Just nu i M3-nätverket
Jump to content

få id


pepino

Recommended Posts

Kristianstad

Du får köra en sql-fråga till efteråt. Här är ett exempel:

[color="#ff0000"]<%[/color]
sql = "INSERT INTO Tabell (Kolumn1, Kolumn2, Kolumn3) VALUES('" &amp; Kolumn1 &amp; "', '" &amp; Kolumn2 &amp; "', '" &amp; Kolumn3 &amp; "')"
[color="#0000ff"]' execute[/color]
sql = "SELECT ID FROM Filmer WHERE Kolumn1='" Kolumn1 &amp; "' AND Kolumn2='" &amp; Kolumn2 &amp; "' AND Kolumn3='" &amp; Kolumn3 &amp; "'"
[color="#0000ff"]' execute[/color]
[color="#ff0000"]%>[/color]
Id:et är <%=RS("ID")%>

/ Kristoffer

Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.

 

[inlägget ändrat 2003-04-09 14:13:27 av Kristianstad]

Link to comment
Share on other sites

Iof men tänkt om jag det står två tusen trasaktioner på kö åså är några lika dana åså kricakr det sås blir allt fel?

 

Ja mena i php kan man få ut senast skapta id med en funtion, går inte det i asp?

 

/Henrik, php aeger upp asp lätt...

 

Link to comment
Share on other sites

Om du använder ADO objekten som finns så kan du hämta ut ID:t direkt efter du har kallat på Update, men det är möjligt att samma sak som Kristianstad skrev, händer undertill ändå.

 

/Jocke

 

"Shit! What? Rollers. No? Yeah. Shit!" - Blues Brothers

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...