Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Floppyn går inte att köra!


Janneman

Recommended Posts

Hej jag har ett skumt problem som jag tänkt lösa. Jag har två identiska datorer P4 1,8mhz DDR 400mhz XP-pro m.m. Mitt problem är att floppyn är obrukbar på båda! Sätter jag i en diskett och försöker ta del av innehållet hänger sig datorn. Försöker jag spara till diskett hänger sig datorn. Jag har DVD + Brännare + 2 st hårddiskar samt en extra PCI IDE-buss med två IDE socklar. Dessa används bara för att docka på en hårddisk som åker mellan datorerna, hem-jobbet.

I Windowshjälpen står att windows bara kan hantera 4 st IDE anslutningar samtidigt. Men jag har tidigare på datorer med Win98 och Me haft fler, samt jag vet om datorer med min konfiguration som har 4 hårddiskar + brännare floppy och DVD, men ändå fungerar. Finns det någon därute som kan lösa detta?

 

Link to comment
Share on other sites

Har jag aldrig funderat över. Är inte dessa kablar dubbelledade? Det kan ju vara en god ide att prova med att vända kabeln.

 

Link to comment
Share on other sites

Stefan Eklinder

Flatkablar lär inte gå att vända åt fel håll. Det är ju en liten pigg i mitten som passar in i skåran på kontakten i enhetens baksida.

 

Såvida du inte kör med AT-moderkort, förstås.

 

 

Flatkabeln till diskettenheten är "fnurrad" upptill, där den ska kopplas in i enheten. Alltså delad i tre delar.

 

 

---

/Stefan Eklinder

 

”Informationsteknologin tränger in som sand

i byxorna. Man blir inte av med det”

 

Jonas Ridderstråle

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...