Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

W7 slött


Hanssnah

Rekommendera Poster

Hej och hjälp! Hur kan man få fart på ett ultraslött Windows 7 utan att radera filer och program? CCleaner hjälper inte ett dugg. Tacksam för hjälp!

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Med tanke på att windows 7 är mer än tio år gammal och tappade supporten och de flesta uppdateringarna från Windows Update i Januari, så finns det säkert anledningar.

 

7:an behöver helst minst 2GB men gärna 3-4GB med minne för att fungera bra, hur mycket plats är det kvar på hårddisken, kan ha betydelse också.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Enklaste receptet på slött Windows är vanligtvis inte att felsöka installationen utan, eftersom man alltid har en bra backup/säkerhetskopia, att blåsa ut datorn och installera om.

 

Fast Windows 7 är passe idag, är inte säkert att använda. 

Uppdatera till senare version av Windows eller installera Linux på datorn om hårdvarna  är sund och kan tänkas fungera i flera år till.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Att en dator blir slöare för varje dag ju fullare hdd blir är väl fullt normalt. Och kombon av ett äldre OS och en äldre dator med långsammare CPU, mindre RAM och mindre hdd-utrymme är väl uppenbar. Vill man inte lägga ner tid tid på att flytta alla viktiga filer och mjukvara till ex en extern hdd så kan det vara en bra idé att helt enkelt plocka ur den gamla hdd och sätta i en ny hdd och köra den gamla hdd som extern hdd via hdd-dockningstation eller liknande om det inte finns plats för flera hdd i datorn.

 

SSD-diskarna har ju sjunkit i pris och beg priset på de gamla mekaniska hdd har ju sjunkit ännu mer varför ett byte av hdd inte behöver kosta en förmögenhet. Det finns mycket utförliga videos på YT som beskriver hur man byter hdd i både stationär dator och laptop idag så bytet behöver inte bli alltför avancerat.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×
×
  • Skapa nytt...