Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Aja

LÖST Bredbandsuppkopplingen "Begränsad"

Rekommendera Poster

Aja

Hej!

 

Jag har installerat Windows 8.1 Pro i en ny hårddisk i en stationär dator. Jag har liksom tidigare anslutit den via en kabel till en router. Till denna router finns även en accesspunkt som ger wifi till bl.a. surfplattan. Detta har fungerat bra i många år, men efter byte av hårddisk och Windowsversion har det uppstått problem.

 

När jag startar datorn fungerar internetuppkopplingen via den fasta förbindelsen utan problem. 1-2 gånger per dag upphör den dock att fungera och det står då under Nätverk Anslutning Begränsad. När det står begränsad där går det inte alls att komma ut på nätet  - inte heller via wifi - med mindre än att jag startar om datorn. Problemet uppstår ibland spontant utan att jag använder datorn och jag kan inte se något samband mellan vad jag gör i datorn och när internetuppkopplingen försvinner.

 

I enhetshanteraren ser nätverkskortet ut att fungera. Kortet är inte heller inaktiverat.

 

Tacksam för idéer om vad detta problem kan tänkas bero på. Exakt samma internetuppkopplingar fungerade helt utan problem med min tidigare hårddisk med Windows 7 installerad.

 

/Gunilla

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Mikael63

När det står begränsad där går det inte alls att komma ut på nätet - inte heller via wifi - med mindre än att jag startar om datorn

Fungerar det bra, i just det läget, att surfa med surfplattan?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Aja

Ja, både surfplattan och en laptop som är kopplad med kabel till samma router fungerar i det läget. Så det måste vara något i den stationära datorn som spökar.

/Gunilla

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Mikael63

Jag tolkar det som att du även kan köra den stationära trådlöst.

Kan du enbart köra så några dagar för att se om samma symtom uppträder?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Aja

Cecilia,

 

Sista steget handlar om att uppdatera nätverksdrivrutinerna. Jag har Broadcom NetLink Gigabit Ethernet i datorn och har sökt efter drivrutiner till Windows 8. Jag får fram många länkar men när jag klickar in mig på dessa så handlar det om tidigare Windowsversioner. Kanske finns det inga drivrutiner för det nätverkskortet till Windows 8.1??

 

/Gunilla

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
LARSAS

Cecilia,

 

Sista steget handlar om att uppdatera nätverksdrivrutinerna. Jag har Broadcom NetLink Gigabit Ethernet i datorn och har sökt efter drivrutiner till Windows 8. Jag får fram många länkar men när jag klickar in mig på dessa så handlar det om tidigare Windowsversioner. Kanske finns det inga drivrutiner för det nätverkskortet till Windows 8.1??

 

/Gunilla

När man söker på din beteckning hamnar man bl.a här

 

http://www.broadcom.com/support/ethernet_nic/downloaddrivers.php

 

 

Den översta NetLink 57xx innehåller drivrutin för Win 8.1.

 

Man kan ju chansa eller först försöka hitta en mer fullständig beteckning på nätverkskortet.

 

LARSAS

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Aja

Jag har nu mejlat Dell i hopp om att få en mer fullständig beteckning på nätverkskortet.

 

/Gunilla

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Aja

När jag går in i Enhetshanteraren på nätverkskortet > Drivrutiner och klickar på Uppdatera drivrutiner får jag besked om att de bästa drivrutinerna för enheten redan är installerade. Om jag ska lita på det svaret så borde problemet inte ligga i drivrutinerna.

 

/Gunilla

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
LARSAS

När jag går in i Enhetshanteraren på nätverkskortet > Drivrutiner och klickar på Uppdatera drivrutiner får jag besked om att de bästa drivrutinerna för enheten redan är installerade. Om jag ska lita på det svaret så borde problemet inte ligga i drivrutinerna.

 

/Gunilla

Det behöver inte vara den bästa, här är det ju ett fel som uppträder sporadiskt.

 

Om man högerklickar på :uppdatera drivrutin så kan man välja nedre alternativet :Välj drivrutinsprogram som....... . Sen har man ofta möjlighet att installera en annan drivrutin som man hämtat till datorn. Jag är ej säker men jag tror att installationsfilen måste ha en inf fil för att det skall fungera.

 

LARSAS

 

Filen från länken i inlägg 8 ser jag nu efter extrahering att den innehåller en inf fil så installationen borde fungera.

Redigerad av LARSAS

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Aja

Bra tips!

Återstår att se om den andra rutinen som fanns på datorn botar symtomet att internetförbindelsen försvinner av och till.

 

/Gunilla

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
LARSAS

Bra tips!

Återstår att se om den andra rutinen som fanns på datorn botar symtomet att internetförbindelsen försvinner av och till.

 

/Gunilla

Den kan man ju testa men markerar man :disk finnes så kan man själv peka ut egen nedladdad fil.

 

LARSAS

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
NordicOne
Jag har nu mejlat Dell i hopp om att få en mer fullständig beteckning på nätverkskortet.

 

 

Jag har DELL och säkert samma chip - men det är ju enkelt att ta reda på - se bild  :) dvs 

NetLink 5787

post-2793-0-64232000-1414056672_thumb.png

Redigerad av NordicOne

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Aja

Tack för ännu ett gott råd. Beteckningen var DEV_KEY2.NTamd64.6.1.
 
Jag sökte på denna beteckning men blev inte så mycket klokare. Kanske ska jag helt enkelt ladda ner drivrutiner för Windows 8.1 64 bit på följande sida:

http://www.driverscape.com/download/broadcom-netlink--gigabit-ethernet.

 

Men först ska jag kolla om morgonens byte till drivrutin som redan fanns i datorn har gjort susen. Än så länge har jag inte förlorat internetkontakten.

 

/Gunilla

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Aja

Jag börjar ana att det finns ett samband mellan förlorad internetkontakt och när datorn väcks upp ur viloläge. Jag hade ställt in att hårddisken skulle försättas i viloläge efter 30 minuter. Nu har jag i stället ställt in den på "aldrig" och sedan dessa har jag inte förlorat internetuppkopplingen.

 

Kan det finnas ett sådant samband?

 

/Gunilla

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
NordicOne

Fullt möjligt har själv haft problem med begränsad åtkomst ds

 

Går ju att skruva på hårddisken förstås se bild  :D

post-2793-0-65889900-1414074827_thumb.png

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Aja

I samma ögonblick som jag skulle öppna länken i mejlet till denna sida så försvann internetuppkopplingen och jag fick starta om datorn, så det kanske ändå inte har med strömsparläget att göra.

 

Bilder förstår jag inte.

 

/Gunilla

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Laso

Har du kollat så inte nätverkskortet är inställt på att gå ner i vänteläge?

Då kan fenomenet ibland uppstå, har haft liknande själv, jag tog bort denna bock, och i mitt fall så löstes mitt problem.

 

Kolla i enhetshanteraren, vid ditt nätverkskort, dubbelklicka, och kolla under Energisparfunktioner.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Aja

Aha, det verkar vara ett riktigt bra tips. Det satt en bock i "Tillåt att datorn stänger av den här enheten för att spara ström". Bocken är borttagen och borde jag åter kunna ställa in så att hårddisken går ner i vänteläge efter 30 minuter. Jag tester detta kommande dygn.

 

Tack för alla goda tips!

Gunilla

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Aja

Tyvärr, det hjälpte inte heller - trots att nätverkskortet inte tillåts stänga av för att spara ström och inte heller hårddisken går ner i strömsparläge.

 

/Gunilla

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
LARSAS

Tyvärr, det hjälpte inte heller - trots att nätverkskortet inte tillåts stänga av för att spara ström och inte heller hårddisken går ner i strömsparläge.

 

/Gunilla

Har du varit inne på Dell supportsidor och sökt efter drivrutiner?

 

Datorns beteckning ?

 

Om man gör som inlägg14 men tar fram maskinvaru ID istället. MaskinvaruID ?

 

LARSAS

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Aja

Hej!
 
Ja, jag har varit inne på Dells supportsida och laddat ner programmet Dell Detect och fått besked att det inte stöds av Windows 8.1.
 
Jag har gjort en systemanalys på deras sida och fick följande resultat:

"Systemanalys slutförd

Vid analysen hittades inga uppdatering(ar) som behöver installeras på ditt system."

 

Datorns beteckning (maskinvaru-ID) Fyra rader kommer upp och på den översta står det:

PCI\VEN_14E4&DEV_1692&USBSYS_03001028&REV.01

 

INF-sektion: DEV_KEY2.NTamd64.6.1

 

När den stationära förbindelsen slutar fungera och Ansluten övergår till Begränsad står det fortfarande Ansluten på WIFI-anslutningen. Men den fungerar inte i det läget.

 

Jag har tidigare testat den när vätverkskortet var avstängd och då fungerade den. Jag kanske skulle ta en dag på Wifi endast och se om även den förbindelsen stängs av med ojämna mellanrum.

 

Gunilla

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
LARSAS

Hej!

 

Ja, jag har varit inne på Dells supportsida och laddat ner programmet Dell Detect och fått besked att det inte stöds av Windows 8.1.

 

Jag har gjort en systemanalys på deras sida och fick följande resultat:

 

"Systemanalys slutförd

 

Vid analysen hittades inga uppdatering(ar) som behöver installeras på ditt system."

 

Datorns beteckning (maskinvaru-ID) Fyra rader kommer upp och på den översta står det:

PCI\VEN_14E4&DEV_1692&USBSYS_03001028&REV.01

 

INF-sektion: DEV_KEY2.NTamd64.6.1

 

När den stationära förbindelsen slutar fungera och Ansluten övergår till Begränsad står det fortfarande Ansluten på WIFI-anslutningen. Men den fungerar inte i det läget.

 

Jag har tidigare testat den när vätverkskortet var avstängd och då fungerade den. Jag kanske skulle ta en dag på Wifi endast och se om även den förbindelsen stängs av med ojämna mellanrum.

 

Gunilla

Det finns tydligen ingen bättre drivrutin att hämta hos Dell support.

 

När det gäller MaskinvaruID ger den ingen ytterligare information,man får korta den för att få någon träff.

Det motsäger inte att den här drivrutinen skulle kunna fungera men ingen garanti att den gör det.

http://www.broadcom.com/support/ethernet_nic/netlink_k57.php

 

Vettigt att testa enbart WiFi, om det är sämre beror ju bl.a på router och trådlösa nätverkskortet.

 

LARSAS

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...