Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
ChristerE

Informationstavlor - Digital signage

Rekommendera Poster

ChristerE

Har fått tips om plugin'et Foyer för WordPress, för att hantera digitala informationstavlor (i entréerna i föreningens fastigheter). Det finns ett antal "slide formats" att använda men inget inbyggt i Foyer som delar upp skärmbilden i områden (block) för t ex våningsregister och annan information. Informationen på befintliga tavlor är rätt statisk, så man kan tänka sig att hantera hela tavlans information i t ex Word eller PowerPoint och sen göra en bildfil eller pdf för användning i Foyer. Men då behövs flera moment bara för att ändra någon liten information på tavlan.


Ett "slide format" är "External webb page", och jag har hittat plugin'et Elementor, med det kan sidor byggas rätt fritt oavsett vilket tema som i övrigt används i WordPress. En del information kan då skapas en gång och länkas till "block" på de olika tavlorna, som annars innehåller information unik för varje tavla.


Dessa plugin's kan eventuellt användas tillsammans för att skapa slides som växlar, som i sin tur hämtar sidor skapade med Elementor. Förmodligen går det att ordna så information växlar endast inom en sektion/ett block i Elementor, men så långt har jag inte kommit än.


Det här går att hantera på föreningens ordinarie webbplats (sidor behöver ju inte tas med i menyer). Annars på en dator/server i fastigheternas lokala nätverk (avser inte lägenheterna utan för utrustning i fastigheterna). Har hittat WAMP (WampServer) för enkel installation av en egen webbserver.


https://wordpress.org/plugins/foyer/

https://sv.wordpress.org/plugins/elementor/


Ett par exempel på "färdiga" trapphustavlor / informationssystem.
https://www.mydisplay.tv/BRF-trapphus-tv.htm

https://wisehouse.se/informationssystem/


Tycker jag kommit en bit på väg men tar gärna emot tips och råd, ifrågasätt också om något verkar bakfram.

Kanske har du tips på något färdigt system för ändamålet, då helst gratisversioner.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...