Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Visa aktuellt datum i tabell?


Muppx

Recommended Posts

Är ju ärligt talat inte säker på om detta är en HTML, PHP eller SQL fråga men jag prövar här. Grejen är den att jag försöker skapa en användar databas och det jag vill är att i databas tabellen med användarnamn och lösenord ska också datumet då de registrerades visas. Det som jag tänker är att det kanske finns någon datumräknare i HTML (knappast) som man kan anvvända värdet av. Jag vet ju att det finns i PHP iaf men jag är inte säker på hur jag ska få det att fungera.

 

Sedan kommer ju detta skickas som text i databasen i ett textfält. Men det går ju att ställa in fältet som DATETIME. Om man gör det var får man då datum och tid värdena ifrån?

 

Väldigt tacksam för minsta svar.

 

Link to comment
Share on other sites

Vill du jobba med databaser måste du köra nåt typ av skript på server sidan och då beror din fråga på vilket typ av serverskript du använder.

 

Stoppa in datum i tabellen är relativet enkelt, du kan göra det direkt i SQL frågan.

 

Jag föreslår att du börjar titta på lite tutorials om SQL, ASP eller vad du nu vill använda.

 

Du har till exempel http://www.w3schools.com du kan titta på, på detta forum hittar du en hel del också, IDG har tydligen någon tutorial avdelning också men den verkar vara full av fel då folk ofta frågar om deras tutorials på detta forum.

 

IDG's finns på http://www.idg.se/webstudio/

 

[inlägget ändrat 2003-03-23 12:52:20 av qwerty99]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...