Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Ingen kontakt med Wifi o bluetooth på min nya bärbara


pialotta

Recommended Posts

Har fått mycket hjälp här tidigare och hoppas att även nu kunna få hjälp av världens bästa Forum   :thumbsup:

Fick hem min nya HP Pavilion Notebook 17-g 162 i går med windows 10. Uppstarten gick väldigt lätt och datorn fick direkt koppling till nätet (adsl)  Men får ingen kontakt med wifi eller Bluetooth (vilket jag förmodar beror på wifi:n ?) Min smartphone hittade datorns bluetooth och efter många försök med att stänga av och på med flygplans knappen fick datorn kontakt med min telefon och en icon med telefonen finns nu där  men att överföra bilder vill den inte vara med om.

Har försökt med supporthjälpen men tyvärr är den på engelska och finns en del där som jag inte förstår. På svenska sidan finns forum men av någon anledning är det också på engelska <_<

Iconen för wifi är påslagen men den kommer endast upp några sekunder (liksom Bluetooth) i nedre aktivitetsfältet och har då ett x markerat där. Vad gör jag som är knäppt dålig på de tekniska detaljerna ?

Kan nämna att min gamla Dell laptop inte har några problem att koppla på Wifi eller Bluetooth. Har en Thomson router ca 2 år gammal.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Kanske måste hålla isär Bluetooth och Wifi. Bluetooth är väl erkänt lynning, funkar aldrig när man som mest behöver den...

 

Wifi - du måste ju (första gången) manuellt ansluta till routerns trådlösa nätverk och i samband med det ange säkerhetsnyckeln för nätverket.

Att ikonen bara visas i några sekunder kan bero på att inställningarna är satt att bara visa meddelanden.

Link to comment
Share on other sites

Jag blev själv förvånad över att datorn själv anslöt sig till nätverket utan att jag behövde skriva in någon nyckel. Har sen letat efter något sätt där det går att skriva in routerns nummer men hittar det inte någonstans. Ja windows 10 är helt nytt för mig men visst borde det finnas någonstans bland nätverk osv men jag hittar då inget att kunna utföra detta manuellt.

Kollade igen under Wifi i nätverksavdelningen och där står redan numret som motsvarar min router ?

Link to comment
Share on other sites

Haha ..... visste väl att detta var rätt forum :) :)  Tack till dig Mikael63 som fick mig att använda de få hjärnceller som finns kvar :D

Det numret som fanns inne var ju "nätverksnumret" och nu vågade jag klicka runt lite mer och visst fick jag fram där jag kunde skriva in säkerhetsnyckeln så just nu skriver jag TRÅDLÖST  ha ha Tack för denna gång nu ska jag banne mig ha igång Blåtanden också :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Ang. Blåtand har jag varit med om att man för en typ av anslutning skulle ha Microsofts drivrutin för detta, för en annan anslutning behövdes Toshibas drIvrutin (Det. var Toshiba som hade tillverkat själva chipset på den datorn) - på en och samma dator.

Med båda upptäcktes enheten men det gick bara att ansluta med "rätt" drivrutin.

Link to comment
Share on other sites

Jag blev själv förvånad över att datorn själv anslöt sig till nätverket utan att jag behövde skriva in någon nyckel. 

Du har antagligen Gäst-inloggning aktiverat på din router, annars borde det vara omöjligt att logga in utan nyckel.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...