Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Script för nätverkskort?


Mic

Recommended Posts

Hej alla.

 

Vi har ett program som styr telekomutrustning på jobbet. Detta program kommunicerar via IP över seriellt gränssnitt. Tillverkaren har löst det så att i Windows får man lägga till ett virtuellt nätverkskort som de gjort drivrutin för (sys och inf-fil)och kallar Serial adapter. Detta virtuella nätverkskort kör ett protokoll som de också skrivit.

 

Min fråga är nu: Finns det nåt sätt genom script eller så att installera detta automatiskt? Nu får man gå den långa vägen genom add hardware, network adapter, have disc och välja den drivrutinsfil de skapat. Sen får man installera specialprotokollet manuellt efter det.

 

Nog måste det väl gå att lösa smidigare?

 

Link to comment
Share on other sites

Hehe, ja men för alla de andra teknikerna i Sverige som ska ha programmet blir det enkelt för.

 

Hur gör man ett sånt script? Nån som vet eller vet en bra site som har info om detta?

 

Link to comment
Share on other sites

Ganska mycket att läsa på denna tråd (för mycket?):

http://www.microsoft.com/technet/treeview/default.asp?url=/technet/scriptcenter/sampscr.asp En bit ned finns "Enterprise scripts" & en bit under denna finns "Networking". Där borde du kunna komma en bit på vägen kanske.

Annars (eller tack vare att du läst i dessa för många trådar) kan du ladda hem "samplecodes" här: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=B4CB2678-DAFB-4E30-B2DA-B8814FE2DA5A . Inte så stor fil kan tyckas, men den är i stort sett bara text men med ett kapitelregister så det är lätt att söka efter det du vill ha.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...