Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Den 24:e Augusti slår Jaguaren till ...


Ronny.

Rekommendera Poster

Applechefen Steve Jobs demonstrerade tillsammans med marknadschefen Phil Schiller nyheterna i OS X 10.2 med kodnamn Jaguar.

En glad nyhet för gamla macrävar är återkomsten av så kallade spring loaded-folders vilket innebär att underliggande mappar öppnar när man för ett objekt över dem. Detta fungerar i både kolumvyn samt ikonvyn.

Den trådade Findern snabbar upp prestandan rejält. Phil Schiller demonstrerade detta genom att rulla igenom en stor lista med tusentals objekt. På samma sätt visades den inbyggda sökfunktionen som finns överst i varje Finderfönster.

Steve Jobs visade Sherlock 3 som kan användas till allt från att kolla upp adresser till att boka biobiljetter. Funktioner som till en början förmodligen inte kommer att fungera i Sverige.

Adressboken har fått en rejäl uppdatering och har bland annat stöd för vCard-standarden. Därmed kan man skicka dessa virtuella visitkort till andra enheter som till exempel Bluetooth-utrustade mobiltelefoner. Integrationen mellan Adressboken och Bluetooth gör att macen kan agera som en avancerad nummerpresentatör när någon ringer till mobilen och då visa aktuell kontaktinformation på datorskärmen.

Apples e-postprogram Mail har uppdaterats och den största nyheten är en ny typ av spamfilter som ska rensa bort oönskad post. Enligt Steve Jobs lär sig programmet vad som är skräp och vad som är läsvärt.

Den nya nätverksfunktionen Rendezvous drog ned applåder. Steve Jobs visade till exempel hur man får tillgång till nätverksanslutna macars spellistor i iTunes. Spellistan dyker automatiskt upp på den egna datorn och låtarna strömmas sedan via nätverket vid uppspelning. Dessutom demonstrerade Steve Jobs hur Rendezvous kan automatisera installationen av nätverksskrivare.

Mac OS X 10.2 kommer att kosta cirka 1 200 kronor plus moms. De som köper en ny mac utan OS X 10.2 från och med den 17 juli kommer att kunna uppgradera för cirka 160 kronor plus moms.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...