Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Spel i Windows XP Pro?


Starre

Recommended Posts

Hej!

 

Jag har fått ett erbjudande att köpa en dator med Windows XP Pro förinstallerat. Nu är det dock så att jag gillar att spela spel etc. Är det några problem med Pro-versionen?

Link to comment
Share on other sites

Inga som helst problem, så länge du inte kör gamla DOS-spel, men alla dom senaste spelen funkar klockrent. Till och med bättre än 98 o ME (hos mig iaf)

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------

Athlon TB 1.4Ghz, Abit KG7-lite, 256 PC2100 DDR + 512 PC2700 DDR, GF4MX440. WinXP Pro.

 

Link to comment
Share on other sites

Inha större problem kommer du få i alla fall. Se bara till att updatera druvrutiner och patchar flitigt så fungerar allt klockrent!

//HelgryM

[inlägget ändrat 2002-09-30 11:21:07 av HelgryM]

Link to comment
Share on other sites

Det går faktiskt köra en hel del gamla DOS-spel i XP också. Bara man ställer in allt rätt och kör någon form av SB16-emulering för ljudet, typ VDMSound eller liknande.

 

Link to comment
Share on other sites

Om nu inte det hjälper och om man nu prompt vill spela DOS spel är det bara att behålla en liten FAT partition samt att ha en DOS-startdisk.

 

Alternativt kan man skapa en bootbar CD som starta upp DOS. På skivan lägger man även de DOS spela man av nostalgiska skäl vill ha kvar. Problemet är bara det att det ej går att spara ex.v. highscore eller ändrade inställningar.

 

För den helt oinvigde - anledningen till att man vill spara en FAT-partition är att vanlig DOS ej kan läsa NTFS. Finns program som tillåter DOS att läsa NTFS, men då är man tillbaka vid CD-problemet - det går inte att spara några nya data...

 

/T

 

Link to comment
Share on other sites

Jag är tvungen eftersom M$ är så hjärndöda att de inte släpper specarna för NTFS och jag kör en av mina Linux-distributioner på samma partition som Windows vilket innebär att jag måste ha tillförlitlig skrivaccess från Linux-sidan (att skriva till NTFS från Linux kan vara farligt). Då M$ ändrar på NTFS hela tiden så måste jag köra med nåt gammalt och beprövat såsom FAT32. Kasst men jag har inget val.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...