Just nu i M3-nätverket
Jump to content

MS Office pro


Hämtaren
 Share

Recommended Posts

Det säljs nycklar till office men verkar inte vara Microsoft. Någon som vet hur seriöst det är och om det fungerar?

 

Link to comment
Share on other sites

6 minuter sedan, skrev Hämtaren:

Det säljs nycklar till office men verkar inte vara Microsoft. Någon som vet hur seriöst det är och om det fungerar?

 

De licensnycklar som säljs kommer ofta från personer som har möjlighet att köpa licenser via sin anställning. Microsoft kallar det för HUP, Home User Products. Syftet med dem är att de anställda skall kunna köpa licenser till lågt pris för det gagnar även företaget de jobbar för. Man kan säga att de anställda ”utbildar” sig själva på sin fritid i de program som de, kanske, använder i tjänsten.

 

Sedan finns det licenser som kallas för multilicenser. Någon köper en produkt som tillåts installeras på många enheter där varje licens får ett lågt genomsnittspris. 
Studenter kan också köpa licenser till lågt pris.

 

Det är i synnerhet från dessa som licenser kommer ifrån som säljs till extremt låga priser. I många fall fungerar det utan problem men det här är inget som Microsoft avsett med de rabatter de ger. Microsoft har också problem med kontrollen av dem då det flödar av dessa nycklar som ligger i en gråzon inom det rättsliga.

 

Jag tillråder inte att köpa sådana licenser av det skälet att det finns en liten risk att de kan bli blockerade och därmed inte längre göra att programmet aktiveras, eller hålls aktiverat.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Det är inte seriöst och Microsoft anser att nycklarna är ogiltiga/olagliga. Ibland fungerar de och ibland inte.

 

Ett till sätt för dessa kriminella att få tag på nycklar är att ha känningar inne på företag med volymlicenser och de företagen kan köpa en massa licenser av Microsoft på ett bräde, t ex 100 000, men sen används bara 90 000 av dem och då säljer någon på IT-avdelningen resten för någon krona styck till en (kriminell) köpare som i sin tur prånglar ut dem på alibaba och andra webbplatser som inte bryr sig för en betydligt högre summa. Eftersom det i avtalet för volymlicenser står att de endast är giltiga inom företaget och inte får säljas vidare så är då nycklarna olagliga enligt Microsoft. Detta gäller även de sorters licenser som X-Men räknar upp.

Link to comment
Share on other sites

Den jag har kommit till är MS Keyshop i Canada. Det går att chatta med dom på svenska och de verkar ha många europeiska länder de säljer till.  Någon som känner till detta företag?

 

Link to comment
Share on other sites

Nåja, LICENCE KEY SHOP är ett varumärke och inte ett företag.

Citat

We buy Microsoft licenses in high volume from companies that no longer need them due to insolvency, cloud migration or disruption in use, thereby generating value from assets unused.

https://mskeyshop.com/about-us/?lang=sv

Det låter just som sådana licenser som inte får säljas vidare enligt licensvillkoren.

 

Citat

for example we have no offices

Är det ens ett riktigt företag eller är det en ägare som anlitar en massa säljare över världen som jobbar hemifrån billigt?

Det enda företagsnamn som verkar finnas är till den firman som har designat webbplatsen och det verkar vara ett enpersonersföretag.

 

Om du verkligen vill veta om de säljer lagliga nycklar får du nog fråga Microsoft om det är ett företag som är godkänt att sälja nycklar till deras produkter.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Create New...