Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Skriva ut vit färg


mm5

Recommended Posts

Det här är kanske helkorkade frågor för jag har inte hittat någon liknande någon stans.

 

Om jag vill skriva ut vit text på ett färgat papper eller på en svart bakgrund. Hur gör jag då? Om jag väljer vit färg så väljer ju skrivaren (bläckstråle eller laser) att inte skriva något.

 

Fråga två. Om jag väljer att skriva ut den vita färgen som mycket ljusgrå färg på ett vitt papper och sedan kopierar detta på ett färgat papper för att få med den ljusa färgen som ska se vit ut vid kopieringen. Är detta ett bra sätt eller finns det något bättre, själv tycker jag att det låter som en "b" lösning.

Link to comment
Share on other sites

Om jag vill skriva ut vit text på ett färgat papper eller på en svart bakgrund. Hur gör jag då? Om jag väljer vit färg så väljer ju skrivaren (bläckstråle eller laser) att inte skriva något.

Jag tror inte att vit färg brukar ingå i färgpatronen till en bläckstråleskrivare eller att en laserskrivare kan bleka pappret. Skrivaren "antar" att pappret är vitt. Om du skriver ut röd färg på ett grönt papper t.ex. så ska du nog inte räkna med att det blir så bra.

 

Om jag väljer att skriva ut den vita färgen som mycket ljusgrå färg på ett vitt papper och sedan kopierar detta på ett färgat papper för att få med den ljusa färgen som ska se vit ut vid kopieringen. Är detta ett bra sätt eller finns det något bättre, själv tycker jag att det låter som en "b" lösning.

Om du skriver ut en mycket ljus grå färg så fungerar ju skrivaren så att den skriver väldigt lite svart på den ytan. Resultatet på ett vitt papper blir ljusgrått. Men på ett svart papper. Nja, jag tror inte det.

 

Kan du inte skriva ut svart text på vitt papper som vanligt och sedan invertera bilden i kopiatorn eller nåt? Jag kan inget om kopiatorer men en sån feature verkar mer trolig.

 

Link to comment
Share on other sites

Du lär nog inte hitta en skrivare med vitt färg! Det är i alla fall inte något som finns ute i handeln för oss vanliga användare.

 

Om du vill skriva ut VITT på SVART, då kan du ju tänka tvärtom och skriva ut det svarta på ett vitt papper! Det kommer gå åt mycket bläck men men.. ;)

 

Annars är det väl bara invertera utskriften i en vanlig kopiator....

 

 

____________________________________________________

-Läser Programmet för Informatik med Systemvetenskap på Mälardalens Högskola, Västerås.-

 

Nöjd med svaret? Ge mig poäng!! ;)

 

Missnöjd? Kritisera mig och klaga jättemycket! :(

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

 

om du har volym på det du vill ha, dvs vit text på svart papper. kontakta ett tryckeri eller ett större kopieringsföretag som har mindre arkoffset. så kan dom nog göra jobbet, du levererar ditt original med svart text på vit botten och låter dom göra förvandlingen, dvs trycker med vit färg på svart papper.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tack för alla svar.

 

Meningen är att jag ska skrivas ut svart text på ett vitt papper och som sedan ska kopieras på ett tryckt färgat papper. Tanken är att jag ska kunna skriva olika text på ett redan färdigtryckt papper från ett tryckeri. För det ska väl inte vara några problem, eller? Det jag vill är att kunna få dit vit text, men det verkar ju inte vara så lätt.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...