Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Laddningstid


Patric Johansson

Recommended Posts

Patric Johansson

Hur går det att få fram laddningstiden på en sida?

 

Tack på förhand!

 

/ProTeuS

Resistance is futile. You will be assimilated.

- citat från ”Star Trek - First Contact”
Link to comment
Share on other sites

www.essential.se

Tjenare!

 

Det första du gör på sidan är:

 startTid=Now() 

 

och det sista du gör är:

 laddningsTid = DateDiff("s",startTid,Now()) 

 

Då får du iallafall exekveringstiden.

 

Alternativet jag kan komma på involverar JavaScritp och lokala klockan, och då kommer det inte att bli en bra tid, så jag hoppar den lösningen ;-)

 

Link to comment
Share on other sites

Det där visar väl bara hur lång tid det tog för sidan att skapas på servern, och inte hur lång tid det tog för sidan att överföras till klienten. Eller?

 

 

Almir - ...

____________________________________________________________

-Läser Programmet för Informatik med Systemvetenskap på MDH, Västerås.-

 

Link to comment
Share on other sites

www.essential.se

Jo det stämmer, men det finns (vad jag vet) inget sätt att ta reda på hur lång tid det tar för en sida att laddas, eftersom servern skapar sidan och skickar den, och sen inte bryr sig.

 

Alternativet är att blanda in JavaScript på klientsidan, men då är problemet att JavaScript handhar den lokala klockan på klienten, som antagligen inte är synkroniserad med serverns tid.

 

Link to comment
Share on other sites

Magnus Ahlkvist

Det är ju bara att sätta Response.Buffer=false så kommer sidan att pushas ut vartefter den blir färdig på servern.

 

--

En röst talade till mig och sade:

”Le och var glad, ty det kunde vara värre”.

Så jag log, och jag var glad.

Och det blev värre.

 

Link to comment
Share on other sites

Null or not an object

Ett annat alternativ är att använda Timer.

 

tmrStart = timer
'exekvera kod
tmrStop = timer
'strExeTime ger nu ett värde ner på millisekund (om jag inte minns fel)
strExeTime = tmrStop - tmrStart

 

Man kan lägga till round(strExeTime,2) om man vill ha två decimaler osv...

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Bra tips rakt igenom, det får du poäng för :)

 

Dina inlägg hade nog för övrigt förtjänat en egen tråd i Webbanalys-forumet

//eforum.idg.se/Threads.asp?forumid=379

(istället för att hamna i denna gamla asp-tråd)

 

/Cluster

----------------------------------------------

Any fool can use a computer. Many do.

-----[ http://eforum.kicks-ass.net ]------

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...