Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

HIMEM:SYS saknas


öjje

Rekommendera Poster

HEj!

 

Jag skrev tidigare om att jag klantade mig när jag skulle radera lite filer hos farsan.Jag tog bort lite för mycket,minst sagt!:-( Bl.a försvann

HIMEM.SYS och säkert en del annat viktigt.Jag har nu kopierat windows 98 startdiskett från min dator och där fanns bl.a HIMEM.SYS.När jag kommit

fram till "Starta datorn med CD-ROM-STÖD" i farsans dator,och gått vidare där så blir jag tveksam vad jag ska göra för att det ska bli rätt.Har skrivit c:dir och fått bekräftat att HIMEM.SYS finns på 98:ans diskett/hårdisk.Hur ska jag gå tillväga för att få den filen och kanske annat över till farsans "Windows 95"/hårdisk från startdisketten?Vad ska jag skriva eller trycka på innan jag kan installera med win95cd-skivan?

Oerhört tacksam för bidrag som kan hjälpa mig!Jag är ganska dålig själv,så jag vore tacksam om ni förklarade så enkelt som möjligt utan massa fackuttryck.

Tack på förhand!

/Öjje

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Stefan Eklinder

HIMEM.sys har jag remmat i min 98SE och det är inga problem alls att köra utan den. Det är en gammal DOS-fil och lär aldrig behövas i Windows.

 

Himem.sys is the device driver required by Dos to use extended memory (all installed RAM in excess of 1 Mb) including the free memory in the high memory area (HMA).

 

http://www3.sympatico.ca/rhwatson/dos7/v-himem-sys.html

 

http://www.webopedia.com/TERM/H/himem_sys.html

 

http://users.cybercity.dk/~bse26236/batutil/help/HIMEM_S.HTM

 

---

/Stefan Eklinder

 

If you can’t make it, fake it.

 

 

 

 

[inlägget ändrat 2002-10-31 19:07:02 av Stefan Eklinder]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Dom enda gångerna du kan behöva HIMEM.SYS

är då du kör "gamla" DOS-spel då kan du behöva "trixa " lite med minneshanterningen. Det är just minneshanterningen i DOS som HIMEM.SYS hanterar.

 

 

 

 

// Gästen

 

Sopa alltid rent framför egen dörr

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...