Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Stort test: 6 vassa datorskärmar – alla under 5 000 kr


Nyhetsroboten
 Share

Recommended Posts

Nyhetsroboten
285712845.jpg
Hög upplösning, träffsäkra färger, rätta ergonomin, smarta dockningslösningar och mycket mer. Här är sex 27-tumsskärmar av hög kvalitet som vill stå på ditt skrivbord. Vilken passar dina behov?

Läs hela artikeln här

Link to comment
Share on other sites

ChristerE
3 timmar sedan, skrev Nyhetsroboten:

Hög upplösning, träffsäkra färger, rätta ergonomin, smarta dockningslösningar och mycket mer.

Skärmarna är säkert bra på många punkter men att påstå att de är högupplösta är väl att ta i. Alla utom en har en upplösning av 109 ppi, och en har bara 82 ppi.


Moderskeppet skriver:
"En skärm är uppbyggd som en mosaik av små pixlar. De sitter med en täthet runt 100 pixlar per tum på vanliga datorskärmar.
...
På skärm räcker det med 100 pixlar – du kan ändå inte se varje enskild pixel på betraktningsavståndet."


"100 pixlar per tum på vanliga datorskärmar" - så upplösningen kan ju sägas vara okej, utom för en av dem, men högupplöst?


Moderskeppet skriver vidare:
"Det viktigaste är att pixlarna är så små att du inte kan urskilja mosaiken. Istället ser du helheten mosaiken skapar – texten, fotot eller grafiken. Trots att du vid en täthet av 100 pixlar per tum inte kan se enskilda pixlar kan du visuellt uppleva det lite ”pixligt” eller oskarpt.
...
Tekniken går snabbt framåt. De flesta bärbara datorer har uppåt 150 pixlar per tum. På dyra datorer, surfplattor och mobiltelefoner med så kallade retina-skärmar sitter det runt 300 pixlar per tum. Skärmar med tätare pixlar upplevs skarpare."

 

Om upplösning, ppi och dpi » Foto från Moderskeppet

Link to comment
Share on other sites

 Share×
×
  • Create New...