Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Kolla och rensa


Cafoni

Recommended Posts

Det kommer fler och fler hot från nya Pests, spywares (t.ex. eZula Top Text) och andra applikationer. Det gäller att gardera sig mot de här insekterna.

 

De flesta har väl plockat hem nya Ad-aware 6.0. En perfekt spywarejägare som är gratis. Men ändå inte helt perfekt. Adaw har svårt att upptäcka Surfplayer eller eZula Top Text (varianten som ladds ner via applikator och installerat program). Surfplayer fixar däremot Pest Patrol, fast först om alla filer scannas. Adaw fixar däremot Data minor. Den som kan bör absolut köra Adaw Plus med ad-watch och Plug-ins.

 

Pest Patrol är ju lite mer inriktat på "fientliga applikationer". Hittar Backweblite ena gången men inte nästa. Cookiepatrol får man slå av och på då den tystnar ibland. När den är på bettet tar den även Gator och alla de andra vanliga spywaren. För att få bort Alexa måste Pest Patrol scanna. När Pest Patrol går som det skall hittar den också Pestarna.

 

Nya Spybot-Search&Destroy, som kom häromdagen, är ett mycket användbart program. SSD hittade direkt de c:a trettiotalet utgående kanaler som Backweblite har.

Bara att bocka för och ta bort. Hittade även ökända Handy Bits updater (Teknum Systems) Bort! Alexarelaterade värden hittades och ett antal registerändringar i IE 6. Text i rött i rapporten = kan åtgärdas/tas bort, medan registerändringarna får kollas upp först. Programmet registrerar även ett antal registernycklar som man kan kolla. Blir det fel kan man återställa. Försvinner ikoner från skärmen kan man t.ex. av/återinstallera ZA och ikonerna kommer tillbaka.

 

Programmet finns på svenska och är gratis, om man inte vill donera några dollar. Finns att hämta via www.lurkhere.com/nicefiles som skickar över till SSD:s hemsida för nerladdning.

 

Internet Cleanup 3.0., detta enorma städprogram på 19 MB?? har applikationen Lime Wire. Känd för att sprida eZula Top Text. Läs mer om eZula problemet och Internet Cleanup under rubriken eZula - spyware.

Cafoni

 

Link to comment
Share on other sites

bobby_digital

Herre jösses va massa spyware progg det finns där ute :(

 

Har dock inte råkat ut för några spyware men ok jag har inte så många program installerade heller. Bara de nödvändigaste tex mIRC, odc++, dchub, ftpserver, trillian samt divx (den utan spyware) och codecs light även de utan spyware.

 

Vad är det för program ni nyttjar som är fullsmockade med dessa spyware? Förutom divx Pro samt vissa divxplayers och d/l acceleratorer?

 

/bobby_digital

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...