Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Att ladda ner musik ?


Blekis ®

Recommended Posts

Det står om "Buylando":s kollaps på idg:s förstasida idag. Inte speciellt oväntat. Man undrar juh vad skivbolagen tänker med ? Skulle någon verkligen vilja betala bara 10% mindre än för den riktiga CD-skivan, och få mkt sämre ljudkvalitet, samma låtar och ingen CD + konvolut = måste bränna själv för portabilitet(att bränna CD:n äter upp prisskillnaden, tar tid, blir ett fult konvolut. Och som sagt, låter mycket sämre) :7/

 

Tips till skivbranschen:

 

* lansera ett format med extremt hög ljudkvalitet, fast det är nedladdningsbart.

 

* skapa en egen mediespelare som är den enda som kan spela det formatet, med rejält bättre ljud än "Winamp". Och se till att den mediespelaren har utmärkta brännfunktioner som bränner ljud CD med bättre ljudkvalitet än alla andra brännprogram, men trashar alla digitala kopior avsedda för annat än att brännas direkt till CD.

 

Givetvis kommer formatet att gå att kopiera via omvägar, men med en liten om än omärkbar ljudförsämring är det ändå inte ett original - som det är om det körs i den "Officiella" mediespelaren = mervärde

 

Kanske måste denna typ av mediespelare vara en hårdvaruversion inbyggd i ett för ändamålet speciellt ljudkort, som man måste äga för att kunna spela formatet direkt från HDD. Givetvis måste dom brända skivorna fungera i alla vanliga CD typ bilstereo m.m. Mjukvara är kanske för lätt att "reverse engineer". Det kortet skulle kunna tillverkas av alla hemelektronikjättar och säljas under mängder av namn.

 

* håll ett rejält lägre pris naturligtvis.

 

* släpp albumen i "nätversioner" med fler låtar, intervjuer, fotogalleri, backstage, videos, trivia m.m. så att det blir en unik produkt. Kanske måste man ha det här speciella ljudkortet/mediespelaren för att kunna "låsa upp" mervärdesfunktionerna. Det skulle kunna röra sig om extrem kryptering i hårdvara tex.

 

Det vi får då är ett unikt format, där du kan köpa en knippe blanka bränn-CD och fylla dom med "specialversioner" av artisternas produkter. Du kan själv välja precis vilka album du vill ha på dina blanka skivor, och det blir billigare än att köpa CD.

 

Det kommer att gå att köra kopior via omvägar, som sagt, men folk gillar "original". Det är därför dom öht fortfarande köper vanliga CD.

 

Jag vet inte om ovanstående är möjligt, eller ens är en hygglig ide', det var bara några minuters "brainstorming" och inte noga genomtänkt, men utveckla gärna. "Mervärde" är nyckelordet skivbranshen måste lära sig...kanske är det hopplöst. Kanske är "Direct Connect" den enda vägen...

 

 

/PaleRider

Powered by Mandrake Linux 8.2(Cooker)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...