Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Köpråd hemma PC - Nu eller vänta på Intels nya processorer?


SweOlimar
 Share

Recommended Posts

Det gäller en ny dator till mina föräldrar, den som dom har nu är bortåt 10 år gammal. Hur mycket man än tweakar den så återstår grundproblemet, den låååångsam och ibland så hänger den sig och enda boten är att trycka på resetknappen. Man skulle förstås kunna uppgradera, men då blir det så att det enda som man kan använda i det nya bygget är chassit och nätaggregatet, allt annat behöver bytas ut. Så det enda man skulle tjäna på det är drygt 1000-1500 kr jämfört med att köpa en helt ny, plus att man inte får någon garanti.

 

Det är inte pengarna som är problemet för dom, den enda invändningen jag hade var att det verkar som om Intel är på väg att lansera en ny generation processorer, så då kanske man ska vänta på det. 

 

Jag hade tänkt göra det enkelt för mig och ta en färdigbyggd dator, t ex.

 

-Komplett Home Better, utan trådlöst nätverkskort (det har dom inte nu och behöver det inte), utan grafikkort men med 16 GB RAM minne, då landar vi på 8300 kr.  

 

https://www.komplett.se/k/config.aspx?ConfigSystemId=11032

 

Eller

 

-Komplettt Home Basic med Intel Core i5-9400 Prosessor Socket-LGA1151, 6-Core, 6-Thread, 2.90Hz, och 16 GB RAM minne, 8600 kr

 

https://www.komplett.se/k/config.aspx?ConfigSystemId=11025

 

Som sagt det är dom två förslagen jag har nu, det skulle bara se lite annorlunda ut om Intel kommer ute med nya processorer inom en någorlunda snar framtid (6-månader isch)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nu vet jag inte vad dina föräldrar använder datorn till men för min del är det väldigt dyra datorer och långt över vad jag betalar för en dator som är mer än tillräckligt snabb för att surfa, kolla på film och använda vanliga kontorsprogram. För det räcker 8 GB RAM till utan problem. Jag köpte en tidigare årsmodell (7 generation av i5) av https://www.dustinhome.se/product/5011128398/250-g7 i våras. Den gamla datorn är från 2012 med 2 generationens i3.

 

Men dina kanske sysslar med avancerad bildredigering eller avancerade datorspel så att de behöver 16 GB RAM och högpresterande CPU?

Link to comment
Share on other sites

När den datorn som dom har nu så resonerades det på samma sätt, det är alltså en komplett dator med liknande uppgradering, men den är 10 år gammal, dvs. en Komplett Home Basic med ett snäpp snabbare processor och mera RAM-minne. 

 

Den enda skillnaden nu var att vi tog ytterligare ett snäpp snabbare processor,  så inte välja en fullt så kraftig processor då.

Link to comment
Share on other sites

Köp ny dator nu.

Dina föräldrar behöver inte Intels senaste processorer.

Men de vill säkert ha en nyare dator.

Och av egen erfarenhet, man vet inte när de är borta.

Så vänta inte.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Create New...