Just nu i M3-nätverket
Jump to content

W7 slött


Hanssnah
 Share

Recommended Posts

Hej och hjälp! Hur kan man få fart på ett ultraslött Windows 7 utan att radera filer och program? CCleaner hjälper inte ett dugg. Tacksam för hjälp!

Link to comment
Share on other sites

Med tanke på att windows 7 är mer än tio år gammal och tappade supporten och de flesta uppdateringarna från Windows Update i Januari, så finns det säkert anledningar.

 

7:an behöver helst minst 2GB men gärna 3-4GB med minne för att fungera bra, hur mycket plats är det kvar på hårddisken, kan ha betydelse också.

Link to comment
Share on other sites

Enklaste receptet på slött Windows är vanligtvis inte att felsöka installationen utan, eftersom man alltid har en bra backup/säkerhetskopia, att blåsa ut datorn och installera om.

 

Fast Windows 7 är passe idag, är inte säkert att använda. 

Uppdatera till senare version av Windows eller installera Linux på datorn om hårdvarna  är sund och kan tänkas fungera i flera år till.

Link to comment
Share on other sites

Öland4ever

Att en dator blir slöare för varje dag ju fullare hdd blir är väl fullt normalt. Och kombon av ett äldre OS och en äldre dator med långsammare CPU, mindre RAM och mindre hdd-utrymme är väl uppenbar. Vill man inte lägga ner tid tid på att flytta alla viktiga filer och mjukvara till ex en extern hdd så kan det vara en bra idé att helt enkelt plocka ur den gamla hdd och sätta i en ny hdd och köra den gamla hdd som extern hdd via hdd-dockningstation eller liknande om det inte finns plats för flera hdd i datorn.

 

SSD-diskarna har ju sjunkit i pris och beg priset på de gamla mekaniska hdd har ju sjunkit ännu mer varför ett byte av hdd inte behöver kosta en förmögenhet. Det finns mycket utförliga videos på YT som beskriver hur man byter hdd i både stationär dator och laptop idag så bytet behöver inte bli alltför avancerat.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Create New...