Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

ändra storleken och kvalitet på flera bilder samti


matte2k

Rekommendera Poster

känner nån till nått program (helst om man kan göra det i photoshop elements) som man kan ändra storleken på ett visst antal bilder samtidigt...

skannar in ganska mycke bilder regelbundet som ska publiceras på internet i samma höjdstorlek 100 pixlar. skulle va skönt å slippa göra det enskilt, bild för bild.

sen vore det ju kanon om det gick å göra samma sak på alla bilder konvertera dem alla till "save for web" (som i ps)

 

borde ju finnas nått sätt.. hur fan gör annars alla webbutiker a la ginza.se, dischop.se och sånna butiker.

 

/bor1z

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

http://www.irfanview.com fixar det gratis... tror att just macron och batchhantering annars är en sådan finess som bantats bort i Photoshop Elements? Tillsammans med banverktygen och CMYK-stödet?

 

--

.Wey

 

Future Hero Next Generati0n

[inlägget ändrat 2003-07-10 11:45:43 av Weyland]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Photoshop fungerar utmärkt, skapa en action-macro som skalar om bilden och använd sedan funktionen automatisera för aatt köra macrot på flera filer t.ex innehållet i en mapp.

 

Eller om du vill göra det änu enklare för dig så kör du med imageready, skapar ett macro där du definierar storlek och bildoptimering, macrot gör du sedan om till en droplet och vips så kan du skala och optimera dina bilder bara genom att släppa dom på en ikon på skrivbordet, kan det bli enklare?

 

SIter som ginza etc använder sig förmodligen inte av photoshop för att skala om sina bilder, troligare är att dom har någon liten skriptat applikation som skalar bilder åt dom som t.ex gd-lib, imagemagick eller varför inte något eget hack.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...