Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Utrikesministerns maktutspel


Petronella

Recommended Posts

fortsättning på Petronellas inlägg om Utrikesministerns maktutspel då vissa delar av texten fallit bort.

..sina krav om särskilda "förmåner" för företagen.Ja-sidans höga företrädare aktar sig noga för att tala om att vid ett EMU-medlemskap vi inte får veta något om den växelkurs vi får vid ett ja.Det är först vid ett EMU-inträde vi får förhandla om kursen. Så kan vid en inkomst av 200 000,vid ett ja,vara värd 24 000 euro men likväl 20 000.Den som har ett så dåligt förhandlingsläge blir helt överkörd av motparten. När etablissemangets företrädare lierar sig med varandra och dunkar varandra i ryggen finns det anledning för gemene man och kvinna att vara misstänksam och ana argan list bakom fasaden. De riskfritt utlovade löftena vid ett EMU-inträde är det ingen på Ja-sidan som behöver stå till svars för när det inte hålls i detta skakiga projekt som ett EMU-medlemskap utgör.Vid ett EMU-inträde mister vi kontrollen över vår ekonomi och överlåter till Europeiska Centralbanken att bestämma över statsfinanserna.

 

[inlägget ändrat 2003-08-29 08:42:11 av Petronella]

[inlägget ändrat 2003-08-29 08:50:50 av Petronella]

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

måste svara fast det är en gammal tråd...

 

Vid ett EMU-inträde mister vi kontrollen över vår ekonomi och överlåter till Europeiska Centralbanken att bestämma över statsfinanserna.

 

KOntrollen över statsfinanserna blir till stor del oförändrade tvid ett ja. Det finns ingen gemensam finans- eller skattepolitik så detta måste du nog argumentera lite mer för

 

 

Finland och de andra fick en väldigt "neutral" och sanningsenlig vx vid inträdandet

 

Link to comment
Share on other sites

Den som har ett så dåligt förhandlingsläge blir helt överkörd av motparten

 

Jag skulle personligen också hellre sett en folkomröstning som gällde om vi accepterade förhandlingsresultatet och inte en som gällde om vi skulle gå in i förhandling men...

Vad är det som säger att vi har ett dåligt förhandlingsläge?

Jag kan inte se att någonting ger oss ett dåligt läge, tvärt om.

 

Vid ett EMU-inträde mister vi kontrollen över vår ekonomi och överlåter till Europeiska Centralbanken att bestämma över statsfinanserna.

 

Det där är faktiskt ren lögn, det enda ECB får makt över är den penningpolitik som ändå står utanför demokratisk kontroll idag (och ska fortsätta att göra det, både MP och V har backat från kravet att återta den politiska makten över riksbanken).

"Statsfinanserna" är samlingsnamnet över allt det som Bosse Ringholm och regering & riksdag idag har makt över, allt detta kommer de fortsätta att ha makt över.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...