Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

konventera c-b projekt till mp3???


Wbe

Rekommendera Poster

Tjenare på er!

 

Är det någon som vet hur jag enkelt kan göra ett Cubase-projekt med lite midikanaler, audiospår osv till mp3 format, eller något format så jag kan bränna ner på skiva??

 

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Thomas Tydal

Wav är det du ska använda (om det är en musikskiva du ska bränna). Om ditt ljudkort klarar samtidigt in- och uppspelning (borde väl de flesta göra idag) kan du spela in låten i ett samplingsprogram (exempelvis http://www.goldwave.com/ ) samtidigt som du spelar upp den i Cubase.

 

I och med att du använder midi borde det inte finnas någon funktion för det i Cubase, såvida du inte endast använder mjukvarusynthar, då skulle det rent tekniskt kunna gå. Vad du vill göra är ju att mixa ner allt till två spår. Kolla hjälpen/manualen om det finns någon sådan funktion.

 

Eventuellt skulle du ju kunna göra så att du spelar in midi-kanalerna på ett audiospår, så du har hela låten på audiospår. Då borde Cubase klara att mixa ner den till två spår, och då kan du bränna.

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej Wbe

På följande sätt går du tillväga.

 

Om ditt Cubaseprojekt baseras enbart på virtuella instrument så är det enkelt. Sätt vänster och höger locator "det blå strecket" i början samt slutet av projektet. Kontrollera att mastervolymen är på en bra nivå. Gå till File Export Audio och välj filformat samt var den nya filen skall hamna och voila.

 

Använder du externa instrument så kopplar du dem via en mixer till ditt ljudkort och spelar in ljudspåret i cubase. Ersätt sedan de tidigare midispåren med denna nedmixade version och göra en audio mixdown "se ovan tillsammans med dina sångspår och ev. andra audiospår.

 

Hoppas det hjälpte.

 

www.orca.se

Utbildning i musikproduktion för alla

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...