Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

>Premiere 6 Guider/Tutorials/FAQ?


MMemor

Rekommendera Poster

De bästa guiderna/tutorials för Adobe Premiere 6, vad är DITT svar?

 

Har gått igenom kursen från KlickData men har fortfarande lite svårigheter med att lägga till text, övergångar mm. och att få bilden att bli tex. helt vit eller blå.. eller röd osv.

 

 

Tack :)

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Helt vit eller blå; skapa en helt vit eller blå bild i valfritt bildbehandlingsprogram och importera den till Premiere... tjonga ner den på tidslinjen och dra ut den och gör eventuella övergångar mot den bilden ;)

 

--

.Wey

 

Future Hero Next Generati0n

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

..så bra! ..vidare, angående textning, så följer det med minst ett mysko textningsprogram till Premiere som är en form av stand-alone-program (inte använt det så mycket) som jag tyckte var lite för begränsat, så - om det är en överskådlig mängd textremsor (under 100) så skulle jag göra dem som individuella photoshopbilder (transparenta, i samma upplösning som du ska exportera filmen i) om du har tillgång till Photoshop, annars något annat bildformat med alphakanal...

 

...gör det som en enda stor psd till att börja med med ett lager per remsa så är det bara att antingen 1) importera den filen och välja olika lager varje gång eller 2) spara ut som nya psd-filer med bara rätt lager synligt.

 

Men man får väl hoppas att Premiere fått lite ordning på sina textverktyg nuförtiden?

 

Få ordning på övergångarna däremot behöver vi lite mer specifika beskrivningar för att lösa ;) ..men generellt sett så kör tidslinjen i A-B-läge som det heter (man får välja första gången man startar Premiere bland annat).

 

--

.Wey

 

Future Hero Next Generati0n

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...