Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Visa endast användarens mapp i FTP:n


JANspeed

Recommended Posts

Gaaghh! Jag blir tokig på permissions!

 

Jag har nu lyckats få användare att hamna i sin egen hemkatalog. Men när användaren går upp ett steg i strukturen så kommer denne till en mapp med ftp-innehållet och alla andra användarmapparna. Det jag nu skulle vilja är att dölja de andras mappar så användaren bara ser sin egen och innehållet på FTP:n?

 

Finns det nån smart som lyckats förstå sig på w2k:s permissions och som kan hjälpa mig eller finns det kanske nån annan lösning?

 

Tacksam för hjälp.

 

/JANspeed

Link to comment
Share on other sites

De flesta FTP-servrar stöjder "virtual root". Då kan t.ex sätta att högsta nivån för användaren blir hans hemkatalog, då kan han inte gå högre.

 

Vilken ftp-server använder du?

 

/Mn

Slartibartfast: Is that your robot? Marvin: No. I’m mine.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hmm...kan användaren även lista filerna i de andra användarnas mappar?

 

Ett tips är att slopa MS FTP och prova på en annan FTP-server. G6 eller Bulletproof är att rekommendera då den både skapar rättigheter för grupper och enskilda konton.

 

Link to comment
Share on other sites

Jag kör IIS5.0.

 

Det jag vill göra är ju aså att alla användare ska komma åt det som finns på FTP:n men samtidigt inte kunna se och accessa de andras konton.

 

Men jag greppar inte w2k:s permissions och jag orkar inte hålla på att installeraen helt ny programvara. Jag lyckades ju med IIS4.0 och NT? :/

 

/JANspeed

 

Link to comment
Share on other sites

Jag garanterar dig att det är lättare att få det hela att rulla med G6/BProof. Det tar max 15 min att konfigurera allt och du har många många fler funktioner om man nu vill böka med det =).

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...