Just nu i M3-nätverket
Jump to content

PC som video


Cariad

Recommended Posts

Hej,

Jag funderar på att bygga en dator som ska ha som enda uppgift att fungera som film-uppspelare samt eventuellt också som video.

Man behöver ju då ett TV-in kort, och jag hittade följande tråd här:

//eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=356105

 

Men, jag får inte riktigt klart hur bildkvalitén blir. Motsvarar det en Nicam video? Vilka kort komprimerar hur, och hur stor plats tar sparad data?

Är det tekniskt möjligt att (precis som i t.ex. Nokias senaste boxar) spela upp samtidigt som man spelar in ett program, alltså fördröja tittandet med ex. 15 min?

 

Alla åsikter, erfarenheter och ytterliga frågor uppskattas!

Det är säkert många fler som är intresserade av detta.

Link to comment
Share on other sites

Hej!

I det senaste nummret av Pc för alla (nr.9)

Där har dom en artikel om "så blir din pc en video" kanske är nått.

 

lycka till! Jörgen

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tack för tipset, jag ska kolla upp det.

 

Men min erfarenhet är att PC för Alla är lite "för enkel" för mig. Det känns mer som kvällstidningsjournalistik om datorer än seriösa test och tips.

 

Men, jag har letat lite på nätet och hittat Hauppauge WinTV PCI Nicam Stereo som inte kostar alltför mycket och har S-Video in. Någon som har erfarenheter av det eller något systerkort?

 

Programvara jag hittat är gratisprogrammet DScaler på Sourceforge (http://www.dscaler.org) som även har funktionen att "pausa" TV-tittandet under utveckling. Verkar mycket lovande.

 

Link to comment
Share on other sites

Ja, det var intressant läsning, men jag funderar på om man ändå inte får bättre bildkvalitét genom att ha ett separat kort för video in, samt ett bra video-ut kort.

 

ATIs TV-in chip stödjs tydligen inte av så många programvaror (förrutom deras egna), vilket betyder att det blir omöjligt att använda gratisprogram så som DScaler som jag nämnde ovan.

 

Link to comment
Share on other sites

Jo iofs kan det ju bli svårt med 3:part men alla de funktionerna som du efterlyser följer med i paketet till grafikkortet (så länge du köper retail versionen)

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...