Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Problem med länkar. <a href="....


roineroine

Recommended Posts

Jag kör en Apache-server. Och jag har installerat den under c:\. Hur skall man göra för att kunna lägga ut en länk på sin webb-sida, där länken skall vara till en fil som ligger på en annan partition (E:\). Är det så att man bara kan länka till filer som ligger under htdocs i apache-katalogen?

När jag länkar till filen på den andra partitionen, så fungerar det att ladda ner den när man klickar på den, men bara om jag sitter på datorn med apache-servern. Tar jag en annan dator så funkar inte länken.

 

Länken ser ut såhär ungeför:

<a href="e:/ftp/files/fil.mp3"> fil</a>

När jag skall klicka på den med en annan dator så blir sökvägen:

file:///e:/ftp/files/fil.mp3

alltså 3st slash. Vet inte om det är detta som är problemet, för det fungerar ju på serverdatorn och där blir ju också sökvägen sådan. Någon som vet hur jag skall göra?

Link to comment
Share on other sites

Är det så att man bara kan länka till filer som ligger under htdocs i apache-katalogen?

 

Precis. :)

Och du kan inte använda den lokala sökvägen på din hårddisk (ex C:\osv) utan måste använda absolut (ex http://www.dindomän.nu/mapp/fil.html) eller relativ (ex bilder/fil.jpg) sökväg.

 

Testa genom att kolla på det i din webbläsare, men inte genom att öppna själva filen mha utforskaren utan genom att anropa din server (till exempel med http://127.0.0.1 eller den "rätta" adressen). Då ser du sidan precis som dina besökare ser den.

 

Link to comment
Share on other sites

Nu har jag aldrig använt Apache så jag kan inte säga hur du ska göra, men däremot vad du ska göra. Skapa en virtuell mapp under webrooten som du kallar för t.ex "files" och som pekar på e:\ftp\files

Sen kan du länka till fil.mp3 som om den ligger i mappen /files under webrooten alltså typ:

http://www.dindomän.nu/files/fil.mp3

 

/Niklas

 

Link to comment
Share on other sites

virtuell mapp

 

Funkar det på Apache för windows?

 

 

(Äh.. tänkte mig inte för.. man kan ju göra alias i .ini-filen va? Var så länge sen jag konfigade om apache så jag minns ärligt talat inte.. :)

 

 

[inlägget ändrat 2002-08-31 14:15:52 av jonasn]

Link to comment
Share on other sites

Där stod ju bara hur amn gör virtual hosts. Kan ingen beskriva hur man gör en virtual map istället. Jag är ganska nybörjare som ni kanske förstår.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...