Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Problem med hårddisken i win 98


Kalle Hansen

Recommended Posts

Egentligen är det nog inte hårddisken det är fel på..snarare windows 98.

Problemet är att vissa program jag har installerade inte förstår att det finns ledigt hårddiskutrymme.

Min 8gb hd är partionerad i 4 partioner. Det går altså att dra filer mellan de olika partionerna men att installera program eller använda till exempel audiograbber är helt omöjligt. När man försöker kommer meddelandet "det finns inte tillräckligt med utrymme"..

Jag misstänker att problemet beror på att jag har slarvat med att använda "lägg till/ ta bort program"-funktionen och istället bara slängt de program som jag inte använde. Därför misstänker jag att windows inte har registrerat mina borttagningar!

Min fråga är nu: Hur åtgärdar jag detta problem?? Kan man ändra i registret eller i någon systemfil så programmen förstår att det finns ledigt utrymme på diskarna? Eller finns det något program som löser detta?

 

Väldigt tacksam för svar! helst via e-mail: mailto:nofx16@swipnet.se

Link to comment
Share on other sites

Det har knappast med avinstallationerna att göra (även om det är ett mycket bättre sätt att ta bort program på, man får ju bort "allt" då).

Kan du kopiera in filer så fattar ju systemet bevisligen att det finns utrymme.

 

Det verkar mystiskt, har faktiskt inget annat att komma med än att du kör scandisk och defragmenterar. Det finns ju också en "Diskrensningsguide" under Tillbehör/Systemprogram. Kör den innan defrag (om du inte redan testat detta).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...