Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Sökning i arrayer


donRollo

Recommended Posts

Morsning!

Är det någon som vet hur man bygger en sökfunktion i javascript där man söker i flera fördefinierade arrayer (typ författare, titel, utgivningsår, nyckelord) och sedan på samma sida presenterar ett sökresultat?

/rollo

Link to comment
Share on other sites

Kan du beskriva lite mer hur arrayerna ser ut.

Är det en array för författare en för titel ..

Eller är det många med författare, titel .. i varje?

 

Skulle även vara bra att veta hur arrayerna definieras.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hej Allan!

Jag vet faktiskt inte riktigt. Saken är den att jag vill bygga en sökfunktion i javascript (normalt brukar jag göra det i ASP och SQL Server). Jag hade tänkt att plocka motsvarande data från en relationsdatabas och fylla javascript-arrayer som jag sedan söker igenom. En fundering är att skapa flera tvådimensionell arrayer med bok_id respektive författare, bok_id respektive titel osv. I sökformuläret finns det sedan dropdowns för både författare, titel, utgivningsår m.m + en input type text för fritextsökning på nyckelord. Genom att hämta alla bok_id och slutligen placera dessa i en DISTINCT array så vet jag vilka bok_id som ska representera sökresultatet. Dessa bok_id kör jag sedan genom arrayen bok_id, titel och kan på så vis presentera ett resultat. Men, kanske finns det ett lättare sätt. Jag är som sagt var ingen guru vad gäller javascript (ASP är mer min melodi).

Hoppas att du har någon hjälp att ge.

Tackar!

/rollo

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Jag tycker du är inne på helt rätt spår.

Jag föreslår att du låtr serverscriptet kapa klientarrayer i form av javascript som du sedan kan fippla med på klienten. Jag har själv gjort en intranätlösning där jag laddar arrayer på klienten.

Maila mig om du cvill ha exempelkod.

petter@ivarssons.nu

Mvh Petter

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...