Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Vart vänder man sig om ngn utfört name-napping?


Per S

Recommended Posts

I Sverige? I USA?

En av mina brevvänner i USA håller på att få sitt goda namn förstört, pga att en annan person har namngett flera av sina (porr-)sajter med benämningar, som till förvillelse liknar min väns sajt. Min vän har dessutom fått sin sajt hackad med dolda länkar och destruktiva JAVA-scripts.

Den andra personen är en känd Channeler och har hitintills lyckats blockera all försök att komma till rätta med problemet.

Link to comment
Share on other sites

jaaa... Det är det som är det fina med internet. Om personen inte bor i sverige är det svårt och dyrt. Det ni får göra är att dra upp ett civilrättsfall i det land där mannen bor/verkar. Det är dyrt och det kan vara svårt/omöjligt att vinna beroende på hur bevisbördan/lagstiftningen ser ut där. Att han fått sin sajt hackad kan han ju vända sig till sin webhost och påpeka så får de se över sin säkerhet. Det är inte längre svårt att skydda sig mot dylika attacker.

 

Kan ni bevisa något i form av hackning och det är samma person som utnyttjar namnet så är det nog bajslätt att nå en förlikning med rätt advokat.

 

-------------------------------

It's not a bug, it's a feature.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...