Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Olika java versioner i olika webläsare


lars69

Rekommendera Poster

Hej

Jag har några hårdvaruprylar som man kan konfigurera med webgränssnitt i java, några av prylarna fungerar dock inte med senaste java version 7.

 

Tillverkaren har tyvärr inga uppdateringar planerade den närmsta tiden utan rekommenderar att man skall installera java version 6 i en annan webläsare, och på så sätt kunna köra både version 6 och version 7.

Dock sägs inget om hur detta skulle gå till?

Hur gör man för att exemelvis ha java v6 i IE och java v7 i firefox?

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej!

 

Du kan hämta Java SE Runtime Environment 6u45, vilket är senaste Java version 6, på sidan http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/java-archive-downloads-javase6-419409.html#jre-6u45-oth-JPR och du ska ha "Windows x86 Offline" om du har 32-bitars webbläsare (Firefox och de flesta Internet Explorer) resp. "Windows x64" om du har 64-bitars webbläsare (vissa varianter av Internet Explorer).

 

Tänk på att version 6 innehåller kända säkerhetshål som gör det lätt att infektera datorn från en webbsida, t ex med polistrojanen.

 

Det är samma Java-program för både Internet Explorer och Firefox, vilket innebär att båda versionerna av Java kommer att installeras i båda webbläsarna. Du måste alltså sedan gå in själv och inaktivera den ena versionen i de två webbläsarna.

 

Firefox: Verktygsmenyn - Tillägg - Insticksprogram

Internet Explorer: Internetalternativ - Program-fliken - Hantera tillägg

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...