Just nu i M3-nätverket
Jump to content

HJÄLP! Har viruset tagit över min e-post?!


BMW Lover1

Recommended Posts

Hej!

 

Jag har haft ett jätteproblem med datorn de senaste dagarna. Det började med att Norton Internet Security slutade fungera, antagligen eftersom ett virus gjort så att programmet slutar fungera.

Jag hade Windows 2000 på en annan partition och installerade F-secure istället, som hittade tre smittade filer med nåt Worm-liknande virus. Det gick inte att "desinfektera" dessa filer, så jag valde att radera dem.

 

De senaste dagarna har ingen e-post kommit fram till mig, det sista mailet jag fick var runt kl. 9 igår. Jag har provat att skicka till mig själv, men det kommer inte fram! Kan viruset ha skickat lösenord etc till någon person, som numera kollar min e-post? Är det därför jag inte får någon post? Jag har bytt lösenord men det kanske inte hjälper (det nya lösenordet träder i kraft imorgon).

 

Jag är mycket orolig för detta. Är det någon som kan hjälpa?

Tack på förhand!

 

/ Henrik

 

Link to comment
Share on other sites

Kolla att POP3-informationen stämmer...

 

Norton AntiVirus ändrar väl det för att kontrollera inkommande e-post efter virus? ... kanske?

 

Höll du inte antivirusdatabaserna uppdaterade, eller var Norton slöa på att uppdatera? Eller var du bland de första som blev smittade? ;P

 

Var kom masken från? Har du kört någon konstig fil du fått i något brev, eller har du laddat hem "keygen/cracks/snuskprogram" från något P2P-nätverk som inte fungerade som det skulle? (avslutades med något CRC-felmeddelande eller tycktes inte göra något alls, t.ex)

 

Ciao,

Anders

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hej!

 

Jo, POP3 stämmer. Jag har ju inte ändrat någon inställning alls. Just nu sitter jag inte vid den smittade datorn utan kollar mailen via webmail. Och dit kommer minsann inga mail! Superskumt!

 

Jodå, mina virusuppdateringar har varit bra. Kanske inte superbra, men jag har ändå hållt mig bra uppdaterad.

 

Jag har ingen aning om var den kom ifrån. Jag tankar hem mycket från Direct Connect så antagligen är det därifrån. Om det inte kom med ett mail. För om det är så att det finns virus som slår ut antivirusprogrammet verkar det ju inte omöjligt om t.ex. Nortons e-mailscan inte upptäckt viruset.

 

Har du någon idé hur jag ska göra? Är viruset borta i och med att jag tog bort de, enligt F-secure, smittade filerna? Eller bör jag formatera om hela disken?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Om det inte kom med ett mail. För om det är så att det finns virus som slår ut antivirusprogrammet verkar det ju inte omöjligt om t.ex. Nortons e-mailscan inte upptäckt viruset.

 

Om det är ett känt virus så hittas det innan det startas, och kan alltså inte slå ut antivirusprogrammet. Alltså var det en ny mask som du drabbades av, eller att Norton hittar det, men du inte hade de senaste uppdateringarna, eller att du på något sätt hade inaktiverat Norton när filen startades.

 

Är viruset borta i och med att jag tog bort de, enligt F-secure, smittade filerna? Eller bör jag formatera om hela disken?

 

Om (en uppdaterad!) F-Secure inte hittar något så bör det inte vara någon fara.

 

Prova att skicka brev till någon kompis för att se om det kommer fram. Prova även att se om du kan se kompisens svar. Detta för att se om det är du som har problem att skicka, eller om det är servern som inte tar emot dem (eller av någon anledning köar upp dem).

 

Ciao,

Anders

 

Link to comment
Share on other sites

Hej och tack för era svar!

 

Maratonmannen: Nej, jag har inte kört det testet. Nu sitter jag vid en annan dator, men jag ska prova ditt tips när jag sitter vid den smittade datorn.

 

Anders N: Jag körde F-Secure från Windows 2000. Det kan väl inte göra något, även om det är XP jag kör normalt? För XP är det problem med nu, när man loggar in så hänger sig datorn direkt. Man ser skrivbordet osv, men om man klickar på t.ex. Start så hänger sig allt.

Så nu kan jag enbart använda Windows 2000 och jag har scannat hårddisken med F-Secure därifrån.

 

Jag skickade ett mail till min student-mail (på skolan) och det kom fram! Men när jag försöker svara så kommer inte mailet fram. Jag kan alltså skicka mail (använder webmail nu) men inte ta emot.

 

Mvh Henrik

 

Link to comment
Share on other sites

Jag skickade ett mail till min student-mail (på skolan) och det kom fram! Men när jag försöker svara så kommer inte mailet fram. Jag kan alltså skicka mail (använder webmail nu) men inte ta emot.

 

Är det home.se du försöker ta emot e-posten från? Ser du inga brev i deras webmail så är det nog "bara" så att deras server strular.. har för mig att den gjort det förut.. (kan ta ett par timmar för brev att komma fram ibland ;P)

 

Ciao,

Anders

 

 

Link to comment
Share on other sites

Anders N: Nej, jag forwardar e-posten från home.se till en swipnet-adress. Jag ringde Tele2 Support och de sade att de haft lite problem med vissa e-postadresser. Så förhoppningsvis har detta inget med viruset att göra, utan enbart en seg server. :)

 

Mvh Henrik

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...