Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Skrivare vs. kopiatorer


nitsew

Rekommendera Poster

Hej!

 

Jag undrar vilka åsikter som finns när det gäller nätverksskrivare vs. kopiatorer.

Alla "kopiator-leverantörer" utrustar sina maskiner med nätverkskort och försöker slå in sig på domäner som

HP, Lexmark med flera har dominerat på sedan länge.

Kopiatorvärlden har sitt koncept med "klick-kostnad" och fasta månadskostnader inkl. service, reservdelar och förbrukningsmaterial medan skrivartillverkarna säljer en skrivare och i bästa fall även service.

Tradionellt är det ju så att skrivartillverkarna har kontakt med IT-avdelningen medan kopiator-leverantörerna har kontakt med kontorsservice eller personalavdelningar. Det är upplagt för interna motsättningar.

Vad har ni andra för erfarenheter?

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har bara erfarenhet från småkontor, delade åsikter .

Det positiva är servicenivån. Vi har alltid köpt skrivare utan serviceavtal. Servicenivån på en hyr-kopiator är betydligt högre och det är trevligt. För ett mindre kontor utan it- och kontorsservice är det här ett stort plus.

En annan positiv sak är att man kan få bra duplex, sortering och häftning "på köpet". Det är lätt att snåla på sådana saker när man bara köper en skrivare. Av någon anledning är folk mer betalningsvilliga när det gäller en kopiator.

 

Nackdelen är kvaliteten och "sårbarheten". Vi har haft stora problem med överhettade nätverks/serverdelar, Om kopiatorn lägger av så är det skönt att ha en skrivare som man kan göra 10 kopior på osv.

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...