Just nu i M3-nätverket
Jump to content

MARGINS???


Tobbelobbegåbbe

Recommended Posts

Tobbelobbegåbbe

<body style="MARGIN=0px"> detta vet ni säker vad det e men hur gör jag så att t.ex. mitt table är övanför sidan?? egentligen så måste man ju skriva -1px kanske men det funkar inte...

T.ex

 

Detta är sidor:

1, med <body style="MARGIN=0px">

____________________

....Hej.............|

....Hej.............|

 

2, <body style="MARGIN=5px">

____________________

....................|

....Hej.............|

....Hej.............|

 

3, <body style="MARGIN=-5px">????

____Hej_____________

....Hej.............|

....................|

 

(ignorera punkterna)

Hur gör jag så att marginalerna ligger över sidan???

 

 

/HÖGA poäng utdelas

/Tobias

/Tack!

 

 

[inlägget ändrat 2003-04-09 19:45:07 av HJÄLP MED XP]

Link to comment
Share on other sites

Förklara lite närmare vad du menar...

 

Det går inte att ha ett negativt värde på MARGIN

[inlägget ändrat 2003-04-09 20:00:44 av Dada]

Link to comment
Share on other sites

Tobbelobbegåbbe

Om du har en sida och så vill du ha ett table fast om du gör ett table så blir det alltid ett mellanrum mellan toppen av sidan och tablet detta mellanrummet kan du stryra genom att skriva body style margins etc... om du har margins="100px" blir mellanrummet 100 px och har du 0px då försvinner mellanrummet...Men jag vill ha -1px alltså att "i mittfall att bordet ligger ovanför windows rutan eller sidan!!"

 

Fattar du??

 

Hjälp!!

 

Link to comment
Share on other sites

Om det är så att du vill ta bort kanten längst upp så går väll det att fixa med Css. Typ border-top-width: 0;

 

Link to comment
Share on other sites

Fortfarande tveksam till om det går att göra så...

 

Sorry!

 

Jag har försökt nu men inte lyckats...

 

Link to comment
Share on other sites

Claes Persson

Negativa värden i margin? Inga problem - om man använder "rätt" webbläsare bara...

 

Mozilla t.ex. har inga problem om man anger ett negativt värde på margin;

 

<body style="margin-left: -30px;">

 

Detta ger effekten att sidan "börjar" 30 px till vänster om webbläsarens fönster.

 

Har inte testat i t.ex. Netscape 6/7 men eftersom dom är också baserade på Gecko borde det inte vara några problem i dom.

 

Så, problemet ligger i Internet Explorer - där händer ingenting om man kör med negativa värden. I specifikationen för CSS2 står det att negativa värden är acceptabla så jag antar att det är IE som sackar efter med sitt CSS-stöd.

 

Hoppas detta kan vara till någon hjälp, för det ska erkännas att jag inte riktigt förstår vad du vill få fram.

 

http://www.w3.org/TR/REC-CSS2/box.html

 

Link to comment
Share on other sites

det går kanon, det finns ju med i specifikationer för css så dom flessta läsarna förstår ju det och..

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...