Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Backup på äldre dator (IDE)


Rekommendera Poster

I en annan tråd skrevs det om backup och ärligt talat är jag för dålig på det. Har en äldre dator utan möjlighet att koppla in SATA diskar och skulle därför behöva få tag på en 3.5" med det äldre systemet (ATA, P-ata eller vad det kallas). Tittade lite på prisjakt och där fanns några under 1000-lappen men vet inte vad jag ska välja. Behöver inte så mycket plats men kvaliteten ska vara bra. Har ni några tips?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Två alternativ om du inte lyckas få tag på en IDE-hårddisk:

 

1. Om du har usb på din gamla dator, köp en extern usb-hårddisk/usb-minne, gärna usb2 eller äldre av kompatibilitetsskäl. Kan vara så att usb3 inte fungerar bra ihop med gamla datorer.

 

2. Skaffa en sata till ide-adapter i stil med denna och köp en vanlig sata-hårddisk istället:

Hårddisk-adapter, IDE till SATA eller SATA till IDE

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kan ju vara ett bra alternativ eftersom jag har en ny SATA disk liggande (försökte klona min Windows Vista disk till den men misslyckades. Men det är en annan historia). Tackar. Letade efter något liknande nyligen men hittade inget hos just den jag för tillfället skulle beställa hos.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hade hittat en sida där man sålde, vad som verkade vara, rätt sorts hårddiskar och jag ställde en teknisk fråga till dem då det inte fanns någon spec vid produkten. Fick inget svar så jag valde att köpa adaptern som Ove S. tipsade om. Ett 32GB SanDisk USB minne följde också med. Det är trångt i öådan men jag ska se om adapterkortet går in utan att något tar emot eller (hemska tanke) något går sönder. Men vilket är sedan bäst: Att låta Ubuntu själv skicka över filer till backup eller att flytta dem själv? Planerar att uppdatera till senare Ubuntu version (om det nu fungerar på min gamla burk). Kanske är det bättre att bara lagra filer på nya disken och skippa backup funktionen eller vad tycker expertisen? Det skulle också vara intressant att veta om den nya disken behöver förberedas på något sätt då jag inte vet om den är tom. (Ber om ursäkt för stort OT).

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×
×
  • Skapa nytt...