Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Spänningen är total...


Blekis ®

Recommended Posts

...snart har jag lämnat min abnorma envishet att ständigt försöka använda soundblaster(Audigy) ljudkort när jag skapar musik på datorn ... jag har just nu ett *riktigt* ljudkort i ryggsäcken :) väntar bara på en lugn stund så jag kan smacka in det i burken hehe

 

vad det är ? jaja, det är fortfarande budget såklart(that´s me) men likväl ett kort med *cred* bland musikerfilurer; m-audio delta audiophile 2496 ... otrooooligt spännande att höra vad som händer när min dator nu blir en äkta ljudmaskin ... :)))

 

jag återkommer såklart med intryck ... är det någon som redan kör audiophile 2496, och kan berätta vad han/hon tycker om kortet ?

 

./Blekis ®

powered by red hat 8.0

Link to comment
Share on other sites

"är det någon som redan kör audiophile 2496, och kan berätta vad han/hon tycker om kortet ?"

Jag var faktiskt och tittade på kortet i januari i år hos Jam på Roslagsgatan. Men det föll på ingen coax digital in/ut och inte 44.1kHz. Och de hade inte tillbehöret som löste detta. Nu ser jag att det finns. Men nu finns också Audigy 2 Platinum med de finesserna och då är det nog intressantast för mina behov (coax digital in/ut DAT).

Hur är det med drivrutiner till XP?

 

Link to comment
Share on other sites

Jag var faktiskt och tittade på kortet i januari i år hos Jam på Roslagsgatan. Men det föll på ingen coax digital in/ut och inte 44.1kHz.

 

coax digital in/ut ligger med i kartongen nu, liksom midi in/ut, det är en dedikerad mkt högklassig kontroller för digital in/ut funktionen på kortet = exakt ! 44.1 har det haft hela tiden, alla kända samplingsfrekvenser från 8khz till 96khz går att välja i kontrollpanel appleten. däremot funkar inte Audigy att spela in analogt till digitalt med någon annan sampling än med 48khz, vilket är proprietärt och allmänt dåligt ... för mig duger inte Audigy 2 dels pga fortfarande bara 48khz dels pga att det fortfarande inte stödjer ASIO2 dvs ej multikanal i 24 bitar utan bara 16 bit/ 48khz, dåligt ... kort sagt: på alla punkter som är viktiga för en musiker är audiophile totalt överlägset, därför jag inte kunde härda ut längre :)

 

Men nu finns också Audigy 2 Platinum med de finesserna och då är det nog intressantast för mina behov (coax digital in/ut DAT).

 

se svaret ovan

 

Hur är det med drivrutiner till XP?

 

det följer med, men det kom nya den 5/12 som jag tänker börja att köra med. det finns även linuxrutiner :)

 

./Blekis ®

powered by red hat 8.0

 

[inlägget ändrat 2002-12-11 20:01:08 av Blekis ®]

Link to comment
Share on other sites

Har nu tittat lite närmare på m-audio delta audiophile 2496, men det var inte det jag såg tidigare. För det kortet hade en Bracket för att få in/ut. Men på detta nya är det en annan lösning ser jag.

Har också kikat på priset, som skiljer sig en del här i stan (Musikcentralen, JAM, Förstärkardoktorn). Men omkring 2500:- tycks det ligga. Och då är det väl samma prisklass som Audigy 2 Platinum? Men sedan tillkommer priset för nya högtalare för att ljudkortet ska komma till rätta.

 

Ser fram mot recension.

 

 

 

[inlägget ändrat 2002-12-11 20:42:50 av Maratonmannen]

Link to comment
Share on other sites

Men sedan tillkommer priset för nya högtalare för att ljudkortet ska komma till rätta.

 

Mmm, en inte oviktig detalj. Se nedan.

 

Ser fram mot recension.

 

Av naturliga skäl hann jag inte testa *jättemycket* igår kväll(mörka påsar under ögonen huh !), men, tom med datorhögtalare och vanliga mp3:or hörs det tydlig skillnad till det bättre jmfrt Audigy. Ljudet är helt plötsligt tredimensionellt, utan användadnde av 3D-effekter ;) Audigy låter bara platt platt platt jämförelsevis. Oja, visst är Audiophile mycket bättre, skillnaden blir förstås än mer markant när jag tar på mig ett par dyra sonylurar kopplade till mixern. Nu låter ljudet faktiskt jämförbart med hur min stereo i vardagsrummet låter, Audigy låter utpräglat mer "billig kassettradio"-aktigt. Musikstudiomässigt hann jag bara testa några DXi-patchar i Sonar 2.1 XL, det lät mycket bra men wdm-latencyn är ännu inte nere i närheten av ASIO-latencyn i Cubase. Får testa ASIO ikväll. Det verkar förresten som jag kan behålla Audigyn i utan problem, det kan vara bra för coola speleffekter i EAX när andan faller på :) Jag lyckades också få Audiophile att hamna på en egen irq, vilket alltid är bra.

 

Det som var mindre bra var att jag fick prova några olika drivrutiner innan jag träffade rätt, man är juh van vid sånt typ, men senaste betadrivrutinerna från oktober verkar funka klockrent utan störningar eller annat skräp.

 

Hursomhelst, det lät mycket bra så det var svårt att gå och lägga sig... hehe, får fortsätta ikväll ...

 

./Blekis ®

powered by red hat 8.0

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...