Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Teleavlyssning


Anton Ryberg

Rekommendera Poster

Vad säger Juridiken om Teleavlyssning?

Det jag har fått veta är att ett beslut om teleavlyssning beslutas av Domstol och görs av teleoperatörerna på stationerna.. stämmer det?..

Informationen skickas senare till Polis som använder det i utredning, o.s.v..

 

Men hur fungerar avlyssning egentligen?, är det lätt för operatörerna?, vad säger för att de inte avlyssnar nätet utan beslut av domstol? kan man lita på att ingen lyssnar på vad man säger?

 

FRA (Försvarets Radio Anstalt) vill ju lyssna av all teletrafik i sverige, just nu lyssnar de bara på det som sänds i luften, och mycket av teletrafiken går ju genom luften oxå, då borde de lyssna på en del samtal. B.la. Mobiltelefontrafiken, och viss markbunden som sänds via radiolänk.. men hur flitiga är de på att sitta och lyssna?

 

/ Anton

_______________________________________________

Zoégas - Riktigt Kaffe En Starkare Upplevelse!

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Teleoperatörerna har eller borde ha interna regler för vad som får göras av den egna personalen. Därmed inte sagt att en enskild drifttekniker som inte har något annat att göra skulle kunna testa för skojs skull. Därför tror jag att avlyssningar loggas automatiskt och kanske övervakas centralt. Men vem kontrollerar den som sitter högst upp i kedjan?

 

Det var lite rabalder i Finland i somras då någon av de högsta cheferna på Sonera upptäktes med att vilja avlyssna andra.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...