Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Program


FORS@NET

Recommended Posts

Hej sitter i en skola och har ett problem har fått en fil från en Mac användare och skall öppna den i min PC men det fungerar inte nu finns det program som gör jobbet, har någon ett namn på ett sådant program.

 

 

/FORS@NET

 

Link to comment
Share on other sites

Vet du vilken typ av fil det är? Word, excel eller vad? Om du vet det så går det nästan alltid att öppna filen innifrån rätt program.

Är du osäker så kan du öppna filen i "anteckningar" eller liknande och leta efter ledtrådar (det står ofta i filen vad det hör till för program).

 

Link to comment
Share on other sites

Okej förstår men visst finns det program som man komventerar om mac eller pc filer till respetive ?

 

Har läst att det skulle finnas

 

Tack för hjälpen

 

Link to comment
Share on other sites

Det finns/har funnits en massa program, framför allt på macsidan, som har skött konverteringar. Det är mycket svårare att göra på PC-sidan.

Eftersom macens information om vilket program en fil hör till inte följer med när den kopieras till en PC så är det väldigt svårt (följer ibland med som extrafil i eposten).

Office har någon enkel igenkänningsfunktion. Om du klickar på en fil utan filändelse så kan den ibland känna igen formatet och öppna rätt fil.

Men det absolut enklaste är att be macintosharen att ange vilken typ av fil det är.

 

Link to comment
Share on other sites

Är det bara en ren textfil så ska det inte vara några problem att öppna den i ex notepad. Lägg bara till filändelsen .txt om den inte har ngn.

Är det en wordfil så se till att den sparas i Mac antingen som Word for Windows eller i RTF-format (och lägg till filändelse därefter, .doc eller .rtf)

 

 

[inlägget ändrat 2004-02-10 14:35:26 av Anjuna Moon]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...