Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Språkkontroll, Word


Daily

Recommended Posts

Det står så här i Words-hjälp. Men jag får inget vågigt under min text när jag skriver. Måste köra igång stavningskontrollen manuellt för att det skall funka! Har Office XP!

 

 

Det är standard i Word att stavning och grammatik kontrolleras automatiskt medan du skriver. Eventuella stavfel markeras med en röd vågformad understrykning och eventuella grammatik markeras med en grön vågformad understrykning.

 

Vad kan det vara för fel?

 

Link to comment
Share on other sites

Jag har inte Office XP, men väl Office 2000. Och där hittar man denna inställning i Verktyg-->Autokorrigering-->Autokorrigering. Där finns en ruta Använd förslag från stavningskontrollen automatiskt. Är den ibockad får man inte upp det röda vågiga vid stavfel.

 

Kanske något liknande i ditt Office.

[inlägget ändrat 2003-01-16 09:32:52 av Maratonmannen]

Link to comment
Share on other sites

Verktyg - Alternativ: Fliken stavningskontroll; Bocka för "Kontrollera stavning medan du skriver" borde väl fungera?

 

Se också till att du har rätt stavningsmoduler? (Svenska ingåer ej i Enegelsk office, i svensk office brukar engelsk, och tysk ingå tror jag) och att du har rätt språkinställningar

 

Verktyg - Språk - Ange språk och "identifiera språk automatiskt" skall var förbockad

 

Hoppas det fungerar nu!

 

[Esc]

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jag har det i kryssat som du har det men det hjälper inte. Man får tryck F7 för att det skall börja funka. Prova själv, får du det att bli rött och grönt under när du skriver i ett nytt dokument utan att tryckt F7 innan?

 

Link to comment
Share on other sites

Ja det får jag. Skriver jag bara ett par ord (typ 5-6) så händer inget, men fortsätter jag skriva kommer de Röda och gröna vågiga linjerna upp.

 

[Esc]

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...