linux är baserat på, är ca 15 år äldre än Windows, men Linux är väl ca 5 år yngre. Under de första 10 åren av Windows liv var det mer svåranvänt och mycket mer begränsat än Unix, men också mycket billigare så det var ju det som gjorde att marknadsandelarna steg. I början var Linux svåranvänt jämfört med Windows, men nu för tiden är det liten skillnad. Du blir definitivt mindre övervakad med Linux än med Windows.
 22. 2 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Och här är den nu, bygge 18343, som antagligen bara har släppts just för att åtgärda det problemet för annars är det tunt med ändringar. Men det är nu möjligt att konfigurera sandlådan (Windows Sandbox) och ett fel relaterat till Reset this PC är fixat. Endast 7 kända fel nu. Ovanstående samt en länk till en enkät riktad till Windows Insiders finns på sidan https://blogs.windows.com/windowsexperience/2019/02/22/announcing-windows-10-insider-preview-build-18343/.
 23. 2 poäng
  Ove Söderlund

  Styra word utskrift via Excel vba

  Problemet med Application.ActivePrinter är att metoden endast styr standardskrivare såsom Excel självt ser det, inte i Windows som du behöver ändra i ditt fall. Använd istället kod som bygger på följande exempel: Sub Test() CreateObject("WScript.Network").SetDefaultPrinter "Microsoft Print to PDF" End Sub Du får förstås ändra strängvariabeln till vad som gäller för dig, och efteråt ställa tillbaka standardskrivaren till önskat utgångsläge. Lite läsvärt om hur du kan lista upp skrivarna och lagra i matris alternativt låta användaren välja skrivare i en lista; Listing Printers In VBA / Chip Pearson
 24. 2 poäng
  Pelle Penna

  LÖST CPUn går på max hela tiden

  Det ser ut som någon uppdatering ligger och spökar samt att ev. antivirusprogrammet jobbar hårt. Kan du inte prova att avinstallera Avast. Det inbyggda antivirusprogrammet i Win10 duger bra
 25. 2 poäng
  Thirteen

  LÖST Uppladdningsproblem Photoshop

  Ja du Torparen, vilket program har du varit inne i ? Har du möjlighet att lägga upp ett skärmklipp på ikonen som "fladdrar", eller på annat sätt göra en beskrivning ?
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+01:00


×