Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Proxyval


Nizze123456

Recommended Posts

Jag har följande fråga som jag undrar om någon vet hur man kan lösa? Det är så att jag ibland kör en vpn klient för att kunna komma åt jobbets nät. När jag använder denna så måste jag fylla i proxy och portnr. Dessvärre så funkar inte min vanliga internetuppkoppling när jag har denna proxyinställning satt. Därför så måste jag konfa om IE när jag ska använda den som valnligt igen. Det jag undrar är om man på något vis kan göra tex 2 bat filer som jag kan ha på skrivbordet och där de olika konfigurationerna finns, beroende på vilken jag öppnar så öppnas IE med antingen proxy eller ej. Vad skulle man i såfall skriva i en sån? Kan man göra något liknande med ins-filer? Tack på förhand.

Link to comment
Share on other sites

tja vad jag skulle kunna tänka mig är

en bat fil som 1, kör en .reg som ändrar proxyinställningarna 2, startar iexplorer.exe

 

men vilken registernyckel det ligger i vet jag inte... hade samma problem för ett tag sedan... hm. vad är det för typ av vpn klient du använder?

 

Link to comment
Share on other sites

Använder V-one smartpass,sökt i registret nu och ser 2 värden där av intresse. Bägge finns under Hkey_current_user\windows\internetsettings. Ett värde som heter ProxyEnable som just nu är en 0:a på. Det andra heter ProxyServer och där står det värde jag har när jag använder denna. Kan man spara internet settings hiven(tror det heter så) i 2 versioner. Tänkte att på så vis så kan jag ju registrera den config jag vill använda, eller måste man boota om efter detta för att det ska sätta sig tro?

 

Link to comment
Share on other sites

Det här funkade utmärkt, behövdes ingen omstart.. Skapade en hive som är ProxyOff och en ProxyOn. Ska bara fixa till en bat fil som läser in hiven och därefter startar IE,

 

[inlägget ändrat 2002-10-22 23:27:31 av mustafa]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...