Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Närsamtal via Wifi mellan mobiler utan täckning?


@dy

Recommended Posts

Hej!

Jag har ett stort problem. Tillsammans med en arbetskamrat jobbar vi på platser utanför mobiltäckning. Tanken är att ringa till varandra och använda Peltor Bluetooth lurar och prata med varandra genom att ringa vanliga mobilsamtal . Men på många platser finns det ingen täckning så HJÄLP!

 

Kan nån ge tips på en APP (Android) som ger samtal via direct WIFI och där samtalen sedan kan gå över Bloutooth från luren till headsetet?

 

Eller går det att köra via " vanlig SIP" samtal mellan lurar o directWifi?

 

Någon som har någon annan bra ide?

 

( Hittade någon app men de krävde att man höll inne en knapp för att prata och att bara en pratar i taget som en komradio och det fungerar inte.)

 

Stort tack!

 

Link to comment
Share on other sites

Vet inte vad som fungerar utan internet men PC för Alla har just haft en genomgång av program typ Skype och Viber: http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.655904/ringa-gratis

 

Alla kräver en anslutning, antingen mobilt eller internet.

 

Eller går det att köra via " vanlig SIP" samtal mellan lurar o directWifi?

 

SIP är IP-telefoni och all IP-telefoni kräver en uppkoppling. WiFi Direct kräver också en uppkoppling. Vet inte hur man ska kunna ringa någon utan någon typ av uppkoppling. (Kommunikations radio är väl enda möjligheten?) Det vore ju fantastiskt om det gick. Inga kostnader och anslutningsproblem.

Link to comment
Share on other sites

 Vet inte hur man ska kunna ringa någon utan någon typ av uppkoppling. 

 

Tekniskt sett hade det gått att bygga en komradio-app som använder wifi som radio, men då blir det som en komradio på riktigt, alltså att EN kan prata åt gången, det går inte att prata i munnen på varandra.

 

Men att bygga en sån app vore en kul utmaning på riktigt...

 

Edit: Dessutom hade man dödat all vanlig Wifi-trafik i närheten :) 

Link to comment
Share on other sites

Det finns ju appar som har PTT - push to talk - som en walki-talkie.

Nu ville ju inte Ts ha den funktionaliteten men kanske finns där någon sådan app som har som option att man kan föra tvåvägskommunikation.

Annars tänker jag på övervakningsappar, typ babysitter osv. som kanske skulle fungera. (jag har ju kikat på några sådana, ska kolla igen)

 

Tillägg: Typ denna: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.papenmeier.wifibabymonitor.free

 

Det torde väl vara enklast att ha med sig en router med WiFi och placera den någonstans mellan de personer som behöver kommunicera.

Link to comment
Share on other sites

Hur långt avstånd har ni mellan er när ni ska prata med varandra? Wifi klarar ju inte mycket längre än att man kan tala högt till varandra under förutsättning att det inte finns andra störande ljudkällor eller väggar i vägen.

 

Komradio borde vara det självklara valet om man ska klara avstånd på några 100 m.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...