Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
PCsnubben

Nyinstallation Win7 kan inte göras pga saknade drivrutiner

Rekommendera Poster

PCsnubben

Jag ska installera Windows 7 64 på en nyinköpt hårdvara.

Kommer till att installationen ska börja, sedan kommer ett felmeddelande att det saknas drivrutiner.
Lästa att det kunde bero på att USB eller DVD- läsare satt i USB3-port, men i detta fall har jag testat både USB3 och USB2.
Testat med flera skivor och med flera USB, men får samma felmeddelande.

 

wininstall_error_missing _drivers.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
PCsnubben

I modernare Bios, är det rätt rörigt att hitta kan jag tycka...

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Talisman
16 timmar sedan, PCsnubben säger:

Jag ska installera Windows 7 64 på en nyinköpt hårdvara.

Kommer till att installationen ska börja, sedan kommer ett felmeddelande att det saknas drivrutiner.
Lästa att det kunde bero på att USB eller DVD- läsare satt i USB3-port, men i detta fall har jag testat både USB3 och USB2.
Testat med flera skivor och med flera USB, men får samma felmeddelande.

 

wininstall_error_missing _drivers.jpg

Du ska installera USB 3.0 med de den skivan som följde med moderkortet, eller ta ner dem om du vet moderkortets namn och version, tex Asus 170pro gaming...

 

Redigerad av Talisman

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
PCsnubben

Visst, problemet är att varken CDn eller om jag lägger allt på USB hittas .
 

Jag har även testat att installera en fulversion av W7 som hade såpass mycket drivers med att det gick att installera Windows.  Men inte ens i den installerade Windowsversionen hittas USB eller CD/DVD läsaren.
Så hur ska jag läsa in drivers då....?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Vedex

Har du stängt av secure boot, eller vad ditt bios visar?

 

Och att boota från DVD:n eller USB som du kan välja även i bios, typ  F9 på vissa datorer.

 

Annars kommer du inte vidare, om det inte är fel på din hårddisk?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
PCsnubben

Hårdidsken och allt i datorn är nytt.
Inget fel på disken, jag installerade ju Windows 7 skrev jag ju här ovanför.
Men sedan kommer jag inte längre pga att det saknas drivers till USB, Nätverkskort mm
Den hittar därför inte CD eller USB där drivers finns.

Lurigt, har faktiskt inte råkat ut för detta tidigare.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Flyfisherman

Hej,

Du skriver inte exakt vilken dator du har: Fabrikat och modellbeteckning?

För att tex. Windows skall hitta och kunna installera vissa typer av drivrutiner, så krävs att dom grundläggande system-drivrutinerna är installerade.

 

Börja med att installera senaste Chipset driver (drivrutin).

Starta om datorn och installera Intel IME

Kör du Intel så testa sedan: https://www.intel.com/content/www/us/en/support/intel-driver-support-assistant.html

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia

Jag har för mig att jag har läst något om att Windows 7 inte stödjer all ny hårdvara, t ex de senaste processorerna?

Det är väl som tidigare att det är inte alltid som hårdvarutillverkarna tar fram drivrutiner för gamla operativsystem.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
PCsnubben

Moderkort
https://www.asus.com/se/Motherboards/PRIME-Z370-P/

Saken är det att det inte finns några drivers för chipset att ladda ner på tillverkarens hemsida för Windows 7-64.,
Det finns endast LAN och AUDIO

För att ens kunna installera drivrutinen för LAN, så blev jag tvungen att boota på en Linux-skiva, kopiera över drivrutinerna från USB till disk,  i en mapp C:\Temp
Sedan Boota Windows igen.
Nu kunde jag installera LAN, så jag kom ut på Internet.
Sedan körde jag Windows Update, och fick hem en del saker som gjorde att det fungerade bättre.

Men USB3 och någon mer hårdvara var fortfarande inte installerade enligt Enhetshanteraren.

Där tröttnade jag och installerade Windows 10 istället :)
Det fungerade bättre, nu lirar allt som det ska !

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Flyfisherman

Det var kul att höra att det lyckades till slut och jag håller med om att Windows 10 är bättre än Windows 7.

Jag kör själv Windows 10 på en gammal slö dator som från början hade Windows Vista och på denna blev det ett lyft med Windows 10.

Jag blev där tvungen att välja vissa drivrutiner för Windows 7 och Windows 8.

 

Har du separat grafikkort så kontrollera efter senaste grafikdrivrutin från tillverkaren och om det endast finns för tex. Windows 8 så kör in denna:

Nvidia - senaste grafikdrivrutiner

AMD (ATI) Radeon - senaste grafikdrivrutiner

Intel https://www.intel.com/content/www/us/en/support/intel-driver-support-assistant.html

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



  • Liknande Innehåll

    • Hanssnah
      Av Hanssnah
      Hej och hjälp! Hur kan man få fart på ett ultraslött Windows 7 utan att radera filer och program? CCleaner hjälper inte ett dugg. Tacksam för hjälp!
    • Kalle Dator1
      Av Kalle Dator1
      Hej !
      Behöver lite hjälp och råd om ett underligt fel i mina webbsidor.
      Jag håller på att fräscha upp subsidor med videoklipp, så att de ska kunna laddas hem ifall att det blir för hackigt att titta på dem direkt på sidan när man har en lite skraltig lina, och om man gärna vill ladda ned klippet för flera tittningar.
      Samtidigt så passar jag på att rätta till skönhetsfel och irritationsmoment, och det är i det sammanhanget som jag hittar lite underliga felaktigheter.
      Sitter vanligen och jobbar i en dator med Windows 7, men för att kolla så jämförde jag resultatet på en Windows 10 bestyckad dator, och där blev ett av videoklippen av ett helt annat format, trots att det är en likadan skärm med samma upplösning.
      På Windows 10-skärmen blev en av visningarna uppspelade i en mycket liten spelare, medan andra klipp ser helt normala ut, och ändå är det ingenting i html-koden som skiljer dem åt, annat än små avvikelser i bredd och höjd på de ingående "<tables>" och "<td>", vilket inte borde förvandla spelarna till en bråkdel av sin riktiga storlek..
      Jag är amatör på html-området men tar ändå risken att göra bort mig genom att tillställa hugade experter att kika på mina subsidor och försöka hitta någon lösning, kanske även lite bättre koder för att presentera video på sin hemsida.
      Kan tänka mig att det finns andra smartare koder, men jag är inte så hemma på dem och tycker att det borde duga långt med html !
      Hemsidans webb-adress för video-klipp är
       
      http://karlerik39.no-ip.org/Videogalleri/Videogalleri.htm
       
      Men det är på Sydafrika som jag har dagens problem.!
      M v h
      /Kalle
    • EpicAlfred
      Av EpicAlfred
      Heej forum!
      Har så konstiga fel på min dator som ni kanske har någon uppfattning om. Skriver allt så kort som möjligt:
       
      Tjötade me vänner i Discord eller Teamspeak då datorn stängde av sig supersnabbt å satte på sig själv med svart skärm. 
       
      Funkade i felsäkert läge och utan grafikkort. Så direkt gick jag och spenderade mina sista slantar på nytt grafikkort: rtx 2060 super(hade r9 390x innan) 
       
      Med nya grafikkortet flöt allt på som smör i ungefär en dag. Sedan blev det svart igen.
       
      btw: Ibland var det svart direkt efter bios, ibland efter windows loggan och ibland efter jag loggat in.
       
      Startade i felsäkert läge och avinstallerade drivrutinerna. Blir svart när jag laddar ned drivrutinerna igen(halvvägs genom installationen ungefär).
       
      Har ominstallerat windows. Rensat hårddiskarna och installerat ny .ISO fil via USB. Problem kvarstår. 
       
      Lämnade till inet som tror att moderkort och cpu måste bytas ut. (Jättedyrt ju!) så har inte bytt än. 
       
      Ominstallerat windows igen och nu har den inte blivit svart på några timmar. (Förutom när jag skulle starta om den så fick den samma problem igen. Gjorde norsk reset så funka de igen) 
       
      Nu visar datorn ibland konstiga former.. biler lixom böjer sig. kommer bifoga en eller flera bilder...
       
      Någon som har en aning vad problemet kan vara?
       
      Tack för svar!




    • Taggtråd
      Av Taggtråd
      Jag bytte till ett nytt grafikkort idag, och sen dess startar datorn slumpmässigt om sig med oregelbundna mellanrum. Allting slocknar, fläktarna stannar, och sen startar den upp igen. Ibland tar det upp emot en timme innan det händer, ibland tar det bara någon sekund.

      Det verkar inte ha med överhettning att göra i och med att jag ibland kan spela spel i en timme i sträck utan problem, men det kan också stängas av bara jag öppnar en webbläsare. Jag har också bättre prestanda i vissa spel än jag hade med det gamla kortet, så bortsett det här felet verkar det fungera som det ska.

      Saker jag redan har provat:
      - Jag har kontrollerat att fläktarna på kortet snurrar (de står still när jag bara hänger i Windows, men börjar snurra när jag t.ex. spelar ett spel)
      - Jag har rensat alla grafikdrivrutiner med Display Driver Uninstaller och installerat nya
      - Jag har provat olika drivrutinsversioner, både de från skivan som kom med kortet, och de nyaste från AMD:s hemsida.
      - Jag har plockat ut kortet och satt in det igen
      - Jag har flyttat kortet till den andra PCI-E-porten på moderkortet
      - Jag har kopplat in bildskärmen i den andra HDMI-porten på kortet

      Inget av det här har gett något resultat.

      Jag testade också att starta från Windows-skivan och återställa operativsystemet till innan jag installerade nya drivrutiner första gången. Datorn fungerade då bra (i runt en timme) tills jag installerade drivrutiner igen. Då fungerade den i ungefär 15-20 minuter tills den la av på nytt. Att starta Windows i felsäkert läge verkar också vara mer stabilt än att starta det vanligt.

      Det här får mig att tro att det förmodligen är ett mjukvarufel, men jag vet inte riktigt mer vad jag kan prova.

      Andra saker jag har noterat:
      - MSI Afterburner låter mig inte se temperaturen på det nya kortet, och jag kan inte heller kontrollera fläkthastigeten. Så var det inte med mitt gamla kort.

      - När datorn startar visar den en skärm med grälla, blinkande färger i några sekunder. Jag tror att den visade en skärm med vilka tangenter man skulle trycka för att komma in i Bios etc, när jag hade det gamla kortet.

      - En av gångerna när datorn startades om inkonsekvenskontrollerade den en av hårddiskarna, och tog då bort vissa filer. Det har bara hänt en gång, och verkade inte påverka någonting annat.

      Grafikkortet är ett AMD Radeon RX 480, 4 Gb

      Övriga komponenter:
      PSU: Corsair VX 550 W
      Processor: Intel i5-760 Quad core 2.8 Ghz
      RAM: 2 x Kingston HyperX DDR 3 2Gb
      Moderkort: Gigabyte GA-P554A-UD3
      Operativsystem: Windows 7 Home Premium (64 bit)

      Det gamla grafikkortet var ett Radeon HD 5850, 1Gb

      Mycket tacksam för svar! Tack på förhand!

      TILLÄGG:
      Jag har KANSKE löst det, jag har kunnat använda datorn ganska länge utan att den kraschar nu. Jag gick in i bios och ändrade CPU VCore från Auto till 1.3 V. Jag läste någonstans att det (av oklar anledning) kunde hjälpa, och det verkar det ha gjort. Jag uppdaterar igen om jag stöter på problem senare.
       
    • Kille_83
      Av Kille_83
      Har köpt ny sd disk. Så ska jag Installera windows 7.
      Men installationen blir avbruten. Kommer upp detta meddelande:
       
      BDC-arkivfilen (windows boot configuration data) innehåller
       
      objekt-guid: (cbe9e354-750f-11e6-b3d1-b956389159a1)
      Beskrivning: Windows 7
      satus: 0xc0000034
      information: ett element i objekten har felaktigt konfigurerat i startkonfigurationens datalager.
       
      beror det på?
      Har formaterat hårddisken och kopplat ifrån den gammla
       
       
       
       
       
       
       
  • Senaste som Tittar

    Inga registrerade medlemmar är inne på denna sida.

  • Obesvarade ämnen

  • Nya ämnen

  • Aktuella jobb

    Alla lediga jobb
×
×
  • Skapa nytt...