Just nu i M3-nätverket
Jump to content

ipnummmer


Ola1

Recommended Posts

Hur fungerar det om man har 3 datorer i nätverk och ipnummer till dessa och en av datorerna har ett modem som används till internet. Man tilldelas ju ett ipnummer från internetleverantören och datorn har ju ett ipnummer på det privata nätverket. Hur fungerar det med ipnummret då.

Link to comment
Share on other sites

Hej,

 

kör du 192.168.x.x Ip och det funkar i nätverket så är det bara att installera "Wingate" eller liknande program på "modem datorn" så blir den en Router/Proxy/Firewall eller vad du nu vill så är fixat..

 

det är så att det är ditt modem som får Ip av ISP:n. Nätverkskortets(NIC) IP bestämmer du själv så länge det inte har fysisk kontakt med "Internet".

 

Det "wingate" och liknande program gör är att de gör en "koppling" mellan ditt modemets IP cch NIC:ets (enkelt förklarat;))

 

Ta en titt på www.wingate.com, där står bra beskrivet ur man gör. sen kan du surfa från alla datorerna.

 

/Christoffer

Link to comment
Share on other sites

Det är en vanlig missuppfattning att IP-numren är bundna till datorn. Så är det alltså inte utan de är bundna till de olika nätverkskorten. Det går även att ha flera IP-nummer på ett nätverkskort om man nu skulle vilja det. (Beroende på vad man har för system).

 

Svaret är alltså att det går alldeles utmärkt att ha ett IP-nummer på ett nätverkskort och ett annat på ett annat kort i samma dator. PPP-adaptern ser ut som ett nätverkskort för resten av systemet.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...